Čo konkrétne si spáchal v PS?
Fotografia - vaše fotky
Re: Fotografia - vaše fotky
Bohovské!
Fakt sa mi to páči, ako aj tie portréty hore. Každá tá fotka má akýsi rovnaký rukopis.
Obrazok morského dna som hodil na akvarko, blending mode "Overlay" s opacity asi 85%. Pomocou liquify, twist/warp a free transform som ho tvarovo prispôsobil akvarku, potom vymazal zbytok. Pozačisťoval a pomocou Work Path som okraje rozmázol.. so žralokom to isté 
a na celkový look asi 10 rôznych "curves" vrstiev. asi vše
a na celkový look asi 10 rôznych "curves" vrstiev. asi vše
burina odfotena na plnej diere...
okej : )) pripadali mi lepsie ako vycvaky
-
chlapec10
Addict
- Kontaktovať používateľa:
urcite su lepsie ako kadejake vycvaky.... a svojim sposobom aj celkom pekne... ak teda cloveku tento styl obrazkov nieco hovori.. (mne ale nie)
ten druhý sa mi veľmi páči
...
-
Flambar1
Expert
Každý fotí niečo iné. Tak teraz niečo odo mňa.
Flambar ..ja by som to skúsil aspoň o nejaký efekt obohatiť 
Ta druha je dobra, 1. a 3. posobia len ako vycvaky. 2. by som este trochu orezal zdola a bolo by to idealne.
//takto nejako som si to dovolil
//takto nejako som si to dovolil
-
Flambar1
Expert
Tak nejak efekty som nedaval nikdy iba ked nech to chyti pekne farby ... a mal by som aj ine lepsie len nechce sa mi zmensovat pre velkost ... tak uvidim opravim nieco zajtra a pridam ak bude casu .... a dakujem za nazory ....
// edit
No ano tak je to uz lepsie
diki
// edit
No ano tak je to uz lepsie
Vsetky su divne rozmazane...ak si sa snazil o softverovy tilt shift, tak to robis zle. Tilt shift fotka je ostra v rovine ostrosti, nie len tak hocijako v strede. Vidno to pekne na poslednej fotke, kde je ostry iba stred tela a pritom rybar ocividne stoji rovno, takze je celym telom v jednej rovine ostrosti. Na druhej fotke by to mohlo byt ok, ale to obilie ma neurcite tvary, takze tam poriadne nevidno kde je to zaostrene.
Ta ulica vyzera zaujimavo, ale svetle miesta su tiez trochu neurcite, neviem presne povedat cim to je, ale mne osobne sa to nepaci.
V prilohe je ukazka ako to ma vyzerat, auta blizsie k objektivu su rozmazane, v strede su ostre a tie dalej su zas rozmazane, je to dane iba vzdialenostou.
Ta ulica vyzera zaujimavo, ale svetle miesta su tiez trochu neurcite, neviem presne povedat cim to je, ale mne osobne sa to nepaci.
V prilohe je ukazka ako to ma vyzerat, auta blizsie k objektivu su rozmazane, v strede su ostre a tie dalej su zas rozmazane, je to dane iba vzdialenostou.
Gothar.. ale na Tvojej ukážke je tiež iba surovo softwarový tilt shift.. dá sa to vidieť na druhom aute (strecha ostrá, kolesá rozmazané), chlapík v zelenej košeli.. prípadne potom ďalej chlapík v modrých nohaviciach.. polku tela majú ostrú, druhú polku rozmazanú.
Keby na tej tretej fotke rybár nebol rozmazaný, bolo by to zaujímavé... skús urobiť tilt-shift, ale rybára nechaj zaostreného.. (teda pokiaľ si to robil dodatočne v nejakom programe a nie priamo vo foťáku)

Keby na tej tretej fotke rybár nebol rozmazaný, bolo by to zaujímavé... skús urobiť tilt-shift, ale rybára nechaj zaostreného.. (teda pokiaľ si to robil dodatočne v nejakom programe a nie priamo vo foťáku)
A fakt, je "rovina ostrosti" ide nejako sikmo 
Na tú s býkmi som nedával nič
Ale viem toho rybára som tam prestrelil, ešte to potom prerobím.
Škoda tej neprirodzenej rozmazanosti. Rybár sa mi nepáči. Ulička je kompozične imho super, ale škoda tej preexponovanosti, alebo ako to nazvať. No a tá lúka by bola podstatne lepšia, keby tie býky neboli tak natlačené na hor - a samozrejme mohlo byť zaostrené na ne.
mne ta preexponovanost vobec nevadi a fotka na mna posobi prijemne. 
k druhej fotke: hlavny motiv su byci ale su rozmazany celkovo fotka posobi rozmazane lebo ostra trava na spodu zanika v nestorej ktora je uz v strede. Nehovoriac o tom ze zabera 80% plochy a aj tak nie je to TO co hra prim na fotke
k tretej fotke: neostra hlava bola spominana ale okrem toho by sa patrilo aby tam bolo viac pred rybarom a menej za nim. (cely prut by urcite potresil namiesto rybarskej stolicky (ak som to spravne identifikoval) )
k druhej fotke: hlavny motiv su byci ale su rozmazany celkovo fotka posobi rozmazane lebo ostra trava na spodu zanika v nestorej ktora je uz v strede. Nehovoriac o tom ze zabera 80% plochy a aj tak nie je to TO co hra prim na fotke
k tretej fotke: neostra hlava bola spominana ale okrem toho by sa patrilo aby tam bolo viac pred rybarom a menej za nim. (cely prut by urcite potresil namiesto rybarskej stolicky (ak som to spravne identifikoval) )
susko8 jedina co stoji za volaco je prva ale orez ju na vysku burinu aj pravy prazdny okraj prec, hod to do ciernobielej a hlavne ak tam mas nejaky ten efekt tak to daj prec a nahod ju znova.. moze to byt celkom podarena foto potom