Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Bitcoin

Príspevok od používateľa audiotrack »

Hensym napísal:Čaute, chcel by som vyskúšať tieto "srandy", konkrétne by som chcel zariskovať, a ísť do Litecoinu. Zaregistroval som sa na BTC-E, a chcel by som poradiť v zmysle, ako to vlastne funguje.

Rozumiem tomu, že si pridám depozit, nakúpim za to LTC. Čo potom? Kde a v akej forme mám tie Litecoiny? Je to bezpečné samo od seba, alebo s tým treba niečo spraviť? Adno hovoril niečo o zálohovaní do PC, nejde mi to do hlavy. To akože tie coiny sú "hmotné" súbory, alebo čo? Ako prebieha následná premena na reálne peniaze? Ide tam o predaj samotných coinov cez burzu?

Vďaka. :)
ono je toho veľa, ale skúsim tak v skratke popísať ako to cca funguje. Zaregistroval si sa na burzu, a poslal si tam nejaký depozit. A teraz máš v podstate dve možnosti, ako "zarábať". Buď budeš točiť peniaze, tzn kúpiš keď je kurz nízky, predáš keď je vysoký a zase čakáš na pokles aby si znova kúpil a podobne. Takto sa dá denne zarobiť celkom pekne, ale samozrejme to záleží od sumy akú točíš a aké máš šťastie lebo kurzy neovplyvníš (predáš, ale čo ak si predal skoro a sekundu po tom čo si predal vystrelí omnoho vyššie? Alebo klesá, ale kedy treba kúpiť? Bude ešte viac klesať?). Druhá možnosť je nakúpiť coiny a čakať mesiace, roky.. kedy kurz vystúpa ako pri bitcoinoch. Tam ale tiež nemáš záruku zisku, možno bude kurz dlhodobo klesať a prerobíš.

Coiny môžeš mať na burzde a obchodovať s nimi, ale ak sa rozhodneš pre druhý spôsob je lepšie ich mať v peňaženke, lebo burzu môžu hacknúť. Padli už tri veľké burzy, a môže padnúť aj štvrtá. Stiahni si peňaženku, v ktorej ich máš. Ukladá sa to na disk, v šifrovanej forme. Iba ty máš k tomu súboru prístup, nikto ho nevie zmeniť ani otvoriť. Aspoň taká je idea. Aby to tak ale bolo, musíš ho mať zaheslovaný a podobne. Samozrejme táto peňaženka ti ponúka aj nástroje, ako posielanie platieb, adresár a podobne. Takže samotný wallet.dat ktorý predstavuje tvoju peňaženku si môžeš prenášať, ale aby si s ňou vedel pracovať, musíš si stiahnúť program

a premena coinov na € je rovnaká ako opačne. Predáš na burze, alebo dokonca na ebayi. S niektorými sa dajú platiť aj niektoré služby, tak ich ani meniť nemusíš. Ale to asi v súčasnosti platí iba pre bitcoin
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

vcera mi odmietli na bitstampe fakturu za internet z telekomu, ze je to podla nich faktura za mobil (a tie su zakazane), tak som ich zje*al ako male deti a dnes som uz verified...

inak, uvazujem, ze sa na BTC vykaslem, vyberem cely zisk a supnem to do LTC, nech je sranda, vklad som si uz poslal, takze v strate nebudem
BTC sa mi nepaci, tie posledne dni su velmi sinusoidne
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

LTC tiez dost lieta a je to dost nestabilne. Avsak myslim si, ze nakup teraz moze byt vyhodny z dlhodobejsieho hladiska. Vela ludi predpoveda LTC rovnaku buducnost ako BTC, tak som zvedavy :)
Ak sa ho podari zaviest na velkych burzach, tak to bude super jednak z hladiska doveryhodnosti, ale aj z hladiska hodnoty.
easton
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa easton »

Hensym napísal:Čaute, chcel by som vyskúšať tieto "srandy", konkrétne by som chcel zariskovať, a ísť do Litecoinu. Zaregistroval som sa na BTC-E, a chcel by som poradiť v zmysle, ako to vlastne funguje.

Rozumiem tomu, že si pridám depozit, nakúpim za to LTC. Čo potom? Kde a v akej forme mám tie Litecoiny? Je to bezpečné samo od seba, alebo s tým treba niečo spraviť? Adno hovoril niečo o zálohovaní do PC, nejde mi to do hlavy. To akože tie coiny sú "hmotné" súbory, alebo čo? Ako prebieha následná premena na reálne peniaze? Ide tam o predaj samotných coinov cez burzu?

Vďaka. :)
na btc-e.com maš minimalny deposit v eur 2000€, skus kraken
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Otazka pre krekenistov. Ako posielate EUR na ucet do krakena? Lebo vidim tam len SEPA. Je to bezpoplatku, alebo ako? Niesu ine sposoby vlozenia napr. pl.karta?
cssco
Star
Star

Príspevok od používateľa cssco »

Ano cez SEPA. Poplatok asi zalezi na banke.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

SEPA je rovnaký prevod, ako keď posielaš vrámci slovenska. Ak tvoja banka neúčtuje poplatky za prevod, tak to bude bez poplatku
http://www.slsp.sk/ps-sepa.html

//autoeditácia príspevku (05 Dec 2013, 13:33)
LTC o polnoci cez 32, doteraz klesal až na nejakých 26 a pomalyčky ide zase hore. Kto máte prostriedky, kupujte ;) Do rána prekročí 30. Za 20 minút zatiaľ zarobených 7.70€
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Ako odhadujete budúcnosť Litecoinu? Čo som pozeral grafy, tak tam bol nedávno dosť rapídny rast na hodnotu okolo 30 USD, pred tým sa to pohybovalo dlhodobo pri nule. :) Nejaké subjektívne predpoklady od ľudí z fachu?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

myslíš krátkodobú či dlhodobú? Ide ti o kúpenie-predanie-kúpenie-predanie... alebo o kúpenie a poslanie na wallet a čakať 5 rokov ako to bolo pri BTC?

Dlhodobo sa predpokladá že bude rásť, lebo je pokladaný za najsilnejšieho konkurenta, ba až nástupcu bitcoinu. Rieši množstvo problémov ktoré bitcoin má. Z krátkodobého hľadiska sa to dá odhadovať. Existuje veľa metód, tu sa niečo dočítaš: http://www.euinvest.cz/__tvary_grafu
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

min. pri BTC cena celkom verne kopiruje krivku narocnosti (ktora odpoveda celkovemu cryptopower), podobne by to malo byt s kazdou inou virtualnou menou.
Hensym
VIP
VIP

Myslel som dlhodobú. V blízkej dobre by som do toho chcel vraziť nejakých 100-200€, a čakať, čo sa z toho vykľuje. :)
Dá sa LTC aj ťažiť, rovnako ako BTC? Oplatí sa to ešte na bežných domácich PC? Pretože s BTC si už nikto normálny neškrtne.
pippo
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa pippo »

LTC sa samozrejme da tiez tazit, ale na beznom domacom PC sa ti to vobec neoplati
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

naopak LTC vzhladom na algoritmus neumoznuje stavbu cutomized ASIC kariet, takze domaci PC so slusnou grafikou posluzi viac ako dobre.
Hensym
VIP
VIP

To som potreboval počuť, OK, dík za odpoveď. :)
pippo
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa pippo »

Ako nechcem odradzat, skusal som tazit na poole CoinHuntr par dni dozadu a nebolo to ziadne terno. 10h na NVIDIA GeForce GTX660 Ti pricom priemerna rychlost bola 185 khash/s, bol najdeny jeden blok a moj podiel z toho bol 0.0244082LTC. Ak mas ATI kartu, tak by si mal mat vyssi hashrate
i-Cube
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa i-Cube »

nvidie na to dobre nie su. mal som gtx460 a mal som tak priemerne 110 khash/s. teraz mam s r9 270x 420khash/s.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Celkom zaujimave veci sa teraz deju na trhoch. Mt Gox je dolu a kurz pada pod 840$/btc. Uvidime kde sa to zastavi :D
Space5800
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Space5800 »

GothaR: Nestraš, väčšinu btc som nakupil okolo $1000/btc :cry:
Napísať odpoveď