Konšpirácie naše každodenné

Diskusie na politické témy...
pegasusss
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Konšpirácie naše každodenné

Príspevok od používateľa pegasusss »

dik za odpoveď, neboj sa, neverim veddy-mu ani tebe :D ( nerád používam slovo verim/neverim skor sa prikláňam k faktom ) - mna zaujimaju argumenty ( podložené )

sethešte by som rád vedel, že z akých "portálov" čerpáš info, lebo aj ja čítavam napr. ac24 a nwoo.org ale samozrejme neberiem všetko, čo tam je napísané ako dogmy .... dik
veddy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa veddy »

Na tejto fotografii. Nieje možné, aby postava takto sietila v tieni, bez ďalšieho svetelného zdroju.
Ale žiadny ďalší zdroj svetla so sebou nemali. Kde potom vznikla tá fotografia??
http://inapcache.boston.com/universal/s ... 405867.jpg
Niektorý argumentujú, že taká amaterská chyba by sa nemohla stať.
Nech sa páči pozrite si fotografiu.

//autoeditácia príspevku (22 Okt 2013, 10:12)
pegasusss napísal:dik za odpoveď, neboj sa, neverim veddy-mu ani tebe :D ( nerád používam slovo verim/neverim skor sa prikláňam k faktom ) - mna zaujimaju argumenty ( podložené )
Setha si asi nepotešil, ale mňa áno. Každý vie, že každý sa niekedy mýli. Ak to niekto odmieta priznať vieme, že v tom momente klame(popiera pravdu).
Je smutné, že ľudia sú taký hlúpi a veria takým rečiam. Rečiam keď niekto tvrdí, že sa nikdy nemýli ako napr. Seth a Slay..
"Iba boh sa nemýli." - toto nevypovedá nič o tom, či verím alebo neverím v boha, pre domýšlavých
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

pegasusss: Ja čerpám info napríklad z akademických zdrojov, faktografie - posielal som to tu. Nepotrebujem anonymné rádoby analýzy zo spomínaných webov, ktoré dokázateľne manipulujú a klamú. Samozrejme, nečakám, že mi budeš veriť - je to diskusia, kde si vymieňame názory, takže v pohode. Ide o zamyslenie sa nad faktami, ktoré akosi narúšajú všetky tie konšpiračné teórie, ktoré si tie fakty všímať nechcú - pretože im to tak vyhovuje.

veddy: Ty si nejaký odborník na fotografiu a svetlo? Ako "svieti" tá postava? Veď ty iba preberáš rádoby argumenty konšpirátorov. TO nie sú tvoje názory - iba prežúvaš a reprodukuješ to, čo si sa niekde dočítal. To nie je žiaden dôkaz, že nepristáli na mesiaci. Ale iba z princípu:

1. Dokáž, že fotografie sú falzifikáty, to že ich Ty považuješ neznamená že naozaj sú(sám si napísal, že niektorí ľudia ich považujú za falzifikáty a to predsa nie je dôkaz, keďže niektorí ľudia považujú aj Aštara Šerana za skutočného).
2. Vyvráť nám technologicky laserový lunárny experiment.
3. Vysvetli prečo ZSSR počas studenej vojny nespochybnili, že sa to udialo.

A ja som nikde nikdy netvrdil, že sa nemýlim, milý troll.
veddy
Medium Star
Medium Star

Seth: To čo je za myšlienku "TO nie sú tvoje názory - iba prežúvaš a reprodukuješ to, čo si sa niekde dočítal."
To môžem povedať, že ty nepoužívaš svoj rozum a svoj vlastný jazyk, iba jazyk ktorý si sa niekde naučil.
A tiež myšlienky, ktoré existujú v danom jazyku, niesú tvoje myšlienky, len si sa ich naučil a teraz ich vydávaš za svoje.
To čo píšeš za fantasmagórie?
pegasusss
Light Professional
Light Professional

hmm nemyslim si, že seth to myslel tak, ako si to ty poňal .... on myslel skôr to, že sa to nepokúšaš "napadnúť" ( tú myšlienku/konšpiráciu ), pretože sa pozeraš len na jednu stranu .... teda ako keby nepripúšťaš argumenty druhej strany ..... ako keby som teraz povedal, že mesiac je hologram a dam link na nejaky clanok z nejakeho portalu a ked niekto namietne, že len preberaš tieto veci tak ho zničiš tým, že sa ako človek učí preberaním/napodobňovaním .... či ?
veddy
Medium Star
Medium Star

No, to som čakal, že konštruktívne napadne nejaký zástanca pristátia na Mesiaci.
To prečo a ako môže byť postava v tieni takto dobre, videtelná a osvetlená?
Namiesto konštruktívnej kritiky som sa ale nedočkal ničoho iného, ako starého, trápneho Ad Hominem ..,

//autoeditácia príspevku (22 Okt 2013, 10:43)
ak dovolíte, pridám trošku umenia
toto je môj oblúbený videoklip:
pegasusss
Light Professional
Light Professional

možno by si sa čudoval, ale ja tiež si myslím, že amici na mesiaci neboli, pretože sa pozerám na fakty z ruskej strany ....
veddy
Medium Star
Medium Star

pegasusss napísal:možno by si sa čudoval, ale ja tiež si myslím, že amici na mesiaci neboli, pretože sa pozerám na fakty z ruskej strany ....
Daj nejaký zdroj, ak možné po anglicky resp. po slovensky ak taký máš.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

tie fakty z ruskej strany su ake? :)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Ja nie som zástanca pristania na Mesiaci. Ja sa iba výžívam v tvojich bludoch. A môžeš ešte pegasssusovi vysvetliť ten ekonomický model pádu EÚ a dolára? Lebo toto vážne zaujíma aj mňa. A pripoj už aj tvoj odborný pohľad na odbúranie dlhu USA v Sýrii. Mám dnes dobrú náladu a počasie je na hovno, na bajku nikam nepôjdem, tak sa ti tu "povenujem" :3
pegasusss
Light Professional
Light Professional

okej, tu je zopár, čo ma napadnú z hlavy :

- rusi boli prví, ktorí mali nejaký "prístroj"/sondu alebo čo to bolo vo vesmíre
- rusi poslali prví psa(zviera) do vesmíru
- rusi poslali prvého človeka do vesmíru
- amici zatím neposlali nikam nič, ich technológia bola taká aká bola ( tu je link na videjko - ja viem, je strašne konšpiračné a pod. ale jedna myšlienka sa mi tam páči, že amici boli v totalnom srabe - viď tie super rakety čo vybuchovali .... ale z ničoho nič vypálili na mesiac, proste strašne velký krok v pred - ziadne skusenosti s vesmirom a pod .... )
- prečo rusi nešli na mesiac tiež ? - však keby tam boli ako prvý, tak to by bola mega velka voda na mlyn propagande ....
- prečo Amstrongová "loď" bola ako kus plechu, keď vo vesmíre je radiácia taká aká tam je ? ( )
- komu, to prospelo, že amici by boli prvý na mesiaci ? ( to prve videjko co som dal, tak tam je tiez pekne vysvetlene, kolko prachov v tom bolo, a ked ovce platili a nevideli vysledky, tak sa ziadalo niečo velké od NASA .... )
- kde su na fotkách hviezdy z vesmíru ?
- kde je kráter po pristáti ?
- prečo tak málo fotiek ?
- uvádza sa z ekonomických dovodov rusi nepristáli na mesiaci ?? wtf, ekonomicke dovody ? .... to ako keby , kopem jamu najdem, meď, kopem hlbšie najdem striebro a uź už nachádzam zlato ale nemám na novú prilbu tak to zabalím .... aspoň tak to na mňa pôsobí ...

.... pohladam si tie stranky, potom sem postnem ...

//autoeditácia príspevku (22 Okt 2013, 11:46)
http://www.fakingsituejsn.szm.com/aktualne9.html

//autoeditácia príspevku (22 Okt 2013, 11:47)
http://www.fakingsituejsn.szm.com/image ... source.jpg
beardie
Redeemer
Redeemer

dam ti len 1 zakladnu otazku, ktora je velmi dolezita a bez jej zodpovedania je zbytocne odpovedat na tvoje: ked tam amici neboli, preco to sovieti nikdy neprezradili?
pegasusss
Light Professional
Light Professional

hmm, tiež som nad tým premýšlal, ale nejaku uspokojivu odpoveď som nenašiel ..... jedine to, že celý svet bol mega dojatý z Amstrongových slov, a ludí, vtedy, čo tomu neverili tak nebolo asi vela ... a kebyze si vrchný komunista a vieš "pravdu", ze tam nikto nebol a povedal by si do sveta, že amici klamu tak, jedine čo by si dostal, by bolo asi len to, že závidiš, že tvoja zem tam nebola prva .... možno tých možných odpovedi by bolo viac neviem, ale tato sa mi zda celkom ako tak dobrá ....
beardie
Redeemer
Redeemer

zavist? pocas najhorsieho obdobia studenej vojny - Karibskej krizy a Korejskej vojny? ale no, skus nieco lepsie, toto je slabe
pegasusss
Light Professional
Light Professional

myslel som si že odpovieš týmto štýlom :D .... neviem, nenachádzam uspokojivé odpovede, bohužial .... možno niekto iný bude vediet odpovedať ....
zeky
Star
Star

Príspevok od používateľa zeky »

Ty máš veľmi naivný pohľad, na to ako funguje politika dvoch súperiacích veľmocí. Tá teória s tým závidením, vrchný komunista... Prepáč ale to je kindergarten level. Myslím, že si tu tiež spomínal čosi o faktoch z Ruskej strany. To, že Američania boli zaostalí sa teda pletieš. Neviem, či to máš z tých konšp. videií.
Official Soviet propaganda was obsessed with everything that happened in orbit, including elaborate descriptions of the cosmonauts’ menu at their last breakfast and all of the details of their physical exercise program. Every launch produced several more “Heroes of the Soviet Union,” and more photographs of space superstars embraced by Khrushchev. At the same time, the Soviets were left far behind in other key areas of space technology. Their first geostationary telecommunication satellite was launched 11 years after its American counterpart. In the case of getting meteorological data from a geostationary location, the gap was even bigger.
Veď si len pozri niečo o space race a pochopíš. Na všetky tie slepé výstrely teoretikov vo forme smiešnych otázok sa dá nájsť rozpracovaná štúdia podoprená faktami.

Napr. radiácia vo vesmíre...

http://moonandback.com/2013/02/15/survi ... -in-space/

Nájdeš tam aj kopec iných zaujímavých vecí.
beardie
Redeemer
Redeemer

okej, rad si pockam

Occamova britva v tomto pripade hovori jasne, vsetky tie 'by' a 'keby' su ovela menej pravdepodobne
inak, let na Mesiac bolo len o prestizi, samotny let tak vela nepriniesol, ale vsetko to, co k tomu letu smerovalo (10 rokov intenzivneho vyskumu) sa vratilo 10-nasobne - PTFE, po nasom teflon, tranzistory a vypoctova technika, mikrovlnka, rozne tieniace materialy, povedzme, ze aj internet ako sposob ochrany velenia pred zasahmi balistickymi raketami, ktore su zakladom velkych nosnych rakiet typu Saturn, to sa vsetko vyuziva dodnes a v miere, ktoru predtym ani len nepredpokladali
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

pegasusss:
rusi boli prví, ktorí mali nejaký "prístroj"/sondu alebo čo to bolo vo vesmíre
- rusi poslali prví psa(zviera) do vesmíru
- rusi poslali prvého človeka do vesmíru
a čo? Preto, že rusi tam poslali ako prví zviera aj človeka nemohli američania pristáť na mesiaci ako prví? Kde je logika?
- amici zatím neposlali nikam nič, ich technológia bola taká aká bola ( tu je link na videjko - ja viem, je strašne konšpiračné a pod. ale jedna myšlienka sa mi tam páči, že amici boli v totalnom srabe - viď tie super rakety čo vybuchovali .... ale z ničoho nič vypálili na mesiac, proste strašne velký krok v pred - ziadne skusenosti s vesmirom a pod
- prečo rusi nešli na mesiac tiež ? - však keby tam boli ako prvý, tak to by bola mega velka voda na mlyn propagande ....
- prečo Amstrongová "loď" bola ako kus plechu, keď vo vesmíre je radiácia taká aká tam je ?
- komu, to prospelo, že amici by boli prvý na mesiaci ? ( to prve videjko co som dal, tak tam je tiez pekne vysvetlene, kolko prachov v tom bolo, a ked ovce platili a nevideli vysledky, tak sa ziadalo niečo velké od NASA .... )
-celkovo 17 misí Apollo, prvý 6 bolo bez posádok, 7-10 s posádkami, robili obhliadky, 11-17 (okrem 13) s posádkami úspešne pristali na mesiaci (13 malo technické problémy) -čiže američania neposlali nič pred Apollo 11? (wiki na konci postu)
-to že bola kus plechu si si vycucal z prsta, či si odborník čo z videa a fotiek dokáže aj prd rozlíšiť?
-čo komu to prospelo? veď súperili so ZSSR a stálo to kopu prachov, to je tiež dôvod prečo sa dnes už o to nepokúšajú (wiki na konci postu)
- kde su na fotkách hviezdy z vesmíru ?
- kde je kráter po pristáti ?
- prečo tak málo fotiek ?
- hviezdy z vesmíru ti vysvetlí ujo Google, skús aj pohľadať odpovede pred tým ako položíš otázku, ktorá ma akože niečo vyvraciať
- kráter, opäť google alebo wiki na konci postu,
- Seth sem dával jeden alebo dva linky na stránky, kde boli fotky z každej jednej misie Apollo, aj zo zeme aj z vesmíru, je to par stran dozadu, skus si to nalistovať, vtedy sa veddy tiež rozčľoval, že je málo fotiek
uvádza sa z ekonomických dovodov rusi nepristáli na mesiaci ?? wtf, ekonomicke dovody ? .... to ako keby , kopem jamu najdem, meď, kopem hlbšie najdem striebro a uź už nachádzam zlato ale nemám na novú prilbu tak to zabalím .... aspoň tak to na mňa pôsobí ...
pozri si na wiki koľko stálo 17 misií Apollo američanov a potom sa ešte raz zamysli

Wiki
pegasusss
Light Professional
Light Professional

LuksKE
a čo? Preto, že rusi tam poslali ako prví zviera aj človeka nemohli američania pristáť na mesiaci ako prví? Kde je logika?
súhlasím s tebou, že môcť mohli, neni podmienka, že, pokial si nebol dostatočne dlho vo vesmíre tak nemôžeš pristáť na mesiaci .... ale prirovnal by som to k tomu, ako keď človek šplhá po stene = rusi zbierali skúsenosti krôčik po krôčiku , a amíci hneď na prvý šup zdolali 100m stenu .... rusi začínali v 1957 a amici v 1968 ( zdroj wikiperia ) - "začínali" = prvá skusenosť s vesmírom tzn. že tam niečo hodili a sledovali to
to že bola kus plechu si si vycucal z prsta, či si odborník čo z videa a fotiek dokáže aj prd rozlíšiť?
12 - 20 minúta toho prvého videa čo som dával, tzn. ja som si to z prsta nevycucal
čo komu to prospelo? veď súperili so ZSSR a stálo to kopu prachov, to je tiež dôvod prečo sa dnes už o to nepokúšajú (wiki na konci postu)
kebyže zobereš v úvahu, že tam neboli a že to vyšlo clekom lacno na študio a pod. srandy tak to nestálo tak vela a peniaze mohli použiť na ďalšie účely

hviezdy z vesmíru ti vysvetlí ujo Google, skús aj pohľadať odpovede pred tým ako položíš otázku, ktorá ma akože niečo vyvraciať
viď, video čo som priložil ( tajný vesmír ) daj si čas 48:20 .... takto asi vyzerá kamerovanie/fotografovanie vesmíru ( aspon podla mna )

kráter, opäť google alebo wiki na konci postu,
okej ten kráter ešte berem .... aj to s tými prachmi ....
beardie
Redeemer
Redeemer

pegasusss napísal:rusi začínali v 1957 a amici v 1968 ( zdroj wikiperia )
moja wikipedia hovori nieco ine
In January 1961, Shepard was chosen for the first American manned mission into space. Although the flight was originally scheduled for October 1960, delays by unplanned preparatory work meant that this was postponed several times, initially to March 6, 1961, and finally to May 5. On April 12, 1961, Soviet cosmonaut Yuri Gagarin had become the first person in space and to orbit the Earth.

On May 5, 1961, Shepard piloted the Freedom 7 mission and became the second person, and the first American, to travel into space.
meskali az 3 tyzdne
http://en.wikipedia.org/wiki/Alan_Shepard

k zbytku sa nemam dovod vyjadrovat
Napísať odpoveď