Prosight - pyramida?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
obhajca
Amateur
Amateur

Re: Prosight - pyramida?

Príspevok od používateľa obhajca »

zdravím všetkých čitateľov tohto fóra a hlavne tohto príspevku...

na začiatok, aby ste nemuseli čítať všetko (bude to dlhé), poviem kto som...
áno pracujem pre danú spoločnosť...pred tým som mal skúsenosť aj s partnersgroup a ovb a budem písať aj o týchto spoločnostiach
Som študentom denného štúdia a MLM systém je pre mňa príležitosť do života, ktorej som sa chopil.

prečítal som si naozaj každý jeden príspevok a robil som si záznamy, pretože na strašne veľa vecí mám niečo, čo môžem povedať a obohatiť túto diskusiu

Začnem hneď od najdôležitejšieho a to je, že veľa z vás tu používa slovo pyramída.
Už to tu bolo vysvetlené a bolo tu veľa odkazov, kde to je vysvetlené tiež, no mnohí z vás stále radi používajú toto slovo.
Základ je ten, že pyramída vypláca svojich ľudí z toho, čo získa na registrácií nových ľudí, ktorý si myslia, že na tom zarobia. Najznámejší príklad BMG invest (na slovensku) "dajte tu peniaze a získate 37%!" áno super, možno tí na vrchole, ale ak raz nebudú ľudia, ktorý tam prídu, tak tí dole nebudú mať byť z čoho vyplatení.
A teraz MLM. To je systém na PREDAJ (je jedno čoho a pokojne to môže byť aj zmluva). Je to systém, v ktorom sa vytvára zisk a z toho sú platení sprostredkovatelia. Neviem čo ďalej povedať, je to úplne jednoduché a funguje to bezchybne (samozrejme pokiaľ to vedú schopní ľudia).

Ďalej by som spomenul rôzne spoločnosti, ktoré robia v tomto biznise (nezávislý sprostredkovatelia, nie tí, ktorí pracujú pre danú finančnú inštitúciu). Niektorí spomenuli, že sme všetci na jedno kopito. Áno, súhlasím. Je to tak, sú tam len malé rozdieli. ProSight avšak navyše okrem sprostredkovania učí ľudí finančnej gramotnosti ak chcú. Rôzne prednášky v škole a podobne o finančnej gramotnosti má často na starosti ProSight. Osobne (aj keď pre túto spoločnosť pracujem) si myslím, že tie projekty na školách sú fajn, ale je zbytočné ľudí lákať na tie semináre štýlom "naučíme vás". Je to pravda, ale trošku odveci. Nieje to určite zlé, ale je to hlavne prostriedok na získanie nových ľudí.
Každí finančný poradca z týchto spoločností, si myslí, že robí pre Vás len to najlepšie. A to aj robí, avšak len potiaľ pokiaľ má možnosti. Nieje v záujme žiadnej spoločnosti hovoriť ľuďom, že s týmto choďte tam, lebo Vám to tam spravia lepšie a preto ani svojich ľudí neučí hovoriť tieto veci. To platí určite pre každú spoločnosť.
Ak za vami príde mladý človek radiť vám o vašich financiách, nemusíte sa báť, že tí ľudia nič o tom nevedia aj keď je to možno pravda, pretože taký ľudia majú za sebou ľudí, s ktorými všetko konzultujú a v konečnom dôsledku Vám neporadí ten mladý ale ten, ktorý sa v tom naozaj vyzná. (tu je trošku rozdiel v spoločnostiach, ProSight učí odbornosť na ziačiatku, OVB to trvá dosť dlho) K tomuto by som ešte pridal naozaj dôležitú vec. Videl som hardu zmlúv životných positení a "všetky" boli dosť zlé. Niektorí sa tú oháňate ako mi môže taký mladý človek poradiť (nehovorím len o ProSight) ako môže vedieť viac ako ja. No jednoducho. Bol to naučený. Ruku na srdce koľký z vás sa to niekde učili snažili sa o tom zistiť čo najviac? A ktorým sa to aj reálne podarilo? Ak by to tak bolo, ľudia by doma nemali podpísané takéto zmluvy. Keď si prečítate podmienky a podobne, čomu z toho rozumiete? A ak poplatky a iné veci nie sú v zmluve (čo je bežné) ako zistíte, že tam vôbec sú, keď ani len neviete, že niečo také máte hľadať?
Zoberme si taký príklad. Máme dvoch ľudí, jeden na 25 a druhý 50 rokov. Ten starší sa celý život učil o IT a ten mladší o financiách, finančnom trhu a produktoch na finančnom trhu. Za kým pôjdete?...Situácia je taká, že máme tu kapitalizmus a strašne veľa vecí sa zmenilo. Starší zostali na tom, čo boli naučený a mladší získavajú informácie aktuálne, takže preto je aj málo starších ľudí, ktorý v tomto robia. Sila zvykov. A preto tu je otázka, komu sa zveríte? Či budete spoliehať na seba, ktorý neviete, čo v zmluvách hľadať, alebo na mladého, ktorý je zaučený.
Je pravda, že informácie, ktoré dostanete na školeniach sa dajú nájsť na internete. A viete ich? Zaujímali ste sa o to? Zjavne zo situácie na Slovensku vyplýva, že nie. Preto sa toto preberá na úvodnom seminári ProSight.

Teraz trošku o ProSight.
životné poistenia - u nás Vás na ne nenahovoríme. Práve naopak. Ukážeme prečo sú zlé a ako sa dá daná situácia riešiť.
poplatky - bohužiaľ vzdelanie nieje zadarmo v tejto dobe. Ani stredná škola, ani iná škola nieje bez poplatkov, to sa predsa nedá, Kto by tam robil?...
ďalej som zaregistroval príspevok, kde jeden človek napísal, že človek, ktorý ho do toho zaviedol sa nabalil (tých 50eur)...To nieje pravda. Ak človek ide na seminár, platí spoločnosti, ktorá peniaze rozdelí medzi lektormi, občerstvením, podkladmi (diplomatka, indexy, prednášky na papieri,...) a o tom by mal dostať riadny doklad o zaplatení (ja som ho teda dostal a dostávam ho stále, keď idem na školenie aj keď je to len suma 3eurá). Všetko sa pekne zdaňuje, čo je aj na bločku napísané a dokonca je na ňom aj logo ministerstva financií ako by malo byť na každom. Takže tie peniaze v žiadnom prípade nejdú tomu danému človeku a ten človek s vami len zbytočne strácal čas...
V tomto poplatku je registrácia v spoločnosti ale ničím vás nezaväzuje. Ak niekto nechce, nič ďalej nemusí...Ak človek niečo robil a má pod sebou ľudí a zrazu sa rozhodne prestať, tak dokonca je ďalej vyplácaný za svojich "podriadených". V ProSighte je systém taký, že máte medzi províziu o tom neskôr, ale ak však Vás váš človek predbehne v znalostich (je povýšený na vyššiu úroveň ako vy), automaticky spadne pod nového vedúceho, ktorým bude vedúci, toho, čo skončil. príklad 1 naberie 2 a 2 naberie 3...2 prestane pracovať a tým pádom nechodí na školenia a nedostáva povýšenia. Ak 3 nadobudne vyššie stupeň, spadne pod 1...jednoduché a takým štýlom ľudia ešte dostávajú výplatu aj keď nerobia, ale nieje to stále.

Teraz trošku filozofovania.
Niekto tu napísal normálne na tvrdo bez srandy "hľadaj si normálne klasické zamestnanie a nie debiliny ako podnikanie a práce v rôznych systémoch" :D to ma strašne pobavilo :D ak by boli len zamestnanci, tak by vlastne zamestnanci neboli vôbec, lebo by neboli podnikatelia :D niekto musí robiť niečo viac. Ale na to musí aj viac makať a ak sa snaží, tak sa mu to oplatí. Ten človek dokonca napísal, že má viac voľného času a možností :D prosím? zamestnanec? osobne nepoznám zamestnanie, kde by človek mal voľný čas, lebo keď niečo máš spraviť, musíš. Ak nie, spraví to niekto iný a podľa toho budeš "odmenený" zamestnávateľom. Tieto zamestnania majú limit a nikdy nedostanete viac. V ProSight mám šancu sa rozvíjať donekonečna...Existujú rôzne výskumy a počul som o jednom zaujímavom...relatívne chudobných a relatívne bohatých ľudí sa pýtali na rôzne otázky...Kto je podnikateľ? odpoveď chudobného - vykorisťovateľ, bohatí - chlebodárca, Kto je zodpovedný za vaše zlyhania? chudobní - to ON, bohatí - ja, čo pre vás znamenajú peniaze? chudobní - kazia charakter, bohatí - úcta a schopnosť pomôcť a podobne...a myslím, že každí si vie domyslieť ďalšie a ďalšie otázky a odpovede...
Strašne veľa vecí, čo tu hovorím sa stále v ProSighte opakujú až mi je to zlé písať :D ale čo už...
Ak chcete niekomu pomôcť, musíte mu najprv vedieť pomôcť a to často krát znamená, že musíte mať peniaze.
Akú najväčšiu finančnú hotovosť ste mali niekedy v rukách? A ako ste sa cítili, keď ste ju držali? Zle? neverím...
Pre to ale niečo musíme spraviť a začiatky sú ťažké. Nikto vám neverí a podobne. Preto ak vás niekto prehovára je jasné, že je na začiatku tohto biznisu. Iní vás nepotrebujú.
O tomto biznise sa hovorí ako o okrádaní. Mám predstavu, prečo sa to hovorí. Niekto využije tieto služby, lebo je v problémoch. Bohužiaľ kvôli vlastnej chybe zničí seba, svoju rodinu a podobne...A zase sme tam, kde sme boli. Kto je na vine? to nie ja, to ON...Samozrejme existujú podvodníci, ktorí pracujú pre finančné inštitúcie a podpíšu Vám takú zlú zmluvu, že to nieje ani možné :D len kvôli tomu, aby dostal, čo najväčšiu províziu...preto existujú nezávislé spoločnosti akými sú ProSight OVB partnersgroup fincentrum a podobne. Častokrát vám vybavia oveľa lepšie veci, ako by ste mohli sami, to už tu niekto napísal, pretože s finančnými inštitúciami (banky, poisťovne, správcovské spoločnosti, ...) majú podpísané zmluvy a majú vytvorené špeciálne programy, ktoré normálnym klientom neponúknu. Prečo? ak ste už tam, nechce ísť ku konkurencií a dáte tam čokoľvek začokoľvek. Ak však využívate nezávislého poradcu, chce vám poradiť to najlepšie a to znamená, že buď vám tá inštitúcia dá lepšiu ponuku, alebo pôjdete ku konkurencií. Čo je pre danú spoločnosť lepšie? predsa mať z vás menej, ako nič, nie? (pretože by ste boli v konkurencií) Snáď som trošku vysvetlil princíp.

ďalej tu mám poznámku o ekonomických školách. Niekto písal, že človek študujúci na ekonomickej fakulte vie po 1. semestri viac, ako takýto poradca. CHYBA. Tieto školy učia úplne iné veci a nie produkty na finančnom trhu. Všetko školy všeobecne učia teóriu a nie prax, čo každí zamestnávateľ hľadá.

prečo pracujeme v týchto spoločnostiach a nie v McKinsey, ESMA, Ministerstve financií, Moody's, Standard&Poor's, ...? Jednoduché. Dostali sme príležitosť a využili sme ju. Baví nás to...Čo ďalej dodať?

To je zatiaľ asi tak všetko. Ak máte ešte nejaké otázky, pokojne súkromné správy, alebo píšte tu, budem sa snažiť to tu kontrolovať a som zvedaví, či niekto z vás ma presvedčí, že to čo robím je zlé. Možno som na niečo zabudol, ale nevadí.
Dúfam, že diskusia sa znova rozprúdi :P
pinco
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa pinco »

No nič nové si nenapísal. Toľko textu a dokopy vlastne nič. Že si sa chytil príležitosti si mohol napísať v jednej vete. Dalo by sa reagovať takmer na každú tvoju vetu, ale načo? Tu už diskusia prebehla a tí, čo už majú skúsenosti s podobnými spoločnosťami, svoj názor nezmenia. Ty ich ešte nemáš. Vidieť to na tvojej zanietenosti. Dobrá správa je, že ono ťa to prejde. Skôr, či neskôr.
obhajca
Amateur
Amateur

čože? nič nové som nenapísal? podľa som toho napísal dosť o čom sa nehovorilo. A dúfam, že som hlavne vysvetlil systém práce a snáď z neho aj je jasné, že nie všetci sa len snažia naplniť svoje peňaženky na váš úkor...
pinco
Darca
Darca

A snáď mi nechceš povedať, že to robíš pre dobrý pocit.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

vo svojom prispevku si prakticky napisal ze "lepsie zverit svoje financie do ruk niekomu kto ma aspon nejake financne vzdelanie nez sa o to starat sam ked o tom nic neviem". s tym pravdaze suhlasim ale dodavam ze NAJlepsie je zverit svoje financie niekomu kto na to ma skolu (najlepsie vysoku), a nie niekomu kto mal nejaky kurz a uz si mysli aky je on velky financnik. :D
obhajca
Amateur
Amateur

samozrejme, že to nerobím len pre dobrý pocit :) teda to je diskutabilné - dostanem peniaze = mám dobrý pocit :D ale to je niečo iné... ty pracuješ, dostaneš výplatu, ja pracujem ja dostanem výplatu...išiel som do toho s tým, že chcem zarobiť pre čo iné? v dnešnom svete každí deň potrebuješ pracovať s peniazmi a preto musíš robiť všetko preto, aby si sa uplatnil...v tomto som videl veľkú perspektívu hlavne v tom, že sa niečo potrebné naučím o financiách, čo je ako som už napísal v dnešnom svete nevyhnutné

EDIT: okej hotwire...a teraz si to zober tak...
v tom dlhom príspevku som už napísal, že dnešní starší ľudia, ktorí sa do toho vyznali, nemajú ani páru o tom ako to ide dnes, pretože trh sa neskutočne vyvíja. tak ako všetko. Od socializmu sa toho veľa zmenilo a pre nás mladých, dôchodok nebude existovať, čomu veľa ľudí nechápe prečo, ale to je na dlhšiu diskusiu.
starší ľudia taktiež zomierajú. Takže, čo je potrebné? nájsť nových, ktorý budú pre ľudí pracovať. A ako sa to majú naučiť? chodiť 10 rokov na školenia? a dovtedy? budú žiť zo vzduchu? NIE. jediný normálny spôsob je prax a prax...a to je to, čo dnešným ľuďom vychádzajúcich zo škôl chýba. A aj na ekonomickej. Tieto veci sa tam absolútne neučia a nikdy sa učiť nebudú, lebo to nieje v záujme nikoho (štátu, politikov, podnikateľov,...)

na jedno pracovné miesto na slovensku vychádza 25 ľudí, ktorí sa na to hlásia (Košice 47!)...povedz mi, čo robí obyčajného mladého neskúseného človeka lepším, ako je 24 jeho kamarátov z vysokej? prečo práve on/ty, by si mal byť zamestnaný?
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Dal som si tu námahu a prečítal som si celý ten tvoj príspevok. No k niektorým vetám sa ti vyjadrím.
Niektorí sa tú oháňate ako mi môže taký mladý človek poradiť (nehovorím len o ProSight) ako môže vedieť viac ako ja. No jednoducho. Bol to naučený. Ruku na srdce koľký z vás sa to niekde učili snažili sa o tom zistiť čo najviac? A ktorým sa to aj reálne podarilo? Ak by to tak bolo, ľudia by doma nemali podpísané takéto zmluvy. Keď si prečítate podmienky a podobne, čomu z toho rozumiete? A ak poplatky a iné veci nie sú v zmluve (čo je bežné) ako zistíte, že tam vôbec sú, keď ani len neviete, že niečo také máte hľadať?
Žiadna zmluva alebo nejaký finančný produkt sa nedá naučiť! Takým veciam musí človek v prvom rade rozumieť, musí si vedieť vysvetliť každé jedno slovo, musí vedieť počítať a nie oháňať sa tým, že však "ja som sa to naučil a preto to viem lepšie ako ty". Takého by som kopol do riti a viac by som ho nechcel vidieť. Zmluvu si vie preštudovať každý jeden gramotný rozumne zmýšľajúci človek, ktorý sa nenechá ovplyvniť nejakým gašparkom. Napríklad také životno-investičné poistenie. Príde gašparko so super-mega zmluvou, ktorá je podľa neho presne na mieru. No keď si spočítam sumu, ktorú by som každý mesiac platil nejakej spoločnosti určitý počet mesiacov, tak zistím, že tá suma € x mesiace je vyššia, ako uvedená výsledná suma v zmluve! A s takýmto gašparom som už jednu skúsenosť mal. A keď už by som aj išiel podpisovať nejakú zmluvu, vždy si čítam úplne všetko a podľa potreby aj niekoľko krát po sebe. Takže takýto naučený gašpar mi je na dve veci.
Samozrejme existujú podvodníci, ktorí pracujú pre finančné inštitúcie a podpíšu Vám takú zlú zmluvu, že to nieje ani možné :D len kvôli tomu, aby dostal, čo najväčšiu províziu...preto existujú nezávislé spoločnosti akými sú ProSight OVB partnersgroup fincentrum a podobne. Častokrát vám vybavia oveľa lepšie veci, ako by ste mohli sami, to už tu niekto napísal, pretože s finančnými inštitúciami (banky, poisťovne, správcovské spoločnosti, ...) majú podpísané zmluvy a majú vytvorené špeciálne programy, ktoré normálnym klientom neponúknu.
Aj OVB, aj Partners Group a aj iné spoločnosti majú stále rovnaké zošity, ktoré sú ako návrh zmluvy. Vždy si len vyberú ten správny zošítok, do ktorého načarbú informácie o klientovi a odošlú to danej spoločnosti, ktorá to spracuje a následne pošle klientovi plnú zmluvu podpísanú zástupcom alebo riaditeľom danej spoločnosti. Žiadne špeciálne zmluvy, žiadne špeciálne podmienky ani nič podobné sa pre klienta nekoná. Môžeš ma skúšať presviedčať o opaku koľko len chceš. A tie provízie sú kapitola sama o sebe. Každá jedna spoločnosť za daný produkt ponúka sprostredkovateľovi inú províziu. Do OVB ma chcel nahovoriť jednej bývalej kolegyne muž. Chvíľu som tam vydržal počúvať tie žvásty. Veľmi rýchlo som pochopil, aká banda to je.

A na záver len toľko. Nech sa ti darí a neotravuj s takými blbosťami ľudí, ktorí o tom majú svoju mienku na základe určitej skúsenosti, poprípade viacerých skúseností.
pinco
Darca
Darca

Čiže sa snažíš naplniť si peňaženku na úkor iných. To, že sa niečo popri tom naučíš je plus, ale nie priorita. Priorita sú peniaze. A keď vidíš všetkých tých "úspešných" ľudí na školeniach, tak si z toho ešte viac nadšený. Robíš to pre peniaze, nie pre ľudí.
obhajca
Amateur
Amateur

Noobsz DJ...áno zmluva sa nedá naučiť, vidím, že sa rozumieš...ale veď na tých školeniach sa učí tomu rozumieť, presne tak ako tomu rozumieš ty. nechápem o čo ti ide touto poznámkou. Pracujem pre ProSight a tam ti nikto IŽP neponúkne. Preto som tam. Transparentnosť. Ukážeme všetko dobré aj zlé. ukážeme poplatky na našich produktoch. Ale s tým, že ti mi neponúkneme niečo viac ako sama daná spoločnosť, kde ti to sprostredkujeme. Neviem, či môžem napísať príklad, tak to radšej nespravím, ale sám som si skúmal stránky a pýtal sa ľudí v danej spoločnosti, či mi vedia dať ten nás produkt. A odpoveď ? ani o ňom nepočuli. Totiž ich zamestnanci to ponúkať nemôžu, tak načo by im to bolo.

A tak ako tu môžte písať vy a ohovárať tento obchod, tak isto môže ja napísať, čo si myslím, tak prosím tie kecy, že neotravuj ľudí si nechaj pre seba.

pinco...ok
nechceš mať nič dočinenia s ľuďmi, ktorý si na tvoj úkor naplnia peňaženku? v tom prípade nemôžeš byť zamestnanec. iba SZČO alebo podnikateľ...si?
predstav si hocijaký podnik. príde zákazka, riaditeľ si zoberieme X eur, analytik X/3, kontrolór X/5, a zamestnanec X/10...riaditeľ nič nespravil a má z tvojej práce zisk...prečo si tam? toto je zlý postoj...

či pôjdete do danej spoločnosti cez nezávislú sprostredkovateľskú spoločnosť, alebo pôjdete priamo tam, stále bude na zmluve "sprostredkovateľ", ktorému pôjde provízia...

EDIT: pinco robíš ty svoju prácu pre ľudí? podľa mňa pre peniaze...ako každí. Tvárite sa tu ako najlepší ľudia na svete a že nám na vás vôbec nezáleží. a ako pomáhate vy ľuďom? posielate mesačne peniaze sociálne slabším?
pinco
Darca
Darca

Neviem odkiaľ si vyčítal, že nechcem mať nič dočinenia s ľuďmi, ktorí si na môj úkor naplnia peňaženku. Ja chodím do práce kvôli peniazom a nesnažím sa to skrývať za nejakú pomoc druhým. Si serieš do úst. Najprv napíšeš, že "nie všetci sa len snažia naplniť svoje peňaženky na váš úkor" a následne sa priznáš, že to robíš pre peniaze.
obhajca
Amateur
Amateur

ale nie na úkor klientov :) to je snáď rozdiel
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Vieš. problémom je toto: Ty si za to platený, máš z toho provízie. Tí, ktorí sú nad tebou, dostanú časť provízií z tvojich provízií. A takto to pokračuje ďalej až na samotný vrchol. Môžeš (môžete) to zakrývať akýmkoľvek výrazom, je to jednoducho pyramída, aj keď (zatiaľ) legálna. Faktom, že si za to platený, sa dostávame k jednej veci, ktorú síce viac používame vo svete legislatívy, ale hodí sa aj tu - je to krásna vec zvaná "konflikt záujmov". Vzhľadom na to, že ty zarobiť chceš, klientovi ponúkaš veci, ktoré sú podľa teba dobré pre neho, ale samozrejme aj pre teba. Na tých školeniach ti každá z týchto pseudofiriem do hlavy natlačí iba to, čo ona potrebuje, aby bolo natlačené.

Ako tu už jeden "expert" pred tebou tvrdil, že oni učia ľudí finančnej gramotnosti. Áno - obmedzeným spôsobom, ktorý vyhovuje im. Určite neponúkate investičné fondy v zahraničí, po celom svete, veci z forexu, najdynamyckejšie akcie, prehľady a predpovede - ponúkate iba istý balíček služieb, na každej jednej z nich zarobíte - ty a aj tí nad tebou. Nie sú to žiadne "výhodné zmluvy", sú výhodné iba pre vás. Všetky tie poistenia a iné bludy sú vyhadzovaním peňazí do vetra, pretože až náhodou dôjde k poistnej udalosti, poisťovňa s každým klientom zatočí poriadne tak, aby mu nemusela platiť alebo aby mu platila čo najmenej, pričom neraz dôjde aj k niekoľkoročným súdnym naťahovačkám - píšem z vlastnej skúsenosti, moji rodičia taktiež uzavreli "supervýhodnú a výnosnú" zmluvu s jedným z "expertov" zo ZFP, čo je klon Prosight, čo je klon All4business, čo je klonom OVB a tak by som mohol pokračovať ďalej.

Inými slovami - ty iba ponúkaš služby, ktoré vyhovujú tvojej firme v každom ohľade. Môžeš to nazývať sprostredkovaním, môžete sa hrať na altruistov, je to jednoducho biznis, v ktorom sa nabaľujete uzatváraním doslova nepotrebných vecí, ktoré okrem toho určite nie sú tým najvýhodnejším produktom na trhu. Nie ste transparentní, všetko chcete "predikutovať medzi štyrmi očami", aby ste svoju obeť spracovali, aby sa chytila na jeden z vašich "skvelých produktov". Hráte sa na úprimnosť, no mnoho iných vecí obeti nepoviete.

Môžeš kľudne písať, čo si myslíš, je to diskusné fórum. Na rozdiel od teba tu ale poniektorí máme skúsenosti s financiami a máme aj vzdelanie ekonomického smeru. A preto vieme, že všetky tieto firmy sú iba pyramídami plnými zbytočných "produktov".

Riaditeľ v podniku nič nespravil? Vieš ty vôbec, čo je to viesť firmu a byť riaditeľom? Ja viem, je to opäť tá istá mantra, ktorú tu už roky počúvame od ľudí podobných tebe. Riaditeľ firmy (ak to nie je štátny podnik, ktorý funguje ináč, samozrejme) musel do nej vložiť časť svojho života, musel ju rozbehnúť, musel sa postarať o to, aby všetko fungovalo. Teda nech zarába na mojej práci, zaslúži si to, lebo mi prácu dal. U vás ale tí navrchu nerobia NIČ, iba dostávajú podiely za to, že v nejakom štáte rozbehli pyramídu. Morálka a poctivosť ušli.

Netvárime sa ako najlepší ľudia na svete (a áno, som SZČO, našťastie nie na Slovensku). Ale sme morálne a eticky určite lepší ako ľudia, ktorí pracujú pre tieto oblbováky. Čo je ťa do toho, ako my pomáhame ľuďom? AJ ak by sme nepomáhali (dane platíme na čo, nevieš?), ešte stále im neškodíme, ako spomínané pseudofirmy a veľkovýrobne na poistky a "výhodné investície".
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

napr. môj otec už ma niečo cez 10 ročnu prax v poisťovníctve, ma vyštudovanú VŠ poľnohospodársku v Nitre ale stále ho viac ťahalo k "poisťovníctvu", preto sa aj vydal takou cestou a začal robiť poisťovníctvo kde zarábal nemalé sumy, prešiel si dlhú púť, podnikal vo viacerých oblastiach ale stále sa "popálil" tak sa nakoniec vrátil k poisťovníctvu čo ho živí dodnes a nevyzerá to tak že by zarábal málo skôr by som povedal nadpriemerne(žijem v malom meste na východe slovenska kde majú skoro všetci minimálnu mzdu :lol:), niekoľko rokov už má vlastnú maklérsku spoločnosť, síce nieje nejak extra známa ako vyššie spomenuté OVB, Partners..., má len malú skupinku ľudí ktorá sa snažía robiť naozaj kvalitne poistenie nie také ktoré daný klient vôbec nevyužije, napr. Pohrebné náklady pre 9 ročné decko :roll: a nechodí zvoniť po bytovkách ale klienti si ho vyhľadávajú sami

tiež by som sa chcel vyjadriť konkrétne k poisteniu, kde máte toľko možností ako využiť to poistenie či už PN, denná dávka za dobu nevyhnutného liečenie úrazu atď. to sú ľahké spôsoby ako získať svoje peniaze od poisťovne späť, tiež poznám ľudí ktorý vložili do poisťovne niečo cez 600€ a vytiahli z nich 3500€(za 1 rok) tj. zisk 2900€, všetko je to len o tom aké "pripoistenia" si zvolíte popr. vám ich dotlačí do hlavy finančný poradca, aj keď to je veľmi rozšírené, nemalo by to tak byť, finančný poradca by vám mal len poradiť čo by bolo pre vás najvhodnejšie a vy sa musíte rozhodnúť či to potrebujete alebo nie

PS: ospravedlňujem sa za môj písomný prejav, pokiaľ by bolo niečo nejasné alebo by ste sa chceli niečo opýtať ohľadom poisťovníctva tak NO PROBLEM (mám 17 rokov a v budúcnosti sa chcem venovať poisťovníctvu, síce ešte nemám také schopnosti ako otec ale pomaly sa do toho dostávam)
pinco
Darca
Darca

Tak to mi je teda toľko možností. No naozaj neviem, čo skôr si z toho vybrať. Či mať len ľahkú PN alebo si zlomiť, nebodaj niečo amputovať, aby som dostal peniaze. No neviem veru. A čo budem potom s toľkými peniazmi robiť? To aby som si niečo spôsobil, aby som peniaze vôbec videl. Vynikajúci nápad.

Poistka je naozaj úžasný sporiaci produkt. Teraz si mi otvoril oči. Ďakujem ti. Určite sa tomu v budúcnosti venuj. Máš na to.
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

poistka je poistenie, v podstate sa to dá považovať za sporenie len do do určitej miery, kedže z mesačného poistného idú peniaze aj na pripoistenie,

uvediem príklad, ak by som si teraz uzatvoril poistenie u spoločnosti Wuestenrot (IŽP) na 30 rokov a mesačne 33€
pripoistenia:
- trvalé následky 12000€
- nevyhnutné liečenie úrazu 10€ denne(viac sa nedá dať kedže som študent)

mi vyšla celkovo našporená suma 15 768,91 € a zaplatil som len 11 880€, v podstate zhodnotenie 1% ročne s tým že mám pripoistenia ktoré niekedy využijem, napr. v zime sa šmyknem na ľade a vytknem si členok, tak mi poisťovňa zaplatí toľko dní koľko som sa liečil, dajme tomu mesiac, tak mi vyplatí 300€ to bol len jeden z mnohých príkladov
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Na sporenie to nie je vhodne, kedze inflacia bola doteraz vzdy vyssia ako 1% (akurat tento rok je vraj 0.9%). Poistka je proste poistka, zarobit sa na tom da iba v pripade urazu a aj to sa poistovne vzdy vykrucaju, aby museli platit co najmenej.
obhajca
Amateur
Amateur

áno poistky sa naozaj nemajú používať ako nástroj n sporenie. zbytočné poplatky platiť poisťovni. sporenie sa robí v správcovskej spoločnosti a to je najlepšie. keď chceš byť krytý, tak si sprav úrazové poistenie.

ešte k tomu môjmu vyplácaniu. Tu nastáva problém, prečo si myslíte, že vás nútime do niečoho, kde najviac získame. Ja či niekomu spravím IŽP (čo teda vôbec nerobím, načo?...), alebo niečo iné, kde dá toľko isto peňazí, ale je to pre neho lepšie, tak za obidve tieto veci dostanem zaplatené rovnako. Takže, vám ponúknem tú lepšiu možnosť, pretože ak by som to nerobil, robilo by to zlé meno a z dlhodobého hľadiska to potom nemá zmysel.

Nechápem prečo by MLM malo byť zakázané. Fakt nevidíte ten rozdiel? my do firmy peniaze prinášame. pyramída má len toľko peňazí koľko získa ľudí a to musí skrachovať raz určite. My vytvárame nové peniaze stále dookola, aj keby neprichádzali ľudia.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Poistky nie sú a nemajú byť nástrojom na sporenie. Okrem toho, tie "garantované výnosy" nie sú garantovanými výnosmi. Na Bitcoine zarobím viac ako na vašich poistkách. Nepotrebujem žiadne poistenia, sú to zbytočnosti.

My si nemyslíme, že "nás nútite do niečoho, kde najviac získame". Zjavne si si neprečítal môj príspevok poriadne. Ja som písal o tom, že ľuďom radíte to, na čom zarobíte. Bez ohľadu na to, či ide o "najviac", alebo iba "priemerne" vysoký zárobok. Všetko to, čo ponúkate, nemá s naozajstnými investíciami nič spoločné. Zlé meno nepotrebujete "robiť", vy ako pyramída ho už dávno máte.

Aj vaša pyramída má iba toľko peňazí, koľko má ľudí. Ak by tých ľudí nebolo, už dávno ste hore bruchom. Akože to vy "vytvárate nové peniaze"? Môžeš vysvetliť?
obhajca
Amateur
Amateur

keby pyramída prestala naberať nových ľudí, nemá z ničoho peniaze a teda nemôže vyplácať.
MLM keď nemá ľudí, tak sa nič nedeje. Nedostanete výplatu, lebo nikto nič nespravil.
A peniaze predsa vytvárame z obchodov. Niekto podpíše zmluvu na pravidelne investovanie dajme tomu a z toho nám správcovská spoločnosť pošle províziu.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

A ak Prosight prestane naberať nových ľudí, z čoho bude mať peniaze a z čoho bude vyplácať? To tých zopár ľudí, ktorí sú do nej zapojení, poistí celé Slovensko? Nie, Prosight naberá nových ľudí, pretože chobotnička potrebuje nové zdroje, nových poistencov, nové obete. Nevidím v tom žiaden rozdiel.

To je vytváranie peňazí? Provízia? Ako som už napísal vyššie - nebudú noví ľudia, nebudú noví poistenci, nebudú provízie, nebudú peniaze a nebude ani Prosight. Tí najvyššie sa nabalia bez roboty a tí ostatní by si mohli konečne hľadať zmysluplnú prácu, namiesto predávania hlúpych poistiek a podobných bludov.

Ale aj na teba mám otázku: Čo študuješ, aké máš ekonomické vzdelanie a koľko rokov praxe s financiami máš. Pod ekonomickým vzdelaním myslím naozajstné vzdelanie, nie vypatlávanie na prednáškach firmy.
Napísať odpoveď