Let lietadlom
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Let lietadlom
Hlavne to maj na jednej letenke, ak by nebolo, otrep to agentúre o hlavu. Ak to máš na jednej letenke a objektívne nestihneš (nie že budeš dve hodiny sedieť v bare), tak na teba buď počkajú, alebo ťa dopravia inak - neskôr alebo inokade
-
Anem
Star
Cestovanie vlakom mám najradšej
Lietadlom som zatiaľ išiel len dvakrát (cesta tam a späť BA-Dublin, BA-Miláno) a je to isté vzrúšo ale nemusím tie procedúry s batožinami, prehliadkami a čakaním na letisku a keďže som letel len Ryanairom tak pohodlie v lietadle tiež nebolo nič moc.
Samozrejme aj nočná cesta autom v role spolujazdca má svoje čaro
Lietadlom som zatiaľ išiel len dvakrát (cesta tam a späť BA-Dublin, BA-Miláno) a je to isté vzrúšo ale nemusím tie procedúry s batožinami, prehliadkami a čakaním na letisku a keďže som letel len Ryanairom tak pohodlie v lietadle tiež nebolo nič moc.
Samozrejme aj nočná cesta autom v role spolujazdca má svoje čaro
-
TommyHot
Addict
Ked chces pohodlne letiet ryanairom, tak si priplat za Priority Boarding (stoji to do 10 eur) a vyber si uplne prve sedadla, kde je najviac priestoru.
konečne mi to prišlo - takže to mám na jednej letenke.Fabo napísal:Hlavne to maj na jednej letenke, ak by nebolo, otrep to agentúre o hlavu. Ak to máš na jednej letenke a objektívne nestihneš (nie že budeš dve hodiny sedieť v bare), tak na teba buď počkajú, alebo ťa dopravia inak - neskôr alebo inokade
Otázka: ako je to s check-in? Keďže mám len hodinu na prestup asi by bolo najlepšie spraviť to online, nie? Nech to potom nemusím hľadať na lestiku.
-
TommyHot
Addict
Na vacsine modernych letisk uz mas po ceste k terminalom self check-in masiny, kde si zoscanujes pas, vyberes spolocnost ktorou letis a vypluje ti to boarding pass s ktorym sa uz len preukazes pri gate.
na prvom checkine (Krakow) ti daju letenky az do NY, tak isto tam poslu aj vsetku batozinu
-
TommyHot
Addict
To samozrejme nie je pravidlom. Ked som letel z Warsavy do Hong Kongu, tak som dostal boarding pass len do Guangzhou a tam som musel riesit boarding pass do HK. To iste ked som isiel naspat z HK tak som dostal boarding pass len do Amsterdamu aj ked konecna zastavka bola Praha...
Heh. Pozeram, ze to bude este zaujimave.
-
TommyHot
Addict
Tak ci onak nemas sa coho bat, kedze letis s TOP spolocnostou, ktora spravi vsetko pre to, aby si sa do tej ameriky dostal.. Nestresuj zbytocne 
nestresujem... len zhromažďujem informácie, aby som potom nebol prekvapený. A našťastie nejdem sám
... takže to bude celkom fun
v kažom prípade... diky za info
v kažom prípade... diky za info
vsetko leti s Luftwaffe, nevidim dovod, preco by ho nemali odbavit az do ciela, ak ma len 1 prestup, samozrejme, nie je to tak vzdyTommyHot napísal:To samozrejme nie je pravidlom.
napadla ešte jedna otázka: Ako zistím, či mi batožina pôjde až do NY?
Na letenku ti prilepia listok s Final Destination (ako z toho filmu
), resp aj ti to povedia
-
Fabo
Hardcore addict
Povedia ti. Sotva bude dovod aby nešlo všetko až do cieľa... obzvlášť keď máš shocon.
Letenky už má. O čom točíš? BP?beardie napísal:na prvom checkine (Krakow) ti daju letenky az do NY, tak isto tam poslu aj vsetku batozinu
jasne, ze BP, hadam ho uz nedostal od cestovky 
okrem toho sa este zamysla nad online checkinom, takze BP asi nema, pravdepodobne len itinerar v maile
okrem toho sa este zamysla nad online checkinom, takze BP asi nema, pravdepodobne len itinerar v maile
presnebeardie napísal: okrem toho sa este zamysla nad online checkinom, takze BP asi nema, pravdepodobne len itinerar v maile
-
Fabo
Hardcore addict
Tak sa vyjadruj presne, lebo sa chudák začne kdesi v útrobách CDG dožadovať letenky ďalej a ešte si urobí problémbeardie napísal:jasne, ze BP, hadam ho uz nedostal od cestovky
hh, len CDG nie, osobnu skusenost som zatial nemal, ale co-to som uz pocul 
inak, predpokladam, ze prestupuje v FRA alebo MUC a ak sa aj tam bude dozadovat letenky, tak by mu ju mali samozrejme vydat, ja som si tak nechal naposledy vymenit na TXL, ked som sa vracal z HEL do VIE
v mojej slovnej zasobe je letenka fyzicky kus poplastovaneho papiera = BP
zoznam letov v maile alebo kdekolvek inde je itinerar, kludne ma mozes opravit, ak je to nespravne
inak, predpokladam, ze prestupuje v FRA alebo MUC a ak sa aj tam bude dozadovat letenky, tak by mu ju mali samozrejme vydat, ja som si tak nechal naposledy vymenit na TXL, ked som sa vracal z HEL do VIE
v mojej slovnej zasobe je letenka fyzicky kus poplastovaneho papiera = BP
zoznam letov v maile alebo kdekolvek inde je itinerar, kludne ma mozes opravit, ak je to nespravne
-
TommyHot
Addict
beardie BP moze byt aj kusok papiera velkosti "plastoveho" BP, alebo vytlaceny zoznam letov na A4 (tak ako to ma napriklad ryanair pri online check-in). Kamos zije v Thajsku a tam je ako BP obycajny QR kod v telefone, ktory priklada k citackam...
-
audiotrack
VIP
preboha, to čo za agentúru si si našiel že ti našli takýto let? Ja keď som šiel na w&t do USA tak som letel pekne priamo viedeň - washington a niektorí leteli priamo viedeň - new york. 8 hodín som si posedel v lietadle a žiadne starosti. To len tak medzi rečou. Ohľadom samotného letu ti tu už všetko bolo napísanéShwollo napísal:ľudia... mam takú otázku... idem na work and travel USA
Budem letieť Krakow - Frankfurt - NY. Letenku mi riešila agentúra a vyriešili mi to tak, že vo Frankfurte budem mať hodinu na prestup. Dá sa to stihnúť?
(Lufthansa 1367 a Lufthansa 404)
Skúsenosti s lietaním mám akurát charterové lety z BA do Grécka. Takže letisko ako Frankfurt bude niečo úplne iné