Rady, ktoré tú odzneli sú síce dobré, ale neriešia tvoj problém. Viem ako sa cítiš, poznám tvoje zmýšľanie, poznám tvoje obavy a pocity pri podávaní ruky. Možno ťa to prekvapí, no tvoj problém nie je psychický, ale fyzický. Viem to, pretože sám trpím touto chorobou. Nazýva sa to palmárna hyperhidróza, slovensky nadmerné potenie rúk. Ak si to vygoogliš tak zistíš, že zopár ľudí na tomto svete, vrátane mňa aj teba týmto trpíme. Liečenie je dlhodobejšieho charakteru - popíšem ti jednotlivé možnosti a ich nedostatky :

operačný zákrok - hrudná sympatektómia - nasadia ti titánové svorky na nervy ovládajúce potenie rúk - nikdy by som túto radikálnu operáciu nepostúpil, pričom hrozí tiež kompenzačné potenie a možno aj vo väčšom rozsahu ako doteraz napríklad na chrbte, zadku...

aplikácia botulotoxínu - bolestivé, drahé a len dočasné riešenie (pritom vieme svoje o botulotoxíne...)

iontoforéza - najjednoduchšie, najdostupnejšie riešenie problému, prvotné náklady vysoké - zakúpiť prístroj cca 500 - 800€, po týždennej kúre je potrebné dodržiavať udržiavacie fázy - cca raz do mesiaca pol hodinky stráviť pri foréze (osobne mám s týmto skúsenosť, no moje telo však nemá rado túto elektronickú liečbu, mám totižto iný odpor kože a dosť ma pália dlane počas liečby, takže som s tým prestal, riešením je pulzný prístroj no ceny sa pohybujú cca >1000€)

A teraz možno môj pohľad na celý tento problém, ktorý ma sprevádza už od puberty - v prvom rade sa s prepáčením vy*er na indivíduá ako je
maciatko99, ktorý tvoju chorobu berú ako veľkú nepríjemnosť a prekážku. Rozumní ľudia tento problém pochopia a nebudú sa nad tým pozastavovať. Chápem, pre teba je to nepríjemné, no skús na to nemyslieť. Nepozeraj sa na to pohľadom, že ak ju teraz chytím, čo si o mne pomyslí. Teš sa z toho, že ju budeš môcť držať za ruku a že sa budete môcť spolu baviť. Neber stretnutia a podania ruky ako prekážku, ale teš sa z toho, že sa môžeš týmto pekným gestom s ľuďmi zoznámiť, pozdraviť ich. Toto uvedomenie ti určite trošku pomôže (ale keď príde stres, samozrejme fyziológii tela nezabrániš). Ľudia ti tu budú ešte radiť piť šalviový čaj, no z vlastnej skúsenosti ti poviem, že to nepomáha. Ja som sa s touto chorobou naučil žiť plnohodnotný život

Dokonca sme sa našli aj s priateľkou, ktorá má tento istý problém

V práci taktiež denno denne stretávam nových ľudí, podávam ruky a je to v pohode, naučil som sa s tým žiť, neberiem to ako prekážku. Prajem veľa úspechov a kopec síl, neboj sa, všetko bude dobré