seth82 napísal:
//autoeditácia príspevku (31 Júl 2013, 11:35)
jackb: Nie je možné, aby si v UK pracoval a zároveň si neplatil NI. Na NI sa nevzťahuj ani osobný príjmový limit tak, ako na dane - NI ťi sosajú furt, aj keď zarobíš 40 týždenne. Nechápem teda, ako to v Írsku funguje, ale pokiaľ ja viem, tak si zdravotné poistenie vždy platíš tam, kde odrobíš najviac hodín (ja som výnimka, pretože teoreticky pracujem vždy v UK a na Slovensku som iba na dlhodobej dovolenke).
NI = nase odvody do socialnej, zdravotnej, na to, na hento?
Iri to mali (mozno maju) neskutocne komplikovane - najskor mi strhavali velmi vysoku dan, potom mi ju vratili, strhavali normalne, este raz sa dala vratit... no na payslipe som nic v tom duchu nevidel...
meffisto napísal:Na Slovensku neplatim nic. Zdravotne poistenie v Australii ma vyjde na zhruba $3000/rok
plati za teba nieco aj zamestnavatel, alebo si platis vsetko sam? lebo ked si pozriem svoju pasku, tak ani u nas nie je starostlivost zadarmo (mna stoji na odvodoch 1100€ a zamestnavatela 2700€.. neratam do toho nemocenske, ktore je v kolonke "socialne poistenie"). V konecnom dosledku nas mozno stoji cela tato sranda viac, ako teba.
[ot]U nas je potrebne prestat sa hrat na to, ze toto plati zamestnavatel a toto ja. Je to len formulaciou hrubej mzdy. Z penazi ktore idu na tvoju vyplatu (cena prace) idu vsetky odvody. Preto napr. clovek s priemernou mzdou (860 eur) zaplati za zdravotne poistenie skoro 1500 eur rocne. [/ot]
jackb: Áno, NI je to, čo si spomenul - v UK sa platí iba tax a NI, nič iné. Ale veď ty si bol v ktorom Írsku? V Severnom? Lebo to má inú legislatívu...
lumir napísal:mna stoji na odvodoch 1100€ a zamestnavatela 2700€..
Neviem kde sa zobral tento mytus, a hlavne neviem preco sa traduje aj medzi rozumnymi ludmi, ale zamestnavatela tvoja zdravotna starostlivost v skutocnosti nestoji ani korunu.
jackb: Republika má niečo úplne iné - v Škótsku budeš potrebovať NI. V prvom zamestnaní dostaneš emergency NI, potom si ho budeš musieť ísť osobne vybaviť na úrad, to ale trvá tak tri mesiace...A to ti zostane doživotne. http://www.talentscotland.com/workers/l ... nd-ni.aspx Bez NI pracuješ v podstate načierno...
chapem, co tym chcete povedat.. no na porovnanie s australiou je potrebne to mat rozdelene (aspon pre mna, kedze netusim, ci okrem spominanych 3000$ su odvadzane ine platby.
.
ale dakujem za vecne (aj ked zbytocne) pripomienky
seth82 napísal:jackb: Republika má niečo úplne iné - v Škótsku budeš potrebovať NI. V prvom zamestnaní dostaneš emergency NI, potom si ho budeš musieť ísť osobne vybaviť na úrad, to ale trvá tak tri mesiace...A to ti zostane doživotne. http://www.talentscotland.com/workers/l ... nd-ni.aspx Bez NI pracuješ v podstate načierno...
ano viem, to iste som musel mat aj v RoI, tam tomu hovoria PPS Number. ale tym, ze doma nebudem musiet platit zdravotne si ma velmi potesil. este raz velka vdaka
lumir napísal:chapem, co tym chcete povedat.. no na porovnanie s australiou je potrebne to mat rozdelene (aspon pre mna, kedze netusim, ci okrem spominanych 3000$ su odvadzane ine platby.
.
ale dakujem za vecne (aj ked zbytocne) pripomienky
dan (cim viac zarobis tym vyssia)...okolo 23% a potom 9% z platu ide este na nieco ako dochodkove sporenie.
pozrite na toto:za 1680€ prenajom 2izb bytu v Hurghade na cely rok http://www.topreality.sk/egypt-reality- ... 05405.html
tie prenajmy su tam fakt ze za facku a cely rok pekne teplucko,normalne zacinam nad tym uplne vazne uvazovat a byt sa da kupit od 7000€!
Ja som zacal rozmyslat nad tym, ze predam nehnutelnosti, ktore mame na Slovensku a odtiahnem do Indie. Podla vypoctov a inflacie mi to vychadza, ze za peniaze z predaja by som dokazal prezit 25-27 rokov bez pohnutia prstom, keby som isiel sam
Vďaka. A vlastne ako sa to ráta? Že buď ti musí dať zamestnávateľ tých $16,37/hod alebo $622,20/týždeň? Myslím tým že sa dohodnete alebo on ti on povie ako ti dá?
ahoj, je to můj sen odejít někam pryč. váže mě zde akorát škola a měla bych problém asi s případnou prací v zahraničí, takže to by chtělo promyslet předem, ale je to nápad, který mě drží myslím, že vždycky se dá aspoň vycestovat, když nic jiného... ale život v čr mě určitě nebude lákat navěky..
Otvorim túto temu po dlhšom čase keďže mam jednu otázku. Existuje nejaká agentúra ktora dokaže vybaviť nejakú prácu v Kanade cez prazdniny na 2 mesiace ? Neide o to zarobiť peniaze (Aj keď by som sa nepohneval ako študent ) ale skôr vycestovať niekam kde som ešte nebol, zlepšit jazyk alebo si aj skúsiť "iný" život mimo Slovenska tiež nehľadam nič kde budem pracovať 15h denne 7 dni v týždni. Pozeral som nejaké stranky no je ich kopa a vôbec netuším ake su dôveryhodné. Ak by mal niekto nejake skúsenosti alebo by ma aspon vedel odporučit na nejake dôveryhodne agentury tak mu budem veľmi vďačný.
PS: Mam zaujem len o Kanadu
Žije niekto z Vás v Čechách? Niekde na Morave? Rozmýšľam, že by som sa tam presťahoval . Celkom sa mi tam páči, aj ľudia sú príjemný. Alebo máte niekto iné skúsenosti?