eBay.com
Re: eBay.com
Neviete ci sa da vramci Global Shipping Program na ebay dako zbavit pri platbe Import charges ?
Robi mi to pri telefonoch skoro 80 dolarov zbytocne navyse a nakolko sa mi vacsinou stalo ze za elektroniku som ziadne clo neplatil v rovnakej cenovej kategorii, tak by som sa chcel tomuto poplatku vyhnut.
Robi mi to pri telefonoch skoro 80 dolarov zbytocne navyse a nakolko sa mi vacsinou stalo ze za elektroniku som ziadne clo neplatil v rovnakej cenovej kategorii, tak by som sa chcel tomuto poplatku vyhnut.
Ako je to s platením DPH pri tovare ktorý je cenovo iba málo nad hranicou 22eur? povedzme 30-35dolárov... Dá sa nejako dohodnúť s predajcom aby sa to zaplatilo na dvakrát?
Alebo by sa stým colníci vôbec nezapodievali? či som moc naivný?
Alebo by sa stým colníci vôbec nezapodievali? či som moc naivný?
-
TommyHot
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ak to kupujes ako fyzicka osoba - nepodnikatel, tak to velmi pravdepodobne ani nebudu riesit. V opacnom pripade riesia vzdy za predpokladu, ze ich nemas kupenych.
ahojte , je niekto z Nitry kto si objednáva veci s ebayu ? ak hej tak mi napíšte PM chcel by som sa niečo opýtať alebo napíšte sem ... chcel by som si objednať svetlo na hlavu (čelovku) a tam to vyjde niekolkonasobne lacnejšie ako na slovensku tak či by mi to niekto nemohol objednať ...
Hľadám niekoho, kto by mi objednal túto vecičku: http://www.ebay.co.uk/itm/Mini-300LM-Ul ... 0917336884
Peniaze by som poslal vopred na účet a poslal aj nejaké drobné navyše.
Peniaze by som poslal vopred na účet a poslal aj nejaké drobné navyše.
Sorry, viac sa mi to hodilo sem, no problém je už vyriešený.
takže...som vyslovene nas*atý...kúpil som si z ebayu http://www.ebay.com/itm/Meike-Battery-G ... 3cd183b55f
a dnes došiel list z colnice s tým, že balík bol zabavený treba platiť 8€ a daň za danú vec (40€ > 20% = 8€) ...spolu 16€ ...je toto možné ? stalo sa niečo podobné už niekomu ?
a hlavne...môže za to nejaký geniálny blbý zákon našej úžasnej republiky alebo je to skôr chyba daného predajcu ?
bolo by lepšie ho poslať späť a nejako sa sťažovať na ebayi za komplikácie a žiadať o vrátenie peňazí ? pravdupovediac nemám s tým skúsenosti a akože...ten battery grip stojí na slovensku aj tak 76€, takže aj tých 56 by bolo ešte v poriadku ale aj tak, je to 16€...
pridávam odfotený list...ale asi nebude nič vidno
a dnes došiel list z colnice s tým, že balík bol zabavený treba platiť 8€ a daň za danú vec (40€ > 20% = 8€) ...spolu 16€ ...je toto možné ? stalo sa niečo podobné už niekomu ?
a hlavne...môže za to nejaký geniálny blbý zákon našej úžasnej republiky alebo je to skôr chyba daného predajcu ?
bolo by lepšie ho poslať späť a nejako sa sťažovať na ebayi za komplikácie a žiadať o vrátenie peňazí ? pravdupovediac nemám s tým skúsenosti a akože...ten battery grip stojí na slovensku aj tak 76€, takže aj tých 56 by bolo ešte v poriadku ale aj tak, je to 16€...
pridávam odfotený list...ale asi nebude nič vidno
-
bashnator
Light Star
Klasicke zdanovanie pri dovoze z tretich krajin, stazovanie ti samozrejme nepomoze lebo sa jedna o bezny proces, nestava sa to, ale vzdy, ja som zatial vsetko co com objednal dostal bez zdananie a preclenia.
-
guess.whoo
Redeemer
nechapem nad cim sa rozculujes..najskor si prestuduj co je spojene s objednavanim z krajin mimo EU a potom sa rozculuj..este k tomu ide len o trapnych 16e
-
rufus59
Light Professional
Bežná vec zdaňoval som už niekolko veci akurát že pridali poplatok 4,50 za balík čo niekedy nebolo. Prečo 16 € ? Daň 20% + 4,50 € alebo sa mýlim.
čaute , veľmi sa v ebay-i nevyznám tak sa radšej spýtam vopred ako by ma malo čakať nejaké prekvapenie
chcel by som si objednať jednu figúrku ( http://www.ebay.co.uk/itm/Breaking-Bad- ... 44086#shId ) z anglického ebay-u a chcel by som vedieť čo budem musiet platiť okrem ceny figúrky .. to je 13.95 a dole ked zmením krajinu na SK tak to píše postage and packing 1.99 ... s akými výdajmi mám ešte rátať okrem týchto dvoch ?:)
-
Scorpion90
King
To je vsetko. Celkove tvoje naklady budu vo vyske 15,94 libry, co je nieco menej ako 20 eur.
tak to je potom fajn ďakujem 
-
Ryan Giggs
VIP
Tovar je z Britanie, Britania je v EU. Ake prekvapenie by ťa malo čakať? Platia rovnake zakony ako by si to kupoval na Slovensku. DPH je zahrnuta v cene tovaru, clo v ramci EU neexistuje.roly napísal:čaute , veľmi sa v ebay-i nevyznám tak sa radšej spýtam vopred ako by ma malo čakať nejaké prekvapenie![]()
Nie nestalo. Si jediny na svete na kom zly daňovy urad a zla colna sprava (v tomto pripade nie) uplatnili medzinarodnymi dohodami a zakonom danu povinnosť.DropDead napísal:takže...som vyslovene nas*atý...kúpil som si z ebayu http://www.ebay.com/itm/Meike-Battery-G ... 3cd183b55f
Je na ebay nejaká fičúrka ako by sa dali pozrieť už skončené aukcie daného tovaru o aký mám záujem? aby som si vedel cca porovnať po koľko to cca ide?
Zdravim,
chcem predat na ebay.at telefon. No pri poslednom kroku kde mam potvrdit telefonne cislo a nasledne mi maju poslat PIN, tak tak mi to zlyhava...Stale sa mi nedari sa spojit. Viete mi niekto poradit prosim ?
edit:// tento problem mam uz vyrieseny a teraz mam dalsi... Konecne sa mi podarilo nahodit spravny format telefonneho cisla a teraz ked mi zavola "automat" tak mi tam nieco hovori po nemecky a na konci povie jednociferne cislo a zopakuje to 3x.. skusal som potvrdit PIN-CODE napr. "1" alebo aj "1 1 1" ale ani jedno nefungovalo... Neviete mi poradit co tam mam napisat ?
(neviem ci som sa vyjadril zrozumitelne )
chcem predat na ebay.at telefon. No pri poslednom kroku kde mam potvrdit telefonne cislo a nasledne mi maju poslat PIN, tak tak mi to zlyhava...Stale sa mi nedari sa spojit. Viete mi niekto poradit prosim ?
edit:// tento problem mam uz vyrieseny a teraz mam dalsi... Konecne sa mi podarilo nahodit spravny format telefonneho cisla a teraz ked mi zavola "automat" tak mi tam nieco hovori po nemecky a na konci povie jednociferne cislo a zopakuje to 3x.. skusal som potvrdit PIN-CODE napr. "1" alebo aj "1 1 1" ale ani jedno nefungovalo... Neviete mi poradit co tam mam napisat ?
(neviem ci som sa vyjadril zrozumitelne )
ahoj, mam jednu technicku otazku ako funguju obchodnici na ebayi
ked ma niekto feedback score napr. 13 000 tak ten clovek tie obchody robi sam alebo je to nejaka firma a ma tam zamestnanych ludi ktory sedia pri pocitacoch a potvrdzuju obchody atd...? da sa podla niecoho usudit ci ten predajca je firma alebo len nejaky jeden pouzivatel ktory predava?
ked ma niekto feedback score napr. 13 000 tak ten clovek tie obchody robi sam alebo je to nejaka firma a ma tam zamestnanych ludi ktory sedia pri pocitacoch a potvrdzuju obchody atd...? da sa podla niecoho usudit ci ten predajca je firma alebo len nejaky jeden pouzivatel ktory predava?
-
hojko
Site Admin
Tebe ako kupujucemu to moze byt jedno. 13 tisic hodnoteni a 99,5 percenta kladnych nieco dokazuje, takze sa nie je coho bat. Pri tom mnozstve sa da predpokladat, ze to bude skupina ludi, pripadne nejaka firma, ktora to aj tak najskor predava a vystupuje ako jedna osoba. Ale moc tomu neverim.
dik za rychlu odpoved
nj ja sa nebojim ze by slo o nedoveryhodneho predajcu len ma zaujima ako to funguje, ci ma typek nakupenych v obyvacke 100 iPadov a potom to predava alebo ci je to nejaka firma napr. ako alza co predava len na ebayi
nj ja sa nebojim ze by slo o nedoveryhodneho predajcu len ma zaujima ako to funguje, ci ma typek nakupenych v obyvacke 100 iPadov a potom to predava alebo ci je to nejaka firma napr. ako alza co predava len na ebayi