Byvanie s rodicmi alebo sam a.k.a. podnajom alebo hypoteka?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: využila ma ?

Príspevok od používateľa Blastbit »

Uplink- vyjadrujem sa k tvojmu názoru z 1.8.2013 o 22:34
Ku každej z tých tvojích odrážiek, sa teraz ja vyjadrím z mojich skúseností,pretože mám pocit,že baby z BA a baby z Považia su v niečom iné.
1 odrážka- si písal o tom ze baba sa vráti ku kretenovi ktorý ju podvádzal,...MOJ NAZOR- nieje to vždy tak,takto sa to nedá generalizovať,osobne som sa stretol s tým, že taká baba sa sním rozišla po tom čo ju podviedol,ešte ho nejaký čas lubila,ale po čase(napr:pol roka) si našla iného a sním už je šťastnejšia.
2 odrážka- si písal o tom, ako baba sa nepoučí z vlastných chýb,...MOJ NAZOR- opäť je to individuálne,pokial si baba váži samú seba,tak sa prestane ponižovať a to platí aj u muža.Treba byť trošku aj taký egoista
3 odrážka- si písal o tom, ako sa baby rozhodujú v láske v drvivej väčšine...MOJ NAZOR- ked žena naozaj spozná muža, ktorý má aj prijatelnu povahu,niečim ju priťahuje(oči,usmev,mozno postava,farba a typ vlasov,hola hlava,...),niake to vyžarovanie,tak žena v tom momente vie čo chce a poznám prípady, že sama bola iniciatívna aby si ho získala a bola sním a iných mužov mala u prdeli.
4 odrážka- si písal o tom, že vztah nepovažovať ako hru...MOJ NAZOR- vztah by mal byt rovnocenný, nie že jedna strana bude preň robiť všetko a druhá strana sa len zvezie. No a základ je komunikácia, čiže žiadne tajnosti,domýšlanie si, robenie k*k*tín poza chrbát a atd...
5 odrážka- si písal o tom, že ked zena lubi chlap by mal nato prísť sám...MOJ NAZOR- no mne v zivote 2 baby povedali že ma lúbia a to oni povedali prvé, ale ja som to na ich pohlade a iných signáloch videl :)...a este dalších pár báb ma má rado a sa im páčim kvoli mojej otvorenej povahe a si ich doberám,urobím si z nich srandu a možno aj vzhladom,ale najmä tá povaha. Jedine kedy som musel na niečo prísť bolo to,aká bola nejaká baba totálne vytretá a nato som vcelku rýchlo prišiel.
6 odrážka- no a v tomto bode s tebou súhlasím takmer vo všetkom až na toto: že zatial byvam s rodičmi,vlastne auto nemám,na dovolenku ma ziadna baba nevolala, peniaze nejaké mám ale nepostrehol som, žeby toto vsetko baby odomna vyžadovali. Dalej sa vyjadrujem k tvojmu poslednému odstavcu, ktorý ma najviac zaujal a toto si trafil takmer uplne do bodky...MOJ NAZOR- hej chalan je ten vtipný,viacej iniciatívny,ktorý to viacej ťahá ale ja som taký,že babe po chvílke rozhovoru poviem no teraz máš možnosť ty mne rozprávať niečo o sebe a mam chuť sa zasmiať na nejakej somarinke co zadelí...ona sa toho chytí a potom ju nechám nech ona ten rozhovor vedie,takže som ju len trošku posmelil aby sa nehambila.
Dalej s tebou súhlasím stým, že ženy sú tie čo si vyberajú,že žena moze byt sprostá ako papuča a že jej stačí len dobre vyzerať a má enormný záujem zo strany mužov. Co sa týka sexu, mám pocit že každá žena či už v puberte alebo po nej, je nadržanejšia viac ako muž. A tiež som nestretol babu ktorá by sa mne osobne ponukala za prachy. Je dobré ked má chlap stálu prácu,niake to zabezpečenie,ale nemusí si žiť ako napr. pán Kollár, aby mal ženu. A konieckoncov vzhlad je o tom aby bol chlap čistý,voňavý,upravený o tom ženám ide a to mi dost báb potvrdilo. od 15-22 r. Asi iný kraj iný mrav

//autoeditácia príspevku (02 Aug 2013, 14:32)
No a teraz sa vyjadrím k téme: 1. nevieme tvoj a jej vek a po 2. pomohol si jej s vela vecami, po tom ako si jej pomohol,tak zanevrela na teba z nepochopitelneho dovodu. Máš poučenie netreba babe sa snažiť vo všetkom pomáhať,skus jej dat len radu co by mala urobiť a nech si to sama zariadni ako sama vie. Na tuto babu sa už z vysoka vyser a hladaj si novu kamarátku/priatelku :)
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

hojko - 165tisíc doživotných otrokov, gratulujem :) btw. zažil si ako funguje tá "poistka" hypotéky? Ja áno, ľudia skončili tak, že nehnuteľnosť dali banke do hypotekárneho prešetrenia, banka im nehnuteľnosť predala za smiešnu sumu, vyplatili časť hypo, ostali v podnájme a splácali zvyšok hypo + podnájom. Nechápem stále tú aroganciu ľudí, čo si myslia že hypo a leasing budú schopní platiť do nekonečna, proste nechápem.

Blastbit - v podstate s Tvojími názormi súhlasím, z technického a fyziologického hľadiska sú možné, avšak z mojich doterajších skúseností extrémne nepravdepodobné. Ide hlavne o to čo som mal viac ako 100 báb pod mikroskopom, ohľadom ich blbej minulosti. Jednoducho to je živ. skúsenosť, ktorá u mňa tvorí obrovskú časť empírie, ktorá je pre mňa na nezaplatenie.

Samozrejme 100 báb proti 3,7 miliarde je nič, avšak to isté sa dá povedať aj o bunkách, preštudovali sme pár "samplov" buniek a podľa nich vieme ako sa budú všetky cca správať a veru, vo väčšine máme pravdu.

A čo komunikujem s babami, tak sú vždy a tým vždy myslím vždy prekvapené, ako ich "dobre poznám" a pritom ich nepoznám, poznám len princípy archetypov tváre a ich dynamického morfologické vývoja a tým pádom viem čo je daná osoba zač a samozrejme z pár "samplov" vo verbálnej komunikácii. Celé je to matematika, a ku tomu veľmi jednoduchá [pre mňa].

Dám pár príkladov, ktoré pochopí každý, aj človek s iQ 60. Keď sa človek usmieva, má širšie ústa, výraznejšie kútiky pri perách, výraznejšie lícne vrásky, tak isto má výrazné vrásky pri očiach, tzv. žmúriace vrásky. Keď sa človek veľa hnevá, má výrazné nadnosné vrásky, tak isto má ústva v tvare opačného U čiže "n" ak chceme. Jednoduchý princíp, je to fyziológia, biológia, etc. Samozrejme, výnimka potvrdzuuje pravidlo, ale circa je to tak.

Ďalej keď má človek hlbšie zasadené oči, neznamená to len problém s iódom, či iným hormónom v tele, ale aj to že je hĺbavý a viac myslí, naopak vypuklé [vypúlené] oči sú pre ľudí viac akčných, menej myslia, viac konajú, obvykle športovci.

Taktiež tu máme nemálo známy tvár sánky. Hranatosť/oblosť sánky určuje to ako človek prežíva väčššinu života, či je napajedený, alebo je za dobré s okolím, súvisí to s churpavkou na sánke + hromónmi, ktoré sa vylučujú pri jednom, či druhom pocite.

A týchto detailov sú stovky. Jednoducho matematika.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

uplink napísal:hojko - 165tisíc doživotných otrokov, gratulujem :) btw. zažil si ako funguje tá "poistka" hypotéky? Ja áno, ľudia skončili tak, že nehnuteľnosť dali banke do hypotekárneho prešetrenia, banka im nehnuteľnosť predala za smiešnu sumu, vyplatili časť hypo, ostali v podnájme a splácali zvyšok hypo + podnájom. Nechápem stále tú aroganciu ľudí, čo si myslia že hypo a leasing budú schopní platiť do nekonečna, proste nechápem
alebo nebudeme taki negativisticki a uzname, ze ked si platim za vlastne hypo, tak aj v pripade problemov sa mozem nastahovat do mensieho bytu, velky dat do prenajmu a z toho platit hypo, co nam zaruci, ze neprideme o majetok
podobne aj v pripade, ze sa mame ako vratit do rodicovskeho domu, stale nam moze byt zostat

a keby sa uz ozaj vsetko dodrbalo, tak skoncim ako si popisal, len s tym rozdielom, ze sa to stane mozno 2 % ludi (cislo vycucane z prsta, keby aj 10 %, nepodstatne...), ktori maju hypo, a preto tych zvysnych 98 % ma vlastny majetok a nevyhadzuje peniaze von oknom (=prenajom)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Poznáte niekoho, kto prenajíma byt v hypotéke a spláca tým samotnú hypo? Však to je rozprávka. V nejakom ideálnom prípade, kedy je hypotéka nízka. Na 2 izbový priemerný byt v okolí centra Bratislavy vysolíte 135 000 eur [ten kde ja bývam má takú hodnotu, moja babka ho nazvala slúžkovský byt]. Hypo na takýto byt je teda v nejako megasuper prípade 220 000 eur. Pri splácaní 40 rokov vychádza 450 eur hypotéka. A to rátam s nejakou fakt dobrou hypotékou, ktorá má "len 70-80%" preplatenie, obvykle je to 100 a viac %. No a teraz keby som sa hyper mega snažil, tak prenajmem tento byt za 500-600 eur. To píšeme bez energií, ktoré vychádzajú ak veľmi śetríme na 100 eur mesačne. To máme 550 eur, dostanem [a to fakt neviem kto by zaplatil za dvojizbák 550 eur mesačne] peniažky, zaplatím hypo a čo ďalej? Som na 0, strachujem sa či tu ostane podnájomník, ak tu ostane a keď odíde a za mesiac/dva/tri nikoho nezoženiem, od kiaľ vezmem 1500 eur na hypotéku? Vycucám z prstu? Opravy v byte? Kotol stojí ročne 160 eur, len kontroly, klimatizácia stojí 80-90 eur 2x do roka, balkón treba zrekonštruovať čo chvíľa. Som tu 4tý rok a pomaly mi tu všetko stárne. Treba meniť spotrebiče, etc. Ja neviem, ľudia si myslia že majú byt a koniec, okná meniť, malovať, udržiavať byt vo funkčnej rovine. Si myslíte že to stojí čo? 10 eur ročne? No minimálne tisícku vrazíte do bytu ročne, či chcete či nie čo sa týka opráv a údržby.

Darmo no, máte skreslené predstavy o realite a je vidno že nikto z Vás nezažil krízu čo sa týka bývania, splácania hypo či už úver za rekonštrukciu, alebo v zlej fyzickej konfigurácii samotnú hypo. Ja som zažil oboje a viem čo to je, aj keď nie "ja" priamo, ale v mojej rodine [mama/otec]. Nie je to sranda, je to chujaresovina.

Hypo nikdy nebude pohoda, nikdy sa nevyspíte v kľude, môžete si nahovárať a argumentovať ako chcete. Je to risk, risk ktorý sa vie zrútiť ako domček z karát. Keď má človek rozum, vezme si buď lacnú hypo [čo som moc nevidel], alebo podnájom.

Ináč sa mi každý len sťažuje že: "No, ja si nemôžem dovoliť SSD disk a bicykel ako Ty, lebo ja mám iné starosti." lebo si k*kot čo má rodinu a hypo s leasingom, kde vysolíš 400-500 eur za hypo a 300 eur za leasing. Gratulujem ku šťastému životu.

To isté, mám[e] teraz byt po babke a aby sme ho mohli prenajať, alebo čokoľvek, tak doňho musíme naliať 10 000 eur. Kde to vezmem tie prachy?

Proste majme hypotéku, deti, rodiny a "nejako" to zaplatíme, ako hurvínek válku. A argumentovať to že tak žije väčšina?

Áno, väčšina [95%] sveta hladuje a živorí, aj to je fakt.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ano, predstav si, ze ked si s najmom na nule, tak sa ta hypo splaca sama a byt je stale tvoje vlastnictvo, to je uplne krasne riesenie, ak ten byt nepotrebujes, staci, aby sa zaplatil sam
k zbytku sa skoda vyjadrovat
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

beardie - Ty si z Marsu alebo od kiaľ? Každú chvíľu sa ma pýta známy/klient či neviem o niekom, kto by si chcel prenajať izbu/byt. Nechápeš že to že budeš mať podnájomníka a ešte k tomu ak je to cez realitku, tak platíš mastne aj tej, tak nemáš zaručené že tam bude v kuse až do zaplatenia hypo. Chytíš ako som napísal 2-3 mesačné obdobie a si v péčku, totálne najviac. Ak totižto ochorieš a nemáš z čoho platiť tú hypo, tak hypo za 2-3 mesiace Ti nezaplatí podnájomník, ktorý v tom byte proste nie je.

Býval som počas mojej VŠ štúdia u tety, skoro celých 5 rokov. Má malú garsónku v lukratívnej časti Bratislavy [Hrad] za smiešnu pod cenu ju nevedela prenajať rok, bola prázdna. Potraviny, do centra, všade blízko. Proste nebolo tej duše čo by tam bývala. V rodine mám ľudí čo nevedia prenajať kontinuálne svoje nehnuteľnosti a ak, tak cez realitky, kde platia neskutočné poplatky tým realitkám či ako sa volajú tí dohadzovači.

Utópia. To je to isté ako auto. Vyhrali sme [môj nevl. otec] Wolkswagen NewBeetle ružový v tej Kitekat ču akej súťaži. Čo mysíš že sme mali z toho auta? Pár všivavých korún. Brutálne veľká časť išla z ceny výhry do štátu, nejaká sk*rvená daň a auto šlo pod cenu, lebo bolo ružové či failové a suma sumárum bolo z auta za pol milióna 150 000 SKK. Super že?

Takto je to presne s bytom, a prenájmom. Musíš to rozbehnúť a garantujem Ti že keď ochorieš, tak rozbiehať niečo budeš len veľmi ťažko, najmä ak si sám.

Nechápem toto rozprávkárstvo, ako keby ste nikdy nič neprenajímali, nemali hypotéku a problémy s jej platením, tak mi pripadáte.
Son-Gohan
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Son-Gohan »

uplink ak naozaj dokazes zistit charakter zeny z tvare poslem ti fotku tej mojej novej nadejnej...velmi ma to zaujalo :D

k teme niesi prvy ani posledny aspon si spoznal jej pravu tvar,byt tebou uz o nu v zivote nezakopnem
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Son-Gohan - na toto sa ma pýta každý, ffs. doktor tiež nezistí rozbor krvi z pohľadu na kvapku krvi. Je to tvár, mimika, gestikulácia, mikrovýrazy, reč tela celkovo. Všetko čo vidíš pri živom stretnutí a komunikácii s človekom. Raz prevláda morfológia tváre, raz prevláda mimika s mikrovýrazmi, raz reč tela.
Son-Gohan
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Son-Gohan »

prosim daj tomu volny priebeh som zvedavy
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Jedna baba ma zlomila, tak som "prorokoval", musela mi však poslať fotku bez makeupu a z viacerých uhlov pohľadu.
20.51 Máš neutrálnu­ tvár, si ako tabula rasa, dokážeš si vybrať čo si a čo budeš, pred kým. Nechcem tým povedať že sa pretvaruje­š, ale dokážeš to. Máš na to "dar"­, alebo talent. A tým pádom mi je ťažko niečo "povedať"­ čo i len pocitovo.­ Každopádne­, nie si ten typ baby, čo je otvorený­ a všetko hneď vykecá o sebe. Skôr naopak, jemne Ťa to ťahá do tajomna.­ Teda, tak na mňa pôsobíš.­ A dokážeš človeka parádne zraniť.
20.52 noo,myslim­,ze si sa trafil...­ :P
20.53 Máš radšej spoločnosť­, v ktorej Ti dá [chlap] patrične­ na javo že si dáma a nie nejaká blbá štetina,­ alebo pipka. A je to ťažké v dnešnej dobe dosiahnuť.­ Aj takú črtu tam máš skrytú, ale neviem či je vedomá, alebo podvedomá.­ Ak je podvedomá,­ tak Ti o nej píšem, ak o nej vieš, tak som nič nenapísal.­ Nie, to neviem. Esenciálna­ podobnosť­ je trochu komplikova­nejšia. Je to stavebná­ jednotka­ Tvojej duše, Psyché.
20.54 To,ze nevies,ci­ je to crt vedoma,ale­bo nevedoma,m­yslis,to,ze mi ma chlap preukazat,­ze som dama?
20.54 Tým samozrejme­ nehovorím­ že si vyslovene­ "potrpíš"­ na luxus, to nie. Avšak luxus v tej duševno-ko­munikačnej úrovni určite áno.
20.55 tak ta crta je VYSLOVENE­ vedoma :)
20.55 Či o tom vieš, že po tom túžiš, to neviem či je vedomá, alebo podvedomá.­ Ja som dlhé roky trpel skrytým spasiteľsk­ým komplexom,­ a objavil som ho až pred nedávnom,­ resp. pomenoval.­
a takto by som vedel kopírovať 10tky "úspechov". Btw. je to azet :|
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Uplink, pises tu o splacani hypoteky do sedemdesiatky. Ako priklad si vezmem osobu, ktora ma 30 rokov. To by hypoteku splacala 40 rokov. Teraz vychadzam z udajov Narodnej banky Slovenska a cien nehnutelnosti, ktore uvadzaju. Priemerna cena nehnutelnosti sa sa BA kraji pohybuje 1670 eur/m2, ale napriklad v NR kraji je to 588 eur/m2, ZA kraj 785 eur/m2 alebo KE kraj za 955 eur/m2. Vsetky cisla kvartalne za poslednych niekolko rokov najdes na stranke nbs.sk.

Hoci tazko hodnotit novostavbu so starym 30-rocnym bytom ci domov, na porovnanie to vsak stacit bude. Ak beriem, ze byt ma rozlohu 70 metrov, tak v BA kraji by to pri tej cene bolo 116 900 eur, v NR kraji 41 160 eur. To je dost velky rozdiel. Preto ak si niekto v tridsiatke vezme hypoteku 40 rokov, aby ju splacal ako ty opisujes do sedemdesiatky, co je podla mna z podmienok banky nemozne, tak by splacal 40 rokov mesacne po 395 eur. V Nitrianskom kraji by to pri tych istych podmienkach bolo len 139 eur mesacne. Pri hypoteke na 20 rokov by to v Bratislave bolo 627 eur, v Nitre 221 eur mesacne. A to je dost velky rozdiel. Zabudas, ze Slovensko sa nekonci za Bratislavou a ceny nehnutelnosti su podstatne lacnejsie a preto sa nemusi "otrocit" (alebo ako si to napisal) do dochodku, ale dokaze to relativne kratko splatit. Splacat 20 rokov sumu 221 eur mesacne, navyse ak ju maju platit dvaja (priatelia, manzelia) systemom pol na pol nie je nic strasne.

Tvrdenie, ze hypoteka nikdy nebude pohoda a ze sa nikdy nevyspis v klude, to je take scestne tvrdenie a moze ho napisat len ten, ktory s tym nema ziadne skusenosti.

Ocakaval som, ze opat sa najde jeden z tvojich tisicov klientov, ktory nebol schopny splacat hypoteku a tak prisiel o nehnutelnost..., no a to sa aj stalo, veru takeho poznas. Potesim ta, ja zase poznam osobu, ktora ma hypoteku, byt prenajima a nezije v tom byt. Hypoteka sa mu splaca a nema ziadny problem, dokonca mu ostane aj par eur navyse.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Chlapci, keby ste mali vo Vašich tvrdeniach pravdu, tak raz a opäť budem argumentovať situačnou realitou, nebolo by na Slovensku až tak zle, nesťažovali by sa ľudia stále ako musia platiť hypo a pod. Je pár výnimiek, ale čo je pár výnimiek oproti masám?

Keby ste Vy mali vo svojich tvrdeniach pravdu, že hypo je pohoda, je bez rizík a pod. veru veru Vám hovorím, nebolo by toľko bezďákov, stroskotaných existencií, mentálne narušených, ľudí bez práce, živoriacich, chudobných a pod. Ale každý jeden by mal prácu a hypotéku a poslušne by otročil a splácal ju.

Vám tak pripadá Slovensko? Že tu je každý spokojný a nik nemá problém s platením leasingov a hypoték? Lebo mne ani len omylom.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Cakal som reakciu na cisla, ktore som napisal, ale nedockal som sa, len dake zbytocne reci. Aky je rozdiel medzi platenim hypoteky a plati najmu, mozes mi to vysvetlit??? Co ma hypoteka spolocne s tym, kolko je tu bezdomovcov, mentalne narusenych alebo ludi bez prace??? Hypoteka je ta vec, ktora ta vyhodi z prace???
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Hojko, keď tam dáš šesť otáznikov, odpoviem Ti. Rozdiel je jednoduchý, podnájom Ťa stojí peniaze raz, hypo 2x [dvojnásobok] a do času kým niečo zdedíš zaplatíš menej za podnájom ako za hypo + navýšenie a doplatenie z dedičstva. Takú výhodu. Taktiež takú že keď si v podnájme a ochorieš, ideš k rodičom bez slova, keď máš hypo, musíš zháňať podnájomníka, ak ho nezoženieš do mesiaca, alebo aj skôr, ako zaplatíš hypotéku? Či myslíš že banka Ti povie: "Ah, to je v pohode, počkáme aj pol roka." veru, mám blízkeho známeho čo bude platiť hypo do 65ky a ani jednu jedinú splátku mu nedovolili odložiť o mesiac, max o týždeň/dva a už bol v problémoch a takých, že si to nevieš predstaviť.

A áno, hypotéka často krát vyhodí ľudí z práce [jedná sa o psychickú pohodu človeka, postoj k ľuďom keď na hypo nemáš, nervozitu, etc.] Keď nemáš na podnájom, nič sa nedeje, dá sa dohodnúť s tým čo Ti to prenajíma, ak je normálny človek, niečím to založíš, slovná dohoda. Skúšal si sa niekedy dohodnúť s bankou pri splácaní hypo? Tipujem že nie. Lebo ja áno a neraz. Také peklo Ti garantujem že si ešte nezažil. A nezachráni Ťa od exekúcie ani poistka so všetkými svätými.

Ináč sa mi ohromne ráta že sa do témy zastarávajú ľudia, ktorí sú buď zabezpečení a majú do hypoték holý bačov k*kot čo hovoriť, alebo majú bezproblémovú hypo. Ja žijem v byte ktorý je pod 30 000 eurovým úverom na rekonštrukciu. Viem čo je to splácať ho a čo je to cítiť tlak úveru. Tak isto viem čo je to platiť hypo a vybavovať predĺženie splátky hypotéky.

Máte Vy z Vás čo ste prispievali a ohromne argumentovali štatistikami a volovinami takéto skúsenosti? Alebo len teoretizujete ako internetoví hrdinovia, ale v reálnom živote sa o Vás všetci postarali?

Mať ustlané na ružiach, istotu splatenia hypo a pod. to je pekné, avšak ja píšem prípad klasického slováka, čo je sám ako kôl v plote, má 350-600 eurový plat mesačne a prežíva v podnájme za 150-200 eur mesačne. Akú hypotéku si má taký zobrať? Píšeme tu o priemere, Vaše štatistiky, 780 eur je mediánový plat či aký, drvivá väčšina má do tých 500-600 eur netto.

Ako zaplatíte z 500-600 eur netto hypo + potraviny + energie + internet + oblečenie? A to nehovorím o reštaurácii a dovolenke? Nijako. Nemáte ako, lebo ak chcete hypo na 2-3 izbový byt, 500-600 eur jednoducho nestačí.

Takže čo? Teoretizujete. Máte známych čo majú tipujem zábezpeku vo svojích majetkoch. Avšak prečo nedáte za príklad bežného človeka? Čo má mamu, alebo len otca v jednoizbovom byte a je sám? Nemá nikoho?

Nie každý má bohatú rodinu, rozvetvenú. Nie každý bude dediť po rodičoch. Nie každému rodičia prispejú na prvú splátku hypo. Etc. etc. etc.

Nerozumiem Vám tlčhubám. O realite viete evidentne nič, ináč by ste takto nepísali. Najmä t0m4s3. Chcel by som Ťa vidieť keby si zarábal ako 95% slovákov, či by si takto písal. A ku Tebe hojko sa vyjadrovať nejdem, sa čudujem že zrovna Ty zasahuješ do tejto témy...

http://portal.statistics.sk/showdoc.do?docid=63070

http://openiazoch.zoznam.sk/kalkulacky/zarobok

vložte tam svoj zárobok a pochopíte realitu. Ja som tam dal svoju a mal som že 2% zarábajú viac ako ja. Vitajte v realite. Lebo ja zo svojích peňazí hypo neuplatím so svojím zdravím. Vy zo svojich peňazí hypo uplatíte?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Ako ta stoji hypoteka dvojnasobok v porovnani s podnajmom??? Cakat, ze nieco zdedis je trochu chore, pretoze su ludia co nemaju co zdetit, pochadzaju z niekolkych surodencov alebo uz su majetky davno prepisane, pripadne mozes ostat vydedeny. Takze ohanat sa dedicstvom je bezpredmetne. Preto sa este raz pytam, aky je rozdiel medzi platenim hypoteky a platenim najmu???

Ak ochories, tak nemozes odist z bytu len tak, je tam zo zakona 3-mesacna vypovedna lehota pocas ktorej musis este dalsie 3 mesiace byt platit, pokial sa nedohodnes inak (co v pripade, ak nie je dalsi najomnik po tebe asi tazko dosiahnes). Pri hypoteke su najskor dve upomienky a potom nasleduje predzalobna vyzva, to cele trva par mesiacov. Okrem toho je mozne pri hypoteke poziadat o odlozenie splatok a dohodnut si nove splacanie. Ale to su zrejme veci o ktorych netusis, kedze pises take kraviny ako pises - ze sa tvoj kamarat oneskoril so splacanim o dva tyzdne a uz bol v problemoch. Toto je proste na smiech a je to cisty vymysel!!!

Tak ako na pohode neprida splatka hypoteky, tak na nej neprida ani splatka za najom. Je to identicke, dokonca ta splatka pri hypoteke je nizsia.

PS: Ano, mam skusenosti ako s hypotekou, tak aj s leasingom. A viem, ze rovnaku skusenost ma aj t0m4s3.

Edit: Kedze si editoval prispevok, tak zareagujem na ten zbytok co si tam dopisal. Kde platis za byt prosim ta najom 150 eur??? Za to sa prenajima v Bratislave jedna izba alebo nejaky socialny byt niekde v Lucenci. Ak niekto plati za cely byt 200 eur mesacne, tak za to moze mat hypoteku na byt, ktoreho cena je 35 tisic eur - bezne kupis takyto byt v okresnych mestach po celom Slovensku, azda s vynimkou BA kraja a mozno ostatnych krajskych miest. Hypoteka na sumu 35 tisic eur, dobe splacania 18 rokov - tam mas splatku 204 eur :smt006
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Nechcem sa starať moc do moderatorov a adminov hojka.com ale bavíte sa uplne mimo tému. Teraz je to tu celé nepriehladné,šak si urobte temu o hypoteke a tam sa bavte nie?....moj názor nic viac
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Blastbit: A predsa sa staras ;)
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Hojko- hovorím si nazor, lebo viem ako to chodí na forach :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

hojko - ak Ti nestačia argumenty faktov a drvivej väčšiny, tak nemám ďalej čím argumentovať. Jednoducho ak by si Ty, beardie a t0m4s3 mal pravdu, tak by ľudia na Slovensku nemali také existenčné problémy aké majú, nerobili by pod cenu a netrápili by sa, nemali by sme toľko nezamestnaných a a chorých. To je realita. Toľko na margo tej pohodovosti splácania hypotéky a leasingu. Pohodové činnosti totižto zvláda väčšina ľudí [napríklad neviazaný sex, chlastať alkohol] tie ťažké nie. Medzi ne patrí práve aj hypotéka :wink:

Blastbit - fórum žije z diskusie, keď je plodná diskusia a nie je to nejaký prahsprostý flame, je dobré aj OT. Nebol stvorený človek pre Sobotu, ale Sobota pre človeka.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

uplink napísal:Hojko, keď tam dáš šesť otáznikov, odpoviem Ti. Rozdiel je jednoduchý, podnájom Ťa stojí peniaze raz, hypo 2x [dvojnásobok]
Zareagujem iba na tuto cast - hovori ti nieco inflacia? Uvediem maly priklad na dokreslenie. Znamy teraz koncil so splacanim hypoteky, splacal 500 ceskych korun mesacne, ktore na zaciatku hypoteky mali uplne inu cenu a bola to velmi velka cast jeho vtedajsej vyplaty. Nikto netvrdi, ze hypoteka je pohoda a prechadzka ruzovym sadom. Ale takisto to nemusi byt zaruka isteho pekla ako to prezentujes ty a tvrdis, ze podnajom je oproti tomu pohoda. Ked si v srackach obe dve su problemom.

edit:
uplink napísal:ak by si Ty, beardie a t0m4s3 mal pravdu, tak by ľudia na Slovensku nemali také existenčné problémy aké majú, nerobili by pod cenu a netrápili by sa, nemali by sme toľko nezamestnaných a a chorých
Takze podla teba za problemy a zivotnu urovne ludi na Slovensku moze to, ze byvaju vo vlastnom na hypoteku a nie v podnajmoch, ktore ak som spravne pochopil, su podla teba riesenim.
Napísať odpoveď