Su bojove umenia v reale ucinne ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Su bojove umenia v reale ucinne ?

Príspevok od používateľa hughito »

Aha a prečo sú potom váhové kategórie napr. v boxe? Výhodu môže mať ten chudý v tom, že nejaké hovado ho môže podceniť. A ešte to, že má niekto 100 kg vôbec nemusí znamenať, že je neohrabaný a pomalý. :wink:

To čo písal Gangy - na tom čosi určite je, treba to mať sčasti aj v sebe. Ale nemožno to vidieť tak radikálne, či z jednej či druhej strany. Proste sú aj také a také prípady, ale určite si zas nemyslím, že štatisticky vzaté: ak by 10 ľudí čo x rokov trénuje nejaký bojový šport, ale "nemajú to v sebe," sa dostalo do konfliktu, tak sú na rovnakej štartovacej čiare ako hocikto z ulice. To by zas bolo pritiahnuté za vlasy.
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Jungle »

Nuž, podľa mňa výsledok závisí od toho, čo a ako urobíš - tam určite zohrá rolu aj povaha, resp. schopnosť reagovať... Mi hovorili, ako kolegyňa kickboxerka (170cm, 55kg) dala dvoch 100kg borcov na zem (doslovne), keď začali rýpať do chalanov, s ktorými bola v nejakom podniku...
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

hughito napísal:Aha a prečo sú potom váhové kategórie napr. v boxe? Výhodu môže mať ten chudý v tom, že nejaké hovado ho môže podceniť. A ešte to, že má niekto 100 kg vôbec nemusí znamenať, že je neohrabaný a pomalý. :wink:

To čo písal Gangy - na tom čosi určite je, treba to mať sčasti aj v sebe. Ale nemožno to vidieť tak radikálne, či z jednej či druhej strany. Proste sú aj také a také prípady, ale určite si zas nemyslím, že štatisticky vzaté: ak by 10 ľudí čo x rokov trénuje nejaký bojový šport, ale "nemajú to v sebe," sa dostalo do konfliktu, tak sú na rovnakej štartovacej čiare ako hocikto z ulice. To by zas bolo pritiahnuté za vlasy.
za skoro tri roky bojovych sportov MMA , box , kb, thajsky box som stretol presne 0 skutočne obratných 100 kg + . Ja viem, že si veľký chlap hughito ale jednoducho sú pomalý (neviem čo presne myslíš pod neohrabaným si zakopávajú veľké váhy o vlastné nohy ? : )) )pozri si zápasy 81kg +- tam je najlepšie vyvážená rýchlosť a sila.

Čo sa týka váhy na "ulici" je váha skoro irelevantná , pretože v skutočnosti netrénovaní ľudia nevedia využiť svoju váhu na to aby dali tvrdý úder (používajú selektívne iba svaly rúk a ramien ) . 72 kg amatérsky kickboxer odrovnal 2m 100 kg+ vyhadzovača jednou ranou (za cenu fraktúry lebky :lol: ) ale pointa je že úder môžeš dať s relatívne nízkou váhou dajme tomu aj niekde od 60kg dostačne silný na KO ak sa naučíš ako.
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

2m 100kg je normalny chalan :)
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Chcel som len poukázať na rozdiel vo váhe.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Sry no, ale prax hovorí čosi iné. :wink: Nevraviac o tom, že 90% ľudí sa poserie už dopredu, ak uvidí väčšieho týpka - čo je síce klam, ja to beriem, ale psychika takto funguje.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Ja si hlavne myslim, ze normalny clovek (odhliadnuc od neobvyklych situacii) sa snazi konfrontacii vyhnut, ked uz ku nej dojde a nie je kam ujst resp. je koho chranit (napr frajerka, kamarat) tak uz je ten psycho faktor irelevantny. Ak by ma niekto napadol ked som niekde s frajerkou a nedalo by sa tomu vyhnut, tak spravim vsetko preto aby sa tak skoro nepostavil, uz len z principu aby som ochranil ju a je jedno ako by bol velky, jeden z nas by musel ostat lezat lebo inak by to neskoncilo.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Pre toto sa nosim dost "vyzbrojeny" v aute mam plynasa a teleskop, so sebou VZDY boxer.
Takymto situaciam sa vsak vyhybam oblukom (bohuzial, zazil som si to na co nas vseci upozornuju "nevies co je to zac" "nevies ci nema zbran" na vlastnej kozi a poviem vam, vtedy je aj 200kg malo :| )
Uz ked nahodov by som musel chranit seba, svoj majetok alebo svoju rodinu ci blizkych, rukami to isto nebude i ked, par poulicnych bitiek som si ako pubertak odsral a nepatrim medzi ludi co sklapaju usi po zdvihnuti hlasu...
Poviem to jednoducho, mozes byt akykolvek bitkar alebo trenovat kontaktne sporty (bojove umenia su imho take tie typu capoeira, karate, judo a podobne...), nejsi buletproof monk ani nerozbitny...
LukasqoO
King
King

Príspevok od používateľa LukasqoO »

Ja som v podobnej situacii este nebol /klopklop takze neviem ci su bojove umenia v reale ucinne. A ak by som sa mal ocitnut v nejakej nepriaznivej situacii, najprv by som sa snazil o rozumne riesenie a ak by to ani tak neslo, tak potom pomoze jedine sila. Vela krat som uz videl take individua, ktori doslova vyhladavali problemy preco sa pobit. Ja ich ale sirokym oblukom obchadzam.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Tak tak to je proste riesenie, ktore je no.1, kedysi som to povazoval ako nejaku ubohost ci skodu na cti akoze zbabelo sa vyhybat niekomu, no to mi este pekne drbkalo z hormonov ale casom clovek vzdy dojde na to ze bitka je to najhorsie :D
Obvykle si znicis oblecenie co mas aktualne na sebe + zlomeny nos, monokel, rozbita hlava... Najhorsia je rozbita hlava alebo obocie, to musis ist este sa dat zaparat lebo to tece jak drbnute furt... je to zbytocne osoh ziadny a pocity? No co ked potrebujem niekomu vypalit tak sa prihlasim na bojovy sport a mozem sa trieskat kolko chcem aj bez horeuvedenych nevyhod... a
LukasqoO
King
King

Príspevok od používateľa LukasqoO »

Tak tak, ti, ktori vyhladavaju bitky a pocit bolesti/ublizenia niekomu/vybitia si zlosti alebo energie, nech sa prihlasia niekde na mma alebo podobne sporty a nech sa biju tam a nie tak, ze si na ulici niekoho vyhliadnu a neskor sa do neho pustia. Je to zbabele, hlavne ked ten napadnuty na to vobec nie je pripraveny. To je moj pohlad na tuto problematiku tazkych frajerov, najlepsie s piatimi kamaratmi za sebou.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

trenovanost v bojovych sportoch ma vyznam iba v pripade ak je protivnik iba jeden maximalne dvaja
a to este aj neozbrojeny.Tiez treba brat do uvahy faktor prekvapenia,momentalne dusevne rozpolozenie a pod.
Sp!rit
Star
Star

Príspevok od používateľa Sp!rit »

audiotrack napísal: ani proti chaotickým útočníkom to nie je účinné, stačí aby boli v miernej prevahe. To čo vidíš v Yp Manovi a podobne je bullshit. Spomeň si na dokyho, vicemajstra europy v kickboxe ktorého ubili na smrť
Keďže bol proti presile útočníkov /a možno mal v sebe aj nejaký ten alkohol/ tak mu veľmi nemal ako ten kickbox pomôcť, čo už. :(
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

gogo956 napísal:trenovanost v bojovych sportoch ma vyznam iba v pripade ak je protivnik iba jeden maximalne dvaja
a to este aj neozbrojeny.Tiez treba brat do uvahy faktor prekvapenia,momentalne dusevne rozpolozenie a pod.
Aj boj proti skupine sa da trenovat a ma svoje specifika. Ak skupina nie je naucena utocit spolu tak si aj dvaja protivnici dokazu zavadzat. A to sa da vyuzit k uteku :P
Adry
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Adry »

qwerty-xyz napísal:Dajte cisto vas nazor.
pozeram video, a niekto ide na instruktora nozom, a instruktor ho sikovne odzbroji. tak kebyze ho mam pichnut, tak sa nenapadne tvarim, milo s usmevom aked sa mi otoci chrbtom tak mu pchnem noz do ladviny alebo chrbtice, a zrazu sa z majstra bojovych umeni prinajlepsom stava invalid na voziku a je mi u pi*i ze to bolo zo zadu.
Ty si strašne úchylný.. nezdá sa Ti že to trošku preháňaš už?
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

prehanam ? sa zobud do realneho sveta, krimi noviny mas kazdy boha den, niekto niekoho pichol, zastrelil, dobodal, znasilnil okradol, . . . vkuse vkuse vkuse . . .

a narazis RAZ, ... len raz na total vysinutych magorov a ti hned dojde z riti do hlavy ze svet bezi inak, a ze niekedy su grazli vonku 100krat horsi a brutalnejsi ako vo filme a ty nie si segal . . .
Penguin
Star
Star

Príspevok od používateľa Penguin »

Toto by mi na ulici stacilo vediet :D
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa: