Odišli by ste len tak žiť niekam preč?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Odišli by ste len tak žiť niekam preč?

Príspevok od používateľa jackb »

seth82 napísal: //autoeditácia príspevku (31 Júl 2013, 11:35)
jackb: Nie je možné, aby si v UK pracoval a zároveň si neplatil NI. Na NI sa nevzťahuj ani osobný príjmový limit tak, ako na dane - NI ťi sosajú furt, aj keď zarobíš 40 týždenne. Nechápem teda, ako to v Írsku funguje, ale pokiaľ ja viem, tak si zdravotné poistenie vždy platíš tam, kde odrobíš najviac hodín (ja som výnimka, pretože teoreticky pracujem vždy v UK a na Slovensku som iba na dlhodobej dovolenke).
NI = nase odvody do socialnej, zdravotnej, na to, na hento?
Iri to mali (mozno maju) neskutocne komplikovane - najskor mi strhavali velmi vysoku dan, potom mi ju vratili, strhavali normalne, este raz sa dala vratit... no na payslipe som nic v tom duchu nevidel...
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

meffisto napísal:Na Slovensku neplatim nic. Zdravotne poistenie v Australii ma vyjde na zhruba $3000/rok :cry:
plati za teba nieco aj zamestnavatel, alebo si platis vsetko sam? lebo ked si pozriem svoju pasku, tak ani u nas nie je starostlivost zadarmo (mna stoji na odvodoch 1100€ a zamestnavatela 2700€.. neratam do toho nemocenske, ktore je v kolonke "socialne poistenie"). V konecnom dosledku nas mozno stoji cela tato sranda viac, ako teba.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

[ot]U nas je potrebne prestat sa hrat na to, ze toto plati zamestnavatel a toto ja. Je to len formulaciou hrubej mzdy. Z penazi ktore idu na tvoju vyplatu (cena prace) idu vsetky odvody. Preto napr. clovek s priemernou mzdou (860 eur) zaplati za zdravotne poistenie skoro 1500 eur rocne. [/ot]
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

jackb: Áno, NI je to, čo si spomenul - v UK sa platí iba tax a NI, nič iné. Ale veď ty si bol v ktorom Írsku? V Severnom? Lebo to má inú legislatívu...
jackb
Redeemer
Redeemer

nn, v Republike. odlisnu? takze je mozne ze aj v Skotsku to bude ine? lebo mam namierene tam
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

lumir napísal:mna stoji na odvodoch 1100€ a zamestnavatela 2700€..
Neviem kde sa zobral tento mytus, a hlavne neviem preco sa traduje aj medzi rozumnymi ludmi, ale zamestnavatela tvoja zdravotna starostlivost v skutocnosti nestoji ani korunu.

seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

jackb: Republika má niečo úplne iné - v Škótsku budeš potrebovať NI. V prvom zamestnaní dostaneš emergency NI, potom si ho budeš musieť ísť osobne vybaviť na úrad, to ale trvá tak tri mesiace...A to ti zostane doživotne. http://www.talentscotland.com/workers/l ... nd-ni.aspx Bez NI pracuješ v podstate načierno...
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

chapem, co tym chcete povedat.. no na porovnanie s australiou je potrebne to mat rozdelene (aspon pre mna, kedze netusim, ci okrem spominanych 3000$ su odvadzane ine platby.
.
ale dakujem za vecne (aj ked zbytocne) pripomienky :)
jackb
Redeemer
Redeemer

seth82 napísal:jackb: Republika má niečo úplne iné - v Škótsku budeš potrebovať NI. V prvom zamestnaní dostaneš emergency NI, potom si ho budeš musieť ísť osobne vybaviť na úrad, to ale trvá tak tri mesiace...A to ti zostane doživotne. http://www.talentscotland.com/workers/l ... nd-ni.aspx Bez NI pracuješ v podstate načierno...
ano viem, to iste som musel mat aj v RoI, tam tomu hovoria PPS Number. ale tym, ze doma nebudem musiet platit zdravotne si ma velmi potesil. este raz velka vdaka
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

lumir napísal:chapem, co tym chcete povedat.. no na porovnanie s australiou je potrebne to mat rozdelene (aspon pre mna, kedze netusim, ci okrem spominanych 3000$ su odvadzane ine platby.
.
ale dakujem za vecne (aj ked zbytocne) pripomienky :)
dan (cim viac zarobis tym vyssia)...okolo 23% a potom 9% z platu ide este na nieco ako dochodkove sporenie.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

pozrite na toto:za 1680€ prenajom 2izb bytu v Hurghade na cely rok
http://www.topreality.sk/egypt-reality- ... 05405.html
tie prenajmy su tam fakt ze za facku a cely rok pekne teplucko,normalne zacinam nad tym uplne vazne uvazovat a byt sa da kupit od 7000€!
etc.
Professional
Professional

Príspevok od používateľa etc. »

meffisto Koľko je minimálna mzda v Austrálii? +- 15 dolárov či viac/menej?
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa AXO »

Ja som zacal rozmyslat nad tym, ze predam nehnutelnosti, ktore mame na Slovensku a odtiahnem do Indie. Podla vypoctov a inflacie mi to vychadza, ze za peniaze z predaja by som dokazal prezit 25-27 rokov bez pohnutia prstom, keby som isiel sam :)

Cost of Living Comparison Between Zilina and Thiruvananthapuram

Ale radsej by som isiel do Mombai ci Kalkaty.
meffisto
King
King

etc. napísal:meffisto Koľko je minimálna mzda v Austrálii? +- 15 dolárov či viac/menej?
$16.37/h alebo $622.20/tyzden
etc.
Professional
Professional

Príspevok od používateľa etc. »

Vďaka. A vlastne ako sa to ráta? Že buď ti musí dať zamestnávateľ tých $16,37/hod alebo $622,20/týždeň? Myslím tým že sa dohodnete alebo on ti on povie ako ti dá?
meffisto
King
King

zalezi od toho, ci si casual a robis napr. 10h/tyzden alebo full time a robis 40h/tyzden. Samozrejme ze ak si casual tak ti za 10h prace nedaju $622.
Axelka
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Axelka »

ahoj, je to můj sen odejít někam pryč. váže mě zde akorát škola a měla bych problém asi s případnou prací v zahraničí, takže to by chtělo promyslet předem, ale je to nápad, který mě drží :) myslím, že vždycky se dá aspoň vycestovat, když nic jiného... ale život v čr mě určitě nebude lákat navěky..
Kok
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Kok »

axelka pokial budes mat volu a budes chciet ist prec tak pojdes.. ja som sice asi rok po skole este pracoval na svk ale akurat som sa zodrel..
UN2552
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa UN2552 »

Otvorim túto temu po dlhšom čase keďže mam jednu otázku. Existuje nejaká agentúra ktora dokaže vybaviť nejakú prácu v Kanade cez prazdniny na 2 mesiace ? Neide o to zarobiť peniaze (Aj keď by som sa nepohneval ako študent :D ) ale skôr vycestovať niekam kde som ešte nebol, zlepšit jazyk alebo si aj skúsiť "iný" život mimo Slovenska tiež nehľadam nič kde budem pracovať 15h denne 7 dni v týždni. Pozeral som nejaké stranky no je ich kopa a vôbec netuším ake su dôveryhodné. Ak by mal niekto nejake skúsenosti alebo by ma aspon vedel odporučit na nejake dôveryhodne agentury tak mu budem veľmi vďačný.
PS: Mam zaujem len o Kanadu :)
nath4n
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa nath4n »

Žije niekto z Vás v Čechách? Niekde na Morave? :) Rozmýšľam, že by som sa tam presťahoval :) . Celkom sa mi tam páči, aj ľudia sú príjemný. Alebo máte niekto iné skúsenosti? :)
Napísať odpoveď