Fotografia - vaše fotky
Re: Fotografia - vaše fotky
Je to lepšie

Tá prvá a tretia sa mi páčia. Tá druhá mi príde nezaujímavá ...
kamoska chcela na outdoorove fotky, ktore som jej urobil "Sin City efect" a najskor som sa ho snazil naucit. co vy na to?
Zaujimavy napad, ale nieco robis zle, koza je prilis do modra a pripomina mi to zombiekov 
V Sin City je to klasicky ciernobiele, u teba ma ta ciernobiela oblast iny odtien a mensi kontrast.
Na porovnanie: http://www.csfd.cz/film/178904-sin-city ... u/galerie/
V Sin City je to klasicky ciernobiele, u teba ma ta ciernobiela oblast iny odtien a mensi kontrast.
Na porovnanie: http://www.csfd.cz/film/178904-sin-city ... u/galerie/
no je to ten najjednoduhsi postup: teda horna vrstva je desaturovana a to co nema byt je v maske pretretrete ciernou farbou... takze neviem, ci je naozaj chyba v postupe... mozno nabuduce budem fotit zo stativu na farbu a ciernobielo a potom to budem efektovat...
naozaj su to len prvotiny. cervenovlasa slecna si tak vyziadala fotky a ja som hladal najrychlejsi sposob
naozaj su to len prvotiny. cervenovlasa slecna si tak vyziadala fotky a ja som hladal najrychlejsi sposob
v prvom rade dobru cbcku desaturaciou zrobis malokedy, na to su ine postupy... http://www.ephoto.sk/fotoskola/clanky/c ... tografiou/
skus sa na tu fotku pozret ako keby si ju nefotil ty a aky dojem ti dava...
je to velmi prazdny a plochy zbytocny cvat ako ked ja fotim merace vody aby som vedel spotrebu...
keby si ich dal na vysku a fotil hlbku ostrosti proste nejaky pekny bokeh alebo jednu rozresat a roztriast par zrniek naokolo...
je to velmi prazdny a plochy zbytocny cvat ako ked ja fotim merace vody aby som vedel spotrebu...
keby si ich dal na vysku a fotil hlbku ostrosti proste nejaky pekny bokeh alebo jednu rozresat a roztriast par zrniek naokolo...
OK, mne sa celkom páčila tak som ju sem dal. Dám sem aj z dneskajška. Úprimne povedané vôbec neviem ako to mám orezávať.
1. a 4. je orezaná.
Ako laik ... pre mňa absolútne nezaujímavé fotky
4 podobné fotky ...
Podobné sú preto lebo mne išlo o odfotenie kvapiek na tých listoch a dal som sem všetky nech viem ktorá je najlepšia. 
No ja som si všimol nejak bližšie tie kvapky až keď si ma na ne upozornil... 
//autoeditácia príspevku (19 Máj 2013, 21:37)
karmista ... nie, nie som slepý ... ale ak to malo byť zamerané na tie kvapky tak sa to moc nepodarilo. Viac som sa sústredil na ten list. Kvapka sa dá zachytiť X-krát lepšie
Takže peace 
//autoeditácia príspevku (19 Máj 2013, 21:37)
karmista ... nie, nie som slepý ... ale ak to malo byť zamerané na tie kvapky tak sa to moc nepodarilo. Viac som sa sústredil na ten list. Kvapka sa dá zachytiť X-krát lepšie
Tak keď tie kvapky odfotíš lepšie s mojím 5 ročným kompaktom tak ti prídem zagratulovať 
Ver mi, tu nejde (len) o foťák. 
A áno, dá sa to odfotiť 10x lepšie aj s 5 ročným kompaktom - a to hovorím ako nefotograf.
A áno, dá sa to odfotiť 10x lepšie aj s 5 ročným kompaktom - a to hovorím ako nefotograf.
Nie som fotograf a uspech na skolskych sutaziach a vydanie zaberu v knihe boli len zhody nahod, ale vsetko to bolo fotene na kompakt, ktory by mal teraz 8 rokov...
nemotajte sem oko a fotak...
u nas chalani fotia na 60 az 80 rocne stroje a robia take fotky ze az...
technika nas posuva vo sfere fotografie to ano a da sa s tym vela vymyslat, ale pokial fotka nema hlavu ani patu je uplne jedno cim to odfotis...
mne tie dateliny tiez prisli ako nevyrazne fotografie...
u nas chalani fotia na 60 az 80 rocne stroje a robia take fotky ze az...
technika nas posuva vo sfere fotografie to ano a da sa s tym vela vymyslat, ale pokial fotka nema hlavu ani patu je uplne jedno cim to odfotis...
mne tie dateliny tiez prisli ako nevyrazne fotografie...
na tejto strane vyhrava Frankie. tie portrety su 9,5/10