Zákon o cestnej premávke
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Zákon o cestnej premávke
Ja taketo krizovatky poznam dve a na oboch je to osetrene doplnkovou znackou prikazuju vozidlam odbocujucim vlavo (v tomto pripade cervene) dat prednost vozidlam iducim rovno alebo vpravo (tak isto akoby tam ziadny ostrovcek nebol), v tomto pripade modremu
Čisto teoreticky, nie je to tak, že červený je v križovatke a nie na hlavnej a do križovatky vstúpil s tým, že nedal prednosť modrému?
Bolo by to nelogické, aby červené auto dávalo prednosť modrému, keď sa z vedľajšej cesty pripája v križovatke na hlavnú cestu cez ten ostrovček, alebo ako to nazvať. Taká križovatka je aj v BA na Rybničnej ulici oproti BEZ-ke. Tam je to dokonca ošetrené aj značkou STOP, ak vychádzaš z ulice Na Pántoch smerom na Vajnory.
http://goo.gl/maps/qDtUc
http://goo.gl/maps/qDtUc
-
t0m4s3
Admin
Zrejme zalezi aj od velkosti krizovatky, niekde sa tie odbocky este pocitaju ako krizovatka, inde je to brane ako vedlajsia ulica. V takychto pripadoch je idealne osetrit krizovatku znackami.
No, pokial viem, tak vozidlo ziska statut, ze je na hlavnej, az ZA hranicou krizovatky. Cize v momente, kedy vojdu a su v krizovatke, obaja su akoby na vedlajsej ceste a davaju prednost. Teraz uz len urcit kto ju da komu. Podla mna by prednost mal mat modry a to hned z dvoch dovodov: 1. v krizovatke ma prednost ten, kto odbocuje vpravo - cize modry. A taktiez pri prechadzani z jedneho jazdneho pruhu do druheho ma prednost ten, ktory ide v pravom jazdnom pruhu. Lavy jazdny pruh je vo velkych uvodzovkach miesto, kde sa pripaja cerveny, pravy jazdny pruh je akoby ten kratky pripajaci pruh modreho. A modry do toho hlavneho pruhu (hlavnej cesty) prichadza sprava.
...tolko teoria, ale samozrejme by ako prvy isiel cerveny. Ved pojde kolona v smere modreho aj v smere cerveneho. Tak pojdu vsetci modri a cerveni, kedze su to zrejme analfabeti - pravi slovaci - sa naseru do krizovatky a celu ju upchaju.
Je to zapeklite.
...tolko teoria, ale samozrejme by ako prvy isiel cerveny. Ved pojde kolona v smere modreho aj v smere cerveneho. Tak pojdu vsetci modri a cerveni, kedze su to zrejme analfabeti - pravi slovaci - sa naseru do krizovatky a celu ju upchaju.
Je to zapeklite.
-
94jakub
Guru wannabe
Tiež myslím, že by to malo byť tak ako píše MFa. Len upresním, že prednosť pravého pruhu sa týka len prípadu, keď je na ceste tri a viac pruhov. Tam má prednosť ten čo ide z pravého do stredného pred tým, čo do stredného ide v ľavom. Ak sú dva pruhy, tak má prednosť ten, kto sa vňom nachádza.
-
t0m4s3
Admin
tak som nakoniec nasiel tu znacku, lepsie rozlisenie nemam
je vyznacena na krizovatke cervenou znackou
je vyznacena na krizovatke cervenou znackou
- Prílohy
-
- krizovatka.png (267.62 KiB) 1292 zobrazení
-
- 1389164848954.png (54.54 KiB) 1292 zobrazení
Taká známa križovatka..
link na ňu na streetview.
Ako budu riesit pozicovne aut pokuty, ktore im pridu do schrankz ? ... vdaka tej objektivnej zodpovednosti.
-
Shark NX
Addict
Jednoducho, zistia, kto mal v tom momente pozicane auto a poslu ti fakturu 
Alebo proste daju policii kontakt na teba.
Alebo proste daju policii kontakt na teba.
No veru hej, takze budu to musiet niekam do svojich podmienok zakomponovat. Uz vidim ale tie bezne vyhovorky ze auto soferoval moj kamarat Ibi Ukulele Bukake Maiga z Juhoafrickej Republiky, poslite pokutu jemu
... fakt som zvedavy ake tie systémové oj*by prinesie prax 
Predpokladam, ze pozicovne uz v zmluve maju uvedene, ze za vsetky priestupky spachane v case pozicania zodpoveda clovek uvedeny na zmluve. To by sa malo povazovat za dokaz. Ak sa bude vodic vyhovarat, tak to pozicovna moze uhradit a potom vymahat sudnou cestou na zaklade zmluvy.Zákon umožňuje držiteľovi vozidla podať odpor proti rozkazu zaplatiť pokutu. Treba ho ale poslať do 15 dní.
Ak v zdôvodnení uvedie, kto viedol v čase priestupku vozidlo a dokáže sa to, držiteľ pokutu platiť nebude. V prípade, že odpor bol neodôvodnený, držiteľ bude musieť zaplatiť navyše 30 eur ako trovy spojené s prejednaním správneho deliktu.
Držiteľ vozidla má voči vodičovi nárok na náhradu pokuty.
Čítajte viac: http://auto.sme.sk/c/7066106/policia-va ... z2qNT7ryDG
Aj my sme to podpisovali na firme, je to oficialne tlacivo ktore ta k tomuto zaväzuje, hoci by moje sluzobne auto soferoval kolega, mamka, kamos - pokutu platim ja aj keby som vedel preukazat ze som v tom case nesoferoval.
-
Yos
Professional
Ahojte, odmietol som krvne testy pri policajnej kontrole, sudca mi zakazal cinnost soferovat vozidlo na 1 rok.
1. Avsak vodicsky mam stale u seba. Cez cip na vodicskom to maju zaznacene, ze mam zakaz cinnosti?
2. Mozem poziadat o vratenie po polovici trestu, alebo po 2/3 trestu ?
1. Avsak vodicsky mam stale u seba. Cez cip na vodicskom to maju zaznacene, ze mam zakaz cinnosti?
2. Mozem poziadat o vratenie po polovici trestu, alebo po 2/3 trestu ?
Preco si odmietol? 
-
Yos
Professional
To je na dlhsie a do inej temy:)MFa napísal:Preco si odmietol?
Caf, VP sice mas, ale zrejme ti dojde prikaz na odovzdanie, ale kamosovi sa stalo ze mu tiez nejako ostal (maju v tom fakt bordel) kazdopadne pri kontrole si overuju z dokladov osoby "lustruju" cez operatora stalej sluzby a tam zisti ze mas zakaz cinnosti, moze ist teda o marenie rozkazu co uz je trestny cin tak pozor na to.
-
audiotrack
VIP
a k tomu požiadaniu: po pol roku môžeš skúsiť, či ti ale bude vyhovené, to nikto nevie. Ak nie, tak po roku budeš musieť robiť asi znova testy. Tuším je to tak, že po roku aj testy, po dvoch a viac rokoch aj psycholog.
v žiadosti určite uveď, že ti vodičák treba k práci, že si od zadržania nespáchal žiadny priestupok, a všetky poľahčujúce okolnosti čo ti napadnú (napríklad napíš že si nemal alkohol v krvi ale odmietol si krv kvôli drogám
)
v žiadosti určite uveď, že ti vodičák treba k práci, že si od zadržania nespáchal žiadny priestupok, a všetky poľahčujúce okolnosti čo ti napadnú (napríklad napíš že si nemal alkohol v krvi ale odmietol si krv kvôli drogám
-
Yos
Professional
Pri tom odvolani po pol roku tiez vyzaduju testy? Ak ano mal by som byt "cisty", ci na to uz ohlad nebudu brat?
-
audiotrack
VIP
ehm, testami som myslel testy z autoškoly. Zopakovať vyhlášku. Neuvedomil som si že to v tomto kontexte môže vyznieť ako krvné testy. Ak ti ale to odvolanie uznajú, tak ich nebudeš musieť robiť.