Nexus 7 vs iPAd mini

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Nexus 7 vs iPAd mini

Príspevok od používateľa Johnnny »

Bol som "uisteny", ze cisty Android je o niecom uplne inom. Ze Nexus je porovnatelne stabilny aj plynuly. Okrem toho com to chcel na na prezeranie webov, citanie, obcas filmy, takze mi bolo luto vyhodit 450eur za iPad. Ale ked som v m:store uvidel "Minicko", bolo mi jasne, ze to bol faux-pas.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Ako majiteľ One X musím povedať, že som ešte zo žiadnym spadnutím, či lagovaním systému problém nemal, a to tam mám aplikácií dosť a s ktorých 30% ani pomaly nevyužívam, len ich tam proste mám, lebo čo ak sa raz zídu. :D Každopádne som aj bývali majiteľ Wildfiru, mal som v ruke aj Xperiu U, Galaxy Ace, nejaké Huaweie a kto vie čo ešte a musím povedať že tam to je ozaj pomalé a laguje to, aj keď alternatívne Rom-ky plynulosti pomohli, no komu sa chce s tým stále je*ať. :D Je pravda že tieto nižšie triedy z One X porovnávať moc nejde, no keby robil One X také problémy ako Wildfire, tak by som dal ruky od androida preč. Takže stačilo málo zvýšiť výkon, pekne vyladiť systém a android šľape ako hodinky.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

lukas9206 - to čo si napísal je úplný fakt, lenže iOvciam sa ťažko zrovnávajú rovnocenné zariadenia, nehovoriac o tom že One X má hodnotu cca 250-300 eur, zatiaľ čo, dobre nech nežeriem, jeho "rovnocenný" [aj keď ani iP5 nie je] 4S stojí 500 eur nový. Jednoducho o 50% viac zaplatíš a dostaneš o 80% menej s "dobrým pocitom" áno, mám iOS tak ako 99% ďalších spokojných ľudí, ktorí z telefónu len volajú, smskujú, viberujú, whatsappujú a pozerajú si stránky. Ale nejaké úžitkové utility, alebo nebodaj práca, to je pre nich neznámy pojem.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

No uz sa neviem docakt. Zhodou okolnosti onedlho v praci dostanem One X, takze sa na ten zazrak skutocne tesim :) Inak som iPhone zrovnaval s SGS IV co osobne vzhladom k cene povazujem za high-end a ta plynulost je tragicka, takze sa prosim ukludni.

A pribliz mi tu pracu. Stale tu citam nieco o praci ktoru na iOS nespravim, ale co presne si mam pod tym predstavit ? Co vlastne robis na tom Androide, ze to na iOS nejde ?

//A jo, tak nie One, ale Desire X :-/
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Ak sa Ti zdá že SGS iV Ti seká, tak si na omyle. A jednoduchá vec ako je kalendár. Na iOSe musím ako tupec ťapnúť na aplikáciu, synchronizácia s google calendar je peklo, to isté kalkulačka, musím ťapnúť na ikonku, nie je widget. To isté poznámky, musím ťapnúť na ikonu, nevidím čo v nich je bez toho, aby som aplikáciu otvoril a nevidel nič iné. Ohromne ma irituje neintuitívnosť aplikácií na iOS, častokrát sa chcem dostať "späť" o jeden krok a tá možnosť tam jednoducho nie je, dá sa len ísť "domov". Hovädské. A takýchto detailov Ti viem menovať do rána. iOS je jeden nepodarok, bol super pri vydaní v 2005tom, bol naozaj prevratný, až na to faux-pas s smskami a do teraz fičí bez notifikácií, problémy s mmskami a video hovory crossplatformové ani nehovorím. Ale budiš. Avšak produktivita nulová. Nejaký kvalitnejší copy-paste? Bitch please, medziaplikáciový len zriedkavo, skopírujem si v treťostranovej appke text a nejde pastnúť do vytáčacieho políčka. Editácia telefónneho čísla pred volaním, alebo kontaktov je na nulovej úrovni oproti droidu. Možnosti zapisovať poznámky počas hovoru nejako intuitívne, alebo nahrávať hovor bez treťostranových appiek úplne neznámy pojem. Mám pokračovať?
laforez
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa laforez »

To je ta praca? Boze ty robis nejakeho posledneho asistenta asistentovy v nejakom posranom servise a ides sa tu vyvysovat. Vyjadrujes sa ako maly zakomplexovany frkan. Ty tu hovoris o praci, pricom najviac prace prejde prave cez iphony. Vsetci manazeri, riaditelia a podobne maju iphony, len nedavno som jedneho fin.riaditela stretol s lumiou. Ani jeden nema android. Ci ty beris pracu ze poskusam 10 roznych launcherov, po veceroch si rootujes, davas custom romky, taktujes a ladis? Ked je pre teba dolezitych tych 200-300 eur navyse za iphone, pricom za android zaplatis menej, ale musis si ho troska poladit, tak zrejme nerobis sucu pracu. Lebo za ten cas co by som stratil tym ladenim, si zarobim ovela viac ako je samotny cenovy rozdiel. Keby si mal pracu, kde potrebujes aby ta telefon nikdy nezradil a vsetko vzdy fungovalo, aby si mohol riesit svoju pracu namiesto sa hrajkania a z warezu stahovania cracklych hier, launcherov a zvoneni. Boze uz ked clovek riesi ake ma zvonenie, tak je to stale decko. Si predstav, ze si na iphone zmenit zvonenie viem behom chvile, ale pouzivam obycajne pipnutie. Ale to ty nedokazes zrejme pochopit, ze ked ma clovek jednanie tak nepotrebuje mu tam vyhravat nejaky rytmus... A posledny prispevok k tejto teme, lebo mam pocit, ze sa znizujem na tvoju uroven.
Fantomas, ked budes chciet poradit tak nie je problem. Ja ti poradim si obe zariadenia vyskusat, najlepsie vedla seba naraz. Cosi si aj nastudovat, hlavne ios, pretoze ten system funguje na inej filozofii ako napr windows.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

laforez - na Tvoje primitívne narážky sa vyjadrím len takto. Klientov len v oblasti hw [pc, ntbk, server, nas, sieť] mám 1700+, som freelancer, nemám nadradeného čo sa týka PC hw, in general ja som nadradneý všetkým vo firme čo sa týka správy PC. Viac sa ku Tvojmu primitivizmu nevyjadrujem, peace out ;)
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

No a ja toto vsetko o tebe viem a prave preto ma dost zaraza, ze mas vystupovanie ako pubertiak.

No v kazdom pripade, ja sa vzdavam. Fantom, kup si Nexus, kedze je vacsinovo odporucany. Dokaze vsetko co iOS, resp vacsinu, + dokaze nieco navyse a ak ti to zacne lagovat, nelam si s tym hlavu, chyba je v tebe, je to tvoj subjektivny dojem a cele sa ti to len zda. Zariadenie je v tom nevinne. Nexus odporucam raz denne restartnut, potom sa sprava celkom v pohode.

Jo, pripadne zvaz toto: http://www.alza.sk/acer-iconia-tab-a1-8 ... 416968.htm
Je to o nieco lacnejsie a s vhodnejsim pomerom stran. Rozlisenie je sice nizke, ale 4:3 je rozhodne vhodnejsi pomer stran pre tablet.
Radioactive_Mouse
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Radioactive_Mouse »

:lol:
Prílohy
haha.jpg
haha.jpg (39.31 KiB) 672 zobrazení
FANTOM092
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa FANTOM092 »

Tak nakoniec beriem iPad mini za túto cenu sa to nedá odmietnuť :D.
http://www.electroworld.sk/product/poci ... MP_HEUREKA A nakoniec iPad mini dostane aj IOS 7.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Electroworld má super akcie aj podporu, takže dobrý obchod.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

FANTOM092 napísal:Tak nakoniec beriem iPad mini za túto cenu sa to nedá odmietnuť :D.
http://www.electroworld.sk/product/poci ... MP_HEUREKA A nakoniec iPad mini dostane aj IOS 7.
Len ako som pisal predtym, pozor na to, ze v tejto verzii nema ani GPS co by mne osobne vadilo.
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

Nie ze by som sa siel zapajat do flamu, obranovat jeden ci druhy OS, ale ty co vam laguju zariadenia ako nexus 7 ale vyssie postnuty obrazok s3 by som chcel vidiet co s tym robite.
mam gnex, kopa aplikacii a ide svizne bez najmensieho zavahania.

Co sa tyka tabletov, musis vediet sam, ci ti viac vyhovuje ios alebo android, pripadne ake mas zariadenie teraz. ja by som napriklad ios nechcel uz len z toho dovodu ze mam android a som na neho zvyknuty + ekosystem ako taky uz mam zabehnuty.
FANTOM092
Light Star
Light Star

Johnnny: to nevadí GPS mám na smartphone.
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

Tych 270 Euro v EW je velmi dobra cena. I pod rukou su za 240-250 Euro, cize jednoznacne novy z toho obchodu.

Inak este si pamatam, ked ho uviedli na trh, tak stal 329/339 Euro.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

No za tu cenu nad nim rozmyslam aj ja. Je fakt vyhodna a ked sa zbavim Nexusu, zase tolko nepreplatim. Nexus mam ale v 3G verzii co obcas vyuzivam a hlavne to chybajuce GPS ma trochu mrzi ...
FANTOM092
Light Star
Light Star

No však hej takú cenu pomaly nenájdete ani na bazoši. Ja som už objednal :D.
laforez
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa laforez »

Tak nech sluzi :)
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe