Aké pijete pivo?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Najlepsie pivo?

Kozel
156
20%
Saris
96
12%
Bazant
132
17%
Stein
5
1%
Mnich
14
2%
Corgon
43
5%
Staropramen
91
12%
Nepijem pivo
112
14%
Kelt
48
6%
Heineken
92
12%

Celkom hlasov: 789

ziegel
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Aké pijete pivo?

Príspevok od používateľa ziegel »

Polo-X napísal:...piva ako leffe, stella, grolsch, amstel ci heineken zvykol a nebolo nijak treba si zvykat pretoze su to vsetko kvalitne a dobre piva o tom sa nemusime bavit, uz len ten vyber hlavne v belgicku je ohromujuci...
No ja ti neviem, leffe je v pohode, ale tie zvyraznene... Ved je to vsetko na jedno kopyto. Proste europiva.
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Silmer »

Polo-X napísal:leffe je jedno z najlepsich ciernych piv a povedat o tomto kvalitom pive ze je nepitelne... no proti gustu ziaden disputat ale no ... kazdeho osobna vec :aasmile10:
Nemas skor na mysli guiness???

Leffe urcite nieje cierne pivo, skus si pozriet nieco viac info tu.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Leffe
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Polo-X »

musis lepsie pouzivat google pripadne wiki, v popise druhoch ho mas vymenovane ako druhe - leffe brune

s tym ze v bare je capovane a nie flaskove
Prílohy
1.jpg
1.jpg (44.75 KiB) 1838 zobrazení
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Tak napis rovno ze leffe brune, a nie leffe...kedze leffe je znacka piva. ;) A leffe Brune je druh piva :P

A ktomu leffe brune je hnede a nie cierne pivo ;)
heinrich
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa heinrich »

Ak sa mýlim, opravte ma, no brun znamená hnedé ale aj tmavé :)

Inak u nás v Prievidzi otvorili podnik, ktorý predáva belgické, nemecké, rakúske a anglické pivá
a mojimi favoritmi sa stali
Orval : http://www.ratebeer.com/beer/orval/835/
Rochefort 10 : http://beeradvocate.com/beer/profile/207/645

Z u nás komerčne predávaných je to Budvar a v podniku mám najsamradšej Čiernu horu. V NR čapujú
všetky druhy, čo je paráda :)
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

njn sorry nevedel som ze mam pisat napr stella artois zlte pivo... tak nabuduce si dam vacsi pozor 8)

ano je to hnede pivo, mal som napisat tmave lebo vidim ze s pomenovanim cierne tu maju niektori problem, u nas sa tak normalne tmave piva nazyvaju aj ked samozrejme cierne nie su... myslel som ze to pochopi kazdy, ale nevydalo :idea:

kazdopadne to nic nemeni na fakte ze je naozaj vyborne ale silne, treba ho pit s mierou, akurat ze ja ziadnu mieru nepoznam, furt sa ta miera schovava :twisted:
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Polo-X napísal:njn sorry nevedel som ze mam pisat napr stella artois zlte pivo... tak nabuduce si dam vacsi pozor 8)
nie, ale ked uz tu spominas leffe tak by si mal vediet, ze oni maju viacej druhov piva nie len jedno brune :idea:
Leffe Blonde (6.6% alkoholu).
Leffe Brune (6.5%).
Leffe Triple (8.5% ) - vařeno v pivovaru Hoegaarden.
Leffe Radieuse a Leffe Vieille Cuvée (oba 8.4%).
Leffe 9 (9%).
Leffe Ruby (5%).
Leffe Christmas - vařeno a prodáváno jen k příležitosti Vánoc.
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

zil som v belgicku pol roka takze dobre viem kolko a ake druhy piv maju co sa tyka leffe a aj inych znaciek...

tmave leffe je proste marketingovy tah a na zahranicne trhy sa zvacsa dodava prave tento typ z tohto pivovaru... a ako som uz spomenul myslim si ze ide naozaj o vysoko kvalitny vyrobok v tejto kategorii... svetle mi tak neslo ale tmave to je proste chutovka...

aj teraz pisem prave po ochutnavke zopar malych tmavych leffe a spokojnost absolutna, k tomu niet co dodat... je to chutovka
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

U nas ked sa povie Leffe, tak si kazdy predstavi Leffe Brune, ostatne je tu vidiet malo... netahajte sa za slovicka ;-)
Osobne mozem odporucit Leffe Radieuse, tmave piva velmi nemusim, ale Brune je urcite jedno z tych naj...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Mne sa akosi začali ľúbiť tie silné pivá, to je paráda. Neporovnateľné s tými 10-kami a pod. vodami.
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

scorpion90 nemyslim ze je to tak, aspon u mna nie, ja mam totalne v riti co je in nech je to z akejkolvek sfery, nikdy som sa nicim takym neriadil, ale ked som zil v holandsku a belgicku tak som si na piva ako leffe, stella, grolsch, amstel ci heineken zvykol a nebolo nijak treba si zvykat pretoze su to vsetko kvalitne a dobre piva o tom sa nemusime bavit, uz len ten vyber hlavne v belgicku je ohromujuci...
podla mna je heineken jedno z najhnusnejsich piv..
btw. s bazantom suhlasim, to je mocka (bude tym ze je od heinekenu) ale taka cierna hora 14 stupnova, kozel 11 capovany, to su mnamky co sa celkom casto u nas capuju nie len v pivarskych podnikoch a ziaden heineken sa na to nechyta ;)
jedine dobre pivo odtial http://www.heinekenslovensko.sk/?age=more su podla mna krusovice, a v pripade nudze kelt vo flasi...
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

neviem capovany heineken som na svk nepil
ale capovany heineken v holandsku je proste dobre pivo pre mna a uplne som zabudol na tmavy capovany heineken, ktory som zatial pil iba na letisku v amsterdame raz v zivote a musim povedat ze chutilo... tmave piva mi proste chutia viac aj ked zvacsa su tazsie jak na zaludok tak na hlavu 8)
Kufor
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Kufor »

Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Svijany - české pivko. Ich pivá získali aj nejaké ocenenia ... ale to je v podstate jedno. Každému chutí niečo iné ... no rozhodne ho odporúčam.
Majú veľký výber čapovaných .. od nefiltrovaných, kvasinkových, silnejšie ... Ale tá farba toho piva, vôňa a chuť :P Predtým než sa zastavíte v taktomto podniku kde ho čapujú, dobre sa najedzte, pretože pri dvoh troch pivkách neostanete a budete chcieť vyskúšať všetky :lol: :smt001

Vynikajúce (teda aspoň podľa mňa) je ich fľaškové nealko! Takže okoštujte vodiči :p !

Na zdravie :smt003 !
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Polo-X napísal:ale capovany heineken v holandsku je proste dobre pivo
Suhlasim, na letisku v Amsterdame som sa ho nevedel dopit. Aj flaskove, aj capovane je tam uplne super, narozdiel od toho bordelu co predavaju na Slovensku.
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

som rad ze to niekdo vyskusal a overil si ze je to naozaj rozdiel...

capovany heineken je aj u nas ale v holadnsku proste chuti inac a tmave ktore som ani v Adame nezohnal a nasiel ho na letisku iba, bolo ocarujuce a suprove, proste sa neda porovnat... je zaujimave ako rozdielne moze byt rovnake pivo na rozdielnych miestach..

ale dnes u mna opat tmave leffe, capovany heineken, a svijany dorazeny plznom bola idealna kombinacia... toto su jednoducho kvalitne piva, ci uz niekomu chutia ci nie tieto piva maju svoju hodnotu a ja ich dokazem ocenit... cheers!!!
dske
Expert
Expert

Príspevok od používateľa dske »

U mňa TOP : Svijany (hlavne tá ich 13stka), Bernard, Vŕšky (malý pivovar v Terchovej, čapujú ho iba na pár miestach v okolí ZA, čierne je božské a svetlé ešte lepšie), Krušovice, Edelweiss, Černá Hora
NEchápem ako môže niekto nazývať tú vodu tipu Šariš, Corgoň a iný odpad že pivo..
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Polo-X napísal: je zaujimave ako rozdielne moze byt rovnake pivo na rozdielnych miestach..
Najskor to bude tym, ze sa vyraba v Madarsku a flaskuje sa v Hurbanove...
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

Mne flaskovy heineken chuti velmi, chcel by som niekedy vyskusat tu holandsku verziu, ked vravite, ze sa to neda porovnavat..
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

minule som si kupil Zywiec Porter
http://beeradvocate.com/beer/profile/623/1901
9.50%alc

chutil skvele, velmi dobre pivo na zakoncenie dlheho pracovneho dna. (ale viac ako jedno by som asi nedal, na to lepsia Plzen)
Napísať odpoveď