Aký je Váš priemerný mesačný zárobok | hodinová mzda?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Aká je Vaša [priemerná] hodinová mzda?

0,5-2 €/h
12
7%
3-4 €/h
55
34%
5-6 €/h
29
18%
7-9 €/h
19
12%
10-15 €/h
23
14%
16-20 €/h
3
2%
21-30 €/h
2
1%
31 - 60 €/h
3
2%
61 a viac €/h
15
9%

Celkom hlasov: 161

begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Aký je Váš priemerný mesačný zárobok | hodinová mzda?

Príspevok od používateľa begbeee »

meffisto napísal:Ono vsade pocut len IT=vysoky plat...mozno este nejaku dobu, ale moc dlho to trvat nebude.
Prirodne vedy / medicina (veci ohladom dna, virologia), tam je zlata bana a buducnost podla mna...Gill Gates vedel co robi :D
:smt048

Súhlas. IT boom je to isté, čo bol v 90-rokoch boom ekonómov a právnikov. Netvrdím, že najlepší sa nepresedia alebo že platy výrazne klesnú, ale už to nebude to, čo bolo na začiatku milénia (SR). Budúca zlatá baňa je orientácia na seniorov, predovšetkým veci súvisiace s medicínou. Už len taký zubár je čistá ryža.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Noobsz DJ napísal:Ako tak pozerám, podaktorý si viete celkom slušne zarobiť aj v tomto zapadákove. To mám asi len ja šťastie, že v každej firme kde o mňa prejavia záujem, ponúknu maximálne 5€/h v hrubom. A to mám 7 rokov praxe v technickom odvetví a mám aj vyhlášku 508/2009 §23 Elektrotechnik na riadenie činnosti alebo na riadenie prevádzky a napriek tomu sa nedarí nájsť normálne platené miesto :shock:
Som na tom podobne co sa vzdelania tyka.
Povodne som po skole robil take manualnu elektropracu pre jedneho sukromnika (medialne zariadovanie kancelarii, strukturky, siete, projektory/vesanie/, wifi atd atd... proste vybava kanclu/triedy/firmy/baraku...)
Platil ma 5€/hod v cistom, bol som velmi spokojny lebo sa o mna aj postaral (ked bolo vela roboty furt bolo co jest aj pit a ked bolo treba tak mi aj auto pozical, bol velmi ustretovy...) cize mesacne cistych 700-800€ a bol som velmi spokojny (rok 2010/2011).
Avsak citil som sa ako nevyuzity potencial :twisted: , pravda je ze slovenske firmy su tu iba pre to aby niekoho zodrali a jeho pracu s 10 000 000% marzou predali za hranice... Treba si najst priame zastupenie zahranicnej firmy, nemusi to byt IT firma, kazda vacsia firma co robi cokolvek potrebuje par sys adminov...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

it-čkári budú podľa mňa zarábať slušne ešte dosť dlhú dobu, kým budú firmy čo budú sypať ťažké prachy do projektov, ktoré vynášajú ešte ťažšie prachy, avšak...to avšak je dôležité. Musíte pracovať v, alebo pre krajinu, v ktorej ekonomika nejde do záhuby ako je Slovensko. Tu na Slovensku som si nevedel nájsť pozíciu s vyššou brutto hodinovkou ako 7 e/h, čo je podľa mňa malá katastrofa. Nemám VŠ, ani nič podobné, ale shitload skúseností a portfolio, za ktoré by sa nemusela hanbiť ani väčšia firma. Jednoducho to tu nejde. Treba okolie a to:

:arrow: Rakúsko
:arrow: Nemecko
:arrow: Švajčiarsko

Poprípade ešte ďalej:

:arrow: UK
:arrow: US

Nič iné ma momentálne nenapadne, ale určite je tých krajín viac.
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

len cisto technicka zalezitost. maximalna mozna marza je 99,999999....%.
.
pri 100% by musel pracu dodat gratis:)

//to si len pleties marzu s prirazkou:) neboj, nie je to nic, na co by sa umieralo. robi to vacsina ludi:)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

ked das +percento tak mozes dat aj +[nekonecno], mylim sa? :)
a to co hovoris je asi rabat, ci? som z teba zmäteny :D
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

uplink napísal:it-čkári budú podľa mňa zarábať slušne ešte dosť dlhú dobu, kým budú firmy čo budú sypať ťažké prachy do projektov, ktoré vynášajú ešte ťažšie prachy, avšak...to avšak je dôležité. Musíte pracovať v, alebo pre krajinu, v ktorej ekonomika nejde do záhuby ako je Slovensko. Tu na Slovensku som si nevedel nájsť pozíciu s vyššou brutto hodinovkou ako 7 e/h, čo je podľa mňa malá katastrofa. Nemám VŠ, ani nič podobné, ale shitload skúseností a portfolio, za ktoré by sa nemusela hanbiť ani väčšia firma. Jednoducho to tu nejde. Treba okolie a to:

:arrow: Rakúsko
:arrow: Nemecko
:arrow: Švajčiarsko

Poprípade ešte ďalej:

:arrow: UK
:arrow: US

Nič iné ma momentálne nenapadne, ale určite je tých krajín viac.
Myslíš, že koľko ITéčkarov ešte treba? Samozrejme ešte veľa. Ale tempom akým študujú sa to rýchlo dobehne. Nie každý ITečkar robí Python za 650€/h, niektorí vymieňajú tonery za 1000€ a po nadčasoch robia správcu siete v Hornej Dolnej. A práve tam sa to začne lámať a cena práce bude klesať aj v tomto odvetví. Odhadujem to tak na 10 rokov. Určite aj ty poznáš príklady, keď chlapík si radšej najmä týpka z Indie alebo Číny a vo vlasti akurát sedí s vyloženými nohami.

Zvyšok toho čo píšeš, len potvrdzuje moju teóriu - pretože platí aj na všetky ostatné odvetvia. Či nie? :)

Jednoducho, aj dejiny, čokoľvek, ekonomika nás učí, že raz ten boom prestane. A práve medicína bude nové terno. Starých ľudí bude pribúdať, budú zazobaní a tuční (ITčkari na dôchodku :D ) a bude sa treba o nich starať. Medicína je jedna z najnáročnejších škôl a zďaleka sa tam nehrnie toľko študentov ako na IT odbory.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

begbeee - itčkárov je síce veľa, ale je to to isté ako architekti a iná zberba. Avšak naozaj dobrých a dostupných je extrémne málo a keď pracuješ na AAA projektoch, tak si dovoliť nejakého Jožka s FiiT, FEi, či VUT čerstvo doštudovaného jednoducho nemôžeš, potrebuješ borca čo má skúsenosti, dynamiku, rýchlosť, spoľahlivosť. Tak isto tu ide o mentalitu iTčkárov, aspoň v našom tíme je gro ľudí čo "hrajú" na sviatky, víkendy, pracovnú dobu a pod. pi*****. A tí to ďalej ako na mizerných pár eur nedotiahnu. Na to aby si zarábal dvoj až troj miestne čísla na hodinu musíš byť TOP. Prístupný skoro stále. Napríklad ja to robím aj pri mojej Béčkovej mzde. Na mobile som nonstop online [okrem doby keď spím] a keď ma treba, som do 10-20 minút pri PC a makám ďalej. O 22:30 mi napíše boss že potrebuje dorobiť nejaké veci, do 15 minút, je to robota na 2 hodiny, pre smretľníka na pol dňa a viac. Spravím to za 40 minút, zapíšem 3 hodiny, ak mi tak povie a dvojnásobok, ak mi tak povie, lebo som k dispozícii hlboko mimo prac. doby. A toto sú ľudia čo oni potrebujú a platia - roboti.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Dobre, ale to je cream of the crop. To povedať, ako, že so sociálnou prácou a gymnáziom sa neuchytíš je z tvojo pohľadu potom tiež blbosť. Prečo? Lebo skutočne dobrý sa presadí, aj keď možno pricucnutý na politiku, ale presadí. (Nicholsonová, Pollák a podobne)

Mňa nezaujíma high-end, pretože high-end dobre zarába bez ohľadu na odvetvie. Tu ide práve o tú 90% masu. A tam platy budú klesať. Trh sa nasýti. Je to nevyhnutné.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Tak mimo high-endu je to zabité, ale to je v každom odvetví mimo pekárstva a výroby toaletných papierov, no nie? :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak to by som netvrdil :) Sú v odvetvia, resp. povolania, kde je jednoducho vysoký priemer a niektoré, kde to stojí za fajku močky.
Aby si dosiahol plat 1000€ ako ITečkar sa nemusíš veľmi snažiť, aby si taký plat dosiahol ako učiteľ, well, asi ani tá snaha nepomôže :D
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

To je jasné, ale "american dream" a teda 300-600 e/h nedosiahneš nikde, pokiaľ nie si high-end a nasýtenie trhu je "imminent" čo sa týka iTčkárov, možno na nejkaých vyššie špecializovaných nie a kvalitných sieťárov, ale ako si napísal, všetci pôjdu dole, okrem pekárov a výroby toaleťákov a kaderníkov. Žrádlo, srať a strihať sa budú ľudia potrebovať vždy, ešte aj pár detailov, ale SAP profíka, CiSCO sieťara a pod. veci Ti na prežitie netreba :D
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

...SAP profíka, CiSCO sieťara...
Fu*k :-|

Ale tak, teraz firma zainvestovala do projektu milion € tak snad este chvilu ten SAP pobezi :D
A nestraš :D
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

V prvom rade treba povedat, ze dnes je ITckar kazdy, kto v malej firme zapoji tlaciaren, alebo spravi jednoduchu webku pre kamarata. Takto ziskana priemerna mzda sa urcite bude znizovat, kedze sa stale znizuju aj naroky. SW a aj HW su stale viac intuitivne a ludia gramotnejsi. Toto sa ale samozrejme netyka a ani dlho nebude top programatorov.
Rovnako treba brat do uvahy trend akym sa ubera IT odvetvie. Big data, cloud, mobile solutions. Je docela mozne, ze o par rokov (10) bude vacsina dat v cloude a nebude treba mat lokalneho admina, developera, ci testera a mozno aj support a sluzby bude automatizovane. Cize mnozsto dobre platenych developerov vo velkych data bankach niekde vo svete, ale lokalne ich nebude treba a teda IT bublina splasne .
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Napada ma vela veci preco musia lokalni IT's existovat... len sa mi to nechce rozpisovat :)
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

dnes ano, otazka je o 5, 10 , 20 rokov a ako narocna ich praca bude a teda jej ohodnotenie :)
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

tak to som potom v spravnom odvetvi.... kedze tu sa slopat bude, aj keby na chleba nebolo :D
.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

mna by zaujimalo co robia ti 4ria, co buchli 60+/h
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Hegy napísal: Som na tom podobne co sa vzdelania tyka.
Povodne som po skole robil take manualnu elektropracu pre jedneho sukromnika (medialne zariadovanie kancelarii, strukturky, siete, projektory/vesanie/, wifi atd atd... proste vybava kanclu/triedy/firmy/baraku...)
Platil ma 5€/hod v cistom, bol som velmi spokojny lebo sa o mna aj postaral (ked bolo vela roboty furt bolo co jest aj pit a ked bolo treba tak mi aj auto pozical, bol velmi ustretovy...) cize mesacne cistych 700-800€ a bol som velmi spokojny (rok 2010/2011).
Avsak citil som sa ako nevyuzity potencial :twisted: , pravda je ze slovenske firmy su tu iba pre to aby niekoho zodrali a jeho pracu s 10 000 000% marzou predali za hranice... Treba si najst priame zastupenie zahranicnej firmy, nemusi to byt IT firma, kazda vacsia firma co robi cokolvek potrebuje par sys adminov...
Hneď vedľa firmy kde som zamestnaný sídli aj zahraničná spoločnosť, ktorá o mňa už zopár krát prejavila záujem. No platovo mi viac ako 5€/h v hrubom odmietli dať s tým, že "šéfovia" v zahraničí im nedovolia viac zaplatiť svojich zamestnancov. A takýchto podobných výhovoriek som počul x v rôznych spoločnostiach. Či už to boli tuzemské alebo zahraničné firmy. Buď by som bol pre nich drahý zamestnanec alebo by tým porušili kolektívnu zmluvu a tak podobne. V CZ mám kamaráta, ktorý mi zabezpečuje servis môjho auta a niečo som sa s ním ohľadom platov bavil. V CZ by som mal s mojimi skúsenosťami a príslušnou vyhláškou finančné ohodnotenie vyššie o minimálne 1/3 toho, ako som ohodnotený teraz.
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Robím na údržbe v potravinárskej výrobe, oficiálne som opravár strojov a zariadení - elektrikár, ale aj nastavovač strojov a príležitostný hasič :D Mám §23 Elektrotechnik na riadenie činnosti a spôsobilosť na prácu v potravinárstve. Zarobím v hrubom cca 570€, na hodinu 3,1€. Na to, že do roboty dochádzam, len na cestovnom miniem 70€, robím na zmeny a mám pomerne veľkú zodpovednosť za chod výroby je to málo, ale nesťažujem si, robotu mám rád, kolegov v pohode. Len ma udivuje tá nekonečná nenažranosť za ziskom a arogantnosť k ľuďom, ktorí si to odmakajú najviac.
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Mozes mi vysvetlit ako mozes byt spokojny? A to len odhliadnuc od prachov, mas vobec nejaky volny cas pre seba - na zivot?
Napísať odpoveď