Noobsz DJ napísal:Ako tak pozerám, podaktorý si viete celkom slušne zarobiť aj v tomto zapadákove. To mám asi len ja šťastie, že v každej firme kde o mňa prejavia záujem, ponúknu maximálne 5€/h v hrubom. A to mám 7 rokov praxe v technickom odvetví a mám aj vyhlášku
508/2009 §23 Elektrotechnik na riadenie činnosti alebo na riadenie prevádzky a napriek tomu sa nedarí nájsť normálne platené miesto

Som na tom podobne co sa vzdelania tyka.
Povodne som po skole robil take manualnu elektropracu pre jedneho sukromnika (medialne zariadovanie kancelarii, strukturky, siete, projektory/vesanie/, wifi atd atd... proste vybava kanclu/triedy/firmy/baraku...)
Platil ma 5€/hod v cistom, bol som velmi spokojny lebo sa o mna aj postaral (ked bolo vela roboty furt bolo co jest aj pit a ked bolo treba tak mi aj auto pozical, bol velmi ustretovy...) cize mesacne cistych 700-800€ a bol som velmi spokojny (rok 2010/2011).
Avsak citil som sa ako nevyuzity potencial

, pravda je ze slovenske firmy su tu iba pre to aby niekoho zodrali a jeho pracu s 10 000 000% marzou predali za hranice... Treba si najst priame zastupenie zahranicnej firmy, nemusi to byt IT firma, kazda vacsia firma co robi cokolvek potrebuje par sys adminov...