Emigrácia - skúsenosti a názory vás a vašich blízkych
Re: Emigrácia - skúsenosti a názory vás a vašich blízkych
nevadi...no nemam s tym skusenost len dostal som taku radu....a presne nj je imigracny raj 
A bývaš tam sám alebo s rodinou? Mal si tam už zajednanú prácu, keď si tam išiel?
Zaujíma ma to len čisto zo zvedavosti. Nič podobné neplánujem, ale som zvedavý, ako sa títo imigranti dokázali postaviť na vlastné nohy a u teba je to ešte zaujímavejšie tým, že si asi ešte dosť mladý, keď si spomínal, že si nedokončil strednú školu.
Zaujíma ma to len čisto zo zvedavosti. Nič podobné neplánujem, ale som zvedavý, ako sa títo imigranti dokázali postaviť na vlastné nohy a u teba je to ešte zaujímavejšie tým, že si asi ešte dosť mladý, keď si spomínal, že si nedokončil strednú školu.
prisiel som s kamosom s ktorym sme sa nanoze pohadali...ale tak po polroku tu mam dost novych priatelov...robotu svoju uz ovladam takze som pevne na nohach, che to este zlepsit aj a nie je problem dostavat robotu priamo od us firiem....bratia pridu po maturite a mamina otec a sestra v lete 2015 kedze cakaju kym sestra dokonci zakladnu a pokracovat v skole bude tu
Ahojte,
poslednu dobu premyslam nad odchodom do zahranicia a zatial najviac sa mi pozdava Nemecko, ale nechcem si to idealizovat, takze ma zaujimaju nejake vase skusenosti, pripadne rady. Momentalne pracujem v BA ako .NET developer, takze tymto smerom by som sa rad este nejaky cas uberal aj v zahranici. Moj problem je, ze nemecky neviem takmer nic (resp len nieco co sam sa naucil poslednu dobu). Viem, ze napr do Rakuska sa clovek na mnozstvo pozicii dostane len s plynulou AJ a s tym, ze sa tu nemcinu nauci za behu. Viem ale tiez, ze nemci maju trosku inu mentalitu a na nemcinu si potrpia viac. Do Nemecka by som rad vypadol do roka a za ten cas sa c NJ urcite zlepsim, ale o plynulej nemcine sa rozhodne hovorit neda. Tiez ma zaujima postoj nemcov k cudzincom a nakoniec tie pracovne podmienky. Platy napr v Hamburgu su niekde uplne inde nez tu, ceny bytov v niektorych castiach Nemecka su daleko nizsie nez v BA, naklady na bezny zivot porovnatelne, takze to znie az prilis krasne na to aby to bola pravda. Budem vdacny za kazdu radu, alebo postreh
poslednu dobu premyslam nad odchodom do zahranicia a zatial najviac sa mi pozdava Nemecko, ale nechcem si to idealizovat, takze ma zaujimaju nejake vase skusenosti, pripadne rady. Momentalne pracujem v BA ako .NET developer, takze tymto smerom by som sa rad este nejaky cas uberal aj v zahranici. Moj problem je, ze nemecky neviem takmer nic (resp len nieco co sam sa naucil poslednu dobu). Viem, ze napr do Rakuska sa clovek na mnozstvo pozicii dostane len s plynulou AJ a s tym, ze sa tu nemcinu nauci za behu. Viem ale tiez, ze nemci maju trosku inu mentalitu a na nemcinu si potrpia viac. Do Nemecka by som rad vypadol do roka a za ten cas sa c NJ urcite zlepsim, ale o plynulej nemcine sa rozhodne hovorit neda. Tiez ma zaujima postoj nemcov k cudzincom a nakoniec tie pracovne podmienky. Platy napr v Hamburgu su niekde uplne inde nez tu, ceny bytov v niektorych castiach Nemecka su daleko nizsie nez v BA, naklady na bezny zivot porovnatelne, takze to znie az prilis krasne na to aby to bola pravda. Budem vdacny za kazdu radu, alebo postreh
vedel niekto o tomto?
http://zbohomslovensko.joj.sk/zbohom-sl ... v-joj.html
Len jedna epizoda...ale mohlo to byt zaujimave (keby ukazali osudy dalsich ludi inde zo sveta)...Fico to zatrhol, aby nahodou vsetci nevycestovali von
Len jedna epizoda...ale mohlo to byt zaujimave (keby ukazali osudy dalsich ludi inde zo sveta)...Fico to zatrhol, aby nahodou vsetci nevycestovali von
-
javatar
Hardcore addict
Akym sposobom to vlastne Fico zatrhol? Presadil nejaky zakon alebo je nejaky dokaz o pouziti vplyvu?
No pozrel som si to a celkom zaujimave... ten starsi pan co mas restiku a ta co pracuje v Monte Carlo, boli fakt sympaticki, clovek sa im ani necuduje ze uspeli! no ten lolo mi prisiel ako typicky slovensky mladenec, nevie co chce, nevie co ho caka, nevie co robil posledne tri rokymeffisto napísal:vedel niekto o tomto?
Kurna sak treba mat vysoke ciele a ist si za tym! Boha ja nadavam na svoj letny job, ked si zarobim 2000 ze ak by som mal takto skoncit tak si rovno strelim gulku...
A som prave nasraty ked vidim takychto ludi, co tahaju k 30 a nevedia co so sebou! co robili poslednych desat rokov? Ja nehovorim ze som niekto nadpriemerny, na gymply som bol pomaly posledny v triede(sral som sa skolu)... tu v FR na vyske som jeden z najlepsich v triede (uz neserem na skolu) ... ale jedno viem ze som na dobrej ceste a ak nic neposeriem tak budem o 5 rokov zarabat ~60 000 rocne... ale budis... asi to tak ma byt...
Zdar,
čo sa Kanady týka, tak tam sa dá ísť (ako občan SR) bez víz max. na 6 mesiacov (príp. menej, ak to určí úradník)? A stačí mať pas, spiatočnú letenku, a dostatok peňazí?
Diky
čo sa Kanady týka, tak tam sa dá ísť (ako občan SR) bez víz max. na 6 mesiacov (príp. menej, ak to určí úradník)? A stačí mať pas, spiatočnú letenku, a dostatok peňazí?
Diky
Do 6tich rokov som zil v nemecku (otec-nemec, mama-sloveka) potom sme sa prestahovali na slovensko naucil som sa po slovensky vychodil ZS na strednu som chodil na nemecky gympel v BA a momentalne studujem vo Viedni. Citim sa ako Slovak no aj Nemecko ma miesto v mojom srdci nakolko tan mam polku rodinu a niekolko krat rocnr tam chodim. Po skole vsak rozhodne nemienim ostat na Slovensku. Vieden sa ma paci no skor ma taha do nemecka (mam obcianstvo a nemam ziadnu jazykovu barieru) a celkovo platovo je to v mojom odbore lepsie. Uvidime co prinesie buducnost, no osobe aom toho nazoru ze stravit cely zivot na jedbom mieste je to marnenie