zdravá, vyvážená strava

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Xijo
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: zdravá, vyvážená strava

Príspevok od používateľa Xijo »

hughito napísal:Platí taký jednoduchý vzorec: ak prijmem veľa tukov, musím prijať málo sacharidov a opačne. Ak prijímam obe naraz vo veľkom množstve, tak sa môžem dočkať pekného priberania (toho nechceného).
Takze mozem urobit tak ze obed si rozdelim na ryzu, ktoru zjem povecme s vodou a o dve hodiny na to si dam maso, so stavou?
Vela ludi tu spomina ze si k tomu mozme dat travu a kdejaku zeleninu, ale tak toja maximalne paradajku.

Ale urcite by som chcel vyskusat ten zeleny sypany caj :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Tu nejde o také delenie, to sa berie ako príjem za deň. A zas zrovna mäsa by som sa nebál (ono, aj tam sú veľké rozdiely napr. kuracie/bravčové a potom aj bravčové, ktoré sa považuje za tukové, nie je všetko rovnaké). Skôr ide o to, že ak mám tréningový deň a viem, že prijmem veľa sacharidov, tak sa nebudem nadievať ešte aj arašidovým maslom a zapíjať to olivovým olejom. Samozrejme, že nejaké tuky prijmem zo stravy/mäsa, ale to je v poriadku.
K!K0
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa K!K0 »

mate nejaké zdravé tipy na nočnú do roboty?
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

toto riesim aj ja, podla mna zakladom je dobre si rozvrhnut co a kedy jest a hlavne sa neprejedat, priebezne jest ovocie a vela pit
tu je to celkom fajn popisane http://www.akv.sk/index.php?option=com_ ... &Itemid=30
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

energy00 napísal:Arašídové maslo - čo vy na to ? Samá bielkovina, chuť síce "suchá" a slaná ale zvykol som si na to, je to celkom bašta :)
Mne vobec nechuti. Kupil som si na skusku jeden pohar, ale ani som ho nedojedol, dal som ho kamosovi, ktoremu chuti :) Skusal som to bez dzemu aj s dzemom, no nezachutilo mi to.
K!K0
Light Professional
Light Professional

Oplatí sa nahradiť klasickú detskú krupicu-špaldovou/ryžovou?
má niekto skusenosti?
Lulu752
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Lulu752 »

Čaute :smt006
V dnešnej dobe je fakt ťažké stravovať sa zdravo. Je na to treba čas, peniaze atd atd...
Dlho som mala problém s prekyselením organizmu a nevedela som čo s tým :?
Potom mi kamoška poradila, či nechcem vyskúšať čaj Matcha. Kúpila som si ho teda cez internet.
Po týždni som začala pociťovať zlepšenie. Prestala ma páliť záha a ani žalúdok ma už nebolel.. Chcela som teda vedieť, či si to len nenamýšľam a tak som si zakúpila test na zistenie PH. A vyšiel mi zelený pásik :) :) :) to zn., že mám mierne zásadité PH :) (pre zdravie najideálnejšie).
Čo sa mi páči najviac je to, že sa nemusím vzdávať svojich zlozvykov akými sú napr. fast food :)
Čajík pijem 2 krát denne, teda aj namiesto kávy, pretože je to navyše skvelý prírodný energeťák :oops:
Na SK sa dá zohnať fakt ťažko...Ja ho objednávam z xxx :) Inak neviem, kde sa ešte dá zohnať...
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

jasne, ze robis reklamu, ale, je lepsie pit zazracny caj za tazke prachy ako zbavit sa zlozvykov typu fast food, hmmmm :D
Lulu752
Novice
Novice

Tebe hrabe? akú reklamu?? stránka sa tu vôbec nezobrazuje. Ak ťa to zaujíma, vyznám sa v takýchto veciach a bola to len rada pre pohodlnejších ľudí ako som ja. a navyše ten čaj nie je vôbec drahý...A na tvoj názor sa nikto nepýtal,,,asi tak!

//nezobrazuje,pretoze sa vymazala prave kvoli reklame :wink: 3 prispevky,a 3 linky na rovnaky shop.
majoOr
Expert
Expert

Príspevok od používateľa majoOr »

Hej a náhodou si napísala dokopy 4 príspevky z toho 3 sú o tom istom ;)
Lulu752
Novice
Novice

no a? sú to predsa rady!!!! čo je na tom??
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Nie si prva ani posledna s takymito prispevkami, takze sa zmier s tym, ze reklamu tu jednoducho netrpime.
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Polo-X »

jedava tu niekdo varenu ovsenu kasu s nizkotucnym mliekom?
ja si ju robim casto pretoze suche resp nevarene vlocky nelubim no takto varene su brutal dobre, aj ked varenim sa straca z toho vela prospesneho...
K!K0
Light Professional
Light Professional

ja si vločky robím tak že ich zalejem vriacou vodou,počkám,potom dolejem mlieka a dám to ešte zohriať ;)
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Ja si ráno robievam vločkovú placku. S trochou mlieka medu a škorice ich dám do mikrovlnky asi na 2 minúty. Všetko mlieko sa vstrebe.
Ešte ich ich dobre tie vločky lyžičkou popučím. Trocha nechám vychladnúť, pridám vajíčko a šup na panvicu. Momentálne necvičím kvôli operácii ruky.
Ale počas tých dní, ..sa tam dá šupnúť napr do toho proťák alebo tvaroh. Je to rýchle, fakt všetko spravím v jednej miske a ak je panvica teflónová
tak stačí prebehnúť servítkom a je čistá ... kedže to robím bez oleja alebo masla.
galbavymartin
Light Professional
Light Professional

zdravá, vyvážená strava

Príspevok od používateľa galbavymartin »

Ja som teraz skúsil prejsť na Paleo stravu, neviem či niekto poznáte poprípade aj praktikujete. Za mesiac som išiel dole 6kg a cvičím posledný týžden. Dá sa toho nájsť veľa, literatúru odporúčam knihu od Robba Wolfa. Zatiaľ vyhovuje, uvidíme.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

K tej paleo strave - kecal som o tom s jednym vysadkarom a strasne si to pochvaluje.
Maso jedavas surove alebo upravene?
etc.
Professional
Professional

Príspevok od používateľa etc. »

Tusim ze maso sa v tejto strave neje. Aspon som o tom nepocul.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

ak sa jedna o toto tak tam maso je zastupene teda dost hodne http://en.wikipedia.org/wiki/Paleolithic_diet
galbavymartin
Light Professional
Light Professional

zdravá, vyvážená strava

Príspevok od používateľa galbavymartin »

Hej mäso je zastúpené veľa. Upravene mäso jedavam ak surové tak vo forme tataraku. Na nete je toho uz pomerne veľa, najlepšie by bolo konzumovat bio mäso ale tak viete ako to je u nás s bio. V princípe ide o vynechanie obilnín (čiže mukove veci, cestoviny atd), mliečnych výrobkov (to sa však nazýva paleo primal a vtedy môžte aj mliečne veci ale plnotučné), vynechanie rastlinných olejov (používať kokosový olej, olivový, bravčovu, husaciu, kačacie masť atd.), sladkosti. Treba jesť mäso (všetky druhý kľudne aj tucnejsie), údeniny (najlepšie ked viete co obsahuj, samozrejme aj tak nepreháňat), vajcia, ryby, zelenina v neobmedzenom množstve, ovocie ked chcete schudnúť tak treba dávať pozor, ktoré obsahuje veľa cukru.

Tu je viac info:
http://mmetla.wordpress.com/co-je-paleo/
Napísať odpoveď