Chladiaca kvapalina a rozvody+ spojka
Re: Chladiaca kvapalina a rozvody+ spojka
a co? aj tak je to tu kazdemu u prdele
-
Makovnik
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
EPC je electronic power control. V prvom rade to ma byt kontrolak chyby elektronickeho plynu, ale na ten je naviazany XY snimacov, takze moze to byt chyba hociktoreho snimaca motora, skrtiacej klapky, aj brzd v urcitom pripade, ale jednoznacne to neindikuje preskoceny rozvod, lebo na ten snimac NIE JE.
Motor hned zdochne, ak tomu dojde.
Obmedzovac nie je mantinel. Neda sa prerazit. Prerazit ta moze napr. foter.
Aj tak si tiez myslim, ze dristas, lebo neviem, ako si zaradil v 80ke do 1.prevodu. To si jazdil na Corvette? Alebo si 2x pretocil otackomer?
Motor hned zdochne, ak tomu dojde.
Obmedzovac nie je mantinel. Neda sa prerazit. Prerazit ta moze napr. foter.
Aj tak si tiez myslim, ze dristas, lebo neviem, ako si zaradil v 80ke do 1.prevodu. To si jazdil na Corvette? Alebo si 2x pretocil otackomer?
mal mokry sen
No chlapci neviem teraz čo tomu autu je lebo začal mi rezonovať motor aj na volnobehu aj ked jazdim ale len do 3000 otacok pototm ma už zvuk normálny a ide to od rozvodov ten zvuk..čo to môže byť?
no mozu to byt rozvody 
kde si sa tulal pol roka?
kde si sa tulal pol roka?
CheZteR - nicil rozvody, evidentne uspesne 
nenicil uz po tych excesoch ako som pisal ked som tam rval tu jednptku v takycb rychlostiach odvetyd som jazdil normalne..tak neviem
//autoeditácia príspevku (03 Júl 2013, 13:53)
No jo vyjadrenie servisu znelo ze ma znicenu napinaciu kladku rozvodov a ze remen bol uplne fvolny,že ak yb som stym jazdil dalej znicim si auto.Takže rozvody musia isť na novo.
//autoeditácia príspevku (03 Júl 2013, 13:53)
No jo vyjadrenie servisu znelo ze ma znicenu napinaciu kladku rozvodov a ze remen bol uplne fvolny,že ak yb som stym jazdil dalej znicim si auto.Takže rozvody musia isť na novo.
Na jednom z áut som teraz absolvoval 2000 km a objavil sa nečakaný problém.
Na 1-tke pri púšťaní spojky auto strašne roztrasie.. Nerobí to stále, ale veľmi často, niekedy to neurobí, keď motor veľmi vytočím. Spojku môžem púšťať pomaličky a aj tak to urobí, aj rýchlo, vtedy to urobí skôr.
Čo to môže byť a koľko to bude stáť? Ešte ma napadlo, že sa to prejavilo v brutálnej zápche v kopcovitých oblastiach, kde spojka dostala dosť zabrať. Najprv som si myslel, že slabo v naloženom aute pridávam plyn, ale nedávno som sa skoro nepohol z benzínky jak to roztriaslo...
Na 1-tke pri púšťaní spojky auto strašne roztrasie.. Nerobí to stále, ale veľmi často, niekedy to neurobí, keď motor veľmi vytočím. Spojku môžem púšťať pomaličky a aj tak to urobí, aj rýchlo, vtedy to urobí skôr.
Čo to môže byť a koľko to bude stáť? Ešte ma napadlo, že sa to prejavilo v brutálnej zápche v kopcovitých oblastiach, kde spojka dostala dosť zabrať. Najprv som si myslel, že slabo v naloženom aute pridávam plyn, ale nedávno som sa skoro nepohol z benzínky jak to roztriaslo...
Tak nebolo by zlé ak by si napísal o aké auto/motor sa jedná. Môže to byť chyba dvojhmotného zotrvačníku.... vymlátil sa. Môžno spojka- to zistíš podľa toho ako ti zaberá. Ak "hore" tak je dobrá na výmenu a ak "dole" tak by mala byť ok.
Ak máš nejakú fábiu HTP tak by som poskúšal valce. Zvyknú vynechávať, prípadne motor ide iba na dva. Ale nepíšeš o aké auto sa jedná....
Ak máš nejakú fábiu HTP tak by som poskúšal valce. Zvyknú vynechávať, prípadne motor ide iba na dva. Ale nepíšeš o aké auto sa jedná....
1.6 benzín (dvojhmota odpadáva) a auto má reálnych 110 000 a jazdí ho žena.
Spojka zaberá už aj dole, nepreklzuje a ostatné stupne idú hladku. Ale pri jednotke zatrasie už keď ju skoro pustím.
Spojka zaberá už aj dole, nepreklzuje a ostatné stupne idú hladku. Ale pri jednotke zatrasie už keď ju skoro pustím.
-
RATZINGER666
Darca
na ktorom aute Ti to robi? si si isty, ze tam nie je dvojhmota?
to trasenie sa moze vyskytnut aj pri novej, prip. prehriatej spojke... ale stav oblozenia s tym nema nic, neviem, co kolega vyssie myslel... ani to s tymi valcami...
to trasenie sa moze vyskytnut aj pri novej, prip. prehriatej spojke... ale stav oblozenia s tym nema nic, neviem, co kolega vyssie myslel... ani to s tymi valcami...
hmm begbee hlavne si pohni kamarat jazdil podobne s tym ze "nemam teraz love na zotrvak je to drahe" mozem sem pacnut fotku ako mu vyvalilo blok motora. Teraz musi zhanat cely motor a ajtak novy zotrvak 
edit: ak nemas DMF tak to nic ale teoreticky ked sa ti vylame z mekana par tych pritlacniych lyziciek popr. sa ti krizi spojkove lozsiko a nerovnomerne tlaci na lamelu moze byt tiez jedna z pricin.
edit: ak nemas DMF tak to nic ale teoreticky ked sa ti vylame z mekana par tych pritlacniych lyziciek popr. sa ti krizi spojkove lozsiko a nerovnomerne tlaci na lamelu moze byt tiez jedna z pricin.
Citroen C4, je to atmosféra benzín. Nová spojka to nie je, ak nad tým takto uvažujem, prehriata mohla byť. Bola to brutal zápcha v kopcovitom teréne. Problém môže byť, že teraz sa prehreje nejak rýchlo.
Narážal som na to že ak sa spojka raz prehriala tak po vychladnutí by to malo byť ok. Aj keď teoreticky ti mohlo aj prítlačák mierne vyosiť. Prípadne sa prehriala veľmi lamela a tiež je mierne ohnutá.
S tými valcami som to myslel tak že napríklad pri Fábií je niekedy problém s valcami. Pália len 2 namiesto troch. Ale keďže sa nejdná o Fabičitu 1,2
tak to by som vylúčil. Tam sa to prejavovalo hlavne na voľnobehu že sa celé auto chvelo a malo nízky výkon.
Ale inak by som to neriešil, možno by som to hodil niekomu na diagnostiku či nemáš nejaké čudné hodnoty na snímačoch.
S tými valcami som to myslel tak že napríklad pri Fábií je niekedy problém s valcami. Pália len 2 namiesto troch. Ale keďže sa nejdná o Fabičitu 1,2
tak to by som vylúčil. Tam sa to prejavovalo hlavne na voľnobehu že sa celé auto chvelo a malo nízky výkon.
Ale inak by som to neriešil, možno by som to hodil niekomu na diagnostiku či nemáš nejaké čudné hodnoty na snímačoch.
-
RATZINGER666
Darca
zelo: si hovoril o vyske zaberu spojky, takze o urovni opotrebovania lamiel, resp. pri prehriati zabera docasne inak tiez, ale urcite nie je na vymenu... to s tym nema nic... a aby sa mohol pritlacak vyosit alebo ohnut lamela, tak to uz neviem, co by muselo byt... s tymi valcami je to jasne, ze by sa to spravalo uplne inak, preto som sa spytal...
ja myslim to, ze chvenie mozu vyvolat aj male ciastocky opotrebovanej lamely na spojke...
cudne hodnoty na snimacoch coho? este raz - jemu to robi, iba ked je spojka v zabere...
ja myslim to, ze chvenie mozu vyvolat aj male ciastocky opotrebovanej lamely na spojke...
cudne hodnoty na snimacoch coho? este raz - jemu to robi, iba ked je spojka v zabere...
nam to robilo sice na sutaznom ale o to intenzivnejsie a to bola ulomena lopatka na lamele zrejme z dovodu vyoseneho loziska
-
RATZINGER666
Darca
to bude ale asi trosku iny pripad... okrem toho, ze sa toto bezne nedeje, lopatka by sa spravala omnoho horsie... a je otazka, co vyosilo ulozenie, resp. ci nahodou nebolo vyosene nevyvazenostou tej lamely...
ved to uz ide ruka v ruke jedno s druhym a tretim, proste trreba celu spojku vymenit a nespekulovat to na 3x rozoberat bude drahsie ako cela sada na 1.6tku
-
RATZINGER666
Darca
nj, ale este by som pockal, ved vsetko moze byt v poriadku... nenamahal to, radsej rozbehy s viac plynom a sledovat to, ci sa to zlepsuje/zhorsuje...
Ja mam skusenost taku ze uz ked sa raz upali tak uz nebude nikdy dobra, resp. ze ked pojde znova kolonou tretim rozbehom sa bude zase diat to iste.