zdravá, vyvážená strava

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: zdravá, vyvážená strava

Príspevok od používateľa audiotrack »

prečítam si v zložení :) nemôžu napísať cukor ak je tam aspartam a opačne. Sú to dve rôzne chemické zlúčeniny
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Oh really? Cize Coca cola je rovnako "zdrava" ako ovocny dzus?
Prílohy
coca-cola-etiketa-slozeni.jpg
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

to som nepovedal. Džús nemá farbivá (niektoré hej, ale väčšinou prírodné ako napr. karotén a pod.), nemá kofein, nemá kyselinu fosforečnú. Ja som iba napísal, že radšej cukor ako náhradné sladidlo.
A tiež je dôležité množstvo toho cukru, v džúse ho je podľa mňa menej ako v tej kole
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

To Ecko je (vraj neskodne) karamelove farbivo. Ak sa teda bavime iba o cukre vs umelom sladidle, tak je coca-cola rovnaky grc ako vacsina ovocnych dzusov. Aspon tak to vidim ja, budem rad ak mi to niekto vyvrati.

Co sa tyka mnozstva tak si niekedy prepocitaj mnozstvo cukru na jednotku v dzuse a cole, ostal som prekvapeny.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

no ale v džúse je ten cukor prírodne z ovocia :) To potom nejedzme ani ovocie. Ak nie je písaný v zložení, tak tam cukor pridaný nie je. A tá tabuľka koľko % dennej doporučenej dávky cukru má 100ml je robená z rozboru, nie zo zloženia.
Je to rovnaký grc ako väčšina džúsov. Ale to sú tie "značkové" džúsy. Keď som čítal minule v reštike zloženie džúsu, tiež ma zamrazilo. To som mal nejaký flaškový cappy. Ale napríklad obyčajný pomarančový 100% tesco džús ma zloženie veľmi dobré.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

audiotrack napísal:no ale v džúse je ten cukor prírodne z ovocia
Do dzusov asi tak v 90% pripadoch pridavaju aj obycajny rafinovany cukor.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

audiotrack napísal:no ale v džúse je ten cukor prírodne z ovocia :) To potom nejedzme ani ovocie. Ak nie je písaný v zložení, tak tam cukor pridaný nie je. A tá tabuľka koľko % dennej doporučenej dávky cukru má 100ml je robená z rozboru, nie zo zloženia.
Je to rovnaký grc ako väčšina džúsov. Ale to sú tie "značkové" džúsy. Keď som čítal minule v reštike zloženie džúsu, tiež ma zamrazilo. To som mal nejaký flaškový cappy. Ale napríklad obyčajný pomarančový 100% tesco džús ma zloženie veľmi dobré.
Tak to je obyčajný sirup s vodou.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Takze "ovocnym dzusom" sa vyhybat rovnako ako CocaCole, pretoze je to viacmenej ta ista sracka?
etc.
Professional
Professional

Príspevok od používateľa etc. »

Tak to záleží od zloženia. Keď je to sirup s vodou ako písal hughito tak určite.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja som mal na mysli tie lacné 100% koncetráty. To je proste vytvorený sirup s cukrom (ten koncentrát), ktorý sa zaleje vodou a na svet je džús. Ale Cola bude asi ešte väčšia sračka - ešte viac chémie a cukru. A samozrejme, ak si kúpite drahý, fakt pravý 100% džús, tak tam nie je problém.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Toto inac aj mna minule dostalo na nejakom pomerne dobre znamom dzuse (nebudem pisat znacku kedze si nie som isty, ale urcite to nebol nejaky tesco brand), kde bolo obrovskym napisane, ze "100% dzus" obrovskym pismom a pod tym niekde pod obrazkom uzasne nadhernych plodin bolo malickym dopisane "z koncentratu"...
hughito
Redeemer
Redeemer

To sú takmer všetky také. Tie fakt pravé stoja cez 2 €.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

No mna to prekvapilo prave, ze som to necakal, lebo ten dzus stal mozno 1,5€ teda fakt nepatril k nejakym lacnym, ale bol "znackovy".
hughito
Redeemer
Redeemer

Však práve, ľudia sú drbnutí a kupujú podľa "značky" a obalu, takže tak.
Merco_
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Merco_ »

Alebo kupujú podla toho že im to chutí a neriešia či je to zdravé alebo nie :roll: aj ked viem téma zdravá strava, ja len tak :) k tej drbnutosti
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

hughito napísal:Však práve, ľudia sú drbnutí a kupujú podľa "značky" a obalu, takže tak.
Presne tak. Niekedy aj ten posledný výrobok so šedivým obalom, minimálnou reklamou a podozrivo nízkou cenou, je oveľa lepší, zdravší a chutnejší, ako nejaký predražený výrobok, ktorý je na trhu hlavne vďaka dobrej reklame.

Nie vždy to, čo je drahé, je aj dobré. A pri potravinách mám pocit, že to platí zvlášť.
bashnator
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bashnator »

Neni dzus ako dzus. Najkvalitnejsi "dzus" je fresh teda cerstva stava priamo z pomaranca, druhy level je mušt a teda fresh, ktory presiel pasterizaciou tiez este vsetko v poriadku. Treti level kvality je klasicky asi najznamejsi 100% dzus CAPPY a podobne. Je vyrobeny z koncentratu co znamena, ze sa jedna o cistu pomarancovu stavu z ktorej bola odstranena voda, nasledne ju zmrazili a poslali cez pol sveta do plniarne, kde sa voda, ktoru odobrali znova pridala a bol na svete 100% CAPPY dzus. Myslim, ze ani ten koncentrat neni uplny fail, ziadne umele sladidla a podobne sajraty tam neboli pridavane, takze nevidim dovod preco si ho nekupit.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Aj ten najhorsi dzus je vzdy lepsi ako napoje typu Coca-Pepsi cola,7Up atd. Je to z toho dovodu ze dzus aj ked je neviem ako nariedeny a dosladzovany tak prirodzene obsahuje aspon nejake vitaminy,provitaminy a mineralne latky.
K!K0
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa K!K0 »

Poradte nejaké zdravé jedlá na desiatu do školy,dookola nosím to isté,nesťažujem sa ale chcem vyskúšať aj niečo iné.

//autoeditácia príspevku (05 Okt 2013, 16:29)
Vedel by mi niekto povedať v akom množstve by som mal denne jesť olivy,mandle,vlašské orechy(proste zdravé tuky)? chcem ich poriadne zaradiť do môjho jedálnička ale neviem koľko ich môžem skonzumovať aby to bolo stále zdravé.dakujem
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Plati tu pravidlo vsetkeho s mierou. Orechy maju celkovo dost vela kalorii, takze nejak by som to z ich zranim neprehanal, ale nic sa nestane ked ich sem tam zjes vela, ja mam niekedy dni ked ich zjem naozaj dost.
Napísať odpoveď