Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo

Príspevok od používateľa audiotrack »

Mrto napísal:Prvý krát v premávke je človek vždy vystresovaný a inštruktor je tam predsa od toho aby na teba dával pozor nie ? Prvú jazdu zase nemusíš behať po najfrekventovanejších cestách/križovatkách.
a kto bude dávať pozor na ostatných, ktorí nerátajú s tým že vozidlo ktoré je síce označené autoškola šoféruje niekto kto pred 5 minútami prvýkrát v živote chytil volant a cestou mu to 4x zdochne? A kto nepozná ani značky a predpisy a spolieha sa na to, že inštruktor mu to stihne všetko povedať za jazdy? Ako nehnevaj sa... je to nezodpovedný prístup od tej autoškoly, a dúfam že na skúškach poletíte na cvičisku keď ho podceňujete :smt006
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

Tiez som bol z toho dost prekvapeny ako mi kamaratka, kt. teraz robi autoskolu u Tymczaka v KE vravela, ze po par jazdach na simulatore sla hned do premavky v KE a to aj par dost blbych miest ala - zuzeny most pri Tescu atd.. Proste slecna ktora sa fakt bala soferovat, nikdy v aute nesedela a zobral ju hned do mesta.. A samozrejme ju za vsetko rypal - "toto nerob, mas zvysnych 500€ na spojku?" (stara octavia 1,9SDi)
Proste mi to prislo maximalne cudne....
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Ježiš ja som mal inštruktora, ktorý mi trhal volant pred každou jamou. Aj ho chápem, však na vlastnom tiež nejdem hlava-nehlava, ale v autoškole to bolo hodne nepríjemné, keď ti z ničoho nič trhal volantom, aby som neprešiel výtlk.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

môj len na konci cesty vždy povedal koľko som ich netrafil :D väčšinou to bolo "chytil si všetky"
Mrto
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Mrto »

audiotrack napísal: a kto bude dávať pozor na ostatných, ktorí nerátajú s tým že vozidlo ktoré je síce označené autoškola šoféruje niekto kto pred 5 minútami prvýkrát v živote chytil volant a cestou mu to 4x zdochne? A kto nepozná ani značky a predpisy a spolieha sa na to, že inštruktor mu to stihne všetko povedať za jazdy? Ako nehnevaj sa... je to nezodpovedný prístup od tej autoškoly, a dúfam že na skúškach poletíte na cvičisku keď ho podceňujete :smt006
No neviem ako v iných autoškolách, ale my sme najprv prebrali všetky základné veci, tzn značky križovatky a pár predpisov ako sa správať v premávke a až potom šli jazdiť. Na cvičisku od nás nikto nemal problém a všetci to spravili.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

U nas zacali jazdy hned po prvej hodine, ale z toho prve 3 boli na cvicisku, az na tej 3. som isiel naspet sam. Cvicisko netreba podcenit. Za celu autoskolu som sa kuzelu nedotkol a na skuske, uz vsetko zaparkovane a pri cuvani naspat na start som suchol taky kuzel uplne na boku.

A to ze 1. jazda do premavky je blbe podla mna. Pri jazde ide o pozorovanie okolia a nie ze, on sa snazi rozbehnut radit a instruktor pozera okolo ako radar.
Mrto
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Mrto »

Ono my sme jazdievali po dvojhodinovkách, a pred každou jazdou sa šlo prebehnúť si cvičisko 1-2x, ak to niekomu nešlo tak sa mu povenovalo aj dlhšie... No zase je pravda že tie prvé jazdy boli aj o tom že som si o dosť viacej všímal auto, ale tak zase nebolo tak že na značky a všetky ostatné veci som kašlal, normálne mi hovoril že napr nech sa pozrem doprava čo tam vidím> značka > áno a táto značka znamená blablabla doplnil som.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

No minulý týždeň mi mama oznámila že tento pondelok mi začína autoškola .. prišiel som tam, pán asi 20 minút zapisoval kto tam je a kto nie, potom pustil video z roku 1997 :D následne odišiel .. potom prišiel, dohodli sme si jazdy. Dneska som mal teda jazdy, kedže som nikdy nejazdil, tak som čakal že budeme niekde na parkovisku iba nejaké základy a tak. Kdeže, zobral ma rovno jazdiť po cestách, naštastie po takých kde nieje moc frekventovaná doprava a žiadne semafory.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

...však tak to má byť. Nie?
DEVZYO1G
Addict
Addict

Asi áno, ja neviem :D
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

minimálne tá prvá jazda v premávke (aj keď to bola cesta bez premávky) je divná. Prvé jazdy sú na cvičisku a učí sa aspoň rozbiehať a radiť. A do premávky by sa nemalo kým neprebrali na teorii značky a križovatky. Ale sú autoškoly čo vlastné cvičisko nemajú, a učia sa rozbiehať na ceste ako píše on, kde nie je premávka. Jedna je aj tu taká, ide o slepú uličku na ktorej konci sú garáže a krúžia tu autá z autoškoly, lebo na polceste ku garážam na tej slepej je autoškola. Tak si tu na slepej uličke kde prejde jedno auto za deň krúžia
DEVZYO1G
Addict
Addict

my sme tych uliciek pobehali ovela viac, da sa povedat ze celu taku obytnu zonu niekolko krat. Neboli tam ziadne specialne znacky, iba jedoduche krizovatky zatial. Teoriu som este nemal ziadnu ..
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

jaaaj tak obytna zona. To si mohol skôr spomenúť že ste sa vliekli obytnou zonou 20km/h
DEVZYO1G
Addict
Addict

ja len tak, ze ma to dost vystrasilo :D ja, co som nikdy nesedel za volantom, ale tak myslim ze som to zvladol celkom v pohode ..
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

Ja som prvú jazdu začal mimo mesta pri čerpačke, odjazdil som do susednej dediny, potom naspäť do mesta počas najväčšej premávky :D Predtým som v živote auto nešoféroval, iba na trenažéri kde skákali predomňa pixelové prasiatka :D Aj ja som bol v dosť veľkom strese zo začiatku, hneď pri rozbehu mi auto skapalo (jazdil som novou fabiou 1.2tsi, motor ledva bolo počuť, tak som nejako nezaregistroval, či motor beží alebo nie), ale ku koncu som už šiel oveľa istejšie a postupne sa to zlepšovalo, ale najistejší som sa cítil až pri posledných jazdách. Inak veľa šťastia, určite to dáš! :)
DEVZYO1G
Addict
Addict

Tak dneska sme už jazdili normalne po meste, okolo pol 5 kedy bola dosť velká premávka .. potom sme isli po vedlajsich dedinach a naspat do mesta .. dost husto snezilo a bola uz celkom tma, takze podla mna ked sa to naucim za takychto stazenych podmienkach budem to mat potom lahsie .

stale mi vsak robi problem plynulo sa dostat z 1-2
Hensym
VIP
VIP

Ja som mal prvú jazdu Oboznámenie sa s vozidlom - rozumej asi 15 minút ako celok. Sadol som, ukázali mi kde sa čo nastavuje, zrkadielka, stierače, a podobné srandy. Spýtal sa ma, či som už šoféroval, ja že "Nie, ale pákou radiť rýchlosti viem", on povedal "OK, o to lepšie". Spravili sme asi 5 kolečiek po parkovisku, dostal som sa do tretieho prevodového stupňa. Potom som zaradil spiatočku a trošku sa krútil dozadu. To bolo všetko, potom sme šli domov.

O pár dní na to prvá jazda - v premávke, mimo mesta, 90km/h (aj keď som šiel pokakane, asi 70), po úplne prázdnych pekných cestách. Inštruktor celú dobu mal ruku na volante, resp. nad ňou, síce na konci povedal, že nebolo treba, ale že radšej ju tam má prvý krát vždy. Vlastne som nemal vôbec problém, a myslím, že takto je to ideálne. Teóriu som mal prvú až po tejto jazde. (Počas celej autoškoly som nemal pocit, že by som niečo z teórie na jazdách využil, keďže tie značky, ktoré sa vyskytovali, som poznal už ako decko).

Kamaráti zabili asi 10 hodín na trenažéri, a potom sami uznali, že boli vyhúkaný, keď sadli do auta a všetko bolo o inom. Zabité hodiny.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Ja som na žiadnom trenažéri nebol, možno tak GTA :lol:

Ja som na prvej jazde bol s dalsim chalanom, on zacinal, takze vsetky veci ako nadstavenie zrkadiel, sedadla, volant a tak spravil on ... ja som len sedel vzadu a asi po pol hodine sme sa vymenili, takze take veci ma obisli. Dneska som sa uz celkovo citil viac sebavedomy, zvykol som si na citlivost plynu, brzd volantu a takto ... ja som prvy krat sedel za volantom ked sme sa vymenili s tym chalanom, takze som vazne nevedel co cakat :)
Cross
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Cross »

Moja prvá jazda bola typu, "už si sedel v aute, vieš šoférovať?", po kladnej odpovedi si to so mnou inštruktor hneď zobral na rýchlostnú cestu z Moldavskej smerom na Rožňavu(Kto je z Košíc ten pozná :D), tak som si to hneď vyskúšal tak naostro, ísť 120tkou hneď počas prvej jazdy, to nezažije každý :D :D
Hensym
VIP
VIP

Ja som to mal podobne.

- Aká tam bola značka?
- 90-ka.
- Čiže koľko môžme ísť?
- Hmm... 90?
- Nie, kým si so mnou tak 105, hore máme cedulku, takže "chvíľková nepozornosť".

:D
Napísať odpoveď