Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa ramaya »

seth82 napísal:Nevidím dôvod, prečo by som nemal - ty veríš, že existuje tvoj boh? Sa nezdáš...Ale môžeš špecifikovať, že ktorý to boh nám má požehnať.
Musíš si vybrať či si ateista alebo sethista :lol:
Požehnať nás má Boh čo je v názve tejto témy. Každému je to jasné len tebe nie :?
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

seth - cesta po púšti bola bez úvodzoviek schválne :) Alebo si myslíš, že sa bravčové dá na púšti počas dňa odložiť do chladničky na solárnu energiu?

hughito - reagoval som svojim postom na otázku: "A odpoveď na ktoré otázky je v Exodus 22:17 , Deut 25:11-12 alebo Exodus 31:14-15 ? :aasmile27:" by Steju

poprosím nevkladať mi do úst vaše myšlienky
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

ramaya: A vieš mi vysvetliť, aký boh je v názve tejto témy? Lebo bohov je na svete asi 5 alebo 6 tisíc, ak si dobre pamätám - jasné to teda je iba tebe, zjavne. A ak je to tvoj boh, ako vieš, že je to práve on? Ja si môžem vyberať, či som ateista alebo sethista (čo ak verím v egyptský panteón?), oficiálne som v sčítaní obyvateľstva (sčítaval som sa v UK) zapísaný ako rytier rádu Jedi.

Stoporko: V dnešnej dobe techniky sa dá všetko :3
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

neviem preco mate niektori stale problem s tym „nebezpecnym“ krestanstvom

po svete su krestania prenasledovani prevazne komunistami a islamom (media zahadne mlcia):

http://www.aktuality.sk/clanok/220914/m ... komunisti/

a Europa bude o chvilu moslimsky kontinent:

http://www.aktuality.sk/clanok/229030/v ... -10-rokov/

takze mate po problemoch, Europa cochvila strati svoju krestansku tvar, aj bez toho vasho maleho internetoveho bojovnictva, potom sa uz budete mat dobre...

Mimochodom pozehnany Novy rok vsetkym tiez
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Zasa si si všetko preklopil do svojej reality a použil si argumentačný klam Straw Man. Nemyslím si, že by tu niekto písal o "nebezpečnom kresťanstve" ako takom, niektorým, napríklad aj mne, vadí, keď sa kresťania správajú tak, ako sa správajú tí, ktorí chcú iba zakazovať, prikazovať, regulovať a kontrolovať (narážam na referendum).

Tie zdroje, ktoré si poslal, sú presne také, aké som z toho bulvárneho megablud webu čakal. V nadpise otázka (teda nič isté), v článku teoretizovanie (teda nič isté), citácia od radikálneho cvoka z UK Wooda (zasa nič isté) - inými slovami, v tom článku som nenašiel nikde žiaden reálny a konštruktívny argument, ktorý by mal podložiť tvoje tvrdenie "Európa bude o chvíľu moslimský kontinent". V tomto odkaze vpravo hore je percentuálne zastúpenie Moslimov v Európe http://en.wikipedia.org/wiki/Islam_in_Europe treba sledovať fakty a nie byť ovečka a veriť trápnym serverom plných anonymných článkov zbúchaných s cieleným výsledkom kade kým.

"According to the Pew Forum, the total number of Muslims in Europe in 2010 was about 44 million (6%), excluding Turkey. The total number of Muslims in the European Union in 2010 was about 19 million (3.8%)."

BU BU BU BU BU BU BU AKTUALITY.SK BU BU BU BU BU BU BU ("o chvíľu" bude Európa moslimský kontinent - ak k niečomu takému naozaj dôjde, tak ver, že my sa toho nedožijeme, tvoje komentáre o našej "spokojnosti" a o našom "internetovom bojovníctve" sú rovnako smiešne ako tvoje predpoklady)

A kýmže to má byť ten nový rok požehnaný? Opäť si môžeme vyberať z tých 6000 dostupných bohov? Lebo ak má byť požehnaný akurát tým tvojím bohom, tak to si ho nechaj...
tehla

seth82 napísal: BU BU BU BU BU BU BU AKTUALITY.SK BU BU BU BU BU BU BU...
Prílohy
povinne tanceky.jpg
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Nj, to, že si tu bludáril o moslimskej Európe, na to si rýchlo zabudol :) Ja ak by som si nevedel v nejakej diskusii stáť za svojimi tvrdeniami a podložiť ich, hanbil by som sa a nediskutoval ďalej. Nuž ale sú takí, ktorí jednoducho svoje chyby vidieť nechcú, hlavne, že sa tu snažia čosi dokazovať nejakými obrázkami...
tehla

Nezabudol :) nemam potrebu nic viac o tom pisat momentalne, pisal si len nejake predpoklady, ze sa toho nedozijes a pod., no tak fajn, drzim palce, nase deti si uz nejak poradia
seth82 napísal:mne, vadí, keď sa kresťania správajú tak, ako sa správajú tí, ktorí chcú iba zakazovať, prikazovať, regulovať a kontrolovať (narážam na referendum).
aha, takze podla teba (a Fica), krestania su jedina skupina (a najpocetnejsia), ktora nema pravo na demokraciu...
"Fico biskupom napísal 'direktívny list', aby rešpektovali politiku vlády a nestarali sa do jej vecí. V podstate tým Katolíckej cirkvi upiera právoučiť svoju sociálnu náuku."

Od Fica je to veľmi neobvyklý krok. Kým doteraz panoval medzi cirkevnou hierarchiou a ľavicovými vládami viac-menej mier, po narastajúcom tlaku zo Západu na presadzovanie kultúrno-ľavicovej ideológie sa tento stav, zdá sa, naštrbuje. Pastiersky list nebol nasmerovaný iba do vnútra Cirkvi medzi veriacich, bol aj signálom pre vládnucu stranu Smer, že napr. spôsobom tvorby stratégie ľudských práv prekračuje mantinely.

Ficov neverejný spôsob reakcie (napísanie súkromného nezverejneného listu) hovorí tiež o tom, že krokom biskupov sa jednak cíti dotknutý a ohrozený, ale aj to, že do čelného otvoreného stretu s nimi (zatiaľ?) ísť nechce. Ako píše v analýze SME František Múčka, vzhľadom na dosah biskupov na početných slovenských veriacich má na to oprávnené dôvody.
Otázkou je, nakoľko budú otcovia biskupi verní svojej načatej dôslednosti. Rizikom pre kultúru na Slovensku nie sú iba kroky slovenskej exekutívy, ale aj hlasovania Ficových poslancov v Európskom parlamente, ako ukázala kauza okolo „Správy Estrela“, za ktorú všetci prítomní ľavičiari poctivo zdvihli ruky.
Tento rok sme boli svedkami prebudenia kresťanského (resp. konzervatívneho) prostredia. Dvetisíc účastníkov pochodu Bratislava za život, verejný odpor desiatok kresťanských mimovládok a jednotlivcov proti spôsobu tvorby stratégie ľudských práv, neuveriteľných 80 tisíc účastníkov Národného pochodu za život, protesty voči nevhodnej tvorbe učebníc pre malé deti a mnohé iné prejavy ukazujú, že s kresťanským hlasom treba rátať.

http://www.postoy.sk/fico_zacal_kandidaturu
seth82 napísal: A kýmže to má byť ten nový rok požehnaný? Opäť si môžeme vyberať z tých 6000 dostupných bohov? Lebo ak má byť požehnaný akurát tým tvojím bohom, tak to si ho nechaj...
vraj si registrovany ako rytier Jeddi ... takze ty patris k tomuto :wink:
Prílohy
Jeddi
Jeddi
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Prečo by nemali mať právo na demokraciu? Majú na ňu také isté právo ako všetky ostatné skupiny. A tak ako si kresťania spravia pochod za život, tak si môžu spraviť homosexuáli pochod za reg. partnerstvá a kresťania im do toho tiež nemajú čo reptať. Kresťania by tiež najradšej zakazovali veci, ktoré sa ich absolútne netýkajú. Nech si spravia poriadok na svojom piesočku a potom môžu niečo diktovať iným.

BTW, je smutné, že taký Yoda bol ale oveľa rozumnejšia postava ako Boh.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

94jakub napísal:A tak ako si kresťania spravia pochod za život, tak si môžu spraviť homosexuáli pochod za reg. partnerstvá
len do nich potom s pozehnanim policie hadzu skaly holohlavi naslednici roznych najdemokratickejsie zvôlenych inzinierov-magistrov...

moslimska europa, alebo aspon britania... par blokov odo mna stoji mesita, ale zeby vacsina mesta nosila dlhu bradu, alebo jej bolo vidno len oci sa povedat neda. kompletne zahalenu zenu som za 4 mesiace videl len jedinu.
tehla

jackb napísal: len do nich potom s pozehnanim policie hadzu skaly holohlavi naslednici roznych najdemokratickejsie zvôlenych inzinierov-magistrov...
u nas tie pochody prebiehaju dost pokojne, trapna krajina, ani ti extremisti nie su to, co by mali byt :P

"kompletne zahalenu zenu som za 4 mesiace videl len jedinu."

skus vystrcit päty z domu - napr. do Nemecka a uvidis, vsade sama turecka banda

"Prečo by nemali mať právo na demokraciu? Majú na ňu také isté právo ako všetky ostatné skupiny."

presne tak by to malo byt, teda referendum by mala byt legitimna poziadavka, ziadny dzihad, ako naznacil kolega

"A tak ako si kresťania spravia pochod za život, tak si môžu spraviť homosexuáli pochod za reg. partnerstvá a kresťania im do toho tiež nemajú čo reptať."

a maju homosexuali co reptat do krestanstva? maju co ateisti urcovat pravidla? to je presne to iste ... si zober ze to je ideologicky boj, ktory vzdy prebieha, vlada v Rusku zakazala pochody ( nie cirkev ) takze homosi by sa tiez nemali co starat do rozhodnuti vlady

"Kresťania by tiež najradšej zakazovali veci, ktoré sa ich absolútne netýkajú."

Skandal co? V dnesnej dobe niekto nepodporuje spolocensky bordel :shock:

"Nech si spravia poriadok na svojom piesočku a potom môžu niečo diktovať iným."

no ved presne o to ide ... vo svojej krajine.. ci aky "piesocek" mas na mysli? To akoze krestania uz maju len nejaky vyhradeny piesocek, kde sa mozu hrat a ostatne sa ich nema co tykat? som celkom nepochopil toto...

"BTW, je smutné, že taký Yoda bol ale oveľa rozumnejšia postava ako Boh."

ked myslis ... :lol:
Prílohy
yoda hole.jpg
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Len tak mimo témy, myslíš, že by také referendum malo na Slovensku šancu na úspech? Bol by to prepadák a stratené peniaze.

To referendum by sa ale pretavilo do zákona, ktorý by platil pre všetkých. Alebo by platil iba pre tých, čo v by si nechali do občianskeho zapísať kresťanstvo? Pochybujem.

Neviem zrovna ako homosexuáli reptajú na kresťanstvo ale tak keď myslíš. Ateisti nie sú žiadna organizovaná skupina, žiadne náboženstvo ani nič podobné. Neexistuje žiadny ateistický "Vatikán", ktorý rozhoduje ako by sa mali riadiť. či máš nebodaj pocit, že tí zlí ateisti ti zákonom zakázali chodiť do kostola?

Za spoločenský bordel cirkev považovala aj čarodejnice a vieme ako to dopadlo. Neviem, prečo si kresťania myslia, že majú patent na to určovať, čo je správne a čo už je spoločenský bordel.

A gratulujem, tvoje argumenty v podobe duchaplných obrázkov naozaj obohacujú rozumnú diskusiu.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

tehla:
no ved presne o to ide ... vo svojej krajine.. ci aky "piesocek" mas na mysli?
to je ktorá krajina? tá "vaša"?
tehla

„Len tak mimo témy, myslíš, že by také referendum malo na Slovensku šancu na úspech? Bol by to prepadák a stratené peniaze.“

ide o to prirovnanie, samozrejme referendum na Slovensku je blbost, ludia nemaju zaujem o take veci, vlastne uz ani o volby pomaly

„To referendum by sa ale pretavilo do zákona, ktorý by platil pre všetkých. Alebo by platil iba pre tých, čo v by si nechali do občianskeho zapísať kresťanstvo? Pochybujem.“

No ved o tom je referendum, aj hlasovat by mohli vsetci predsa ...tomu sa hovori priama demokracia v politickom zargone, neviem, ci si pocul …

„Neviem zrovna ako homosexuáli reptajú na kresťanstvo ale tak keď myslíš. Ateisti nie sú žiadna organizovaná skupina, žiadne náboženstvo ani nič podobné. Neexistuje žiadny ateistický "Vatikán", ktorý rozhoduje ako by sa mali riadiť. či máš nebodaj pocit, že tí zlí ateisti ti zákonom zakázali chodiť do kostola?“

Asi si sa uz stretol s komunizmom a prenasledovanim cirkvi … Vtedy ti nielenze zakazovali chodit do kostola, ale tie kostoly aj vypalovali a cirkevni predstavitelia boli jak v gulagoch, tak v koncentrakoch … Ja si myslim, ze to znova smeruje k podobnemu vyvoju

„Neviem, prečo si kresťania myslia, že majú patent na to určovať, čo je správne a čo už je spoločenský bordel.“

Otazka znie, kto ho ma? Brusel? Washington? Tel Aviv? Dovod? Preco napr. Homosexuali, ak sa na Slovensku citia tak zle a „prenasledovani“ nejdu do New Yorku? Tam by boli chraneni ako bengalsky tiger, namiesto toho si vsade diktuju svoje podmienky – celej väcsinou negativne naladenej spolocnosti – kto im dal na toto pravo? Krestania napr. utekaju z moslimskych a komunistickych krajin koli prenasledovaniu, naopak homo, moslimovia, komunisti - si diktuju v krestanskych krajinach, preco je to tak? Kto to urcuje, ze by to tak malo byt? Tebe to tiez len system natlacil do hlavy za poslednych par rokov. Poväcsinou tie mimokrestanske kruhy sa vyjadruju tak, ako by im niekto dal mandat o tom, rozhodovat o krestanskej Europe... ja napr. vobec nechapem, ze si ti krestania (a nielen oni) takto nechaju srat na hlavu a az teraz sa zacinaju prebudzat ...

„A gratulujem, tvoje argumenty v podobe duchaplných obrázkov naozaj obohacujú rozumnú diskusiu. „

Dik, snazil som sa, mam dnes cas

to je ktorá krajina? tá "vaša"?

No tam kde „zijeme“, logicky ….
mLuks
Addict
Addict

"No tam kde „zijeme“, logicky …."
Potom neviem kde žiješ, ale v Slovenskej Republike asi nie. Pretože, tá nie je kresťanskou a žiadnou inou ideologickou krajinou a má to aj v Ústave.
tehla

LuksKE napísal:"No tam kde „zijeme“, logicky …."
Potom neviem kde žiješ, ale v Slovenskej Republike asi nie. Pretože, tá nie je kresťanskou a žiadnou inou ideologickou krajinou a má to aj v Ústave.
a akou ma byt krajinou? Viazanou na homosexualitu, hedonizmus, zvratenost? Pochop, ze ideologicke vakuum neexistuje, vzdy je to boj ideologii a pristupov k spolocnosti celkovo

Inak
Takéto sú počty príslušníkov troch najväčších náboženských vyznaní na Slovensku.
Rímskokatolíci – 3 347 277 (62 %), evanjelici – 316 250 (5,9 %), gréckokatolíci – 206 871 (3,8 %).

takze akou je krajinou? Kto urcuje vlastne charakter krajiny, ked nie obyvatelia?

len pre porovnanie:

Viac ako 725 000 obyvateľov je bez vyznania.

si vezmi, ze co hovori Biblia:

„Hľa, prídem čoskoro a moja odplata so mnou; odmením každého podľa jeho skutkov. Ja som Alfa a Omega, Prvý a Posledný, Počiatok a Koniec. Blahoslavení sú tí, čo si vypierajú rúcha: budú mať moc nad stromom života a budú môcť vstúpiť bránami mesta. Vonku zostanú psi, traviči, nemravníci, vrahovia, modloslužobníci a každý, kto miluje lož a dopúšťa sa jej.“

„Neviete, že nespravodliví nebudú dedičmi Božieho kráľovstva? Nemýľte sa: ani smilníci ani modloslužobníci ani cudzoložníci ani chlipníci ani súložníci mužov ani zlodeji ani chamtivci ani opilci ani utŕhači ani lupiči nebudú dedičmi Božieho kráľovstva.“

a teraz pri rozlozeni obyvatelstva - k comu sa hlasia - homosexuali pozaduju, aby im tato spolocnost vyplacala napr. vdovsky dochodok, umoznovala oficialne manzelstva a poniektori aj adopciu deti .... Je to podla teba v poriadku? Na akom pravnom, moralnom alebo inom zaklade by to podla teba mali dosiahnut?

ok, mam dost na dnes, uz ma to nebavi, zatim ....
mLuks
Addict
Addict

čo akou krajinou by mala byť? Nijakou, je to Slovenská Republika, keď to bude Slovenská Kresťanská(židovská, moslimská) Republika, potom bude niečiou krajinou. Ale načo do vtedy jej dávať nejaké ideologické prívlastky?
Právo žiť v tejto krajine na základe ústavy má každý, nie len kresťania. Platia tu nejaké čisto kresťanské zákony? Neviem o nich. Je v tejto krajine zakázané propagovať iné náboženská ako kresťanstvo? Nie je. Platí tu naopak deklarácia ľudských práv, ktorá vám zabraňuje diskriminácii na základe vierovyznania.
Tak prečo by mala byť kresťanskou krajinou? Lebo tu žije niečo okolo 3,8 miliona kresťanov? Lebo nejaký Hrušovský, či kia chmara, si vydobil vatikánsku zmluvu a máme cirkevné sviatky? Bolo o tom referendum? (keď sa nim tu tak oháňaš).
Páči sa ti keď z mojich ateistických daní, dostane tvoj farár výplatu a vy si opravíte kostol. Ano, pokiaľ nebude na slovensku odluka cirkvi od štátu a pokiaľ aj moje "pekelné" peniaze pôjdu cirkvám, do vtedy, ja ateista, budem kecať do náboženstiev. Keď chceš aby som bol ticho, pretlač odluku a financujte si svoju cirkev sami.

Pozri sa do arabských krajín - moslimských - tie sú plne ideologické, tam sa tento ideologický prívlastok hodí. Ale nie tu.

"Kto urcuje vlastne charakter krajiny, ked nie obyvatelia?" - Prečo by charakterom krajiny malo byť náboženstvo, prečo nie farba pleti?
Prečo nemôžem nazvať Slovensko bielou krajinou? Lebo podľa tvojej logiky to sedí, najviac je tu zastúpená biela rasa, tak toto je biela krajina. Na SK by som povedal, že nájdeš najviac rozkrádačov, okrádačov, obchádzačov všetkého možného, klamárov a podobne potom aj podľa týchto vecí poďme dávať prívlastky tejto krajine. Aj to ukazuje charakter krajiny. Prečo len nejaké náboženstvo?

Nič si nevezmem, že čo hovorí biblia, lebo tá rozprávková alegorická knižka, v ktorej svet vznikol za týždeň, ma pre mňa rovnakú výpovednú hodnotu, ako článok na topkách.

Ide mi len o to, že kto vám dal právo si privlastňovať nejakú krajinu, keď tá vám nepatrí? Možno sa len vďaka politickej lobby, ala KDH, prispôsobila väčšinovému obyvateľstvu, ale stále to nie je vaša krajina, váš piesoček. Svoju krajinu máte a volá sa Vatikán.
Žiješ v slobodnej krajine, ktorá skrz svoju ústavu nehlása žiadnu ideológiu. Deal it.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

tehla napísal:Asi si sa uz stretol s komunizmom a prenasledovanim cirkvi … Vtedy ti nielenze zakazovali chodit do kostola, ale tie kostoly aj vypalovali a cirkevni predstavitelia boli jak v gulagoch, tak v koncentrakoch … Ja si myslim, ze to znova smeruje k podobnemu vyvoju
Bavíme so o dnešnej Slovenskej Republike. Alebo aktivity cirkvi berieš ako odplatu za minulý režim?
tehla napísal:Otazka znie, kto ho ma? Brusel? Washington? Tel Aviv? Dovod? Preco napr. Homosexuali, ak sa na Slovensku citia tak zle a „prenasledovani“ nejdu do New Yorku? Tam by boli chraneni ako bengalsky tiger, namiesto toho si vsade diktuju svoje podmienky – celej väcsinou negativne naladenej spolocnosti – kto im dal na toto pravo? Krestania napr. utekaju z moslimskych a komunistickych krajin koli prenasledovaniu, naopak homo, moslimovia, komunisti - si diktuju v krestanskych krajinach, preco je to tak? Kto to urcuje, ze by to tak malo byt? Tebe to tiez len system natlacil do hlavy za poslednych par rokov. Poväcsinou tie mimokrestanske kruhy sa vyjadruju tak, ako by im niekto dal mandat o tom, rozhodovat o krestanskej Europe... ja napr. vobec nechapem, ze si ti krestania (a nielen oni) takto nechaju srat na hlavu a az teraz sa zacinaju prebudzat ...
A keď je táto krajina taká zvrátená, prečo sa kresťania nesťahujú do Poľska, Brazílie, Mexika, Talianska? Tam si môžu tiež zakladať "tradičné" rodiny. Čo mám v hlave natlačené, môžeš ty ťažko niečo vedieť. Ty môžeš mať tiež v hlave natlačené blbosti od ľudí v rúchu.
tehla napísal:a akou ma byt krajinou? Viazanou na homosexualitu, hedonizmus, zvratenost? Pochop, ze ideologicke vakuum neexistuje, vzdy je to boj ideologii a pristupov k spolocnosti celkovo
Pochop, že ateizmus nie je ideológia. To len niektorí fanatici tvrdia, že ateisti sú tí zlí, zvrhlí barbari, ktorí chcú vypaľovať kostoly.
tehla napísal:Takéto sú počty príslušníkov troch najväčších náboženských vyznaní na Slovensku.
Rímskokatolíci – 3 347 277 (62 %), evanjelici – 316 250 (5,9 %), gréckokatolíci – 206 871 (3,8 %).
Do tej najväčšej skupiny patrím bohužiaľ aj ja, keďže pri sčítaní ma tam rodičia zapísali. A rozhodne sa do tej skupiny neradím. Dovolím si tvrdiť, že to číslo je tak obrovské práve kvôli podobným prípadom. Mnoho ľudí to tam napíše aj keď boli v kostole naposledy pred 20 rokmi.
tehla napísal:a teraz pri rozlozeni obyvatelstva - k comu sa hlasia - homosexuali pozaduju, aby im tato spolocnost vyplacala napr. vdovsky dochodok, umoznovala oficialne manzelstva a poniektori aj adopciu deti .... Je to podla teba v poriadku? Na akom pravnom, moralnom alebo inom zaklade by to podla teba mali dosiahnut?
Na tom istom, na ktorom môžu návštevníci kostola zakázať lekárovi a žene vykonať potrat?
tehla

LuksKE napísal:Prečo nemôžem nazvať Slovensko bielou krajinou? Lebo podľa tvojej logiky to sedí, najviac je tu zastúpená biela rasa, tak toto je biela krajina. 
kludne nazvi … ale nemozes ho napr. nazvat cernosskou krajinou … z logickych dovodov
LuksKE napísal:Ide mi len o to, že kto vám dal právo si privlastňovať nejakú krajinu, keď tá vám nepatrí? Možno sa len vďaka politickej lobby, ala KDH, prispôsobila väčšinovému obyvateľstvu, ale stále to nie je vaša krajina, váš piesoček. Svoju krajinu máte a volá sa Vatikán. 
Komu teda patri? Vsetkym len nie krestanom? Kto tebe dal napr. pravo o tom rozhodovat? Mam taky matny dojem, ze nikto …:) Ved v demokracii ma rozhodovat väcsina, ci nie?
LuksKE napísal:Žiješ v slobodnej krajine, ktorá skrz svoju ústavu nehlása žiadnu ideológiu. Deal it.
Neni to pravda, … to je len tvoje klamlive zdanie, ze napr. Fico nesluzi ziadnej ideologii … Evidentne je to stary presvedceny komunista a presne take hodnoty aj presadzuje ...
94jakub napísal:Pochop, že ateizmus nie je ideológia.
'“Ideologia -  myšlienková sústava vyjadrujúca nejaký svetonázor

ideológia
súhrn názorov a teórií zo všetkých oblastí ľudskej činnosti, ktoré zodpovedajú materiálno-ekonomickým podmienkam danej spoločnosti alebo triedy 
Zdroj: http://www.cudzieslova.sk

takze ateizmus je nejaka „protibozska“ ideologia, nazvime to takto, A – Teizmus – teda oponentura voci Bohu … vyhovarat sa na to, ze nie je ideologia, preto ma vysadne pravo na celospolocensky status je podla mna blbost... Vzdy tu bol a bude boj ideologii a myslim, ze taky Islam urcite kasle na nejaku ustavu .. Ateisti su len jednou zo skupin, ktore presadzuju svoju "pravdu"

Kam toto vsetko smeruje - napr. obyvatelstvu Oklahomy uz skacu po hlave otvorene aj taki satanisti:
Kresťania sa snažili o umiestnenie tabule od roku 2009; po piatich rokoch slávia úspech. Ako uvádza portál news.com.au, roky narážali na odporcov, ktorí tvrdili, že tabuľa je porušením federálnej ústavy, kde je zmienka o rovnosti náboženstiev.

Americkí satanisti z organizácie Satanský chrám chcú to isté – vyhlásili zbierku, ktorej cieľová suma 20-tisíc dolárov pokryje náklady na vyhotovenie sochy démona Bafometa (modla s kozou hlavou, parohami a ľudským telom s krídlami). Návrh znie, aby socha mala 2 metre, bola umiestnená na kamennom podstavci a po oboch stranách boli ďalšie dve sochy malých detí. Chýbať by nemal ani pentagram. Satanský monument by mal byť hneď vedľa tabule Desatora.
„Toto je národ a štát, ktorý bol založený na pilieri viery, je urážlivé, viesť tento druh konverzácie,“ uviedol republikán Earl Sears. V podobnom duchu sa vyjadril aj hlavný architekt mesta, Duane Mass, ktorý sa nechal počuť, že „budova patrí mestu Oklahoma a nie satanskému klubu“.

http://www.aktuality.sk/clanok/243245/r ... ebo-satan/
//autoeditácia príspevku (07 Jan 2014, 18:07)
tu je k tomu celkom dobry clanok:
Jak se to skutečně má s právy, svobodou myšlení a tolerancí

V otázce svobody slova je potřeba poukázat na jeden zásadní problém. Liberálové a demokrati neustále mluví o toleranci a nutnosti uznat každému jeho práva a nikoho neodsuzovat. Těmito honosnými slovy však myslí právě tolik, aby byly uznány jejich názory, a sami nesouhlasné odmítají. Za touto pseudohumánní maskou jsou vždy připraveni upřít druhému jeho právo nesouhlasit. Svoboda názoru se vztahuje jen na neškodné názory, které po nikom nic nechtějí a nic od něj neočekávají, na úzce vymezený rámec demokratického smýšlení a demokratické slepoty.

Jistě ne všichni, ale mnozí dnešní demokrati jsou plni fanatismu, s nímž se vrhají na projev jiného smýšlení jako supi na mršinu. Cítí se pobouřeni slovy jako tradice, nerovnost a zejména dobrý vkus. Tolik tedy k jejich "toleranci".

Přemýšlí jen o zjevných věcech, takže odmítají to, co člověka na první pohled omezuje nebo ohrožuje. To je například kriminalita, stejnou měrou ale také myšlenky odmítající projevy dekadence, avšak současný systém je dekadencí. Abychom ji rozpoznali, musíme prohlédnout pravou příčinu a pravý následek. V tom ale liberálovi brání jeho povrchní idealismus, takže vůbec neodhalí, že něco je úpadkovým jevem. Tím pádem odmítání takového jevu z jeho pohledu vypadá jako nepřípustné a bezdůvodné omezování něčí svobody. Pod tímto dojmem v dobré víře co nejostřeji odsuzuje "netolerantní" smýšlení a nevědomky tak jen posiluje úpadek.

Na systému se přiživuje jak úzký okruh bohatých, tak skupiny chudých, líných nebo vychytralých. Levicoví liberálové, socialisti či anarchisti často v zájmu lidovosti napřou veškerou svou nenávist a "spravedlivé" rozhořčení vůči bohatým a k jiným příživníkům jsou nemístně nekritičtí.

Jiní si vedou odvážněji a dovolí si v něčem spatřovat nešvar společnosti. I oni tedy něco odmítají, ale přesto odpírají druhým nárok odmítat jiný jev, takže svůj názor ve skutečnosti považují za hodnotnější a zpochybňují tak své teze o rovnosti názorů.

Mnoho dnešních lidí v sobě chová v zájmu společenské korektnosti předsudky vůči všemu, co není za každou cenu demokratické, vůči veškeré aristokracii ducha. S pocitem dobrého svědomí kolem sebe vytváří ovzduší netolerantní k jiným než demokratickým myšlenkám a působí tím na všeobecné mínění. Ve společnosti dokonce koluje jakýsi pocit, že se ví, čím jsou nedemokratické myšlenky mylné a nebezpečné, takže je lze odsoudit bez jejich předchozí znalosti. Nic však není pravdě více vzdáleno než toto klišé. A příznačné je, že jakmile se někdo otázkou nerovnosti začne opravdu zabývat, jeho prvotní nadšený odpor dozná mnoha změn a nezřídka se promění ve svůj opak. Bohužel, dnes se spíše bude tolerovat hlásání anarchie než jejího protikladu.

Read more: http://www.dolezite.sk/Jak-se-to-skutec ... z2pjWMzWFS
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ten článok z dolezite.sk je hodný povesti toho serveru.

" Za touto pseudohumánní maskou jsou vždy připraveni upřít druhému jeho právo nesouhlasit." - Ateisti nesúhlasia, ale na rozdiel od tmárov nechcú nič ihneď prikazovať, zakazovať a uzákoniť, viď to referendum. Názor je vždy neškodný, pokiaľ nie je pretlačený a pretransformovaný do legislatívy, ktorá ho aplikuje bez rozdielu na všetkých a bez ohľadu na to, či proti tomu názoru pretavenému do zákona oponujú.

"Na systému se přiživuje jak úzký okruh bohatých, tak skupiny chudých, líných nebo vychytralých. " - lebo v cirkev a.s. toto vôbec neplatí. A ani v iných ideológiách, že.

"S pocitem dobrého svědomí kolem sebe vytváří ovzduší netolerantní k jiným než demokratickým myšlenkám a působí tím na všeobecné mínění." - toto sa prekrásne hodí na tých tmárov, ktorí chcú referendum o tých zákazoch, pretože chcú zákony o tých zákazoch. Sú netolerantní voči iným názorom do takej miery, že chcú tie svoje uzákoniť a chcú pôsobiť na všeobecnú mienku priam akokoľvek, naposledy tým, že biskupi zvolali fanúšikov do Košíc na protest proti niečomu, do čoho ich absolútne nič nie je.

Článok z dolezite.sk samozrejme prebraný z webu pravyprostor.cz a oba sú, ako inak, anonymné, pretože autori sú zbabelci a nevedia čeliť kritike prípadných opačných názorov.
------
Vôbec nečakám, tehla, že zareaguješ, ani mi to nechýba, kľudne túto reakciu ignoruj alebo si ma hoď do ignore celého. Ale na takýto prázdny balast budem reagovať vždy.
Napísať odpoveď