Arogantni vodici na cestach
Re: Arogantni vodici na cestach
Na priecestí sa vypínajú svetlá? O tom som nikdy nepočul...
"svetla sa maju prepinat na obrysove, ak oproti stojace vozidlo "oslnuje" vodica z dovodu profilu terenu pred priecestim"
Vau, zase som o niečo múdrejší... Keď som pred 8 rokmi robil autoškolu, asi som si to nevšimol 
Ja som o tom tiez v zivote nepocul
Ale ked som prvy pred zavorami, tak svetla vypinam spolu s motorom. Ale dlho som nestal za znizenej viditelnosti, inak by som asi motor nevypinal a nechal stretavacie. 
Tiež sa pripájam do krúžku nevedomosti
Aj keď možno to bude tým, že cez priecestie idem tak 2x do roka. Motor by som asi nevypínal a hlavne nie pri železnici, človek nikto nevie čo sa môže prihodiť.
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...svetlá treba vypnúť vtedy, ak sú/môžu byť oslňovaní protiidúci vodiči, alebo rušňovodič vlaku...rušňovodiči tiež na priecestiach niekedy vypínajú svetlá, keď charakter terénu spôsobuje oslnenie vodičov rušňovým svetlom...
ono to dava aj logiku... ked vam oprotistojace auto svieti do ksichtu, tak to veru prijemne nie je... a rozsiril by som to aj na dalsie auta, nielen prve... naposledy, ked som stal pred priecestim, tak zakruta pred a za priecestim, proste prvy stal, mal obrysovky, druhy stretavacie a presne nam vsetkym vypaloval diery do mozgu... motor vypinat? pri dlhsom cakani urcite, ale iba NA 
-
Grim
Darca
...ale veď to platí nie len pre prvé auto...
-
Traktorista
Guru
tak tak, pokial pridem k priecestiu a vidim ze tam chvilu budem vypinam motor a samozrejme aj svetla (ak nie je uplna tma a nie som posledny v kolone)
dokonca vo Svajci maju pri priecestiach tabule upozornujuce na vypnutie motora a tam to ludia dodrzuju, vseobecne neznasam ked maju ludia na volnobehu zbytocne nastartovane niekolko (desiatok) minut...
dokonca vo Svajci maju pri priecestiach tabule upozornujuce na vypnutie motora a tam to ludia dodrzuju, vseobecne neznasam ked maju ludia na volnobehu zbytocne nastartovane niekolko (desiatok) minut...
No tych co svetla ani netlmia mam najradsej, hlavne ked je este priecestie do jemneho kopceka a rusnovodic nevidi absolutne nic.. Takych som zvykol zrontgenovat reflektorom a potom ich to uz preslo 
JCM01, robis rusnovodica?
Nie, nerobim, ale bolo to moje hobby, a svojho casu som najazdil desiatky tisic km 
melonSVK: to kadiaľ jazdíš preboha ?
ved priecestie máš na každom rohu pomaly
Traktorista: tak potom sa radšej vyhýbaj taxi stanovištiam v zime, tam to fičí na voľnobehu každé druhé auto niekoľko hodín
Traktorista: tak potom sa radšej vyhýbaj taxi stanovištiam v zime, tam to fičí na voľnobehu každé druhé auto niekoľko hodín
Zaujimalo by ma vyznam vypnutia motora... Nerypem, len to chcem vedietTraktorista napísal:tak tak, pokial pridem k priecestiu a vidim ze tam chvilu budem vypinam motor a samozrejme aj svetla (ak nie je uplna tma a nie som posledny v kolone)
Šetríš palivo a nevypúšťaš zbytočne toľko exhalátov do ovzdušia? 
Inak máme opäť upršané jesenné večere.. a na cestách opäť kopec ľudí s hmlou pred očami..
Inak máme opäť upršané jesenné večere.. a na cestách opäť kopec ľudí s hmlou pred očami..
-
Traktorista
Guru
presne ako hovori brm, len z mojho pohladu nejde ani tak o setrenie paliva ako o tie emisie co vznikaju...
jasne, z moderneho benzinu su mozno nizke, ale po cestach jazdia kadejake brecky, takze keby to robila vacsina urcite by to malo efekt...
jasne, z moderneho benzinu su mozno nizke, ale po cestach jazdia kadejake brecky, takze keby to robila vacsina urcite by to malo efekt...
Pre tieto pripady mam pripravene dialkove svetla, obcas pomahabrm napísal:Šetríš palivo a nevypúšťaš zbytočne toľko exhalátov do ovzdušia?
A neviem ci som to tu uz nepisal, ale uz pred par tyzdnami som tak vecer natrafil na jedneho hmlovkara, ktory sa na mna lepil zozadu. Zapnutie zadnej hmlovky nepomohlo, ale pomohlo viacnasobne pouzitie ostrekovacov predneho skla
Dneska som zažil chuťofku.. 
Idem si v kruháči podľa predpisov, nevychádzam tam, kde 90% áut, ale až v ďalšom výjazde. Nejaký kamionista spravil zlý úsudok, čakal, že odbočím - ledva dobrzdil. Potom mi ukazuje, že blinker. Profík jak sa patrí. Smerovkou sa signalizuje výjazd z kruháča.
Idem si v kruháči podľa predpisov, nevychádzam tam, kde 90% áut, ale až v ďalšom výjazde. Nejaký kamionista spravil zlý úsudok, čakal, že odbočím - ledva dobrzdil. Potom mi ukazuje, že blinker. Profík jak sa patrí. Smerovkou sa signalizuje výjazd z kruháča.
-
audiotrack
VIP
keď je reč o kruháčoch, minule čakám pred kruháčom lebo auto nedáva smerovku tak predpokladam že ide ďalej a zrazu kruháč opustí. Za ním to isté druhé auto, a za ním ešte tretí kúsok bez smerovky. Ja tam čakám ako debil a pritom som mohol už dávno byť za kruhovým keby používajú smerovky tak ako majú
No však toto, najvačši pacienti sú ti, ktorí zapnú smerovku doprava pri vjazde, potom blikajú celý kruháč, a keď vychádzajú tak ju vypnú. Inak na toto by som zameral policajné kontroly. To, čo hovorí audiotrack v konečnom dosledku moze viest az k zapche.