Odišli by ste len tak žiť niekam preč?
-
muay thai
Light Expert
- Bydlisko: In nomine Patris et Filii et Spiritus Sancti Amen ;)
Re: Odišli by ste len tak žiť niekam preč?
Keby som mohol tak Rakusko alebo Dojčland, keby som mohol ... 
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Prečo nemôžeš ?
-
Kok
Light Professional
ja som odisiel a nelutujem
Ja nad tým seriózne uvažujem, že zo Slovenska odídem. Najradšej by som odišiel do Austrálie, ale reálne to asi ani nebude. Z tých reálnejších možností by do úvahy prichádzalo Švédsko (i keď zimu nemám rád), Rakúsko alebo Nemecko. Z posledných dvoch menovaných mám také zmiešané pocity, nakoľko z nemeckého jazyku ovládam len absolútne základy. I keď zasa naučiť sa ten jazyk ak je to nevyhnutné nie je taký veľký problém.
Hlavne mimo Eurozonu 
ale nezabudnite dat vediet Kalinakovi
-
Scorpion90
King
Nemecko je momentalne najstabilnejsia destinacia na zacatie novej kariery. Obrovska ekonomika, velky pracovny trh, stabilny vyhlad do buducnosti, spolocensky akceptovany multikulturalizmus /zatial/ davaju skvele predpoklady na uspesne uplatnenie sa.
Do uvahy este prichadzaju severske krajiny a dalsie nemecky hovoriace - Rakusko a Svajciarsko. Svajciari ale nedavno dost sprisnili svoju imigracnu politiku, takze to uz nie je take jednoduche.
Samozrejme zakladny predpoklad na to, aby som som sa ako imigrant v niektorej krajine uplatnil, je perfektne ovladat tamojsi jazyk. Bez toho by som sa do zahranicia / natrvalo - za ucelom pracovat / ani nevybral
Do uvahy este prichadzaju severske krajiny a dalsie nemecky hovoriace - Rakusko a Svajciarsko. Svajciari ale nedavno dost sprisnili svoju imigracnu politiku, takze to uz nie je take jednoduche.
Samozrejme zakladny predpoklad na to, aby som som sa ako imigrant v niektorej krajine uplatnil, je perfektne ovladat tamojsi jazyk. Bez toho by som sa do zahranicia / natrvalo - za ucelom pracovat / ani nevybral
-
javatar
Hardcore addict
Tusim je od januara dostat 12 mesacne viza do Australie o dost jednoduchsie ako to bolo predtym. Potom to chce zamakat tam. Stale to nie je lahke ale ked sa chce tak sa da.Noobsz DJ napísal:Najradšej by som odišiel do Austrálie, ale reálne to asi ani nebude.
-
TommyHot
Addict
Javatar ak myslis working holiday na 12 mesiacov, tak o tom uz sa rokuje par rokov a vysledok je stale v nedohladne. Ale daju sa dostat rovnake viza na Novy Zeland. Problem je, ze do 15tich minut od spristupnenia uz su vyklikane (vraj CKM pyta 200 eur od kazdeho zaujemcu a naraz to nejako vyklikava)
ja som sa nedostal ani k formularu :\
Presne tak. Vravis mi z duse.jackb napísal:lebo nemam jediny dovod ostat na Slovensku. ale to nie je "len tak".
//netvrdim, ze sa sem nevratim aspon na dovolenku, ale muselo by sa tu vsetko vyrazne zmenit k lepsiemu, aby som sa sem vratil zit
Tak tak, po skole by som tiez rad odisiel, ale neviem ci po strednej alebo vysokej.etc. napísal:Po škole by som rád išiel preč.. Ale nebolo by to "len tak". Nejak ma tu nič nedrží.
A inak chalani, rozmyslal som nad USA, UK, Novy Zeland, Australia ? Co by ste mi odporucili a naopak, kam by ste mi neodporucili ist ? Pritahuje ma hlavne to, ze su to omnoho viac rozvinute staty ako Slovensko. Nevravim, ze ostatne nie su ale tieto mi padli do oka
Tak ja asi pôjdem teraz po Bc. ale to ešte nie je isté.. uvidím kde a ako strávim letoLukasqoO napísal: Presne tak. Vravis mi z duse.
Tak tak, po skole by som tiez rad odisiel, ale neviem ci po strednej alebo vysokej.
-
muay thai
Light Expert
Nedokazal by som sa tam usadit, v BA som rybicka vo svojom akvarku, mam tu priatelku, rodinu atd.Andi_Cibula napísal:Prečo nemôžeš ?
Ja by som najradšej odišiel do Nórska. Už minulé leto som tam mal vybavenú brigádu, no nejako to nevyšlo, tak snáď tento rok. Mám tam rodinu, takže nejaké ubytovanie zo začiatku by som mal vybavené v podstate zadarmo, čo si myslím že je dobrý začiatok, takisto po takýchto menších brigádach budem mať kontakty do budúcnosti, čo sa takisto hodí ..
To sa začni učiť po nórsky.
-
Andi_Cibula
Addict
K rodine môžeš raz za čas prísť na návštevu, frajerku zbalíš so sebou alebo si nájdeš inú.muay thai napísal:Nedokazal by som sa tam usadit, v BA som rybicka vo svojom akvarku, mam tu priatelku, rodinu atd.
IMHO slabé argumenty.
Napr. firma v ktorej pracujem v Nemecku prijma dost vela multikuliti skor by som povedal ze tam pracuje len 50% skutocnych Nemcov.Scorpion90 napísal:Nemecko je momentalne najstabilnejsia destinacia na zacatie novej kariery. Obrovska ekonomika, velky pracovny trh, stabilny vyhlad do buducnosti, spolocensky akceptovany multikulturalizmus /zatial/ davaju skvele predpoklady na uspesne uplatnenie sa.
Ako pisal davnejsie, chcem odist. Podavam si prihlasku na doktoradske do Slovinska (da sa to studovat len tam, nikde inde na svete) a ked sa to nepodari tak sa spolieham na to ze britske sklady budu chciet robosov stale. Na rozbeh nieco budem musiet robit a az potom mozem zacat budovat socialnu sietku a pozerat sa po joboch kde by som vyuzil to na co som 5 rokov dral lavice...
Za vyhodu povazujem, ze tu nemam zapustene korene a ked je treba viem sa rychlo adaptovat.
Za vyhodu povazujem, ze tu nemam zapustene korene a ked je treba viem sa rychlo adaptovat.
-
muay thai
Light Expert
Ta tam nechce ist a ju by som nevymenil za nic na svete, laska nie je slaby argumentAndi_Cibula napísal:K rodine môžeš raz za čas prísť na návštevu, frajerku zbalíš so sebou alebo si nájdeš inú.
IMHO slabé argumenty.
Po dokončení strednej padám odtiaľto aj ja. Mám na výber Rakúsko, Nemecko, Holandsko a VB (iba v krajných prípadoch). Keďže v spomínaných krajinách mám rodinu a napr. som už v Rakúsku bol aj brigádovať, tak sa nebojím žeby som si nenašiel robotu. A najlepšie je, že mám aj o pobyt postarané (kým sa nerozbehnem finančne).
-
TommyHot
Addict
Ona tam nechce ist, ty tam chces ist, otazka je, preco by mal niekto z vas nieco obetovat? Ak nechce ist s tebou, tak adios amigos. Samozrejme je to na tebe, ale ja osobne by som isiel bez vahania. Uz som raz podobnu chybu spravil, ze som ostal kvoli zene a poviem ti, uz nikdy viac...muay thai napísal:Ta tam nechce ist a ju by som nevymenil za nic na svete, laska nie je slaby argument