Su bojove umenia v reale ucinne ?
-
qwerty-xyz
Su bojove umenia v reale ucinne ?
Dajte cisto vas nazor.
Ja tu napisem zatial svoj poznatok. Vsetky videa co sledujem ci uz je to systema, krav maga, a rozne self defence blbinky sa mi zdaju takpovediac na hovno. Pisem to preto lebo co si vsimam v jednotlivych videach tak ucinne to je len vtedy ked niekto na niekoho ide rukami, nozom, maximalne palicou. . . .
Slovenski experti z roznych smerov - vsetko tvrdi chlapci vravia moderatorom a kameramanom ako treba to a to ale podla mna nikto v realnom utoku nebol. Nasledne vysvetlim.
Mame top super experta na vsetky bojove umenia, a pride ku nemu typek vytiahne pistol a streli ho do hlavy. Nebavime sa o tom ze sa mu pistolou vyhraza, kto sa zbranou len vyhraza ten strielat nechce, bavim sa o situacii vytiahnut a strelit. Kto ma namietky ze je umenie kedy chytite dotycnemu ruku aby pistol nevytiahol s puzdra, kludne dajme vzialenost 5 metrov, Tak dotycny moze byt aj tibetsky super master ked schyti 5 guliek ide k zemi. Potom o com to je ?
Rovnako ako sledujem online machrov, ako ludia skusili ste si do ksichtu strieknut plnu davku PEPRAKU ??? ... toho na psy? Alebo na zver ? lebo ked si prasknete co sa nadychujete plnu davku neni sanca zeby ste robili nejake kung fu, idete k zemi.
pozeram video, a niekto ide na instruktora nozom, a instruktor ho sikovne odzbroji. tak kebyze ho mam pichnut, tak sa nenapadne tvarim, milo s usmevom aked sa mi otoci chrbtom tak mu pchnem noz do ladviny alebo chrbtice, a zrazu sa z majstra bojovych umeni prinajlepsom stava invalid na voziku a je mi u pi*i ze to bolo zo zadu.
Osobne totiz zacinam mat pocit ze kto sa chce trosku realnejsie chranit tak nosit skryto neprestrelnu vestu a pistol....
Cisto moj nazor,...rovnako ako aj pri potyckach kdesi v meste. Mate pod trikom vestu, nikto vas realnejsie neohrozi a mate pistol? uz len jej vytiahnutim davate jasne na javo ze sa nehrááááte . . . .A kto sa neboji stlacit spust a vidno to na nom tak si myslim ze vacsina utocnikov si to rozmysli a ten ktory si to nerozmysli ma v tu chvilu velmi velmi velky problem.
Ja tu napisem zatial svoj poznatok. Vsetky videa co sledujem ci uz je to systema, krav maga, a rozne self defence blbinky sa mi zdaju takpovediac na hovno. Pisem to preto lebo co si vsimam v jednotlivych videach tak ucinne to je len vtedy ked niekto na niekoho ide rukami, nozom, maximalne palicou. . . .
Slovenski experti z roznych smerov - vsetko tvrdi chlapci vravia moderatorom a kameramanom ako treba to a to ale podla mna nikto v realnom utoku nebol. Nasledne vysvetlim.
Mame top super experta na vsetky bojove umenia, a pride ku nemu typek vytiahne pistol a streli ho do hlavy. Nebavime sa o tom ze sa mu pistolou vyhraza, kto sa zbranou len vyhraza ten strielat nechce, bavim sa o situacii vytiahnut a strelit. Kto ma namietky ze je umenie kedy chytite dotycnemu ruku aby pistol nevytiahol s puzdra, kludne dajme vzialenost 5 metrov, Tak dotycny moze byt aj tibetsky super master ked schyti 5 guliek ide k zemi. Potom o com to je ?
Rovnako ako sledujem online machrov, ako ludia skusili ste si do ksichtu strieknut plnu davku PEPRAKU ??? ... toho na psy? Alebo na zver ? lebo ked si prasknete co sa nadychujete plnu davku neni sanca zeby ste robili nejake kung fu, idete k zemi.
pozeram video, a niekto ide na instruktora nozom, a instruktor ho sikovne odzbroji. tak kebyze ho mam pichnut, tak sa nenapadne tvarim, milo s usmevom aked sa mi otoci chrbtom tak mu pchnem noz do ladviny alebo chrbtice, a zrazu sa z majstra bojovych umeni prinajlepsom stava invalid na voziku a je mi u pi*i ze to bolo zo zadu.
Osobne totiz zacinam mat pocit ze kto sa chce trosku realnejsie chranit tak nosit skryto neprestrelnu vestu a pistol....
Cisto moj nazor,...rovnako ako aj pri potyckach kdesi v meste. Mate pod trikom vestu, nikto vas realnejsie neohrozi a mate pistol? uz len jej vytiahnutim davate jasne na javo ze sa nehrááááte . . . .A kto sa neboji stlacit spust a vidno to na nom tak si myslim ze vacsina utocnikov si to rozmysli a ten ktory si to nerozmysli ma v tu chvilu velmi velmi velky problem.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Su bojove umenia v reale ucinne ?
preto sa to volá (bojové) umenie. Je to pekné. Na pohľad. Ale rovnako useless ako obraz visiaci na stene
Ja sa nechcem teraz navážať do teba qwerty, ale nebol si to práve ty, čo tu opisoval kadejakých ruských alebo neviem ešte akých špeciálnych vojakov ovládajúcich systemu, krav maga a kadečo iné, ako niečo nezastaviteľné, neohroziteľné, univerzálnych vojakov cvičených, aby dokázali holými rukami zabiť vyhladnutého psa a ja neviem čo všetko?
-
Andi_Cibula
Addict
Účinné by to malo byť proti chaotickým a hlúpym útočníkom ako sú ožrani alebo tmaví spoluobčania.
Proti cieľavedomému útoku (bodnutie kudlou do chrbta/do krku alebo útok streľbou) je to nepoužiteľné.
Stačí qwertas ?
Proti cieľavedomému útoku (bodnutie kudlou do chrbta/do krku alebo útok streľbou) je to nepoužiteľné.
Stačí qwertas ?
-
qwerty-xyz
Pinco -- jeden cas hej. Ptom mi to doslo, ako aj vela vela vela dalsich veci poslednu dobu.
-
audiotrack
VIP
ani proti chaotickým útočníkom to nie je účinné, stačí aby boli v miernej prevahe. To čo vidíš v Yp Manovi a podobne je bullshit. Spomeň si na dokyho, vicemajstra europy v kickboxe ktorého ubili na smrťAndi_Cibula napísal:Účinné by to malo byť proti chaotickým a hlúpym útočníkom ako sú ožrani alebo tmaví spoluobčania.
Stačí qwertas ?
trba rozlisovat bojove umenia a sporty, to je casto krat rozdiel a potom este je tu krav maga
umenia su casto krat o nicom, resp na aj malu ucinnost vyzaduju obrovsky vela praxe a treningu.
ak sa bavime o full contact bojovych sportoch tak je to ina, ma to vyznam, ale opat treba pouzit sedliacky rozum, ked su proti mne 4 tak sa mozem aj na hlavu postavit a pokial ich nepostrielam tak si nepomozem
da sa to urobit aj tak, ze proste jedneho zlikvidujem tak odstrasujucim sposobm, ze ostatni sa na to vyseru (napr bohar o hlavu)
Krav maga ma asi najblizsie k niecomu co cloveku realne pomoze sa branit, je na to urcena, ale opat ak su v presile casto krat nic nepomoze, ide o to co najviac zvysi sance a to krav maga zvlada pomerne dobre
ak sa bavime o full contact bojovych sportoch tak je to ina, ma to vyznam, ale opat treba pouzit sedliacky rozum, ked su proti mne 4 tak sa mozem aj na hlavu postavit a pokial ich nepostrielam tak si nepomozem
Krav maga ma asi najblizsie k niecomu co cloveku realne pomoze sa branit, je na to urcena, ale opat ak su v presile casto krat nic nepomoze, ide o to co najviac zvysi sance a to krav maga zvlada pomerne dobre
-
qwerty-xyz
Moj dobry kamarat vravi a asi to bude najefektivnejsie ze zaklad je mat rychle nohy, ... je pravda ze jeho ci v meste alebo v terene dobehne malokto.
-
uplink
VIP
Bojové umenie, akékoľvek, či už taekwon-do, systema, či aikido je dobrým doplnkom...plynovej zbrane.
-
ggggeeec11
Novice
ked si lama nepomoze ti ani bojove umenie ..
-
qwerty-xyz
wtf ? ja som iba navrhol diskusiu bojove umenia vs realne ohrozenie. ked sa niekto hra na to ze chce niekoho zastrelit vs. ked chce niekoho zastrelit.
Samozrejme, že proti nožíku do chrbta a pod. človeku nepomôže nič. Ale do "normálnejších" situácií, kde figurujú poväčšinou len päste, to je účinné. A nie umenie, ale bojový šport. Umenie je na súťaže, nie na ulicu.
-
PhYs0c
King
qwerty - aké IQ je potrebné na to, aby mal človek podobné úvahy ? porovnávaš silu rúk so zbraňou, tebe bude načo zbraň keď ja budem sedieť v tanku? tiež na nič...a neni to oveľa menej pravdepodobnejšie ako to, že k tebe niekto príde so zbraňou a odstrelí ťa...ale keď k tebe pristúpim, dám ti dve tri na papuľu tak si v duchu povieš, že nejaký bojový šport by sa ti zišiel...je to dobré tak na jedného, dvoch regular chlapcov, ktorí si chcú niečo dokazovať a presvedčíš ich o opaku... tebe je tiež na nič zbraň s tromi nábojmi, keď mám 5 pitbullov na vodítku..jedným odstrelíš mňa, so zvyšnými 2 psov a tí traja si ťa dajú na večeru..dosť bolo fantázie...áno, v REÁLE to je účinné, v tvojej predstavivosti alebo v Kosove ani nie
Toto je inak typická qwertovská bez zmyslu troll téma.
qwerty je podla mna zakomplexovany chudak ktory potrebuje riesit kazdu stresovu situaciu (ktoru obcas aj zazije) na internete
Myslím že streľbu do hlavy ešte nezažil a hlavne by to asi neprežil...vesaK napísal:qwerty je podla mna zakomplexovany chudak ktory potrebuje riesit kazdu stresovu situaciu (ktoru obcas aj zazije) na internete
@DonAndres
mozno zazil a prezil a prave preto to ma v hlave troska domiesane
mozno zazil a prezil a prave preto to ma v hlave troska domiesane
qwerty chodil som rok na aikido a poviem ti ze mam reflex v rukach kamarat ma raz chcel prekvapit skoncila mu ruka u hrtana (neudrel som ho kedze som videl kto to je) a je to tak dobre iba v skole na take veci ti treba silu ak si chuducky tenucky tak vela nezrobis potom som chodil aj na box tam to bolo zaujimavejsie ked som bol s kamaratom sparing 2x hak "roh" oka a raz spanok na obranu by som dal skor utocne sporty nez na obranu ano mame stevena seagela -.- ktory vie vsetko
v dnesnej dobe ak mu chcem zrobit neco na paku z aikida abo co tak som povazovany za gay
takze ho odradim od utoku ano ucili nas veci aj s nohami... mozes vediet high-kick na moju vysku 190cm kopnem ta do druhej nohy do stehna a spadnes potom co? dat ti do srdca?
v dnesnej dobe ak mu chcem zrobit neco na paku z aikida abo co tak som povazovany za gay
Ďalší rady z podivínov. 
Mám spolužiaka čo tiež skoro rok chodí na aikido a teda nie je to žiadny zázrak. Nemusím mať znalosti zo žiadneho bojového umenia, stačí troška rozumu a rýchlych reakcií.
Ale hlavne prečo by ste sa bili? Sme opice?
Ale hlavne prečo by ste sa bili? Sme opice?