eBay.com

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Frito22
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Re: eBay.com

Príspevok od používateľa Frito22 »

Neviete ci sa da vramci Global Shipping Program na ebay dako zbavit pri platbe Import charges ?
Robi mi to pri telefonoch skoro 80 dolarov zbytocne navyse a nakolko sa mi vacsinou stalo ze za elektroniku som ziadne clo neplatil v rovnakej cenovej kategorii, tak by som sa chcel tomuto poplatku vyhnut.
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Dunlop »

Ako je to s platením DPH pri tovare ktorý je cenovo iba málo nad hranicou 22eur? povedzme 30-35dolárov... Dá sa nejako dohodnúť s predajcom aby sa to zaplatilo na dvakrát?
Alebo by sa stým colníci vôbec nezapodievali? či som moc naivný? :oops:
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Ak to kupujes ako fyzicka osoba - nepodnikatel, tak to velmi pravdepodobne ani nebudu riesit. V opacnom pripade riesia vzdy za predpokladu, ze ich nemas kupenych.
pietro007
Expert
Expert

Príspevok od používateľa pietro007 »

ahojte , je niekto z Nitry kto si objednáva veci s ebayu ? ak hej tak mi napíšte PM chcel by som sa niečo opýtať alebo napíšte sem ... chcel by som si objednať svetlo na hlavu (čelovku) a tam to vyjde niekolkonasobne lacnejšie ako na slovensku tak či by mi to niekto nemohol objednať ...
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

Hľadám niekoho, kto by mi objednal túto vecičku: http://www.ebay.co.uk/itm/Mini-300LM-Ul ... 0917336884
Peniaze by som poslal vopred na účet a poslal aj nejaké drobné navyše.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

Sorry, viac sa mi to hodilo sem, no problém je už vyriešený.
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

takže...som vyslovene nas*atý...kúpil som si z ebayu http://www.ebay.com/itm/Meike-Battery-G ... 3cd183b55f

a dnes došiel list z colnice s tým, že balík bol zabavený treba platiť 8€ a daň za danú vec (40€ > 20% = 8€) ...spolu 16€ ...je toto možné ? stalo sa niečo podobné už niekomu ?

a hlavne...môže za to nejaký geniálny blbý zákon našej úžasnej republiky alebo je to skôr chyba daného predajcu ?
bolo by lepšie ho poslať späť a nejako sa sťažovať na ebayi za komplikácie a žiadať o vrátenie peňazí ? pravdupovediac nemám s tým skúsenosti a akože...ten battery grip stojí na slovensku aj tak 76€, takže aj tých 56 by bolo ešte v poriadku ale aj tak, je to 16€...

pridávam odfotený list...ale asi nebude nič vidno
Prílohy
2.jpg
1.jpg
bashnator
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bashnator »

Klasicke zdanovanie pri dovoze z tretich krajin, stazovanie ti samozrejme nepomoze lebo sa jedna o bezny proces, nestava sa to, ale vzdy, ja som zatial vsetko co com objednal dostal bez zdananie a preclenia.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

nechapem nad cim sa rozculujes..najskor si prestuduj co je spojene s objednavanim z krajin mimo EU a potom sa rozculuj..este k tomu ide len o trapnych 16e
rufus59
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rufus59 »

Bežná vec zdaňoval som už niekolko veci akurát že pridali poplatok 4,50 za balík čo niekedy nebolo. Prečo 16 € ? Daň 20% + 4,50 € alebo sa mýlim.
roly
Expert
Expert

Príspevok od používateľa roly »

čaute , veľmi sa v ebay-i nevyznám tak sa radšej spýtam vopred ako by ma malo čakať nejaké prekvapenie :D chcel by som si objednať jednu figúrku ( http://www.ebay.co.uk/itm/Breaking-Bad- ... 44086#shId ) z anglického ebay-u a chcel by som vedieť čo budem musiet platiť okrem ceny figúrky .. to je 13.95 a dole ked zmením krajinu na SK tak to píše postage and packing 1.99 ... s akými výdajmi mám ešte rátať okrem týchto dvoch ?:)
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

To je vsetko. Celkove tvoje naklady budu vo vyske 15,94 libry, co je nieco menej ako 20 eur.
roly
Expert
Expert

Príspevok od používateľa roly »

tak to je potom fajn ďakujem :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

roly napísal:čaute , veľmi sa v ebay-i nevyznám tak sa radšej spýtam vopred ako by ma malo čakať nejaké prekvapenie :D
Tovar je z Britanie, Britania je v EU. Ake prekvapenie by ťa malo čakať? Platia rovnake zakony ako by si to kupoval na Slovensku. DPH je zahrnuta v cene tovaru, clo v ramci EU neexistuje.
DropDead napísal:takže...som vyslovene nas*atý...kúpil som si z ebayu http://www.ebay.com/itm/Meike-Battery-G ... 3cd183b55f
a dnes došiel list z colnice s tým, že balík bol zabavený treba platiť 8€ a daň za danú vec (40€ > 20% = 8€) ...spolu 16€ ...je toto možné ? stalo sa niečo podobné už niekomu ?
Nie nestalo. Si jediny na svete na kom zly daňovy urad a zla colna sprava (v tomto pripade nie) uplatnili medzinarodnymi dohodami a zakonom danu povinnosť. :shock:
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

Je na ebay nejaká fičúrka ako by sa dali pozrieť už skončené aukcie daného tovaru o aký mám záujem? aby som si vedel cca porovnať po koľko to cca ide?
GheatoN
Novice
Novice

Príspevok od používateľa GheatoN »

Zdravim,
chcem predat na ebay.at telefon. No pri poslednom kroku kde mam potvrdit telefonne cislo a nasledne mi maju poslat PIN, tak tak mi to zlyhava...Stale sa mi nedari sa spojit. Viete mi niekto poradit prosim ?

edit:// tento problem mam uz vyrieseny a teraz mam dalsi... Konecne sa mi podarilo nahodit spravny format telefonneho cisla a teraz ked mi zavola "automat" tak mi tam nieco hovori po nemecky a na konci povie jednociferne cislo a zopakuje to 3x.. skusal som potvrdit PIN-CODE napr. "1" alebo aj "1 1 1" ale ani jedno nefungovalo... Neviete mi poradit co tam mam napisat ?
(neviem ci som sa vyjadril zrozumitelne )
gingo
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa gingo »

ahoj, mam jednu technicku otazku ako funguju obchodnici na ebayi
ked ma niekto feedback score napr. 13 000 tak ten clovek tie obchody robi sam alebo je to nejaka firma a ma tam zamestnanych ludi ktory sedia pri pocitacoch a potvrdzuju obchody atd...? da sa podla niecoho usudit ci ten predajca je firma alebo len nejaky jeden pouzivatel ktory predava?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Tebe ako kupujucemu to moze byt jedno. 13 tisic hodnoteni a 99,5 percenta kladnych nieco dokazuje, takze sa nie je coho bat. Pri tom mnozstve sa da predpokladat, ze to bude skupina ludi, pripadne nejaka firma, ktora to aj tak najskor predava a vystupuje ako jedna osoba. Ale moc tomu neverim.
gingo
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa gingo »

dik za rychlu odpoved
nj ja sa nebojim ze by slo o nedoveryhodneho predajcu len ma zaujima ako to funguje, ci ma typek nakupenych v obyvacke 100 iPadov a potom to predava alebo ci je to nejaka firma napr. ako alza co predava len na ebayi
Napísať odpoveď