Arogantni vodici na cestach

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Noobsz DJ
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Re: Arogantni vodici na cestach

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Je úplne jedno, či je to pre cyklistov bezpečnejšie alebo nie je. Ak je raz dané v zákone, že smú jazdiť len jednotlivo za sebou, tak by tak jazdiť mali. Presné znenie je v zákone o cestnej premávke - Zákon č. 8/2009 Z. z. konkrétne §55.
Tiež ma vedia podaktorý cyklisti maximálne vytočiť, keď sa ani za boha neuhnú na kraj vozovky. Na Pezinskú Babu ich chodí vždy veľa, ale že by zrovna po pravej strane vozovky alebo krajnici išli, tak o tom sa hovoriť nedá. A tiež chodia aj dvaja vedľa seba a stretnúť ich hneď za zákrutou vôbec nie je zrovna potešujúce.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

Traktorista napísal:OMG, 40cm, zober si meter a pozri sa kolko je 40cm. Potom si predstav ze tak daleko idu za sebou bicykle v 30 - 40km/h

neviem co tu stale obhajujes, ak tak jazdis aj ty tak jazdis zle a riskujes okrem nehody aj pokutu, ak tak nejazdis tak bud rad...

partia 20tich cyklistov co potrebuju trenovat alebo neviem co by mala ist v sprievode, myslim ze to nie je tak tazke zorganizovat, inak nech idu pekne za sebou.
40cm si predstavovat nemusim, ked ideme viaceri vo vlaciku bezne tak jazdime neviem co by na tom bolo nezakonne a nebezpecne (kedze chodime za sebou a rozostupy niesu definovane vo vyhlaske)
ten sprievod ano, ak su vacsia skupinka hodil by sa im s tym suhlasim
Je úplne jedno, či je to pre cyklistov bezpečnejšie alebo nie je. Ak je raz dané v zákone, že smú jazdiť len jednotlivo za sebou, tak by tak jazdiť mali.
toto je najdementnejsi nazor aky clovek moze pocut, zakon nam kazde ist tak aby bola 90% sanca na nehodu tak potom tak musime ist, ak pozname sposob ako sancu na nehodu znizit na 10% nemozeme ho pouzit lebo tym vytocime par ludi na cestach ktori pridu do ciela o 20s neskor
Tiež ma vedia podaktorý cyklisti maximálne vytočiť, keď sa ani za boha neuhnú na kraj vozovky.
cyklista nema ziadnu povinnost uhybat sa, je normalny ucastnik premavky, ktory jazdi pri pravom okraju vozovky, kedze nase cesty su ake su je uplne normalne mat cyklistu v strede pruhu, ktory cuduj sa svetu sa nemusi nikam uhybat

ak mam ja cestu dobru idem pri krajnici cca 30cm od nej, nech mam priestor nalavo aj napravo, pokial su jamy a idem v strede cesty, ked je moznost sa uhnut, uhnem sa to ze to niektori nerobia je ich vec, netreba preto vsetkych hadzat do jedneho vreca
co sa tyka jazdy dvoch vedla seba to aj mna niekedy vytoci, pretoze dvaja mozu ist krasne za sebou bohuzial tak ako medzi vodicmi aj medzi cyklistami sa najdu blbci
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Napisem tu k tejto poslednej diskusii nieco z pohladi vodica, ale aj hobby cyklistu, ktory sa rad prevezie nie len vedlajsimi cestami, ale aj tymi prvej triedy medzi dedinami ci mestami.

Ako pre cyklistov, tak aj pre vodicov platia pravidla cestnej premavky. Je pravda, ze po novele Cestneho zakona prikazali jazdit cyklistom jednotilov za sebou, ale pokial ide vacsia skupinka ludi, tak je prijatelnejsie pri sirokej krajnici alebo malo frekventovanej ceste ist vo dvoch vedla seba, nakolko tym vzadu sa lepsie ide kvoli prudeniu vzduchu, vynalozia nizsiu snahu atd..., potom sa prestriedaju a takto do koliecka. Okrem toho sa dvaja vedla seba mozu porozpravat, co je dost uzitocne.

To, ze su vodici arogantni kreteni a myslia si, ze cyklista je niekto, kto nema pravo byt na ceste, tak na to som si uz zvykol. Ked chce niekto obiehat, tak obiehajte hlavne bezpecne a nechajte priestor medzi autom a cyklistom, nakolko ist na cestom bicykli a okolo prebehnut autom v 100km/h nie je nic prijemne, hlavne co sa tyka vzduchu, ktory sa oprie do cyklistu. Ked chcete pouzivat klakson na upozornenie, tak to nerobte 5 metrov za cyklistom, ale spravte to 30 metrov za nim, pretoze ked niekto trubi, tak to dokaze nenormalne vystrasit a ani by som sa nedivil, keby niekto strhol z toho dovodu riaditka a skoncil pod kolesami auta.

Lubenečko: Z toho co po tebe citam len usudzujem, ze ty si cyklista taky, ze prejdes z domu do obchodu, do krcmy a domov. Inak povedane, oznacil by som ta ako vodica tak ako som opisal vyssie, tj. arogantny kreten, ktory si mysli, ze cyklisti nemaju co hladat na ceste :smt006

vendo: Pekne si napisal, ze cyklista nema povinnost sa nikde ubybat. Hlavne teraz po zime, ked su krajnice plne kamienkov, strku, obcas aj skla, dokonca je tam rozsypany asfalt/beton a jazda najma na cestom bicykli je nemozna. Do takeho niecoho s bicyklom nepojdem, rovnako tak ako vodic nepojde ku krajnici, ak su tam vymole, rovnako tak ako obchadza jamy...
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Naozaj ? ... čítal si všetko poriadne ? ... ako som písal, nikdy netrúbim na motorkárov ani cyklistov, pretože viem, že sa môže zľaknúť.
Nikdy neobieham tak aby som mohol niekoho ohroziť. Preto som šiel (ako bol môj pôvodný príspevok s motorkármi) asi 10km za nimi bez toho aby som sa ich pokúsil obehnúť.
teraz už tak často nebicyklujem ale rok dva dozadu, som bol každý druhý deň na ceste ... prevažne cesty ZA-PB a nazad. Sem tam ešte s niekým, aby sme sa v BY stavili na vychýrenú zmrzlinu :p
Možno to príde niekomu divné, ale už automaticky som sa vždy zaradil za niekoho alebo pred niekoho. Už len z môjho pocitu som sa cítil bezpečnejšie na tej ceste keď som išiel po krajnici ako keby som mal ísť povedľa niekoho ... Takže za arogantného kreténa sa určite nepovažujem.

//autoeditácia príspevku (13 Máj 2013, 0:48)
Navyše nikde som nepísal o jednom ciklistovi ... ktorý nech si ide aj stredom cesty, ale môžem ho obehnúť keď bude treba. Pre mňa za mňa nech si jazdí tak ako má právo. Kľudne nech si ide stredom cesty "veď môže "... Ja mám svedomie čisté, snažím sa jazdiť ohľaduplne voči ostatným ...

//autoeditácia príspevku (13 Máj 2013, 1:01)
Na toto videjko som si spomenul :)

vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

to videjko ukazuje neskutocne zbabranu organizaciu
je to chyba motorkara? urcite nie
je to chyba cyklistov? tiez nie

preco niesu na vine cyklisti ked sli v protismere? boli to oficialne preteky, so sprievodom, pochybujem ze im povedali ze sa ide za normalnej prevadzky na neuzavretej ceste, cyklisti to brali ako proste pretek kde maju celu cestu volnu, organizatori to totalne doje***, neuzavreli cestu a takisto sprievod bol len pri odtrhnutej skupinke, balik nemal pred sebou nikoho
k tomu ich spravaniu, je podla mna pochopitelne, predstav si ze ides na velky pretek, makas co to da, a zrazu do teba najebe motorkar o ktorom si ty myslis ze tam nema co robit, ako by si asi reagoval?

netreba veci vidiet len tak ciernobielo, potom si kopa ludi pozrie to video a vedia len to ze:
1. cyklisti sli v protismere (su na vine)
2. chceli ho lyncovat potom co do nich narazil (su to totalni idioti)

z tohoto si spravia zavery a ked pojdu na ceste tak just toho cyklistu ktoreho stretnu neobehnu normalne, pripadne ho vytrubia

ja ti dam lepsie video
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Vendo ... z oboch vyplýva, že ... " zasraní motorkári" :lol: ... ale nie :D jasne, chápem, že za to nemohli ani cyklisti ani motorkár (aj keď správanie cyklistov potom bolo no ... :nono: )

Bez "obojstrannej" ohľaduplnosti sa bude stále zle jazdiť na cestách :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Na toto videjko som si spomenul :)

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... fDBgDn9Zfk
Tam by sa jedna plna plynovka v klude uzivila :mrgreen:
Ale fakt, to co ma byt, chudakovi tam dogabu motorku, mozno si ublizil a este tam po nom budu vysalovat "zabteho ty vole, zabte ho" :?: :?: :?: pepikom prdlo v krabici
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

kks dneska jojkar od BA az po SC v strednom pruhu, o 11 cize prazdna cesta. Keby isiel aspon 110 ale 110+ potom 100 este aj telefonoval. Potom spomalil pod 100.
jefty
Star
Star

Príspevok od používateľa jefty »

mal si ho odfotit, natocit a poslat to do markizy. neznasam tych co jazdia v strednom pruhu bez priciny ked je prazdna cesta.

ak je prazdna dialnica, niekto ide v strednom pruhu a ja idem v uplne pravom rychlejsie ako on tak subeznou jazdou ho "predbehnem" v pravom pruhu. no mam 100 chuti sa naneho nalepit a zapnut dialkove.

aky ma kto dovod jazdit v strednom pruhu pri prazdnej dialnici?
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

pravy je predsa kamionovy ...
uNreal_saTch^
Professional
Professional

Príspevok od používateľa uNreal_saTch^ »

To si ako vydedukoval?
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

predsa to tak je ved skoro vseci jazdia v strede aby kamiony mohli ist v klude nerusene v pravo :mrgreen:
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

uNreal_saTch^ napísal:To si ako vydedukoval?
kamarat policajt mu to povedal :P
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

J J 8) :lol:
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Hegy napísal:pravy je predsa kamionovy ...
:nono:

toto je kamionovy
http://goo.gl/maps/WVmGO
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Neberte to zasa tak vážne. Podľa mňa v tom jeho vyjadrení o pruhu pre kamióny bola dávka irónie :wink:
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

hmm tiez pravda :D to kvoli unave mam pokazeny irony detektor
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

http://www.cas.sk/clanok/251207/policia ... ovali.html
je clankov na tuto konkretnu temu na mraky ale predsa... co myslite... Ja tam obcas zajdem, pokecam s kamosmi, obvykle sa to tam nesie v pokludnej nalade a ten fakt ze je to fakt fantasticke miesto na taketo "barely legal" akcie, kde nikoho nemusi nic trapit lebo je to pod dialnicou (hluk teda nevadi), je to na panelovke mimo cestu a neni to ani ziadne parkovisko ani nic zeby sme sa tu dotahovali ci by to mala byt cast pozemnej komunikacie alebo nie.
Proste toto mi uz pride chore naco do toho kto co tolko sere.
Uz ani policajtov samotnych nebavi tam chodit lebo tam neni do coho stuchut obvykle sa hrdinsky postavia na vyjazd a pri odchode z placu robia "bezne kontroly" (chap buzeracia, pomsta, kasirung)
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mrk »

urcite lepsie tuto pod pristavnym ako ked sa chodilo jazdit po ceste do cunova...

ale najsmutnejsie je na tom to, ze o takychto akciach vedeli len ludia co tam chodili, ziadne fotky na internete videa nic, teraz kked sa kazdy musi chvalit kazdou srackou na svojom fb, tak to tak dopadlo, ze sa chodilo pod pristavny pomaly nikto nevedel, dokym tam neprisiel nejaky sukyn syn zurnalista ktory to tusim dal do plus sedem dni
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

portal pluska.sk
ale to je jedno...
Prave preto som sa prestal ucastnit, dosla akasi nova vlna, nazvyme to, generacia mladych ktory mimo zaujmu o automobily a techniku sa skorej dosli povytahovat s tatickovskymi autami samozrejme treba pri kazdom presune ason 5x zagumovat a medzi autami rozhodne nejazdit menej ako 60kmh, popr. na parkovisku skoro zabit par ludi a odmontovat par budiek na nakupne voziky...
Zrazu pozeram FB skupina tuning zrazy danubia /verejna/ hovorim si, asi som uz moc stary na taketo aktivity :mrgreen:
moc to dokaslali s tou publicitou uz je to onicom
a ked vidim ako si susni meraju koho tatka auto dalej docura tak to uz je uplna ceresnicka :)
Napísať odpoveď