Arogantni vodici na cestach
Re: Arogantni vodici na cestach
To máš asi pravdu - v BA a okolí sa mi to nestalo, že by zopár týpkov na motorkách zaberali celú cestu... Asi preto, že to tu na cestách funguje inak, ako niekde "na vidieku" (vhodnejší názov ma momentálne nenapadol).
-
vendo
Guru
- Kontaktovať používateľa:
presne tak, vid moje pocetne skusenosti z bicyklaTí, čo dlho jazdia v konzerve (aj ja) odporúčam urobiť si pár kilometrov na bicykli, ak sa dá v meste aj mimo. Vašej ohľaduplnosti to prospeje.
posledna, nastastie nie az taka vazna, zo strany akoze "profesionalneho vodica" autobusara ked ma tu v tomto useku vytlacil z cesty do odbocujuceho pruhu, nastastie tam neslo ziadne auto inac by ma cvakli medzi seba
tam jak vidno sipky som sa obzrel ziadne auto nebolo moc blizko (rozumej menej ako 15-20m) zaradil som sa pomocou smerovky-ruky do jedineho pruhu ktory ide rovno, a siel som po ciare (aj ked som sa asi mal nadrzovku naje*at do stredu pruhu) no obislo ma auto jedno a za nim tento super ujo autobusar ma vytlacil do toho odbocovacieho pruhu ktory tam zacina, co ma zarazilo, ten ch*j sa namna pritom pozeral jak keby som mu ten autobus rano obisiel klucom
-
Traktorista
Guru
k tym motorkam este v pohode, to ja som minule dobehol skupinu cyklistov(kludne aj 20ks) ktori boli roztiahnuti cez cely pruh na okreske, nemali ziaden sprievod, oznacenie, nic...
ked som ich obiehal dobre som im zatrubil a samozrejme sa citili dotknuti, asi som mal ist za nimi 30kou x kilometrov
ako nechapem to, vsak ide aj o ich bezpecnost, ani dva bicykle vedla seba nesmu ist a nieto tato skupina ktora bola roztahana na cely pruh a tvarila sa ako jeden velky autobus..
ked som ich obiehal dobre som im zatrubil a samozrejme sa citili dotknuti, asi som mal ist za nimi 30kou x kilometrov
ako nechapem to, vsak ide aj o ich bezpecnost, ani dva bicykle vedla seba nesmu ist a nieto tato skupina ktora bola roztahana na cely pruh a tvarila sa ako jeden velky autobus..
Včera som natrafil na debila aj ja. Išiel som cez prechod Pezinská Baba smer PK → MA. Keď už som schádzal z vrchola smerom na MA, tak som v protismere stretol debila na MB (zrejme E) ako si predbiehal (cez celý prechod je maximálna povolená rýchlosť 50km/h a zákaz predchádzania) nejaké auto idúce v jeho smere. Mal dokonca toľko drzosti, že ho predbiehal ako slimák a mňa vytlačil z môjho pruhu na krajnicu. Neviem čo si o sebe myslel. To, že má niekto diplomatickú značku ešte neznamená, že je pánom tvorstva. Takým prajem, aby na ceste stretol nerváka, ktorý by im dal po hube.
-
vendo
Guru
ano cyklisti by nemali chodit vedla seba, lenze uvedom si jednu vec, ako by si dokazal bezpecne obist vlacik 20 cyklistov? vies kolko priestoru by si nato potreboval? a samozrejme ze by sa nasli chytraci ktori by ani nesli cez ciaru pri predbiehani a nehoda by sa tam stala s ovela vacsou pravdepodobnostou ako ked zablokuju pruh a inac ako normalne obehnut ich nemozesTraktorista napísal:k tym motorkam este v pohode, to ja som minule dobehol skupinu cyklistov(kludne aj 20ks) ktori boli roztiahnuti cez cely pruh na okreske, nemali ziaden sprievod, oznacenie, nic...
ked som ich obiehal dobre som im zatrubil a samozrejme sa citili dotknuti, asi som mal ist za nimi 30kou x kilometrov![]()
Ja som zase vcera skocil do Rakuska na otocku no a musim povedat ze dialnica Wien => Semmering (tusim A6 potom S6) 4 pruhy (a to som si o Rakusanoch myslel ze su uplne inde ci cestami alebo jazdou ako takou) davaj vseci tlacenka do lava a ja smutne ponahlajuc sa (rozumej tachometrovych 145 kmh) pozeram cez 4 pruhy do 2 uplne prazdnych pravych pruhov... smutne, este horsie jak u nas...
//autoeditácia príspevku (12 Máj 2013, 19:17)
//autoeditácia príspevku (12 Máj 2013, 19:17)
Ja tiez automaticky nepustam na prechode cyklistu co si nezosadne s bicyklu, takisto by som ostal za tou skupinkou trubjac az by sa nepouhybali tak ako maju jazdit.vendo napísal: ano cyklisti by nemali chodit vedla seba, lenze uvedom si jednu vec, ako by si dokazal bezpecne obist vlacik 20 cyklistov? vies kolko priestoru by si nato potreboval? a samozrejme ze by sa nasli chytraci ktori by ani nesli cez ciaru pri predbiehani a nehoda by sa tam stala s ovela vacsou pravdepodobnostou ako ked zablokuju pruh a inac ako normalne obehnut ich nemozes
-
vendo
Guru
naozaj?
tak mi povedz ci by si radsej predbiehal suvisly 40-50 metrovy vlacik cyklistov rozne sa vlniaci podla predpisov
alebo jednu velku skupinu ktora zabera miesta o nieco menej ako kamion
a este mi povedz, ci si myslis ze keby boli vo vlaciku ci by sa ti lahsie obiehali a ci by to bolo bezpecnejsie pre teba a pre nich
tak mi povedz ci by si radsej predbiehal suvisly 40-50 metrovy vlacik cyklistov rozne sa vlniaci podla predpisov
a este mi povedz, ci si myslis ze keby boli vo vlaciku ci by sa ti lahsie obiehali a ci by to bolo bezpecnejsie pre teba a pre nich
-
Traktorista
Guru
2heqy: toto ja som uz davno pochopil ze rakusaci sice maju cesty paradne, ale vodici su mizerni, mas tam zmesku bud neveriacich vo svetla na autach (nesvieti ani za sera vsak povinne svietenie nemaju) alebo sortu hmlovkarov ktory zapnu vsetko co svieti aj za jasneho slnecneho dna. Detto ked stretnes rakusku spz na useku BA-TT tak je zmagnetizovany na stredny pruh, a to je jedno ci ma mercedes alebo stary fiat a ci ide 150 alebo 90...
tieto moresy chytaju aj slovaci ktori to obkukaju na "zapade" a aplikuju to u nas....
2vendo: tak podla teba sa lahsie obieha skupina cyklistov ktora je roztahana v celom pruhu ako hadik cyklistov iduci pri krajnici???
tieto moresy chytaju aj slovaci ktori to obkukaju na "zapade" a aplikuju to u nas....
2vendo: tak podla teba sa lahsie obieha skupina cyklistov ktora je roztahana v celom pruhu ako hadik cyklistov iduci pri krajnici???
jojo na cestu sa vedla seba obvykle zmestia tak 4 auta bez problemov, myslim ze 2 auta a sirka cyklistu je ovela lahsie gustovendo napísal:naozaj?
Nieco na tom bude
Tak medzi Pernekom a Lozornom by si bol rád, keby si vedľa seba na tú cestu postavil tri autá. Čo sa cyklistov týka, tak tú cestu majú zrejme veľmi radi. Ak je pekné počasie, tak ich tam cez víkend stretávam docela často.
Takto tá cesta vyzerá.
Takto tá cesta vyzerá.
tak nebudem tvrdit ze kazda cesta je tak siroka ale isto v nasej diskusii by nebol problem predbiehat cyklistov za sebou lebo by sa tam v klude pomestili
Tá cesta má veľmi malú krajnicu a ešte k tomu na x miestach aj rozsypanú. Na tejto ceste je problém cyklistov predbiehať, ak ide oproti auto. Každý sa snaží na tejto ceste natlačiť čo najviac na stred vozovky.
-
vendo
Guru
lahsie? neviem ci by som povedal ze lahsie, ale ked su v baliku aspon to nezvadza nato aby som ich za kazdu cenu obehol a tym ich ohrozil, proste ich obidem ako auto, neviem ci vam robi problem auta obiehat, ale mne nieTraktorista napísal: 2vendo: tak podla teba sa lahsie obieha skupina cyklistov ktora je roztahana v celom pruhu ako hadik cyklistov iduci pri krajnici???
vlacik dlhsi ako 5 je vacsi problem obehnut ak samozrejme chces obiehat bezpecne (to znamena ze aspon 2m od cyklistu), pretoze je logicky dlhsi, zober si balik 5 bikov, pojdu vpredu vacsinou dvaja za nimi traja, dlzka ako jedno auto +/-, ked ich das za seba 5 mas dlzku jak +/- 3 auta, logicky sa mi dlzka jedneho auta obieha lahsie ako dlzka troch, vam nie?
trochu nechapem, na beznu cestu chces zmestit 4 auta bez problemov? si normalny?Hegy napísal: jojo na cestu sa vedla seba obvykle zmestia tak 4 auta bez problemov, myslim ze 2 auta a sirka cyklistu je ovela lahsie gusto![]()
a tie dve auta a sirka cyklistu to myslis akoze je ti lahsie obehnut cyklistu aj ked ide auto oproti ako pockat kym prejde a obehnut ho normalne? nechapem co tym myslis
btw, napadlo ta niekedy ze cyklisti nejazdia za krajnicou? ze niekedy vdaka doje*** ceste musia ist stredom pruhu? ze maju mat miesto na manevrovanie? (ako som pisal vyssie za bezpecne a normalne obiehanie cyklistu povazujem 2m odstup)
no na cesty 1. triedy cuduj sa myslim ze miestami by si ich tam nasekal aj 6 vedla seba
a tie nizsie triedy zase niesu tak frekventovane aby si si nenasiel skulinku kade obehnut partiu cyklistov, za predpokladu ze idu tak 40 kmh si myslim ze to je zvladnutelne s akymkolvek autom...
-
vendo
Guru
6 aut vedla seba? nie ty niesi normalny
cesta pod strecnom je povazovana za celkom siroku a kedysi kym boli normalne 2 pruhy sa tam zmestili 4 auta uz len velmi tesne (zazil som tam ked dvaja oproti obiehali naraz - samozrejme krajne auta museli ist za krajnicu) ine cesty v okoli ziliny kde by sa 4 auta v pohode nacpali nepoznam takze naozaj neviem o akych to ty hovoris ale v okruhu 100km od ziliny taketo cesty nenajdes
dalej, hovoris o skulinke, takze este raz, ty obiehas cyklistov aj ked ide oproti auto a stretate sa priblizne na urovni toho cyklistu?
cesta pod strecnom je povazovana za celkom siroku a kedysi kym boli normalne 2 pruhy sa tam zmestili 4 auta uz len velmi tesne (zazil som tam ked dvaja oproti obiehali naraz - samozrejme krajne auta museli ist za krajnicu) ine cesty v okoli ziliny kde by sa 4 auta v pohode nacpali nepoznam takze naozaj neviem o akych to ty hovoris ale v okruhu 100km od ziliny taketo cesty nenajdes
dalej, hovoris o skulinke, takze este raz, ty obiehas cyklistov aj ked ide oproti auto a stretate sa priblizne na urovni toho cyklistu?
-
Traktorista
Guru
2vendo: ta tvoja teoria by aj davala zmysel, ale zabudas brat do uvahy ako je jeden bycikel dlhy a to, ze cyklisti nemaju medzi sebou 5cm medzeru na kazdu stranu.
V skutocnosti to vyzera tak ze miesto jedneho auta zaberu 2 cyklisti, teraz si predstav ze ich ide cca 20 (ak nie viac)...
si pozri tour de france a zrataj si 20 bicyklov. a to si uvedom ze tam su profi jazdci ktori minimalizuju medzery aby nestratili ani stotinku casu...
ja rozhodne nemam nic proti cyklistom, naopak sa snazim byt co najviac ohladupny, ak vidim ze mi ide protismer a cesta nie je dost siroka radsej pribrzim aby som cyklistu z cesty nevytlacil, ale uznaj ze hentaka jazda v kolone bez sprievodu proste nie je ok...
V skutocnosti to vyzera tak ze miesto jedneho auta zaberu 2 cyklisti, teraz si predstav ze ich ide cca 20 (ak nie viac)...
si pozri tour de france a zrataj si 20 bicyklov. a to si uvedom ze tam su profi jazdci ktori minimalizuju medzery aby nestratili ani stotinku casu...
ja rozhodne nemam nic proti cyklistom, naopak sa snazim byt co najviac ohladupny, ak vidim ze mi ide protismer a cesta nie je dost siroka radsej pribrzim aby som cyklistu z cesty nevytlacil, ale uznaj ze hentaka jazda v kolone bez sprievodu proste nie je ok...
krizujem Slovensko krizom-krazom horom-dolom a myslim ze ziadna cesta 1. triedy ma problem ked sa aj 2 nakladiaky drzia na pravo myslim ze este 2 predbiehajuce auta stredom by sa pomestili, dokonca je celkom normalny jav ked idu aj oproti auto a je pomalyiduci odhladuplny a da ti smerovecku tak ho mozes predist tak, ze nezasiahnes do protipruhu a vseci su spoko
A okolo ZA ide dialnica takze tam moc po cestach 1.tried nechodim
A okolo ZA ide dialnica takze tam moc po cestach 1.tried nechodim
doprčíc ... ty si ma nepochopil. Keď si pôjde sám, alebo dvaja traja tesne pri sebe, nech si idú aj 50. Ale budem mať možnosť ich obehnúť. A keď už idú v takej veľkej skupine, nech sa aspoň pozgrupujú tak, že bude medzi nimi medzera na prípadné sa zaradenie do pruhu ak budem predbiehať. Máš pravdu, že nikoho neobmedzujú ... ale určite mi dáš za pravdu, že je to nebezpečné. Ja mám trpezlivosť, nepredbieham bezhlavo, snažím sa predvídať ... ale je veľa takých, ktorí sa ich pokúsia predbehnúť aj pred nejakou zákrutou a vtedy nemusí skončiť pekne ...begbeee napísal:Maximálna povolená rýchlosť neznamená, že takou sa má aj jazdiť, t.j. napr. v 80km neporušujú žiadny predpis ani plynulosť neobmedzujú. Zároveň sú absolútne rovnakými účastníkmi cestnej premávky, tak prečo by sa mali uhýbať.
Tí, čo dlho jazdia v konzerve (aj ja) odporúčam urobiť si pár kilometrov na bicykli, ak sa dá v meste aj mimo. Vašej ohľaduplnosti to prospeje.
Na bicykli chodievam často v lete. Alebo aj s kamarátmi ... ale ideme za sebou, po krajnici. A nie, že si vytvoríme vlastný mini-pelotón
-
vendo
Guru
nezabudam aky je bicykel dlhy pocitam 1.6m (ten co mam doma) + 40cm na medzeru za sebou tzn 3.6m total, kolko maju auta? yariska malinke auto ma 3.8 metra tak ked das 5 cyklistov za seba vyjde ti to cca 9.6m tak "len" dva a pol auta namiesto menej ako jednehoTraktorista napísal:2vendo: ta tvoja teoria by aj davala zmysel, ale zabudas brat do uvahy ako je jeden bycikel dlhy a to, ze cyklisti nemaju medzi sebou 5cm medzeru na kazdu stranu.
s takymito medzerami dokazu jazdit aj hobici (a ked uz ide po ceste nejaky velky balik je mizerna sanca ze su to hobici) co sa sirky tyka, do jedneho pruhu traja vedla seba pojdu luxusne neviem kde by mal byt problem
ze ta jazda nieje ok? samozrejme ze nieje, vies kolko veci na nasich cestach nieje ok?ja rozhodne nemam nic proti cyklistom, naopak sa snazim byt co najviac ohladupny, ak vidim ze mi ide protismer a cesta nie je dost siroka radsej pribrzim aby som cyklistu z cesty nevytlacil, ale uznaj ze hentaka jazda v kolone bez sprievodu proste nie je ok...
znamena to ze maju ist jak retardi v 40 metrovom vlaciku vlniacom sa v rytme nasich skazenych ciest? podla mna nie, je to pre nich omnoho bezpecnejsie ist v baliku, aspon maju istotu ze ich vodici neprehliadnu a ze ich budu musiet riadne obehnut
ono fakt skuste si to na tych cestach niekedy na biku, kazdy jeden vyjazd co idem vzdy sa najde niekto kto ma seriozne obmedzi alebo ohrozi a casto tam chyba velmi malo aby som skoncil v jame, pripadne pod kolesami potom by ste mozno zacali chapat preco niekedy cyklisti jazdia tak ako jazdia
hegy kedze sa ti zda normalne aby sa 4 auta tesnali na cestu, tak nato ani nejdem minat pismena
-
Traktorista
Guru
OMG, 40cm, zober si meter a pozri sa kolko je 40cm. Potom si predstav ze tak daleko idu za sebou bicykle v 30 - 40km/h
neviem co tu stale obhajujes, ak tak jazdis aj ty tak jazdis zle a riskujes okrem nehody aj pokutu, ak tak nejazdis tak bud rad...
partia 20tich cyklistov co potrebuju trenovat alebo neviem co by mala ist v sprievode, myslim ze to nie je tak tazke zorganizovat, inak nech idu pekne za sebou.
neviem co tu stale obhajujes, ak tak jazdis aj ty tak jazdis zle a riskujes okrem nehody aj pokutu, ak tak nejazdis tak bud rad...
partia 20tich cyklistov co potrebuju trenovat alebo neviem co by mala ist v sprievode, myslim ze to nie je tak tazke zorganizovat, inak nech idu pekne za sebou.