Nexus 7 vs iPAd mini

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
galbavymartin
Light Professional
Light Professional

Re: Nexus 7 vs iPAd mini

Príspevok od používateľa galbavymartin »

Nexus 7 seká, mal som ho...logicky dáš root pre viac možností...tak či tak aj nahranie róm bez root je zásah
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

Ja som ho mal tiež (nevlastnil som ho, ale mal som ho v rukách) a nesekal ani pri náročnej činnosti.
galbavymartin
Light Professional
Light Professional

Zo začiatku nie ale po čase hej teraz bol o tom aj článok..

http://androidportal.sk/2013/07/android ... zariadeni/
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

galbavymartin - mne zamrzlo v rukách viac ako 50 iOS devices, non-jb, nejaký argument na to?
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

galbavymartin napísal:Zo začiatku nie ale po čase hej teraz bol o tom aj článok..

http://androidportal.sk/2013/07/android ... zariadeni/
myslím že android používam dlhšie ako ty :wink:
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Ku Nexusus 7 jakživ sa mi netrhol a aplikácie ktoré spustí za 1-2 sekundy, iPad 2 a 3 generácie spúšťa 5-7 sekúnd. To je realita u mňa. Tým že mám podobný záber u klientov, tak to viem celkom obstojne porovnať.

In general iOS nie je rýchlejší, ani omylom. Len má všetko pre-cachované a veci, ktoré by mali "seknúť" tak nič nespravia, buď sa nahodí loading, alebo čakáte. Preto pôsobí dojmom že ide rýchlo.

Skúšal som developerský iOS kde je vypnutý pre-caching, je to strach a hrôza. Ikonky naskakujú pomaly, etc.

Avšak tým že je iOS taký starý, tak si to môže dovoliť. V momente ako by zmenili jadro iOSu by nastala veľká sranda. Lebo by ste videli čo by robili staré aplikácie. Neboli by totižto optimalizované pre nové jadro [kernel] a sranda by to bola veliká.

Pre laikov, iOS je niečo ako ARM, je proprietárny, určený presne na to, na čo sa používa. Android je ako x86 architektúra, je oveľa univerzálnejší, prispôsobivejší a s tým prichádza aj občasný pád, alebo crash.

Čo sa týka Applu a ich OS [iOS, Mac OS], tak sú postavené na princípoch potemkinovských dedín. Kulisa vyzerá super, ale v momente ako vyťažíte OS viac, na ako bol navrhnutý, padá. Nejeden MacOS sa mi podarilo crashnúť spustením viacerých appiek naraz a ich záťažou, kde Windows s prehľadom zvláda. Spoliehajú sa na to že ich systém používajú ľudia - cvičené opice, ktoré robia vźdy len jednu vec naraz, nemajú toho moc spustené a preto to fičí "akože" plynulo. A vedzte jedno, vychádza im to. Keď mám v rukách iPad/iPhone klienta, tak ich reakcie sú obvykle takéto :shock: že čo ja s tým všetko robím. Proste bežný človek je pomalý a nedokáže využiť potenciál systému.

P.S.: HTC One mi ešte necrashol...

P.S.2.: iOS a MacOS by boli rýchle, keby dokázali rozumnými algoritmami utilizovať slabší hardware, oproti povedzme Windowsu, alebo Androidu. Avšak čistá efektivita systému je približne na úrovni Windowsu a Androidu, v niektorých veciach je lepší iOS/Mac OS a v niektorých Android/Windows. iOS a Mac OS sa spolieha na precaching, zatiaľ čo Android a Windows na raw power.
laforez
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa laforez »

Uz vznikol z toho flame, tak vas opustam...
galbavymartin
Light Professional
Light Professional

uplink napísal:galbavymartin - mne zamrzlo v rukách viac ako 50 iOS devices, non-jb, nejaký argument na to?
MichalkoOo napísal:
myslím že android používam dlhšie ako ty :wink:
Môže byť ale ani nemusí ale zasa ja môžem tvrdiť že mi prešlo viac zariadeni rukami ako tebe..je mi to v podstate úplne jedno, nepotrebujem si nič ani nikomu dokazovať

Uplink: tiež som mal x iOS zariadeni v rukách a teda restart alebo zamrznutie ani jeden (nevylučujem ale ten fakt)...používal som dosť dlho Nexus 7 aby som vedel ako sa správa...nikde som nenapísal že je to zlý tablet..to vôbec..podľa toho čo si písal ako využívaš One, tiež ho nevyužívaš naplno (preto ti nemusel padnúť)

Končím aj ja v tejto debate nemá to zmysel...
FANTOM092
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa FANTOM092 »

Už vlastním ipad mini 2 mesiace a ešte sa mi nestalo, aby sa sekol. Zaplnil som celú pamäť aplikáciami a stále je rýchly čo pri androide nemôžem povedať. Tak ako je v tom článku ak je androidový smartphone alebo tablet nový tak ide normálne (aj tak sem tam sekne) ale ak inštalujem čím viac aplikácií tak tým viac seká a padá. Proste iOS je viac vyladený systém. Na začiatku som sa tiež obával drahých aplikácií v app store, ale zistil som že každý deň minimálne 10 aplikacií je zadarmo, že JB sa neoplatí ani robiť (napr. som stiahol zadarmo infinity blade 2, dead space, mini motor HD atď.). A aj vydrž baterie má výbornu, vydrží aj 2 týždne a keď z ním nič nerobím tak aj dlhšie (keď je v pohotovostnom stave tak sa vôbec nevybíja). A tiež sa čudujem, že po HW stránke není nejak výkonný, ale hry tu idu hladšie ako na smartphone alebo tablete z androidom zo štvorjadrovým procesorom a 1 až 2 GB ramkou. Jedine čo by som vytkol tak rozlišenie displeja mohlo byť lepšie.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

galbavymartin napísal:
Môže byť ale ani nemusí ale zasa ja môžem tvrdiť že mi prešlo viac zariadeni rukami ako tebe..
tak o tomto pochybujem :)
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

ja doplním ku tým appkám...že sám som bol svätkom, že plno mojich intenzívne používaných appiek/hier na iOS na android vôbec nie sú a práve ja mám dokonca opačnú skúsenosť, že všetko, čo som kedy pozeral zo zaujímavosti bolo na androide drahšie (ale našlo sa pár výnimiek, čo potešilo)
Napísať odpoveď