Notebook do 1000€

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Mia_Wayne
Novice
Novice

Notebook do 1000€

Príspevok od používateľa Mia_Wayne »

Ahojte :)

Takže začala som rozmýšľať nad kúpou nového notebooku. Momentálne mám trojročný Sony Vaio VPCF13Z1E/B, vďaka ktorému viem, aký notebook nechcem :D (váha, výdrž batérie, neuveriteľné prehrievanie - zo zbežného googlenia som zistila že táto rada s tým má problém rovno z výroby no dá sa to fixnúť, ja však sama noťas otvárať nebudem, takže ak by mi aj s týmto vedel niekto pomôcť, budem rada).

No ale teda k novému notebooku. Cena je do 1000 eur, to je však úplný strop, preto prosím nepíšte mi v zmysle "ak si doplatíš ešte 200 eur môžeš mať hento tamto a je to 100 krát lepšie", vďaka :)
Potrebovala by som predovšetkým niečo prenosné s batériou, ktorá vydrží dlhšie než trištvrtehodinu ako môj terajší Sony Vaio. Venujem sa digitálnej kresbe - je to len hobby, no chcela by som sa celkovo začať viac venovať grafike, dizajnu, animácii.. Zároveň aj často hrávam hry (TES, séria Zaklínača, AC séria, GTA...), tiež by som bola rada ak by som na tom na jeseň rozbehla Watch Dogs :D No a inak bežné používanie doma, v škole.. Ocenila by som aj kapacitnejší pevný disk. Som aj seriálový maniak, takže terajšie full hd rozlíšenie, ktoré mám, je asi jediné plus tohto notebooku, no na novom to oželiem (vlastne keby som na tom trvala, neviem ani či by som vôbec našla niečo ľahko prenosné s takým rozlíšením..)

Viete mi teda poradiť? Nie som veľký fanúšik značiek ako Asus, Acer, HP a pod., ktoré sa rozdávajú v bankách pri založení nového účtu a podobne. Neviem ale čo mi teda ostáva. Lenovo? Dell? Niečo iné? Obzerala som napríklad radu Inspiron od Dell, viete mi poradiť nejaký konkrétny model? Ak si teda moje požiadavky úplne neodporujú - nájdem výkonný notebook, ktorý je zároveň (relatívne) ľahký s dobrou výdržou batérie?
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Re: Notebook do 1000€

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

http://www.alza.sk/acer-aspire-v3-772g-gray-d439210.htm - najnovší štvorjadrový haswell procesor, 16GB RAM, GTX760M kepler s 2GB vram. Na hry je to najlepšia voľba. ALE je to Acer (čo je jedna z horších značiek) a je ťažký a na baterke vydrží málo.

Ako si čítam recenzie tak píšu že procesor je veľmi výkonný, grafika postačí na najnovšie hry a hlučnosť je prekvapivo nízka.

Kvalitnejšou alternatívou môže byť: http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-y580- ... 371208.htm ktorý má ale výkon niekde úplne inde a bál by som sa o rozbehanie najnáročnejších hier
Taichi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Taichi »

Acer nie, strasne nekvalitne notebooky, velka kazivost, pochyderna konstrukcia, jedna z najhorsich firiem co vyraba notebooky.

Lenovo Y500 959 euro - http://www.lenovo-shop.sk/lenovo-ideapad-y500-4-608 , kvalitny spolahlivy vykonny notebook, kazdy ho kupuje co poznam a maximalna spokojnost. Za tu cenu bezkonkurecny notebook, i7 4jadro, 2x grafika Nvidia GeForce GT 650M - vykon porovnatelny s GTX 670-675M, 8GB RAM, 1000GB HDD, podsvietena klavesnica, full hd display, dobre reproduktory. Ale hlavne ma velmi kvalitne chladenie, co je jedna z najdvolezitejsich viec pri hernych / pracovnych notebookov.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

2x grafika je dosť nešťastné riešenie..
Meken
King
King

Príspevok od používateľa Meken »

Ja sa moc nevyznam, ale ja som si pozeral tento http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-y500- ... 388079.htm , akurat , ze tam je i5tka, nvm okolko percent je slabsi ako ta i7 v tej Y500, ale tento book ma aj SSD disk
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

rozdiel medzi tou i5kou a i7 čo je v NB Acer je obrovský. Taktiež má dualGPU čo znamená že potrebuješ neustále inštalovať nové ovládače aby ti druhá grafika fungovala, škálovanie nieje 100%né, spôsobuje to problémy a znamená to dvojnásobnú hlučnosť a dvojnásobnú šancu na pokazenie grafiky.
Taichi
Zablokovaný
Zablokovaný

To lenovo Y500 da na bateriu pri setriacom mode 4 hodiny vpohode. Pri wifi 2-3 hodky.
Vela ludi nevie ako sa spravat k bateriam, baterie su nachylne na 2 veci na teplo a na plnu kapacitu, ked mas bateriu v notebooku stale tak je furt na 100% nabita a pri pouzivanie aj vpliva teplo a potom sa clovek cuduje ze mu aj po pol roku klesne aj viac ako 40% kapacity na baterii.
Bateria by sa mala vybrat ked je notebook napojeny v sieti a nechat ju nabiu na 30-40% a nechat nie v slnecnom prostredi a v teplote 5-20 stupnov optimalne. Raz mesacne ju uplne nabit a vybit a pred cestou len nabijes bateriu. Takto ta bateria vydrzi omnoho dlksie aj zivotnost aj kapacita :)
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Samozrejme ze vydrzi dlhsie ked mas NB stale v sieti a baterku polo nabitu v sufliku a nabijes ju raz mesacne.
No tvoj napad nie je tiez velmi stastny. Ak nahodou vypadne prud tak pride o vsetku pracu co je dost casto o posranie.
Meken
King
King

Príspevok od používateľa Meken »

Btw ja som myslel rozdiel v Y500 - Intel Core i7 3610QM Ivy Bridge a Intel Core i5 3230 Ivy Bridge, ci je tam velky rozdiel.

Presne ako pise Michalko, chcel som to iste napisat. Ja tam baretku mam stale a clovek ked robi s dokumentmi alebo ako hore slecna, ked robi dake graficke navrhy, tak tu baterku by tam proste mala mat

///edit /// nam zase v bytovke prud pada casto :D
Taichi
Zablokovaný
Zablokovaný

Ziadne problemy s tymi grafikami nikto nemal :D skor ich este znamy taktoval o 30-40% a notebook nedosiahol 75 stupnov, notebook aj taky narast taktovania vpohode uchladil a sme nechapali, proste top notebook.
Rozdiel medzi i5 a i7 > je i7 o 94% vykonejsia ako i5...
i7 > http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu ... 40+2.40GHz
i5 > http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu ... 40+2.60GHz

Ked slecna / pani chce robit grafiku, dizajn, animáciu jednoznacne notebook s i7 4 jadrovym procesorom, to je to najdvolezitejsie pre rychli chod... s i5kou by to ani zo srandy nerad taky notebook.

//autoeditácia príspevku (25 Jún 2013, 17:24)
Ani raz za 3 roky mi doma nevypadol prud :D a co sa tyka zivostnosti radsej budem mat baterku 3 roky s vydrzou viac ako 2 hodky ako po roku by mi nevydrzala ako hodinu a potom kupovat novu 60-130 zalezi od typu notebooku, kapacitu, ci je longlife (tie su aj drahsie)...
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

4 hodiny je priemerná výdrž, to vydrží aj acer. A k tomu že nikto s nimi nemá problém: https://www.google.sk/webhp?sourceid=ch ... 80&bih=923 .... Ty si podľa mňa nevidel ani jeden PC so SLI/CrossFire okrem tohto kamarátovho lenova.. Ja som ich vidiel veľmi veľa tak snad viem posúdiť
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

tuším MSI má herný noťas do tisícky...čakám, kto prvý napíše, či sa zaňho vydáš :D
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

vydáš sa za mňa Phys0c?
MSI sú nekvalitné notebooky, neporovnateľne horšie ako Acer.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

MultiGPU systémy sú žalostne neefektívne, ako v PC, tak v notebookoch. Tak isto veľké zlo sú zlepence vo forme najvyšších rád pri grafikách. Idú "super", ale len pri niektorých hrách a len niekedy a dosť často sú problémy so zapnínaním oboch grafík pre tú ktorú appku. Naoptimálnejšie je mať singleGPU grafiku, v akejkoľvek zostave, myslím tým pre gamera čo sa chce hrať a neriešiť prečo mu tá po*raná 690tka ťahá len s jedným GPU...

Ku téme, momentálne na trhu nie je nič okrem MSi a Acer herných notebookov [ako vždy si tieto dve čo sa týka notebookov pofidérne firmy vybrali prvenstvo, aby mali čo najväčšie predaje]. Osobne by som počkal na DELL.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Presne tak..
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

MichalkoOo napísal:vydáš sa za mňa Phys0c?
nie veľa negatívov máš na môj vkus a málo peňazí :nono:
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Ale som nežný a mám ho veľkého. Končím s OT :D
Mia_Wayne
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Mia_Wayne »

Ďakujem zatiaľ všetkým za informácie, či už relevantné alebo nie :D
Mám zatiaľ taký dojem, že teda naozaj môžem len čakať..
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

Mia_Wayne napísal: Mám zatiaľ taký dojem, že teda naozaj môžem len čakať..
na to kedy sa ta PhYs0c konecne opyta ci sa zanho vydas nakolko je jasne, ze mu o to ide ale hanbi sa to vyslovit tak to zvalil na druhych? :D
sorac za OT, a nikto to neberte ako urazku
jefty
Star
Star

Príspevok od používateľa jefty »

Nechces radsej kupit normalny PC? Za 600 eur komp a za 400 nejaky notas (par mesacny od niekoho z ruky). Lebo dat skoro 1000eur za nb su podla mna vyhodene peniaze. za 600 eur mozes mat dost dobry stroj.
Napísať odpoveď