ZUNO - diskusia/rady/problemy - predchod na mBank, Fio, Uni

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Shwollo
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: ZUNO - diskusia/rady/problemy

Príspevok od používateľa Shwollo »

omg co mi hned nadavate! Keby som nad tym nerozmyslal tak sem ani nenapisem. Len proste kvoli jednemu clanku presuvat vsetky peniaze...
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

Ten clanok nie je az taky problem, skor ta reakcia. Ak sa prekroci ista hranica vyberov, banka padne. A uz len podla reakcie na hojku, ludia vyberaju.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

nebolo to myslene na teba, ale vseobecne ze je hlupe ostavat tam a riskovat ked netreba. Ale keby nemam druhy ucet a mam tam kadejake trvale prikazy a chodi mi tam vyplata a co ja viem co, tak by som tiez vahal
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Shwollo napísal:omg co mi hned nadavate! Keby som nad tym nerozmyslal tak sem ani nenapisem. Len proste kvoli jednemu clanku presuvat vsetky peniaze...
ZUNO neponuka nic zaujimave, aby som u nich riskoval stratu penazi. Navyse presun je vecou par kliknuti.
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

peniaze tam nedrzime no chodi nejaka "vyplata" pravidelne, kvoli uctom-trvale prikazy,jedlo
pri pade zuna automaticky presun nehrozi? spomenute bolo zeby to malo ist pod tatrabanku
V prípade zániku banky ZUNO by sa však nekonal krach v pravom slova zmysle, kde by sporitelia prišli o svoje peniaze, a v spojistosti s bankou si toto slovo oživujeme spomienkami na iné banky z minulosti, alebo nebodaj odberatelia pôžičiek by prišli o povinnosť ich splácať. Banka by totiž mohla plynulo prejsť pod priame krídla inej banky, najreálnejšie Tatra Banky.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

"malo ísť pod tatrabanku", "mohla plynulo prejsť"... to sú všetko len úvahy. Rovnako ako "možno krachuje". Aký jej jej stav a čo bude potom vie asi len najužšie vedenie banky. Všetci ostatní vrátane novinárov a nás sa len dohadujeme.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

hodim taky vseobecny kveščn...
Oplati sa mat 2 ucty v 2 bankach?
Napr. teraz mam 2 ucty v jednej banke.
Teraz ma nejaky zmysel zeby si spravim ucet v ZUNO banke? Ma to nejake benefity alebo to je zbytocnost?
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Neratajuc firemny ucet mam 4 osobne a 2 zahranicne terminovane. Pre mna to ma benefity v tom, ze nemusim mat na jednom ucte velky limit, ale mam radsej na vsetkych uctoch mensie limity (keby chcem vo vysledku vytiahnut vacsiu cast penazi, tak vytiahnem zo vsetkych uctov mensie sumy).
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Ano to je rozumne ja mam limit nejakych 300€ no casto sa mi stava ze nakupujem drahsie tak vzdy ma to natahuje musim bud do banky alebo to kupit o viac dni...
Vacsi limit moc nechcem...
Okej jeden benefit by bol, este ma napada, co uz sa mi tiez stalo, ze zrovna mala banka nejaky problem a ja som stal na pumpe s kartou a 80€ sekerou a cakal som na pospas.
Este nejake, rady tipy triky?
jefty
Star
Star

Príspevok od používateľa jefty »

oplati sa ti to ked to vyuzijes. ale ak su povedzme tie ucty zadarmo a nic za to neplatis, tak nevidim dovod aby to bolo nejak na skodu. ak ti niekto bude chciet poslat peniaze, tak mu das na vyber, ze kam to ma poslat. a ak by to bolo v ramci zuno, tak platba prebehne okamzite. ak by to islo medzi bankami, tak by si cakal.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

TommyHot: s tými limitmi to nejako nechápem. Keby chcem vybrať viac ako mám nastavené, tak si limit jednorázovo cez IB zvýšim a po výbere zase znížim. Aj ak takú možnosť nemáš v IB a musíš do banky nahlásiť zvýšenie/zníženie (i keď zbytočne lebo v banke ti vydajú aj viac ako máš limit na vzorový podpis), stále je to menej roboty ako vyberať zo 4 účtov.

ja som mal dva účty z toho dôvodu, aby som sa vedel ovládnuť pri šetrení. Na jednom hlavnom účte som mal všetky trvalé príkazy, inkasá, chodila mi tam výplata, sporenie a podobne. A prebytky som si posielal na zuno. Bral som to ako svoje "vreckové" čo môžem mesačne minúť na zábavu a neláka ma minúť viac ako si vyčlením
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Tiez by som take nieco potreboval lebo mi drbe v poslednej dobe take nezmyselne vydavky ze az...
Zvykol som si nenosit cash ale to je len smietka....
Asi idem do toho diky za rady 8)
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

audio, napriklad v Dexii trvala zmena limitu 1 pracovny den... neviem ako je to v inych bankach, ale ked potrebujem rychlo prachy, posledne co chcem je natahovat sa s tetkou za prepazkou, alebo na tel. linke. Navyse je lepsie ak vidim na uctoch max par tisic ako by som mal na jedinom ucte vidiet sucet tychto sum, to by som rozbil ani by som nevedel ako. Takto si poviem, ze som sockar, lebo ani neviem kde mam peniaze a teda tolko neminam.
rastikbart
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa rastikbart »

tak nakoniec to bola iba novinarska kacica pocas uhorkovej sezony

Kód: Vybrať všetko

Bratislava 29. júla (TASR) - Zuno Bank nemá v pláne opustiť Slovensko, ani so svojimi aktivitami prejsť pod slovenskú Tatra banku. Informoval o tom TASR hovorca banky Lukáš Tomis.

"V žiadnom prípade Slovensko neopúšťame. Zuno je startup nachádzajúci sa v dynamickom a náročnom prostredí retailového bankovníctva. Veríme, že neustále vyhodnocovanie niekoľkých možností vedúcich k väčšej efektivite a výkonnosti je absolútne v poriadku a to najmä na neustále sa meniacom bankovom trhu. Fakt, že článok špekuloval na základe informácií vychádzajúcich práve z tohto prostredia, považujeme za nešťastný," priblížil Tomis.

Podľa jeho slov sa banka v súčasnej dobe zaoberá niekoľkými možnosťami ako lepšie prepojiť a integrovať obchodný model s ďalšími bankami skupiny Raiffeisenbank, a tým ho ďalej zefektívniť. "Avšak, nech bude zvolené akékoľvek riešenie, značka ZUNO pokračuje na slovenskom aj českom trhu a pre našich klientov sa nič nemení. ZUNO znamená jednoduché, transparentné produkty za dobré ceny a tento základ nášho obchodného modelu zostáva aj naďalej nezmenený," dodal Tomis.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

hovorca hovorí iba to, čo mu vedenie nakáže. A určite by žiadna banka pred krachom nepovedala že "krachujeme, rýchlo si preneste peniaze ku konkurencii". Toto ich tvrdenie má rovnakú váhu ako tvrdenie novinárov
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Este sa opytam, kedze vidim ze ZUNO a TB maju nieco "spolocne"
prevod penazi zo ZUNA do TB trva standartne 2 dni alebo ako keby v ramci banky.
Momentalne mam Unicreditbank a mavam problem ked chcem nieco rychlo vyplatit ze skoro ziadna firma/ludia ju nepouziva.
ZUNO bude asi taktiez, jedine zeby to s tou TB bolo lepsie...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

neviem ako je prevod ZUNO <-> TB, ale ja som si večer dal previesť zo zuna na slsp a ráno som ich mal. Takže žiadne dva dni, ale v podstate pár hodín (keďže večer ti žiadna banka už transakcie nerealizuje).
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

jasne tak to je taky kompromis, ja obvykle taketo veci riesim po 17, cize ked poslem poobede koruny, do rana sa nic nedeje, az o cca 9 rano mi dojde sms ze moja transakcia bola vybavena a potom dalsi den kym dorazia prachy.
ktozesomja
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa ktozesomja »

ja som vcera niekedy okolo obeda dal previest peniaze zo ZUNO do TB a dnes rano mi dosli peniaze na ucet TB.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Prevody medzi vub, tb, zuno a mbank mi vzdy prebehnu na nasledujuci pracovny den. Ziadne 2 dni cakania, pritom ich zadavam vo vecernych hodinach.
Napísať odpoveď