Odišli by ste len tak žiť niekam preč?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
muay thai
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Bydlisko: In nomine Patris et Filii et Spiritus Sancti Amen ;)

Re: Odišli by ste len tak žiť niekam preč?

Príspevok od používateľa muay thai »

Keby som mohol tak Rakusko alebo Dojčland, keby som mohol ... :roll:
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Prečo nemôžeš ?
Kok
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Kok »

ja som odisiel a nelutujem
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Ja nad tým seriózne uvažujem, že zo Slovenska odídem. Najradšej by som odišiel do Austrálie, ale reálne to asi ani nebude. Z tých reálnejších možností by do úvahy prichádzalo Švédsko (i keď zimu nemám rád), Rakúsko alebo Nemecko. Z posledných dvoch menovaných mám také zmiešané pocity, nakoľko z nemeckého jazyku ovládam len absolútne základy. I keď zasa naučiť sa ten jazyk ak je to nevyhnutné nie je taký veľký problém.
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Hlavne mimo Eurozonu :lol:
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ale nezabudnite dat vediet Kalinakovi
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Nemecko je momentalne najstabilnejsia destinacia na zacatie novej kariery. Obrovska ekonomika, velky pracovny trh, stabilny vyhlad do buducnosti, spolocensky akceptovany multikulturalizmus /zatial/ davaju skvele predpoklady na uspesne uplatnenie sa.

Do uvahy este prichadzaju severske krajiny a dalsie nemecky hovoriace - Rakusko a Svajciarsko. Svajciari ale nedavno dost sprisnili svoju imigracnu politiku, takze to uz nie je take jednoduche.

Samozrejme zakladny predpoklad na to, aby som som sa ako imigrant v niektorej krajine uplatnil, je perfektne ovladat tamojsi jazyk. Bez toho by som sa do zahranicia / natrvalo - za ucelom pracovat / ani nevybral
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Noobsz DJ napísal:Najradšej by som odišiel do Austrálie, ale reálne to asi ani nebude.
Tusim je od januara dostat 12 mesacne viza do Australie o dost jednoduchsie ako to bolo predtym. Potom to chce zamakat tam. Stale to nie je lahke ale ked sa chce tak sa da.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Javatar ak myslis working holiday na 12 mesiacov, tak o tom uz sa rokuje par rokov a vysledok je stale v nedohladne. Ale daju sa dostat rovnake viza na Novy Zeland. Problem je, ze do 15tich minut od spristupnenia uz su vyklikane (vraj CKM pyta 200 eur od kazdeho zaujemcu a naraz to nejako vyklikava) :) ja som sa nedostal ani k formularu :\
LukasqoO
King
King

Príspevok od používateľa LukasqoO »

jackb napísal:lebo nemam jediny dovod ostat na Slovensku. ale to nie je "len tak".

//netvrdim, ze sa sem nevratim aspon na dovolenku, ale muselo by sa tu vsetko vyrazne zmenit k lepsiemu, aby som sa sem vratil zit
Presne tak. Vravis mi z duse.
etc. napísal:Po škole by som rád išiel preč.. Ale nebolo by to "len tak". Nejak ma tu nič nedrží.
Tak tak, po skole by som tiez rad odisiel, ale neviem ci po strednej alebo vysokej.

A inak chalani, rozmyslal som nad USA, UK, Novy Zeland, Australia ? Co by ste mi odporucili a naopak, kam by ste mi neodporucili ist ? Pritahuje ma hlavne to, ze su to omnoho viac rozvinute staty ako Slovensko. Nevravim, ze ostatne nie su ale tieto mi padli do oka :) Takze co mi poradite a ako sa "vystrojit" na cestu ? :smt017
etc.
Professional
Professional

Príspevok od používateľa etc. »

LukasqoO napísal: Presne tak. Vravis mi z duse.

Tak tak, po skole by som tiez rad odisiel, ale neviem ci po strednej alebo vysokej.
Tak ja asi pôjdem teraz po Bc. ale to ešte nie je isté.. uvidím kde a ako strávim leto
muay thai
Light Expert
Light Expert

Andi_Cibula napísal:Prečo nemôžeš ?
Nedokazal by som sa tam usadit, v BA som rybicka vo svojom akvarku, mam tu priatelku, rodinu atd.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Ja by som najradšej odišiel do Nórska. Už minulé leto som tam mal vybavenú brigádu, no nejako to nevyšlo, tak snáď tento rok. Mám tam rodinu, takže nejaké ubytovanie zo začiatku by som mal vybavené v podstate zadarmo, čo si myslím že je dobrý začiatok, takisto po takýchto menších brigádach budem mať kontakty do budúcnosti, čo sa takisto hodí ..
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

To sa začni učiť po nórsky.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

muay thai napísal:Nedokazal by som sa tam usadit, v BA som rybicka vo svojom akvarku, mam tu priatelku, rodinu atd.
K rodine môžeš raz za čas prísť na návštevu, frajerku zbalíš so sebou alebo si nájdeš inú.
IMHO slabé argumenty. :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Scorpion90 napísal:Nemecko je momentalne najstabilnejsia destinacia na zacatie novej kariery. Obrovska ekonomika, velky pracovny trh, stabilny vyhlad do buducnosti, spolocensky akceptovany multikulturalizmus /zatial/ davaju skvele predpoklady na uspesne uplatnenie sa.
Napr. firma v ktorej pracujem v Nemecku prijma dost vela multikuliti skor by som povedal ze tam pracuje len 50% skutocnych Nemcov.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Ako pisal davnejsie, chcem odist. Podavam si prihlasku na doktoradske do Slovinska (da sa to studovat len tam, nikde inde na svete) a ked sa to nepodari tak sa spolieham na to ze britske sklady budu chciet robosov stale. Na rozbeh nieco budem musiet robit a az potom mozem zacat budovat socialnu sietku a pozerat sa po joboch kde by som vyuzil to na co som 5 rokov dral lavice...
Za vyhodu povazujem, ze tu nemam zapustene korene a ked je treba viem sa rychlo adaptovat.
muay thai
Light Expert
Light Expert

Andi_Cibula napísal:K rodine môžeš raz za čas prísť na návštevu, frajerku zbalíš so sebou alebo si nájdeš inú.
IMHO slabé argumenty. :)
Ta tam nechce ist a ju by som nevymenil za nic na svete, laska nie je slaby argument :)
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

Po dokončení strednej padám odtiaľto aj ja. Mám na výber Rakúsko, Nemecko, Holandsko a VB (iba v krajných prípadoch). Keďže v spomínaných krajinách mám rodinu a napr. som už v Rakúsku bol aj brigádovať, tak sa nebojím žeby som si nenašiel robotu. A najlepšie je, že mám aj o pobyt postarané (kým sa nerozbehnem finančne).
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

muay thai napísal:Ta tam nechce ist a ju by som nevymenil za nic na svete, laska nie je slaby argument :)
Ona tam nechce ist, ty tam chces ist, otazka je, preco by mal niekto z vas nieco obetovat? Ak nechce ist s tebou, tak adios amigos. Samozrejme je to na tebe, ale ja osobne by som isiel bez vahania. Uz som raz podobnu chybu spravil, ze som ostal kvoli zene a poviem ti, uz nikdy viac...
Napísať odpoveď