Prosight - pyramida?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
yoggy

Re: Prosight - pyramida?

Príspevok od používateľa yoggy »

presne ako napísal obhajca: nič sa neurobí, tak výplatu nedostane; čo je podľa teba na tom pyramídové? :roll:

podľa tvojej "pyramídy" fungujú skoro všetky služby na slovensku aj v zahraničí napr také o2, pokiaľ si u nich zriadiš paušál tak oni dostanú províziu, také to máš aj v bankách výplatu za priehradkou dostane takú koľko účtov otvoril, vklady atď. lenže tam musíš povinne sediet ale poisťovníctvo ti dáva voľnosť, napr cez máj, jún zamakám a cez júl a august pôjdem na dovolenku, za toto obdobie budem mať ale nulové príjmy popr. ak mám nejakých ľudí pod sebou, tak dostávam tzv. medzí províziu, dá sa o tom povedať že je to pasívny príjem, takže v podstate stačí nájsť šikovných ľudí a si za vodou... teraz čakám od teba reakciu že znova nalákame ďalšieho do toho svinstva :lol:
seth82
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Nebudem ti to vysvetľovať, nechce sa mi, vygúgli si to. To, že niekto v tvojej rodine robí poisťováka, neznamená, že si na to odborníkom. A keďže nemáš žiadne ekonomické vzdelanie, nemám najmenšiu túžbu sa s tebou o tom baviť, čudujem sa sám sebe, že tu ešte stále reagujem na týchto "finančných poradcov"...
yoggy

:lol: typický slovák, nemá VŠ tak sa s ním baviť nebudem :roll: ja sa nepovažujem za finančného poradcu ani za odborníka, ja len píšem podľa mojich vlastných skúsenosti a znalostí ktoré som zatiaľ nadobudol nie na školeniach typu Prosight ale reálne v praxi, inak usudzujem ži žiješ v zahraničí snáď sa tam máš lepšie na slovensku, ale tí čo zostali a žijú na východe slovenska a majú minimálnu mzdu, hľadajú spôsoby ako zarobiť ľahké peniaze, má na výber niekoľko možností buď bude poisťovákom kde nemusí investovať nič(v prosight za to musíš platiť) a môže zarábať slušné peniaze alebo sa zapojí do nejakého slávneho MLM ako oregano gold (tuším tak nejak sa to volá) kde investícia je veľká, musí si zakúpiť vzorky káv a potom ešte tú predraženú kávu aj predávať a zarobí tak akurát na chleba ale každý mesiac musí ešte kúpiť balíček kávy, takže v podstate zarobil hovno a dalo by sa povedať že aj prerobil, ďalšie typy MLM spomínať nebudem kedže sú tam veľmi malé zárobky a veľké investície
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

V praxi? Akú už len 17 ročný sopliak môže mať prax? Dostávaš tak maximálne vreckové od fotra a to je jediný obnos tvojich peňazí, s ktorými hospodáriš, tak tu netáraj o praxi. Absolútne ešte nemáš predstavu o živote, o reálnom fungovaní v tomto svete. Nič si ale z toho nerob, v tak mladom veku, takúto predstavu má málokto. Tak tu aspoň nerozdávaj rozumy, keď sa rozprávajú dospelí, ty šúchaj nohami.
yoggy

áno ty si tu najmúdrejší a máš najväčší pipík, ktorého máš aj v avatare,

a vy máte koľko rokov "ujo"? by som vás chcel vidieť čo ste vy v 17 rokoch robili, nebodaj chlastali a pýtali peniaze od rodičov? a teraz sedíte v plesnivej kancelárii alebo nebodaj kopete kanály? ja Vám "ujo" moju prax a skúsenosti písať nemusím ale otočme kartu aké skúsenosti máte vy?
pinco
Darca
Darca

Si ty otáčaj pexeso doma. V 17 som robil presne to, čo si napísal. Chlastal a pýtal peniaze od rodičov. Rozhodne som sa však nehral na múdreho a nerozprával o tom, o čom som nemal ani šajnu.
yoggy

nemal ani šajnu? to si odkiaľ nabral? to že mám 17 rokov znamená že o tom nemám ani šajnu? :lol: len preto že si starší tak určite máš o tom väčšiu šajnu ako ja :roll: možno aj máš, opakujem otázku aké máš skúsenosti s poisťovníctvom, keď všade vypisuješ aké je to na p*ču, nebodaj to ti povedal nejaký kamarát pri pive a toho sa držíš? videl si už niekedy ako funguje taká "sprostredkovateľská" firma z vrchu? asi nie čo :wink: ale hlavne že tu rozdávaš rozumy, ja tu len píšem svoje názory a nie každého odsudzujem ktorý nieje dospelý, ako napríklad ty
pinco
Darca
Darca

Pracoval som pre OVB dosť dlhú dobu na to, aby som zistil, ako to funguje. Keby si si prešiel aj iné témy, tak by si to vedel. Nemáš o tom ani šajnu, tak ako som napísal. Nezarábaš, živia ťa rodičia, nevieš, aké to je starať sa sám o seba, nevieš, aké to je nemať ani korunu, nevieš narábať s peniazmi. Teraz ti je to jedno, tvoj pohľad je jednoduchý, ale keď sa budeš musieť postaviť na vlastné nohy, tak ťa realita preberie.

Ja ťa neodsudzujem. Píšem len, že ešte nemáš reálne skúsenosti. A máš na to právo, si v podstate ešte dieťa.
obhajca
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa obhajca »

ja študujem IT, nikdy som na VŠ nepreberal ekonomický smer.
je to problém? v číslach som (môžem sa snáď pochváliť) dobrý a nič viac ti netreba. Všetko, čo potrebuješ vedieť, budeš naučený. A raz som to už hovoril, VŠ ekonomická hocijaká nikoho nikdy nenaučila čítať malé písmenká v zmluvách a rozumieť im. Toto žiadna škola nenaučí, lebo to nieje v nikoho záujme. Môžte byť radi, že ProSight robí školenia na stredných školách ohľadom financií a učí možno práve vaše deti, ako sa k peniazom správať.

A ešte k tej pyramíde :D ...ja to nechápem ako môžte byť tak slepý...Samozrejme, nepodpíšeme zmluvy, nič nedostaneme...MY TO VIEME.
pyramída zaručuje, že dostanete späť svoje peniaze a omnoho viac (čo koniec koncov nieje pravda)...my VIEME, že ak nebude, čo robiť, tak sme skončili...preto sa plánuje rozrastanie do celej európy :) ...
A ešte jedna vec...nebude koho poistiť, nemáme prácu. Áno pravda. Predstavte si teraz ale nejaký veľký podnik, napr. USS. USS dostane zákazku aby vytvorili to a to a dostanú toľko a toľko. Tí zamestnanci sú platený štýlom riaditeľ najviac potom každý ďalší stupeň menej...reálne riaditeľ nič nespraví, lebo robia jeho zamestnanci, a u nás "riaditeľ" (vedúci) dostane za to, čo spraví zamestnanec oveľa menej...tak čo je viac fér?
A čo teraz keď USS nedostane tú zákazku? čo budú potom robiť?...chápeš? je to to isté, ako keď my nebudeme mať komu podpísať zmluvu.
USS skrachuje...a je USS podľa teba zlá firma, pyramída, ktorá by mala byť čím skôr zatvorená?

takže nám je jasné, že keď nebude komu podpísať nejakú zmluvu, tak nič nezarobíme, nie sme lákaný, že nič nebudeš robiť a budeš zarábať...vôbec to tak nieje, častokrát sa nadreme toľko (psychicky a časovo), že si to žiadny zamestnanec nebude vedieť nikdy predstaviť...poznám človeka, čo tam super zarába, ale daň za to je, že pracuje každý jeden deň minimálne 13 hodín. Viete si predstaviť, že vy vo vašom zamestnaní budete KAŽDÝ JEDEN deň 13 hodín?

ešte niečo k pyramíde?...

EDIT: nevšimol som si, že je tu už 9 strana :D
okej takže teraz prestaňte na seba kydať, to som nechcel...
ako sa naučíš prax? jedine, že do nej budeš zapojený predsa nie? to, čo píšeš nedáva logiku z dlhodobého hľadiska, keby ľudia bez skúseností nemohli začať pracovať v nejakom obore (lebo nemajú prax), tak nebudú pracovať nikdy a o 15 rokov podľa teba by vymreli ľudia, čo niečo vedia a boli by sme v ****

A po druhé...keď má niekto 17 nevie hospodáriť s peniazmi? to je blbosť, ide len o to, do akého prostredia bol vložený...čo keď nemajú na nájom? čo keď žijú zo sociálky celý život? nehovorím, že by to nebola ich chyba, ale to neznamená, že mladý človek nevie hospodáriť
ja osobne som bol narodený do veeľmi zúžených podmienok a častokrát som nešiel ani von, lebo som si povedal, že radšej si odložím to euro, čo by som dal na kofolu a vyseriem sa na dristy kamarátov, čo by som počúval, ktoré mi do života nemajú čo dať...ale je na každom ako si postaví svoj svet, lebo svet si buduješ najprv v hlave a potom je už len otázkou času, kedy sa ti podarí dosiahnuť svoje ciele
pinco
Darca
Darca

Každý jeden, tebe podobný, sem zaplietol organizačnú štruktúru podniku a porovnával ju s pyramídou. Si mimo. A toto presne učia na tých školeniach. Učia to presne taký, čo o tom vedia veľký prd. A toto by ťa tá ekonomická škola možno naučila. Chápať rozdiely.

A byť 13 hodín v práci? Nič výnimočné. Zase každý deň to nie je. Chodiť po kávičkách a robiť väčšinou doma dokážem aj dlhšie.

17 ročný má iné problémy a netrápi ho až tak, keď jeho rodičia nebudú mať peniaze. To, že nemajú napríklad na nájom, väčšinou ani deti nevedia, lebo ich rodičia s tým nezaťažujú. Aj tak to nemá dieťa ako vyriešiť. Mladý človek vie hospodáriť len s tým, čo mu dajú rodičia, poprípade si zarobí na brigáde. A čo spraví s tými peniazmi? Rozfláka ich, alebo si kúpi počítač. To nie je hospodárenie. Len si užíva a netrápi sa, že nebude mať čo do huby dva týždne pred výplatou.
obhajca
Amateur
Amateur

no tak mi ten rozdiel vysvetli, ak si taký dobrý človek, pomôž mi to pochopiť, aby som nemusel ubližovať ľuďom
ukáž mi, že ja sa mýlim a ty nie. Ja argumentujem a ty len hovoríš, že to tak nieje. Tak kto potom do toho nevidí?

EDIT: je to podľa teba ľahké? vieš ako chutí každodenné odmietnutie? nevieš si ani predstaviť, čo to dá odvahy a energie to zvládnuť. Práve preto sú motivačné semináre. A vieš kto ich robí? Úspešný ľudia, lebo oni vedia, čo to znamená.
pinco
Darca
Darca

Už to tu bolo 100x. V téme OVB, v téme Organo Gold, v téme AFG, a neviem ešte kde všade. Zbytočne sa to tu točí dookola a opakovať sa ako papagáj nemienim. Preštuduj si to a skús sa ozvať inokedy.

Že úspešní ľudia. Veď uvidíš ako dopadnú tí tvoji úspešní ľudia. Sa len hrajú na úspešných, ale ver mi, že to tak nie je. Veď zistíš sám.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Takže predsa len vymývajú mozgy aj v Prosight. Kde si ako zobral, že riaditeľ dostane províziu, keď USS alebo aj hocijaká iná firma dostane zákazku? Ty nemáš absolútne žiadnu šajnu o tom, ako firma funguje, kto má akú zodpovednosť na danom mieste a akú mzdu za to dostane. Sa radšej nauč základy ako funguje firma a potom tu niečo rozpisuj o províziách pre riaditeľa za nejakú zákazku. Každý jeden riaditeľ má pevne stanovený FIXNÝ plat, ktorý dostáva či firma nadpriemerne prosperuje, alebo je niekde v strate. Ak je firma v strate, tak funguje zle a ako prvý si to odnesie riaditeľ/konateľ firmy. To znamená, že ho vymenia za iného človeka, ktorý bude schopný lepšie viesť svojich priamych podriadených a vytvárať zisk. Zatiaľ čo v spoločnostiach (pre mňa je to banda klamárov a darebákov) typu OVB, Partners Group, Prosight a podobne, sú všetci na vyšších miestach priamo závislý od svojich nohsledov a zmlúv, ktoré podpíšu. Niekde som tu na fóre videl aj jedno video, ktoré jedného takého vymývača mozgov prezentovalo. Nájdem ho a pre istotu ho sem dám. Aby si vedel o čom celý ten tvoj "výnimočný" pyramídový MLM systém je.
obhajca
Amateur
Amateur

no jasné pozri si toto a toto...tiež tu niekto posielal články od nezávislých ľudí(ktorí v tom nerobia) a ukázali, že to je normálna práca bez klamstiev...ja chcem počuť teba ako mi to vysvetlíš, keď sa do toho rozumieš.

nehovoril som o motivačných seminároch našej spoločnosti, tých až tak veľa nieje. Ale o normálnych seminároch pre každého človeka, stále vidíš reklamy, bilboardy, letáky, že niečo také je.

EDIT: Ak firma nemá, čo robiť, skrachuje a skončí. Ako pomôže výmena riaditeľa, keď po ich výrobkoch nieje dopyt? nijak, proste je koniec a basta.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Áno, lebo každý majiteľ či akcionár má v hlave piliny a nemyslel na to, že by raz mohla firma byť v strate, že áno? Vtedy čo? Nastúpi armáda "finančných poradcov", ktorá spasí všetkých zamestnancov? Každý jeden majiteľ či akcionár myslí dopredu a vždy má spravenú určitú rezervu, z ktorej firma prežije určitý čas ak je v strate. Lenže to Vás tí Vaši "učitelia" v Prosight nikdy nenaučia, lebo sami vedia o tom asi toľko, ako hus o pive. Najprv sa nauč základy firmy, jej fungovanie a potom tu píš o nejakom dopyte a skrachovaní. Lebo jediný skrachovanci sú vždy tí, ktorí skončia svoju existenciu v tebou prezentovaných MLM spoločnostiach. Taký sa nikdy nebude vedieť začleniť do normálneho života, lebo jedine čo bude vedieť je to, ako druhým tlačiť do hlavy kaleráby, ako je ten a ten finančný produkt zlý. A na margo tej Ekonomickej VŠ. Ekonomická vysoká škola človeka naučí rozumieť v prvom rade Ekonomike ako takej. A človek, ktorý ekonomiku chápe, sa vie veľmi ľahko orientovať v zmluvách nezávisle od toho, čoho sa tie zmluvy týkajú. Lenže to je ďalšia vec, ktorú sa nikdy nedozvieš z úst ľudí z Prosight. Stále to budú len prázdne slová bez akejkoľvek výpovednej hodnoty. Osobne som s tým mal skúsenosti a viem s rukou na srdci povedať, čo za bandu to je.
Markoff
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Markoff »

Ved aj zakladatelia ProSightu maju ekonomicku skolu, a je to celkom kvalitna skola (na slovenske pomery) no uprimne povedane nechapem preco sa dali na predaj poistiek, radsej by som to skusal s obchodovanim na fin. trhoch co na tej skole ucia, tam sa da zarobit ovela viac. No zjavne si z tej skoly vzali velmi málo.
obhajca
Amateur
Amateur

Markoff nechápem...ProSight (tak ako aj iné spoločnosti ako OVB, partnersgroup,...) robí s celým finančným trhom, to znamená investície(sporenie), úvery, proste všetko...
Je len jeden rozdiel a to, že ProSight nerobí životné poistenia, ale rizikové poistenie (platíš si službu, ak sa ti niečo stane, bude vyplatený) a k tomu ma vlastný investičný sporiaci program (program pravidelného investovania) v nemenovanej správcovskej spoločnosti (nechcem tu písať názov), kde neplatíš nezmyselné poplatky poisťovni (napr. správcovský poplatok za správu peňazí, pričom poisťovňa ani spravovať peniaze nemôže :D a aj tak ich pošle do správcovskej spoločnosti)
Markoff
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Markoff »

Myslel som obchodovanie na burze s akciami, menovými pármi, komoditami, akciovymi indexmi atď. a nie predaj poistiek. Predavat poistky moze ktokolvek, na to ti netreba ziadne vzdelanie. Nepoznam jedneho cloveka co by zbohatol na predaji poistiek, zato bohacov na Wall Street je viac nez dost.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

obhajca napísal:poznám človeka, čo tam super zarába, ale daň za to je, že pracuje každý jeden deň minimálne 13 hodín. Viete si predstaviť, že vy vo vašom zamestnaní budete KAŽDÝ JEDEN deň 13 hodín?
Tymto to obhajujes? :-D
Ved to je uplne strasne, mat pracu, kde musis makat denne 13 hodin, aby si financne uspokojil svoje potreby. A ty to este prezentujes ako vyhodu?
Toto je jeden z prikladov, preco tato "praca" nikdy nebude normalnou pracou, aby si to mohol robit, musis byt zivnostnik, lebo zakony nedovoluju dlhodobo pracovat tak vela.

Okrem toho, fakt si ako svoj zivot predstavujes behanie po ulici a ponukanie zmluv, poistiek, sporeni? Pripadne sa nutit niekomu domov? Mal som moznost raz pol dna pozorovat 2 ludi, ktori toto robili, ale zaludok by som na to nemal. Vediet, ze ponukam zmluvy len na to, aby som mal co najvacsiu premiu..., chod sa hanbit do kuta. :-)

Prajem ti, aby si sa uvedomil co najskor, uprimne.
yoggy

Markoff napísal:Myslel som obchodovanie na burze s akciami, menovými pármi, komoditami, akciovymi indexmi atď. a nie predaj poistiek. Predavat poistky moze ktokolvek, na to ti netreba ziadne vzdelanie. Nepoznam jedneho cloveka co by zbohatol na predaji poistiek, zato bohacov na Wall Street je viac nez dost.
vidím že to stále nechápeš, v priemere dostane sprostredkovateľská spoločnosť za poistku okolo 500€(33€ mesačne), okolo 250€ sa rozhodí medzi tými dolnými a ostatné ide pre majiteľa :wink: máš tak napr 20 ľudí, každý spraví po 5 takých priemerných poistiek tak to máme 50.000€, takže majiteľovi alebo majiteľom zostane cca 25,000€ niekedy aj menej za mesiac podľa toho koľko bolo storien, no nieje to dobrý biznis? :wink: 8)

nepoznáš lebo sa v takej vrstve nepohybuješ toť vše. a naozaj si myslíš ze každý ma kapitál rádobo desiatky tisíc eur aby mohol začať na burze a aby zarábal ako tak a neobchodoval s 20€ čo mu za mesiac zarobí 5€
Napísať odpoveď