Na čo si mám davat pozor pri kupe auta z nemecka?
Re: Na čo si mám davat pozor pri kupe auta z nemecka?
je mnozstvo firiem cez ktore si mozes objednat auta z mobile.de....
zlozis zalohu, dohodnete sa a idu ti pre to.
Asi to len zle povedal
zlozis zalohu, dohodnete sa a idu ti pre to.
Asi to len zle povedal
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
aj Ty si to zle povedal, resp. napisal... skor by som napisal, ze je mnozstvo firiem, ktore Ti auto dovezu odkialkolvek, no a dotycneho kamarat si vybral / bolo mu vybrane auto, ktore bolo zrovna inzerovane na mobile.de...
objednas si dovoz auta = objednas si auto, to je uz taka hra na slovicka hlavne ze kazdy chape o co ide 
Zdravim,erytrocyt napísal:Tak, v prvom rade tam musíš dôjsť. Ak pôjdeš autobusom, povedzme do Norinbergu, zaplatíš zhruba 70-100 eur, podľa toho odkiaľ si. Ja som z Košíc, a cesta do Norinbergu stála 94 eur.
Pripočítaj si hotel, dá sa zohnať ultra lacné, ale ultra sociálne ubytovanie za 10 eur/osobu. Alebo choď do Hotela Metropol Garni, je to tam slušné, máš aj raňajky vo forme švédskych stolov, a stojí to 30eur/noc/osoba. http://www.hotel-metropol-nbg.de/?gclid ... zAodxyZMZw
Kúpiš auto, musíš zaplatiť prevozné špz, týždenné stoja 70 eur. Neboj sa zjednávať cenu, ja som vždy zjednal aspoň o 5 eur. Najlepšie je ale urobiť toto.
Auto stojí 10 000 eur. Zjednávam na najnižšiu možnú cenu a keď vidím, že už za menej nedá,tak na cenu prikívnem, ale poviem mu, že okej, zoberem auto povedzme za 9300, ale musí mi k tomu dať prevozné špz. Väčšinou šomrú, ale iba raz sa mi stalo, že som nepochodil. Jo, a pri zjednávaní sa neboj otočiť a s úsmevom odísť. Raz sa mi stalo, že za mnou majiteľ bazáru poslal syna, aby ma našiel a aby ma doviedol späť. A nakoniec prikývol na moju cenu.
A nezabudni !!! Po prevozné špz NIKDY NECHOĎ S NOVO KÚPENÝM AUTOM ! Choď tam pešo, sú na každom kroku. Ak by ťa zastavili policajti, a tých tam je dosť, máš prúser. S autom sa môžeš pohnúť až keď na ňom budeš mať osadené špz.
Ok, auto máme, špz máme, vypiješ kafe, natankuješ plnú, počítaj ale že benzín je v tretej ríši drahý ako sviňa, nafta zasa lacná. Diaľničná známka pre osobné autá v ríši neexistuje, diaľnice sú zadara.
Prídeš do Rakúska, tam stojí najlacnejšia známka 7 eur, slovenská stojí 5 eur.
No a potom si auto prihlásiš.
Takže ide zhruba v tomto poradí.
1. Kontorla originality 80-100 eur.
2. Úradný preklad kúpnej zmluvy a technického preukazu 20 eur.
3. STK a EK - spolu okolo 50-55 eur.
4. Pôjdeš si pre tlačivo na obvodný úrad - cestná doprava, tam si opýtaš tlačivo pre vydanie slovenského technického preukazu. S ním ti dajú aj šek na zaplatenie recyklačného fondu.
5. Zaplatíš recyklačný fond - 66 eur a nejaké centy.
6. Kolky pre obvodný úrad v hodnote 105 eur.
7. Obvodný úrad - vyplníš si žiadosť, nalepíš kolky, priložíš potvrdenie o zaplatení recyklačného fondu, priložíš kontrolu originality, stk, ek, nemecký technický preukaz, kúpnu zmluvu.
POZOR: KONTROLA ORIGINALITY PLATÍ IBA 15 DNÍ ! Takže do 15 dní musíš byť na obvodnom úrade so všetkými týmito papiermi.
8. Obvodný úrad ti vydá slovenský technický preukaz.
9. Zájdeš do poisťovne, kde si zaplatíš povinné zmluvné poistenie. Cena záleží od mnoho faktorov, ale zhruba od 130-400 eur na rok.
10. Zájdeš na dopravnú políciu, dáš im tam všetky papiere čo si dostal, a oni ti za 66 eur vydajú slovenské špz.
Martírium na úradoch sa skončilo, dáš si kávu za 1 euro na benzínke, a namiesto toho aby si sa išiel konečne voziť si pôjdeš radšej domov pospať, lebo ver mi, na toto ti treba dávku trpezlivosti.
otvorim to tu zase, chcel by som sa opytat, ci sa na tych poplatkoch nieco zmenilo v tomto roku, alebo ci nahodou nieco nepribudlo. Takisto uvazujem nad dovozom auta z GER a rad by som vedel kolko ma cca vyjdu papierovacky tuna na SVK, ci sa neoplati rovno tu. Dakujem
//jednalo by sa o jazdene vozidlo
-
AXO
Professional
Re:
Predpokladam, ze body, uvedene erytrocytom a aj inymi uzivatelmi platia ale aj pri kupe z inej krajiny ako z nemecka, nie je to viac specificky trh ako v inej krajine vsak?erytrocyt napísal:1. Ak tam už pôjdeš, choď tam v čase keď nemajú žiadny štátny sviatok...
V septembri idem brat z ciech, nakolko na slovenku som podobne nenasiel a nemecko je moc daleko na to, aby cesta za autom bola vyhodna, tak ma tema zaujala.
Ako je to presne s tym "registracnym" poplatkom, je to solo poplatok alebo nieco aj zahrnuje (oslobodzuje ma od ineho poplatku ako napr. ŠPZ či prihlasnenie).
Opýtam sa ak sa niekomu chce zeby mi sem napisal co by vyslo papierove prihlasenie bez poistky na 96kw osobak.
Opýtam sa ak sa niekomu chce zeby mi sem napisal co by vyslo papierove prihlasenie bez poistky na 96kw osobak.
-
AXO
Professional
Ked som to riesil, tak mi bolo povedane nasledovne:
Pri prihlásení dovezeného vozidla zo zahraničia do evidencie je potrebné predložiť:
Pri prihlásení dovezeného vozidla zo zahraničia do evidencie je potrebné predložiť:
- · vyplnenú žiadosť o zapísanie vozidla do evidencie,
· osvedčenie o evidencii časť II vydané príslušným obvodným úradom dopravy,
· rozhodnutie obvodného úradu dopravy o schválení technickej spôsobilosti vozidla alebo uznaní jeho typového schválenia, toto rozhodnutie sa na účely prihlásenia vozidla považuje za doklad o nadobudnutí vozidla,
· potvrdenie o poistení zodpovednosti za škodu spôsobenú prevádzkou motorového vozidla,
· platný doklad totožnosti,
· splnomocnenie, ak je držiteľ alebo vlastník vozidla zastupovaný, s úradne overeným podpisom splnomocniteľa,
· ak je držiteľom vozidla podnikateľ, originál výpisu z obchodného registra alebo živnostenský list,
· prítomnosť osoby oprávnenej zastupovať organizáciu (živnostník, konateľ spoločnosti, osoba úradne splnomocnená),
· osvedčenie o zhode vozidla COC vydané výrobcom vozidla, ak sa jedná o nové vozidlo, ktoré má udelené typové schválenie ES (novým vozidlom sa rozumie vozidlo, ktoré bolo v evidencii iného štátu max. 6 mesiacov, alebo ktoré má najazdené menej ako 6000 km),
· ak ide o nový dopravný prostriedok dovezený z iného členského štátu Európskej únie je potrebné priniesť potvrdenie vydané daňovým úradom o zaplatení dane z pridanej hodnoty v tuzemsku. Toto potvrdenie sa nevyžaduje, ak vlastník vozidla predloží osvedčenie o registrácii pre daň z pridanej hodnoty a potvrdenie daňového úradu o tom, že informoval daňový úrad o nadobudnutí nového dopravného prostriedku z iného členského štátu Európskej únie,
· správny poplatok
- · Registračný poplatok: nad 92 kW do 98 kW = 267 €
· Prihlásenie vozidla = 33 €
· Pridelenie evidenčného čísla a vydanie tabuľky = 2x 16,50 €
Caute, neviete mi niekto poradit ako to je s kupou auta v nemecku, ale s tym, ze nemam sa ako dostavit na slovensko to prihlasit. To znamena, ze ho chcem tu kupit a hned aj tu pouzivat. Je to vobec mozne? Ako je to s poistkami, znackami a tak? Vie o tom niekto nieco? Dik
-
AXO
Professional
brpo25: No ak ho tam chces kupit a tam aj pouzivat, ak mas prechodny pobyt vybaveny a mas nejaku adresu zastihnutelnu, tak by sa ti to malo dat prihlasit na nemecke SPZ, alebo tam je nejaky problem?
Neplatil by si slovensky registracny poplatok.
Neplatil by si slovensky registracny poplatok.
Normalne tu pracujem, mam byt, papiere o tom ze tu byvam s tym by nemal byt problem. Len neviem vobec ci sa to da a ci nahodou nebude lacnejsie to ist radsej prihlasit ku nam, na kolko som pocul ze je tu dost vysoka poistka.
Borci vedeli by ste poradiť ako overiť najazdené kilometre u auta (Superb) zo zahraničia (napr. Nemecka) ? Je tam nejaká možnosť overiť si km podľa servisky, prípadne vedeli by mi poskytnúť údaje o počte najazdených km v servise, aj keď ešte nie som majiteľ auta ? Dík. K 
-
hojko
Site Admin
Header: Podla VIN cisla v Skode. Aj ked tam budu chciet vediet, ze ci si majitel auta atd..., ale skus to telefonicky tak, ze im nadiktuj VIN cislo a spytaj sa na nejaky nahradny diel, teda za potrebujes trebars nove turbo, chladic, cerpadlo alebo nieco tak a na konci telefonatu sa spytaj, ze ci ti vedia este povedat pocet kilometrov, aby si vedel, ze ci to ako tak sedi alebo ze ci to bolo pri dovoze, ktory si spravil pred dvomi tyzdnami stocene, aby si vedel, ze ci este pocitat s dalsimi moznymi investiciami. Ak nepochodis napr. v BA, skus Nitru, Kosice, Zilinu a ine mesta, niekde ti to vykecaju.
Hojko: ja som sa zle vyjadril, sorry. Išlo mi o overenie najazdených kilometrov ešte pred kúpou auta v zahraničí. Teda či už to nestáčali tam.
-
Makovnik
Medium Professional
Da sa to, ked mas kamarata v Skoda servise; existuje nejaka medzinarodna databaza v ramci servisnej siete DasKoncernu.
Oficialne to nerobia.
Bol o tom aj clanok na auto.cz, tema o katastrofach s ojazdenkami, asi mesiac dozadu.
Oficialne to nerobia.
Bol o tom aj clanok na auto.cz, tema o katastrofach s ojazdenkami, asi mesiac dozadu.
Pokial mas VINko existuju firmy, ktore sa na toto specializuju... za poplatok ti zistia okrem stocenych km aj to, ake poruchy na nom boli, ci nebolo burane, pripadne kradnute, alebo ci na nom nie je zalozne pravo, leasing a pod...
-
RATZINGER666
Darca
no tak zase pozor, nemusia zistit absolutne nic, zalezi od toho, kde boli tie servisne ukony vykonavane...
tiez pravda, nejaky jozko v garazi urcite neskuma VINka, ale je rad ze ma zakazku
Ak berie auto z nemecka po prvom majitelovi, je velka pravdepodobnost, ze bolo servisovane v autorizovanom znackovom servise. Nemci vacsinou nove auta predavaju ked konci zaruka a ked na nich zacnu mat velke servisne naklady, co moze byt napr. po prvom velkom servise, co byva napr. vymena rozvodov... Samozrejme u starsich aut, ktore su po 2 a viac majiteloch by to nemalo velky vyznam, pokial nebolo aj po zaruke servisovane v zn. servise.
-
RATZINGER666
Darca
samozrejme, poctivy servis a pravidelne vymeny sa nechavaju robit v znackovom servise, ale buracky a podobne zalezitosti sa prave z tohoto dovodu casto robia mimo ... tak ako aj u nas...
Kriste pane, kriste pane, aspoň keby ste si kontrolovali podľa spôsobov CEBIA, a nie ako mnohí ostatní, že daj zálohu, auto ti privezú a je to.
No áno, a jak ti privezú, že len niečo nesedí, tak potom záloha na dovoz 200 - 500€ len tak ako spláchnutá, no už konečne rozmýšľajte a nie stále to isté a stále to isté, veľmi biedne je to tu s Vami, no nič, robte si čo chcete, ak niečo chcete.
//autoeditácia príspevku (06 Júl 2014, 15:23)
Pravdupovediac, cigán by si to auto hneď kúpil, veď voľným okom to ani nevidno.
No áno, a jak ti privezú, že len niečo nesedí, tak potom záloha na dovoz 200 - 500€ len tak ako spláchnutá, no už konečne rozmýšľajte a nie stále to isté a stále to isté, veľmi biedne je to tu s Vami, no nič, robte si čo chcete, ak niečo chcete.
//autoeditácia príspevku (06 Júl 2014, 15:23)
Pravdupovediac, cigán by si to auto hneď kúpil, veď voľným okom to ani nevidno.