Uz sa to tu riesilo. Zakon hovori o zastati na mieste z rozhladom. Cize sa treba na policajta usmiat a poslat ho prec. Aj on moze spravit chybu, nieje to stroj.Mrk napísal:vie mi niekto povedat, ako je to presne so STOP-kou ?
Zákon o cestnej premávke
Re: Zákon o cestnej premávke
-
Mrk
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Sorry, hladat ma nenapadlo
a jasne nieje stroj, ja len,ze mi tvrdil, ze bezne na to ciha a teda si je isty svojim tvrdenim
kazdopadne dik za rychlu odpoved
a jasne nieje stroj, ja len,ze mi tvrdil, ze bezne na to ciha a teda si je isty svojim tvrdenim
kazdopadne dik za rychlu odpoved
Ale ked si je aj sofer isty so vojim tvrdenim tak ho odkaze na DI a slusne pozdravi na rozlucku.
-
94jakub
Guru wannabe
Aj keď je tam čiara tak na nej nemusíš zastať pokiaľ odtiaľ nič nevidíš. A sú aj také križovatky. Neviem načo myslia tí kresliči a policajti keď to navrhujú.
-
audiotrack
VIP
by som chcel vidieť kde zastanú vodiči, keď je čiara pod snehom.
tá čiara je iba hranica križovatky (§ 2 Vymedzenie základných pojmov, písmeno e). O tom, že na nej máš zastať sa v zákone nič nepíše.
tá čiara je iba hranica križovatky (§ 2 Vymedzenie základných pojmov, písmeno e). O tom, že na nej máš zastať sa v zákone nič nepíše.
-
Mrk
Professional
ja som vychadzal z knihy pre autoskolu, kde to je formovane zhruba takto " Za predpokladu, ze miesto na zastavenie vozidla je mozne presne vymedzit, pouzije sa znacka "STOP...." v kombinacii s vodorovnou dopravnou znackou "priecna suvisla ciarara s napisom STOP"
ale kedze je to len hranica krizovatky, tak to s tym by nemalo mat nic spolocne
ale kedze je to len hranica krizovatky, tak to s tym by nemalo mat nic spolocne
-
RATZINGER666
Darca
pokial je tam ciara s napisom STOP, tak na nej zastavit musis, je jedno, ci mas vyhlad alebo nie...94jakub napísal:Aj keď je tam čiara tak na nej nemusíš zastať pokiaľ odtiaľ nič nevidíš. A sú aj také križovatky. Neviem načo myslia tí kresliči a policajti keď to navrhujú.
-
vendo
Guru
tak, ale ak tam nieje napis STOP pri tej ciare, tak zastanes kde mas rozhlad
-
hojko
Site Admin
A co v pripade, kde ciara a napis STOP este pred prechodom, avsak z toho miesta nic nevidiet, hmm??? Treba potom zastat aj na tejto ciare s napisom STOP a nasledne o 4 metre dalej, aby bol rozhlad do krizovatky??? 
-
audiotrack
VIP
a vieš o takom prípade?
-
hojko
Site Admin
Ano, poznam jednu taku krizovatku.
-
audiotrack
VIP
tak v tom prípade asi treba zastať na čiare, a potom by som križovatku prešiel smerom klasickej prednosti. Čiže ak mi stačí spomaliť, tak nebudem zastavovať. Ak mi treba v nej zastať, tak zastanem. A policajtovi by som povedal že na stopke som zastavil. Ak to teda je tak ako bolo spomenuté, že v prípade že je to vyznačené tak sa zastavuje tam, ak nie tak v mieste z ktorého mám náležitý rozhľad
//autoeditácia príspevku (18 Nov 2013, 10:38)
tu je presne ten tvoj prípad: stopka s čiarou pred prechodom, za ktorým je križovatka do ktorej z miesta stopky nevidno: http://auto.sme.sk/c/5052706/ako-sa-zac ... vatke.html
píše sa tam že máš zastaviť na tej čiare, ale viac už netreba. V križovatke potom dávaš iba prednosť.
//autoeditácia príspevku (18 Nov 2013, 10:38)
tu je presne ten tvoj prípad: stopka s čiarou pred prechodom, za ktorým je križovatka do ktorej z miesta stopky nevidno: http://auto.sme.sk/c/5052706/ako-sa-zac ... vatke.html
píše sa tam že máš zastaviť na tej čiare, ale viac už netreba. V križovatke potom dávaš iba prednosť.
-
Stoporko
VIP
Máme auto kupované ako nové, ktoré bude mať za chvíľu 4 roky. Ako je to s STK a emisnou? Na googli som našiel len informáciu, že stk treba PO 4 rokoch. Teda pokiaľ bolo auto prihlásené napr. 10.12. 2009, tak na STK a emisnú treba ísť DO 10.12.2013? Alebo hockedy PO tom dátume, no dovtedy, kým auto nebude mať 5 rokov? Mám z tej formulácie v zákone šalát a nerád by som to prešvihnúť. Díky.
-
audiotrack
VIP
do 10.12. ti ju treba spraviť
-
RATZINGER666
Darca
12/12
ale to bude tym cerstvym vodicakom
EDIT: Zaujimalo by ma, kto to spravi pod 30 sekund O_o pan N. opat raz prehana.
EDIT: Zaujimalo by ma, kto to spravi pod 30 sekund O_o pan N. opat raz prehana.
Fúha, 9/12.. sám som prekvapený!