Arogantni vodici na cestach

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Arogantni vodici na cestach

Príspevok od používateľa Michaelo »

Nikdy som nepovedal, ze riskantne obehujem cyklistu, alebo ze idem tesne popri nom.
Ak idu dvaja a viaceri vedla seba a nie je rovna cesta (nevidim ci nieco ide oproti), tak proste sa za nimi vleciem a cakam kym im dopne, ze som za nimi a ze by mali jazdit za sebou.
Taktiez ak ide jeden cyklista, neobehujem do vtedy, kym nevidim ci nieco oproti nejde. Taktiez ho obehujem ako klasicke auto (ma priestoru vedla mna tolko, ze tam vlezu v pohode dalsi dvaja).
No ako hovorim, zdrzuju premavku (nie ze su prekazkou) a keby ich tak videli policajti, maju pokutu. Cyklisti maju jazdit za sebou a basta.
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Vendo - pekne si to vytrhol z kontextu. Bavime sa tu o tom, ze maju jazdit za sebov. Keby isli podla predpisov, tak ich pekne obidem a kludne aj v neprehladnej zakrute, co bude pre chod premavky omnoho bezpecnejsie, ako sa za nimi vliect 20km/h kym nebude prilezitost ich obehnut dvoch vedla seba. Tak ak chcete rypat, NECITUJTE TU DVE VETY Z CELEHO PRISPEVKU. Nemam to rad.

// ja neviem, no mne by bola prvoradejsia moja bezpecnost ako cyklistu, nie nejake prava a zakony.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Neda sa nic ine ako potvrdit hojkove slova, mentalitu proste nezmenite. V Taliansku je to uplne iny svet co sa cyklistiky tyka. Najradsej mam vodicov co mi zatrubia za zadkom, akoby bol problem na seba upozornit 30-50m dopredu. Asi caka, ze po zatrubeni sa teleportujem do pola aby idiot mohol prejst.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Vacsinou vodic dufa ze cyklista to auto pocuje a nepojde po stredku cesty.
Osobne ale na cyklistov netrubim.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

energy00 napísal:Vendo - pekne si to vytrhol z kontextu. Bavime sa tu o tom, ze maju jazdit za sebov. Keby isli podla predpisov, tak ich pekne obidem a kludne aj v neprehladnej zakrute, co bude pre chod premavky omnoho bezpecnejsie, ako sa za nimi vliect 20km/h kym nebude prilezitost ich obehnut dvoch vedla seba. Tak ak chcete rypat, NECITUJTE TU DVE VETY Z CELEHO PRISPEVKU. Nemam to rad.

// ja neviem, no mne by bola prvoradejsia moja bezpecnost ako cyklistu, nie nejake prava a zakony.
teraz ti to teda odcitujem cele, ale zase vyberiem cast
Keby isli podla predpisov, tak ich pekne obidem a kludne aj v neprehladnej zakrute
takze tu sa stazujes ze porusuju strasne zavaznym sposobom vyhlasku, omg ved idu vedla seba!
ale to ze ty si schopny porusovat vyhlasku obiehanim v neprehladnych usekoch, pri com ohrozujes zivoty inych ucastnikov ti nevadi :D

toto je fakt gol, a dookola sa tu budes nadriapovat aki su cyklisti zli, nemam slov
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Ved ty si tu reagujes na veci ako tebe pasuje. Citoval si druhy prispevok, teraz zrazu stvrty... Ja som ich pod horizontom neobiehal, pretoze mi zasahovali vyrazne do pruhu a KEDZE SOM NEVIDEL, CI IDE OPROTI AUTO (co je logicke, pretoze je tam horizont) tak som ich neobehol.
V neprehladnej zakrute preto, aby som nezdrzoval premavku (a ano, ani sam seba) pretoze obehnutie 20km/h iduceho cyklistu, ktory ma na dlzku 1,5 m trva kolko ? 0,25 sekundy ?
Tak si vyber nejake slovicko a podla neho ma odsud, aky som netolerantny vodic... :/
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Presne tak, na Slovensku je cyklista na odstrel, pritom je možno najzraniteľnejší účastník premávky. Vy tu len dokazujete aký ste netolerantný voči cyklistom.
Myslím, že je to najmä o tom, že predstava o cyklistovi je, že je to nejaký socan, čo nemá na auto alebo je ožratý. Pritom nejeden bike stojí viac ako autá niektorých userov na fóre.

Nezdržovanie premávky je celkove na Slovensku nejaká populárna mantra, lebo v diskusiách nič iné nečítam. Tam kde je 90 treba ísť tachometrových 100 a kto ide tacho 90 nebodaj 80, tak zdržuje premávku a je to idiot, ktorého treba odstrániť z premávky. Máloktorý takýto netolerantný vodiči si ale neuvedomujú jedno - pretože keď si to uvedomia, tak sa skľudnia. To, že vy riskujete myšičkujete v kolónach a ohrozujete cyklistov, tak tým získate čo? Na krátkych trasách do 50 km možno 2-3 minúty na predpisového vodiča.

Aby som zmenil tému, nedávno som išiel Vráble-Nitra, kto pozná tú cestu vie, že je tam hustá premávka, pomerne úzka cesta a ak sa tam vtrepe nejaký kamión, liazka, bus, je väčšinou takmer nemožné ho predbehnúť. Tak som si šinul asi v 20 člennej (pozícia #3) kolóne za liazkou (nechápte ma zle chlap sa snažil ísť tých 80+), ale samozrejme častejšie resp. skôr musel brzdiť.
Snažil som sa udržovať rozumný odstup od auta predo mnou, fakt nerád sa lepím v takýchto situáciách, išiel som tak na rozdiel jedného auta stále.

No kto si tipne, čo sa dialo?

Samozrejme kým sme prišli do NR tak ma predbehlo 4 autá, ktoré cítili potrebu natlačiť sa do tej mojej "bezpečnej" medzery. Čo tým získali? Veľké H a malé o, pretože liazku nik z nich nepredbehol a na veľkej križovatke v NR sme sa všetci zišli na semafore. Takže čo získali preterkári? Nič, okrem toho, že v kolóne zbytočne zvyšovali nervozitu...

A späť k téme, ak niekoho spomaľujú cyklisti, mal by sa nad sebou vážne zamyslieť.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

begbeee napísal:Samozrejme kým sme prišli do NR tak ma predbehlo 4 autá, ktoré cítili potrebu natlačiť sa do tej mojej "bezpečnej" medzery. Čo tým získali? Veľké H a malé o, pretože liazku nik z nich nepredbehol a na veľkej križovatke v NR sme sa všetci zišli na semafore. Takže čo získali preterkári? Nič, okrem toho, že v kolóne zbytočne zvyšovali nervozitu...
Takychto pretekarov uplne milujem v meste ... sam si vzdy vrazim, ze sa ponahla zabrzdit na cervenu. Minule ma jeden rovny silt obiehal dole kopcom cez plnu (je tam vidiet, ale je to fakt riadny kopec, preto ta plna), bol vecer a uz z dialky bolo vidiet, ze pred chvilou tam blikla cervena a este nejaku chvilu tam bude. Tak ma teda predbehol, zabrzdil na cervenej, ja som odbocal do lava, tak som sa postavil vedla neho, pozrel som sa na neho, on na mna a iba iba pokrcil ramenami. Z toho som pochopil, ze ani sam nevedel, ze naco ma odbiehal, asi nejaky ego-reflex.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Najradsej som mal obiehanie pod Strecnom v smere do Ziliny, aj tak sme sa za 10min stretli vsetci na prvej svetelnej, pripadne na druhej velkej svetelnej krizovatke.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Najlepšie je, že známy leží v kóme, lebo takýto predbiehač ho vytlačil z cesty, keď nestíhal predbehnúť, ako z protismeru išlo auto...a teraz chodí vysmiaty po meste.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

begbeee napísal: a kto ide tacho 90 nebodaj 80, tak zdržuje premávku a je to idiot, ktorého treba odstrániť z premávky.
dalsia vec ktoru si len tak vyplul z ust? cituj kto toto tvrdil inac si blbec a sam si seres do ust

To moje trubenie co som spominal samozrejme nebolo hned. Chvilku som sa za nimi vliekol a cakal co spravia. Ale ked jeden z nich prebehol na druhu stranu a isiel si dalej tak ako pardon. Na pohlad to bol nejaky parik co vymena lokalnu krcmu.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Sam o sebe tvrdis, aky si vodic, vid:
wladas napísal:Hlasi sa dalsi nezodpovedny ignorantsky debilny sofer, tesi ma.

Mesto/dedina - 60kmh
Mimo mesto - 108kmh
Dialnica/rychlostna - 150kmh
Ba-TT - 129kmh
wladas
Redeemer
Redeemer

Vytrhnute z kontexu, klasika. Zachvilu budem kvoli tomu barbar a vrah.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

pochopte raz, ze vy sa stazujete na porusovanie vyhlasky cyklistami, pricom sami ju porusujete castokrat ovela zavaznejsim sposobom
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Jedina argumentacia je, ze je to vytrhnute z kontextu??? To mozes pouzit teda na vsetky reakcie, prispevky a citacie.
wladas
Redeemer
Redeemer

Tak nech ma kludne niekto vytrubi ak niekoho naserem porusenim vyhlasky. Bude mat na to plne pravo. Preto mam aj ja pravo vytrubovat inych. To ale neznamena ze vytrubujem kazdeho cyklistu co stretnem ale to si teraz aj tak podaktori myslia.

hojko - ja som ich napocital dve
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Tak si to prezentoval:
wladas napísal:Tych vedla seba automaticky vytrubujem, porusuju tym cestnu premavku.
A nezda sa mi, ze si tu niekto mysli, ze trubis na kazdeho cyklistu na ceste, nikde tu o nicom takom nepadlo ani slovo.
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa AXO »

Vdaka ludom, co vynasli autoradio si mozu agresivni vodici na cestach trubit kolko sa im zachce. Jazdim v klude a podla dopravnych predpisov a zbytok si moze pichnut do oka. Za posledny rok som zatrubil 2x, z toho raz, ked som sa pokusal prebrat vodica z vedlajsieho pruhu z mikrospanku.

Asi to berem tak flegmaticky na osobnom aute aj preto, ze ako sofer nakladnej supravy sa nemam kam ponahlat s obmedzovacom na 90km/h. Nadmerna nervozita a stres je uplne zbytocna, ked sa niekto chce v 180 omotat o strom, nech tak kludne spravi, ale na cestach s mensou premavkou, nech odpratavanie jeho pozostatkov neobmedzuje inych.

Zo skusenosti so slovenskymi polovodicmi viem ze sa drzia hesla 'ved mam ABS, ESP, KGB, TBC, EKG a dalsie kurv¡tka tak co tam po nejakom lade, snehu a uz co vobec po nejakej fyzike.' Pycha, neprisposobivost, plytkost ducha, z nej prameniaca nevedomost a domyslavost a strasne klamlivy pocit neohrozenosti sposobil vela nehod, ale aspon to hybe ekonomikou. Vyrabaju sa nove auta, po mrtvych su dostupne uvolnene pracovne miesta a pracovnici policie, zachranej sluzby, poziarnici, odtahova sluzba, ci cintorinskych sluzieb maju biznis.

Najvacsou ironiou su nehody za pekneho a sucheho pocasia.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Ono niekedy aj prave uplna pasivita a ignoracia premavky, staticky postoj k jazde sposobuje velakrat problemy....
Na jednej strane ano, ludia co sa ponahlaju dobrovolne podstupuju iste rizika, ale, co sa stane cloveku co ide 85 v lavym kolesom po stredovej ciare, zeby sa dal kusok ku kraju pruhu aby predbiehajuci nemusel vykrocit "do slepa" ano viem, nieje to tarcha pomalsieho vodica ale predsa, stane sa kur*a niekomu nieco ked by sa uhol? Ok, nikoho neprosim aby to robil ako napr. ja ze vidim z dialky letiet auto tak sa mu pracem z cesty hlavne koli sebe...
Dalsia z dnesnych postrehov, rychlostna R1 smer BA lavy pruh 110-115 pravy okolo 100 kmh /permanentne/... Jasne ked si jozko s fabiou zmysli ze ide predbiehat 92 auto ktore ide 91 a pocas predbiehania pomalsie auto zrychli na 92 .. Hotovo. Koniec. A neprida a neprida jak keby sa mu kur*a nieco stalo ze by aspon pri tom predbiehani podrzal 5 sekund podlahu a zaradil sa, asi by to bola ekonomicka sebevrazda...
A ceresnicka klasika D1... ja tempomat 130 a 5 km v pravom pruhu obieham auta...
Predpokladam ze keby ma vidia serifovia tak mi beru vodicak.
Eras
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eras »

ja zas poslednych par mesiacov v meste vidam chlapcov, co popri ehm... subeznej jazde s preradovanim sa z pruhu do pruhu (inak povedane, obehuju jak keby im na zachod treba) ani len nepouziju smerovky... zazil som, ze jeden clovek odstartoval zaroven s nim a len len ze si nepobozkali plechy... sak dobre, ked uz robim nejaku hovadinu (nie som svaty), tak bud to robim poriadne a tym padom s prehladom a teda ostane cas aj na smerovky a rozhlad okolo seba alebo sa radsej stiahnem a idem si tych 50 ako ostatni a nerobim zo seba machra...
Napísať odpoveď