Prvé rande vs strašne spotené ruky :/

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
tchibo
Novice
Novice

Prvé rande vs strašne spotené ruky :/

Príspevok od používateľa tchibo »

Chystam sa pozvat jedno dievca, ktore sa mi paci, na rande. To by samo o sebe nebol problem, s kamaratkou si sem-tam vyjdeme von; ale toto nema byt len kamaratske posedenie, chcem aby si dotycna uvedomovala, ze sa o nieco pokusam :D
A tu prichadza moj problem #1 -- na takom "skutocnom" rande som este nikdy nebol (a to mam uz >20 :/ ). A celkovo moj problem je posunut vztah z roviny kamaratskej do roviny "vztah". Stale ked stretnem nejake sympaticke dievca, tak sa bavime, smejeme, ale nikdy tam nie je to "iskrenie" :/ Som z toho uz trochu frustrovany. Nemyslim si, zeby som bol skaredy, ani hlupy nie som... :D Kazdopadne, cital som take rady, ze sa zeny treba dotykat, proste musi tam byt aj fyzicky kontakt -- to znie logicky.
Ale tu mam obrovsky problem - #2, mozno koren vsetkych mojich problemov -- neskutocne sa mi potia ruky. Je jedno, ci je zima, ci leto, nemusim byt ani v strese; proste ked to na mna pride, tak je to nieco neskutocne, na rukach mam viditelne kvapocky vody. Samozrejme, keby sa mi nejakym zazrakom akurat nepotili a ja si to uvedomim, ze mam suche ruky, tak sa mi v momente spotia (podvedomie pracuje). No a ako sa mam dotknut dievcata takymi rukami? Ako s nou napr. tancovat (na diskoteke) alebo co i len taka banalna vec ako chytenie za ruku? Ved to bude neprijemne pre nu. :( To nie je dobry prvy dojem... :/

Dakujem za vsetky rady.
hd_
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Prvé rande vs strašne spotené ruky :/

Príspevok od používateľa hd_ »

Natri si večer predtým ruky Driclorom. Inak neviem, čo by som poradil. :D
maciatko99
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa maciatko99 »

Budem úprimná a je to veľmi, ale veľmi nepríjemné. Mám s tým svoju skúsenosť a vždy rozmýšľam, že prečo je ten človek tak spotený, ako si mám nenápadne utrieť ruku, ktorú mi podal alebo ktorou sa ma dotkol. Neviem čo na to pomáha, určite treba skúsiť dermakológa a spraviť vyšetrenia.
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

je to psychický problém, jemu sa potia iba keď si to uvedomuje alebo je v strese podvedome...
1. pred randením si napúdruj ruky hoci aj detským, ešte aj príjemne vonia :)
2. prichádzaj častejšie do kontaktu s dievčatami, ale nedotýkaj sa ich kým to neprestane :D

ty máš len strach z toho urobiť ďalší krok, dotknúť sa jej atď, a keď sa odhodláš tak máš zase strach z toho potu a takto dokola...možno by bolo dobré prvé "rande" niekde na kúpalisku, v plavárni aj keď je to maximálne čudné, ale pod vodou by si tento problém nemal..alebo sa opiť
tchibo
Novice
Novice

Príspevok od používateľa tchibo »

Driclor som skusal a nie velmi ucinkoval -- ruky mali taky cudny povrch, no napriek tomu sa potili...
Ten puder je zaujimavy, to som este neskusal... :/

Btw, opit sa tiez nezabera + asi nepojdem na rande strieskany... :D
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

:slap: to čo mu radíte ?

Normálne ju chyť aj mokrou rukou a narovinu to povedz že ti je tak sympatická že si nesvoj a ona to pochopí.
M4jk1:-)
Professional
Professional

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

a skusal si zinkovu mast?
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Ja riesim kazdy problem hoci aj okrajovo spojeny s kozou Alpou. Zatial mi pomohla na vsetko. Aj ked viem, ze potenie s kozou primarne nema nic spolocne skus, Alpa je vseliek :D (a da sa aj pit)
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Rady, ktoré tú odzneli sú síce dobré, ale neriešia tvoj problém. Viem ako sa cítiš, poznám tvoje zmýšľanie, poznám tvoje obavy a pocity pri podávaní ruky. Možno ťa to prekvapí, no tvoj problém nie je psychický, ale fyzický. Viem to, pretože sám trpím touto chorobou. Nazýva sa to palmárna hyperhidróza, slovensky nadmerné potenie rúk. Ak si to vygoogliš tak zistíš, že zopár ľudí na tomto svete, vrátane mňa aj teba týmto trpíme. Liečenie je dlhodobejšieho charakteru - popíšem ti jednotlivé možnosti a ich nedostatky :
:arrow: operačný zákrok - hrudná sympatektómia - nasadia ti titánové svorky na nervy ovládajúce potenie rúk - nikdy by som túto radikálnu operáciu nepostúpil, pričom hrozí tiež kompenzačné potenie a možno aj vo väčšom rozsahu ako doteraz napríklad na chrbte, zadku...
:arrow: aplikácia botulotoxínu - bolestivé, drahé a len dočasné riešenie (pritom vieme svoje o botulotoxíne...)
:arrow: iontoforéza - najjednoduchšie, najdostupnejšie riešenie problému, prvotné náklady vysoké - zakúpiť prístroj cca 500 - 800€, po týždennej kúre je potrebné dodržiavať udržiavacie fázy - cca raz do mesiaca pol hodinky stráviť pri foréze (osobne mám s týmto skúsenosť, no moje telo však nemá rado túto elektronickú liečbu, mám totižto iný odpor kože a dosť ma pália dlane počas liečby, takže som s tým prestal, riešením je pulzný prístroj no ceny sa pohybujú cca >1000€)
:plus: A teraz možno môj pohľad na celý tento problém, ktorý ma sprevádza už od puberty - v prvom rade sa s prepáčením vy*er na indivíduá ako je maciatko99, ktorý tvoju chorobu berú ako veľkú nepríjemnosť a prekážku. Rozumní ľudia tento problém pochopia a nebudú sa nad tým pozastavovať. Chápem, pre teba je to nepríjemné, no skús na to nemyslieť. Nepozeraj sa na to pohľadom, že ak ju teraz chytím, čo si o mne pomyslí. Teš sa z toho, že ju budeš môcť držať za ruku a že sa budete môcť spolu baviť. Neber stretnutia a podania ruky ako prekážku, ale teš sa z toho, že sa môžeš týmto pekným gestom s ľuďmi zoznámiť, pozdraviť ich. Toto uvedomenie ti určite trošku pomôže (ale keď príde stres, samozrejme fyziológii tela nezabrániš). Ľudia ti tu budú ešte radiť piť šalviový čaj, no z vlastnej skúsenosti ti poviem, že to nepomáha. Ja som sa s touto chorobou naučil žiť plnohodnotný život :) Dokonca sme sa našli aj s priateľkou, ktorá má tento istý problém ;) V práci taktiež denno denne stretávam nových ľudí, podávam ruky a je to v pohode, naučil som sa s tým žiť, neberiem to ako prekážku. Prajem veľa úspechov a kopec síl, neboj sa, všetko bude dobré :smt006
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

až teraz som si po opätovnom prečítaní všimol, že sa mu potia aj bez stresu aj v zime takže jimmy má pravdu, je to fyzické
jimmy: musím sa priznať že mne to je tiež nepríjemné keď mi niekto taký podá ruku, zvlášť preto, že mám "o-k poruchu" a musím si niekoľkokrát denne umyť ruky a neznesiem pocit nečistých rúk, a keď mi niekto taký podá ruku niekde vonku, kde nemám možnosť si rýchlo umyť ruky tak ma prisahám bohu ide rozdrapiť a som schopný minúť všetky vreckovky, ktoré mám na utrenie rúk a aj tak čo najrýchlejšie si idem kúpiť balenú vodu do obchodu aby som si mohol umyť ruky
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

PhYsOc - vravím, my za to, žiaľ, nemôžeme, že je to takto. Paradoxne, by si bol prekvapený, že si možno ešte častejšie umývame ruky ako tí, ktorým sa nepotia. A to z jednoduchého dôvodu - je to pre nás osviežujúce a niekoľko minút po umytí rúk ich máme aspoň suché. Tiež mám v aute vlhčené obrúsky, lebo keď v lete dlhšie šoférujem a spotia sa mi dlane, tak sa mi šmýka volant, čiže si ich pretieram a suším servítkami. No a ešte požívam prvú pomoc na ruky - gél Dettol, ten malý, na dezinfekciu rúk. Takže ako vidíš, to, že trpíme hyperhidrózou z nás nerobí nečistých a nehygienických ľudí ;)
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

to ani netvrdím, len vravím že mi je to nepríjemné..ale mne sa to stalo zatiaľ iba u obéznych ľudí a tam si myslím, že je príčina toho potenia inde...mimochodom vadí mi aj bežné podávanie rúk hlavne s cudzími ľuďmi ale ak vidím že dotyčný nemá viditeľne špinavé ruky tak to viem prežiť
nanana
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa nanana »

Podla mna sa zato nemusis citit nejak blbo. Ved ked povies tej babe o svojom probleme, tak urcite ta pochopi, ak je to normalne a rozumne dievca. Mne sa tiez potia ruky, ale zo stresu. Ked sme sa prvykrat chytili s babou za ruky, tak som citil, ze sa mi potia a ze ich mam uz po par minutach mokre, tak som jej o tom povedal, ze sa mi potia ruky, lebo som trosku z nej nervozny. A co je na tom ? Inteligentna baba to pochopi a nebude jej to vadit, zvykne si na to. Potom sa to sice zlepsilo, ked som uz bol v takej psychickej pohode, tak sa mi ruky nepotili.

Ale taktiez, ked mi niekto poda ruku a ma ju spotenu, tak jasne, ze to neni prijemne, ale tak co, zato ho nebudem odsudzovat. Zalezi na ludoch, nejaky obmedzenci to urcite budu odsudzovat ale ked ma niekto stipku rozumu, tak vie, ze clovek, ktoremu sa potia tie ruky zato nemoze a nebudu z toho robit vedu.

Mam inak kamarata, ktoremu sa tiez takto hrozne potia ruky, ze az mu tecie z nich voda. Driclor mu nepomohol, stipali ho od toho dlane. Kupil si taky pristroj, asi to bude to, co tu opisoval jimmy_xp a jemu to pomaha, pochvaluje si to, ze sa mu uz potia ruky ovela menej. No je to dost draha vec.
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

deoforte, ... aleboooo zasyp na nohy, ... normalne daj na ruky a pohoda.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Alebo to neries proste chytanim za ruku...chod priamo na vec, ved to mas aj vo filmoch..pomaly sa priblizovat, a potom sa dotknut svojimi perami jej...aspon nebude mat cas nic povedat :P
Ja som sa nikdy dievcat nejak rukami nedotykal, a nechtal som ich za ruky :oops:
nanana
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa nanana »

Lub0$ napísal:Ja som sa nikdy dievcat nejak rukami nedotykal, a nechtal som ich za ruky :oops:
hm, tak to sa ti cudujem, pre mna to je jedna z prijemnych cinnosti, drzat babu za ruku alebo ju obchytkavat
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

asi tym chcel povedat, ze ich chytal za nieco ine ;)
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

nanana napísal: hm, tak to sa ti cudujem, pre mna to je jedna z prijemnych cinnosti, drzat babu za ruku alebo ju obchytkavat
Je, ja to tiez velmi lubim, a rad svoju drzim za ruku, ale nebalil som tak...respektive nerobil som to pred vztahom...ale akonahle sa prelomili lady, a zacali vztah, tak som chytal za ruku...a kade tade :P
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

:lol: ruka šmatralka . . .
theBliZZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa theBliZZard »

Lub0$ napísal:...a kade tade
A potom uz bola mokra a ani potit sa nemusela, co ... :)
Napísať odpoveď