Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo
Re: Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo
U mna vzdy pytali automaticky OP VP povedal to ustne takze zrejme z ineho titulu ale OP musis mat pri sebe ci v aute sedis alebo nie ak sa nemylim
Nie nemusis. Dokonca tu bola o tom aj tema -> http://www.hojko.com/op-je-nutne-ho-mat ... 70579.html
Ja som mal pred dvoma mesiacmi skúšky a mám ešte aj papier, ktorý som dostal nabifliť. Presne tú otázku mi dal policajt, že čo musím mať pri sebe pri jazde.
OP, VP, Osvedčenie o evidencii vozidla, Technická kontrola, Emisná kontrola, Doklad o povinnom poistení a Správa o nehode. Presne takto som to povedal policajtovi a pustil ma ďalej na cvičisko.
OP, VP, Osvedčenie o evidencii vozidla, Technická kontrola, Emisná kontrola, Doklad o povinnom poistení a Správa o nehode. Presne takto som to povedal policajtovi a pustil ma ďalej na cvičisko.
to OP je vo hviezdach no a protokol o nehode je skor akysi formular, nie doklad od nicoho, zalezi od presnej formulacie otazky, dokument to asi nieje... to potom mozme povedat napr. ze musis mat aj karticku prvej pomoci
-
kukiak
Addict
- Kontaktovať používateľa:
To je pekne, ze si mu to povedal a aj ze ti to uznal, ale to je tak vsetko.. Uz len ta sprava o nehoda, nie je v ziadnom pripade povinna vybava, ktoru musis mat pri sebe.
Zatial odo mna vzdy pytali aj OP ci uz pri beznej kontrole alebo rieseni priestupku 
A nevidim dovod ho nenosit, OP nosim od jeho vydania v penazenke ktoru mam vzdy so sebou.. Nic mu nie je, staci aby clovek bol zodpovedny a nenosil ho v nohaviciah pri bicyklovani
A nevidim dovod ho nenosit, OP nosim od jeho vydania v penazenke ktoru mam vzdy so sebou.. Nic mu nie je, staci aby clovek bol zodpovedny a nenosil ho v nohaviciah pri bicyklovani
Však jasné, ja len hovorím, že nie je naškodu nosiť tieto veci v aute resp. pri sebe. To, že to nemáš zákonom stanovené aby si mal pri sebe OP neznamená, že je to povinnosť nenosiť so sebou.
Za volantom je povinnost ho mat, ale inac nie. Policajtovy si povinny sa legitimovat. Ako, to uz obciansky zakonnik nehovori, cize moze to byt aj ustne.
este raz, ma niekto problemy s citanim??
http://www.minv.sk/?doklady-na-vedenie- ... ku-vozidla
Kde tam je OP? Alebo je tu niekto este aj nad zakonom???
http://www.minv.sk/?doklady-na-vedenie- ... ku-vozidla
Kde tam je OP? Alebo je tu niekto este aj nad zakonom???
Ak ta policajt ustne vyzve k predlozeniu OP, tak si myslim ze ano - je to nad tymto zakonom a z beznej dennej praxe vieme ze prve co policajt vypyta je prave OP.
No nie, lebo to nie je doklad potrebny k vedeniu MV a takisto niesom povinny ho nosit pri sebe (takisto vlastna skusenost), doteraz vzdy ma pytali pri zastaveni resp. mi povedali aby som im predlozil doklady.. Resp. raz "Dobry den pan vodic, poprosim vodicsky, technicky preukaz" to je tak vsetko..
Presne takto oslovia vzdy mna za to som tam dal aj OP no v cisto "pravnej" rovine je to tak ako hovoris, myslim si ze bez OP sa vyhovoris, len ako som pisal ja mam take vedomosti ze pri kazdom zastaveni, OP VP TP a OP nosim vzdy takze som nijak nikdy neriesil ci treba ci nie, on pytal ja som mal, nech sa paci.JCM01 napísal:"Dobry den pan vodic, poprosim vodicsky, technicky preukaz"
Ale ved ja chapem, ked si to vyslovene popytaju, nemam dovod im ho nedat, pokial ma samozrejme niecim nevytocili, potom sa uz natahujem pre vsetko
... Len ako som spominal islo mi o to, ako pokutovali za to, ze nevies ake potrebujes doklady k vedeniu MV ak im podas OP. 
Tak tym by ma teda vytocili, a som zvedavy ako by mi dokazoval na uradoch ze som mu podal OP

To mi príde maximálne blbé od policajtov, keď ma pokutujú zato, že som im dal aj OP. Čo som zažil kontroly, tak raz si pýtali aj OP spolu s VP a ostatnými dokladmi a druhýkrát si nepýtali, ale dali sme im a nič nepovedali. Ale rozumiem o čo ti ide JCM01 a máš pravdu.
-
Andi_Cibula
Addict
Ja vidim dovod ho nenosit. Aky je tvoj dovod ho nosit ?Phase napísal:A nevidim dovod ho nenosit, OP
-
martinez13
Light Professional
2x ma zastavili na bežnú kontrolu policajti a ani raz si nepytali VP ale vypýtali si OP čo vôbec nechápem 
-
RATZINGER666
Darca
martinez13: zrejme neslo o dopravakov, ale napriklad iba o mestskych... ti si pytaju iba OP a maju pravo Ta myslim iba legitimovat...
-
martinez13
Light Professional
Boli to normálny zelený, ktorý bežné stávajú pri cestách preto mi to prišlo čudné, pri poslednej kontrole si este aj kartičku od tonovanych fólií vypýtal ale VP ho vobec netrapil.
-
vix
Expert
Chcem sa ísť teraz v najbližšej dobe zapísať na kurz a chcel by som vedieť či je lepší si dať klasický alebo zrýchlený kurz.
Neviete či sa platí pri zrýchlenom niečo naviac ?
Neviete či sa platí pri zrýchlenom niečo naviac ?