Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Len taká hlúpa otázka ... prečo sú tie tabuľky robené podľa výkonu napr:

výkon level 1 - 100kw-150kw
výkon level 2 - 150kw-200kw

a nie je tam napr v tej nižšej 150kw a potom vo vyššej až od 151kw ? To sa akože potom môžem rozhodnúť, či chcem zaplatiť viac alebo menej ? :D
rastikbart
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa rastikbart »

p4ra napísal:Ten Mercedes Vito by nebol zla volba. Dost vela ich beha stale, samozrejme aj v roznych stavoch, ale to je cisto o tom, kto sa o to staral, a ako velmi ho mal, ako spotrebak pouzivane.

Daj nejake tipy, ktore si si vyhliadol a mozeme sa pozriet.
konkretne nemam vybrate este nic, zatial len pozeram po znackach ktore ponukaju mensie dodavky. minule som zazrel na ulici opel vivaro a to tiez nevyzeralo zle
durika175
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa durika175 »

Skus nejakú škodu octaviu 1.6 alebo diesel 1.9 TDI :happyrespect: , Fabiu 1.2 HTP ,Fiat Punto, BMW jájáj máš na nete tolko aut . treba si pozriet všetky bazare na nete :D
:googluj:
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

tie cenove tabulky za prihlasenie su taka koko*ina az to boli,
kupis ojazdeny stary srot so silnym motorom a zaplatis rovnako ako pri zanovnom porsche ?!
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa AXO »

Takze podla tej tabulky asi lepsie kupit bucoru na slovensku a vrazit registracne peniaze do oprav alebo vymien :)

Este by ma zaujimal vas nazor, kolko kw motor by bol adekvatny pre auto o pohotovostnej hmotnosti kusok pod 1400kg? Aby to nebolo ani prestrelene, ale aby som dokazal obehnut auto predomnou, ked sa bude vliect. Ide hlavne o to, ze vybavou a vzhladovo vypadaju v poriadku, otazkou je motor. Vsetko benziny bez turba.
81kw(110PS) 1.8l 16V
92kw(125PS) 1.8l 16V
125kw(170PS) 2.5l V6
Vdaka
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa MFa »

Ono staci aj 81kW, predbehnut sa da aj s HaTaPkou, ked vies spravne podradit. Ale 92kW je tak akurat, pokial auto nebude sustavne s nalozenym kufrom a 5 ludmi vnutri. Vtedy by ani 2.5 V6 nebolo na skodu. Samozrejme, ak mas v plane sa jasit, tak vtedy dost vykonu nikdy nie je dost. Ale vtedy si ten motor aj co-to spapa. :hmm:
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

MFa: Ja len, ze som sa dnes vozil vo VW Passat 1.8T (110kw podla TP) a ten ma pohotovostnu 1345kg, boli sme tam dvaja a moc sa mu nechcelo.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

1.8T(150k) v Passate pre mna z neznamych dovodov je strasne priskrteny, porovnatelne s 1.9tdi 96kw
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa MFa »

Tak pytal si sa na vykon, s ktorym by si, citujem "dokazal predbehnut auto predomnou". Teda aspon z mojho pohladu takyto vykon tuto poziadavku splna. Ale ako som aj napisal, ak kladies doraz na dynamiku, tak dost vykonu nikdy nebude dost. :)
elessar
Expert
Expert

Príspevok od používateľa elessar »

tak sa mi blizi den kupy, bol som pobehat nejake obchody a rozmyslam nad:
Jeep Compass, VW Tiguan, RAV 4, Opel Antara, CR-V, (Toyota Land Cruiser)

cena vsetkych je cca okolo 30-33 tisic (okrem antary- ta je v plnke tak okolo 25, a land cruisuru, ten je za 49k)
Co myslite, co z toho by bol najlepsi kauf? mate s nimi nejake skusenosti? co sa Vam najviac paci?

(antipatia voci suv sa nemusi dnes konat :) jedna sa o druhe auto na hory, lyze, chatu ale aj dialnice)
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Land Cruiser by som zaradil medzi Off roady, v terene bude jasne najlepsi, ale netusim ci to vyuzijes alebo vobec potrebujes
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

Tiguan a Antara sa Ti do toho vyberu ale vobec nehodia... chces to viac na cesty ako SUV alebo sem tam aj ako offroad? chata je ako dostupna?

bez debaty urcite Land Cruiser... daleko za tym je RAV4 a potom CRV...
Meken
King
King

Príspevok od používateľa Meken »

Nerad sa miesam do debaty, ale viac menej uz som predal passata b5ku kombicko 1.9tdi 74kw a teraz chcem kupit daco , ale neviem co. Urcite auto zo Slovenska. Takze som otvoreny vsetkym znackam/modelom. Malo by to byt auto do 10k , nove by bolo skoda asi kupovat. Takze daco 2005+ , ale nebranim sa ani starsiemu modelu no musi byt spolahlive a ten servis nie moc drahy a malo by splnat minimalne - vykon nad 120 KW +, manual , automaticka klima, "velkostou" ako pasat no nemusi to byt kombi. Rozmyslam nad pasatom b6, audi a4/a6, volvo, ford mondeo. Samozrejme nieco spolahlive, teda chcel by som vediet, ze poviete napr. passat b6 2,5l deasel 140 kw by bola dobra volba atd. Ide mi najma o to aby ma ak to bude starsie auto napr z 2005 a budem ho musiet servisovat nezozralo a tak isto aby tam nebola vacsia spotreba ako 12,13 litrvo mesto.

Konktretne mam ponuku od kamarata na BMW rocnik 2005 , 525 deasel 130 kw e60, komplet fullka, auto ide ako svaj. hodinky, ma par estetickych chybiciek a nema zimne pneu ani disky, ale mal by som ho za 7500, lenze ako citam a pozeram fora, tak moc dobreho slova som na tento model nepocul. Co poviete? Vopred diky :)
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Meken: Pocuj, ak si obmedzeny len sumou, tak si mozes rovno zobrat Audi RS6 s 330kw motorom. Ak chces lacne diely, ale aj vykon a spolahlivost, skus pozret Mazdu 6 MPS, zalezi, ci ti nebude vadit velke M ako znacka. Podla indexu spolahlivosti fajn, japonec. Cele to je o kompromise, z coho si ochotny ustupit a comu nie.

Nahradne diely su drahe podla dostupnosti, ak chces nieco za babku, tak felicia :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Mozno take Mondeo v slusnej vybavicke, 2.2 TDCi 200k, aj ide aj v pohode spotreba a spolahlivost, no je to diesel, takze do urcitej miery..
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Podla nazorov je lepsie zobrat mondeo TDdi nie TDCI, pretoze ten common rail je vraj nachylnejsi na poruchu ako stara dobra direct injection.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

novsie mondea 2007+ su iba TDCI diesle a ja mam TDCi a poruchu som este nemal (280 000km)
elessar
Expert
Expert

Príspevok od používateľa elessar »

RATZINGER666 napísal:Tiguan a Antara sa Ti do toho vyberu ale vobec nehodia... chces to viac na cesty ako SUV alebo sem tam aj ako offroad? chata je ako dostupna?

bez debaty urcite Land Cruiser... daleko za tym je RAV4 a potom CRV...
Dakujem za rady!
Viem, ze antara je troska mimo tychto aut, kazdopadne sa mi celkom pacil jej pomer cena/vybava.
Tiguan sa mi ale celkom pacil, co sa ti na nom nepozdava?
Vyuzitie ... viac k SUV ako k off roadu, bude vyuzivane hlavne na nejake cyklovylety (rad vozievam bicykle vo vnutri auta), na lyze do hor. Viem, ze vzhladom na toto sa do toho vyberu Land Cruiser az tak nehodi, ale ked som si do neho sadol, tak mi ucaroval :) preto ma zaujimalo, ci si myslite, ze by sa tych 14 tisic oplatilo priplatit. Ci ponuka taku pridanu hodnotu. Moznost prebrodit si nejaky potocik by bol uz len bonus :-D

//autoeditácia príspevku (19 Aug 2013, 16:32)
tak som si dnes presiel konkretne cenove ponuky a vychadza mi to nasledovne:
Tiguan (6st. automat, 104 kW, diesel), vybava komplet vratanie parkovacieho asistenta okrem navigacie (ale s navigaciou je zase mensi displej) - 31k (pomerne vyrazna zlava)
Antara (135kW diesel), najvyssia vybava (navigacia, park.,...), 24k (zlava 8 tisic)
Compass (125kW), najvyssia vybava 30,7k

Mne osobne sa najviac pacil ten compass, ale cena hovori dost jasne za antaru, tak som teraz na pochybach
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Land Cruiser je legenda a neda sa porovnavat s ostatnymi autami vo vybere, ale evidentne chces lacnejsie SUV :)
Co tak Suzuki Grand Vitara? Off road za rozumnu cenu, jedine co mi na tom aute nesedi je diesel od renaultu, firemna spapa zatial v priemere 8 litrov, je sice v zabehu, ale s permanentnym 4x4 bude spotreba vzdy vyssia, inak je to vyborne auto. http://auto.pravda.sk/testy/clanok/5794 ... iva-praca/
Meken
King
King

Príspevok od používateľa Meken »

AXO napísal:Meken: Pocuj, ak si obmedzeny len sumou, tak si mozes rovno zobrat Audi RS6 s 330kw motorom. Ak chces lacne diely, ale aj vykon a spolahlivost, skus pozret Mazdu 6 MPS, zalezi, ci ti nebude vadit velke M ako znacka. Podla indexu spolahlivosti fajn, japonec. Cele to je o kompromise, z coho si ochotny ustupit a comu nie.

Nahradne diely su drahe podla dostupnosti, ak chces nieco za babku, tak felicia :)

Ved som spominal, ze do 10 000 eur... rocnik 2005 +. Ako som pisal tak bud audi a4/a6, vw b6 alebo dake to bmw (len ten servis tam bude asi drahy). A asi skor by som zobral benzinak, lebo nejazdim vela a jazdim najma mesto, som mlady, takze aj taky pekny zvuk by nebol na skodu.

Myslim daco ako http://audi-a4.autobazar.eu/20-tfsi-id4394284.html http://audi-a6.autobazar.eu/32-fsi-v6-id4441119.html alebo http://volkswagen-passat.autobazar.eu/1 ... 09289.html http://volkswagen-passat.autobazar.eu/3 ... 56736.html o tu spotrebu by mi az tak neslo, ak by ten model - motor bol spolahlivy atd
Napísať odpoveď