Kolko hodin spite?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Kolko hodin spite?

5 a menej
21
7%
6-8 hodin
189
63%
8-10 hodin
73
24%
viac ako 10 hodín
18
6%

Celkom hlasov: 301

TommyHot
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Kolko hodin spite?

Príspevok od používateľa TommyHot »

meffisto a ak aj samovrazdu nespachaju, tak sa z nich stanu alkoholici.. zozaciatku som sa kamaratkam cudoval preco prisli na slovensko, ked vsetci odtialto utekaju, ale aj tak je tu v tomto smere relativne fajn uz len kvoli tomu, ze tlaky okolia su tu podstatne nizsie.. v korei musis byt najusilovnejsi, najsikovnejsi, najmudrejsi, najkrajsi, najbohatsi no proste stroj a ani tak nedostanes uznania.. tu je cas aj na zabavu a priatelov a asi aj to je jedna z veci, ktora laka aziatov do tejto nasej diery v strede ojropy :)

k teme - cez tyzden spavam 4-6 hodin (nie ze by som musel, ale cim skor idem do prace, tym viac z dna mi ostane), sobotu aj 13-15 zalezi od toho ako velmi v piatok vecer vyvadzam...
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Ja chodim na tech. VS + zamestnanie v obore a ziadne stresy nemam. :) Neviem ako to robim. :D
Pohodicka, leharo. :) Posledny semester bolo skore A, A, B, B, B, C.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

v korei musis byt najusilovnejsi, najsikovnejsi, najmudrejsi, najkrajsi, najbohatsi no proste stroj a ani tak nedostanes uznania.
To je fakt úžas..mohol by som drbať. A uznanie od koho? :shock:
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

od spolocnosti
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Skor od rodiny... Ludi tam najviac zaujima co si o nich mysli rodina a znami, ktori su udajne az velmi kriticki.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Nepekné zmýšľanie. :)
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

No hej, kamoska je normalna pekna baba, no podla jej rodiny je tlsta a aj jej to davali pekne najavo.. Asi aj to je dovod, preco odisla na slovensko. Korejcanom tam asi nie je velmi dobre, lebo ani jeden mi zatial nechcel povedat, preco odisiel a uz len pri mojej otazke sa na mna dost divno pozerali, ako keby sa ich pytam ake polohy pouzivali pri prvom sexe...
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

Trochu OT:
Ti co ste pozerali serial LOST, ale aj ine filmy, pekne nam priblizili ako to chodi v Juznej Korei, myslim, ze to boli postavy Jim a Sun, pekne tam bolo vidiet, ako vnimaju rodinne zazemie a celkovo maju rodinu na prvom mieste,aj napr to ci otec schvali noveho snubenca svojej dceri a tak. No nepekne zmyslanie, je to aspon nieco ine ako zapadno - materialisticky svet, kde ide len o peniaze a nic viac, mne sa to nahodou lubi.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Nemiesaj rodinne hodnoty do debaty o agresivnom perfekcionizme zapadoazijskych kultur... :)

Jasne ze tam su silne rodinne vazby ale to mas aj inde, napr. v lat. amerike, a bez tohoto tlaku.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

V Korei a inych azijskych kulturach ide o peniaze este viac ako v nasom materialistickom zapadnom svete. Uz od mala dievcatam vtlkaju do hlavy, ze sa musia dobre vydat, lebo bla bla, ale nejde o nic ine, len o zabezpecenie dozivotnej renty pre rodicov. Pravdepobnost, ze rodicia schvalia manzelstvo priamoumerne narasta s postavenim v spolocnosti a s vyskou konta zenicha.
Awattar
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Awattar »

uplink napísal:Nespavosť, triašky, návaly tepla a zimy, pocit dezorientácie, derealizácie, skoré budenie sa s pocitom nabudenosti a energetizovanosti, chudnutie, kruhy pod očami a iné.
ja robim posledne dva mesiace maturitny film, predtym som sa pripravoval na tri vysky na ktore ma aj tak nezobrali. spim tak 3-4-5 hodin, ked 6 tak to uz je luxus a cez den som fresh.. sem tam 2.
ak spim 4 hodiny denne, tak v stredu alebo stvrtok to na mna dolahne /zombie mod/. ale akoze pohoda, kava, zeleny caj, kava a potom znova..
Takze poznam s casti ten pocit ktory opisujes aj ked niesom na vyske... co uz, nieze by mi to vyhovovalo, ale uz som si na to zvykol a aspon mam pocit ze ten cas davam do nejakej uzitocnej veci a ze moj zivot ma vacsi vyznam ako keby som mal spat 12 hodin a dalsich 12 pozerat telku a nic nerobit.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

ja potrebujem spat tak 7-8hodin...ked nemozem tolko spat, tak si to moje telo aj tak vyberie niekedy potom...ako napr. dnes, som spal asi 15hodin...kvoli tomu, ze cely tyzden som spal tak 3hodiny, aj ked som mal moznost spat viac, tak som zo stresov nemal taky kvalitny spanok a budil som sa skoro rano...kazdy clovek ma nejaku biologicku potrebu, je jedno ake su tlaky z vonku, telo si tu cestu aj tak najde a zoberie si to aj s urokami (rozne psychicke alebo psychosomaticke problemy)...

a k tym aziatom co tu riesite...je pravda, ze oni "pracuju" viac ako my...ale tak isto je pravda, ze oni su k tomu od narodenia vedeni...a k tomu alkoholizmu, u nich je bezne, ze po 12hodinovej praci ides s kolegami na drink, ale zase ked si zoberies statistiky vychlastanych litrov alkoholu na 1 obyvatela...suverenne vedu slovanske narody, pripadne Dani a Iri... :D
a tiez co tu popisujes tie rodove zalezitosti...u nich je to uplne inak ako u nas...tam je bezne, ze muz v metre sedi a jeho zena (ktora stoji) ma v jednej ruke decko, v druhej ruke tasky s nakupom aj muzovu pracovnu tasku...zapadna spolocnost je strasne individualisticka, preto svoj socialny status ukazujeme najma materialne (auto, oblecenie, obrovska vila...), kdezto u nich ziju viac kolektivne, tak sa status odraza na spravani (aj financnom zabezpeceni) k rodine, priatelom...atd. vsetko ma svoje vyhody aj nevyhody...preto maju tak vysoky pocet samovrazd, ked sa tomu muzovi s vyssim statusom nepodari nejaky kseft, tak ide radsej skocit z mrakodrapu, akoby mal znasat "tlak" a nadavky zo strany svojej rodiny, priatelov, kolegov...

mne osobne sa ich pracovny system zda ovela vyspelejsi a ferovejsi ako ten nas na Slovensku...u nas chcu mat vsetci 20 rocnych ludi s 30 rocnou praxou a skusenostami, proste nerealne, v praxi to vyzera tak, ze na klucovych postoch su totalne hlupi a nekompetentni ludia, iba kvoli tomu, ze maju kontakty a napr. ich rodina ma kontakty na sucasnu vladu, pripadne sa nabalila pocas byvalych vlad, tak nie velmi poctivo ziskane prachy vyuzivaju na ziskanie vplyvu...v japonsku to funguje opacne, ak si fakt vynimocny a pracujes na sebe (pod pracovanim na sebe sa tam mysli pomaly az psychicke sebatyranie), mas sancu, ze ti starsie vedenie da prilezitost....ale ak nie, jednoducho musis cely zivot tvrdo makat a setrit si na dochodok (lebo mlady clovek nema ziadne skusenosti = ziadnu cenu pre svojho sefa)...a este ked sa narodis ako zena...no totalna katastrofa proste, to ti nezostava nic ine, len zdrhnut prec alebo si najst bohateho muza...

na druhej strane sa mi napr. nepacia ich "rozcvicky" v praci...neviem ako to funguje na Japoncov, ale mna tieto "kolektivne" a "pre vyssie dobro" veci vedia akurat tak viac a viac nasrat...zda sa mi proste velmi ponizujuce, ze by som mal kazde rano cvicit so vsetkymi kolegami a hovorit pritom nejake hesla, ktore mi nic nehovoria (najma ked ma moja aktualne praca vobec nenaplna a mam k nej odpor, to moze podla mna len zhorsit situaciu a zamestnancov este viac deptat)...jak v nejakej sekte...totalne potlacenie akejkolvek individuality, vsetci sa musia rano prezliect do uniforiem (oblekov) a ist si spolu zacvicit, pricom vykrikuju, ze napr. "dnes zarobim firme viac penazi ako vcera"...

//autoeditácia príspevku (21 Apr 2013, 1:17)
uplink napísal:Lekárske interné konzorcium [psychológovia a psychiatri], na Slovensku, najmä Bratislava, EU BA, UK, STU. Skoč ku cvokárovi/cvokárke, je jedno aká úroveň [psychológ/psychiater] navštevuj ich aspoň rok-dva a dozvieš sa aj nejednu perličku ;-)
mna by zaujimali mena tych terapeutov a terapeutiek...lebo ak sa fakt takto spravaju a s klientom hovoria o inych klientoch a podobne, to je minimalne na oznamenie na eticku komisiu...okrem toho to vypoveda o ich kompetenciach a ja ako "klient" by som si dost rozmyslel, ci takemuto terapeutovi dam 20-30 euro za hodinu...a nielenze stretnutia s nim nebudu mat pre mna ziaden pozitivny ucinok, ale este o mne bude rozpravat svojim inym klientom...nonsens proste, to je tak brutalne narusenie etiky a dovery...
CHV4
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa CHV4 »

Ako kedy, cez týždeň tých 6 8 hodín (podľa toho kedy večer dokážem zaspať). Cez víkend je to 8+ :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

ephramko - práve preto tu tie mená nebudem zverejňovať a navyše je to interná štatistika, nevypovedajú, ktorá nefiguruje s konkrétnymi osobami, či menami. Čiže svoje narážky na pseudo-alibizmus si môžeš na budúce odpustiť ;)
Napísať odpoveď