"Ateisti nesúhlasia, ale na rozdiel od tmárov nechcú nič ihneď prikazovať, zakazovať a uzákoniť, viď to referendum. "
co tak prikazovat neprikazovat? Prikazovat nevychovavat deti ( ved oni sa rozhodnu sami ked budu mat 18), podporovat z dani homosexualov a potraty zdravych deti, nutit deti na sexualnu vychovu a nevhodnu literaturu, tolerovat dekadenciu, upadok mravov, multikulturalizmus a pozitivnu diskriminaciu? ... Dnes je co len trocha prisnejsia tradicnejsia rodicovska vychova pomaly trestnym cinom ...takze kazda minca ma dve strany a o tom, ze ateisti nechcu prikazovat sa tiez da polemizovat - staci sa pozriet na Sovietsky zväz, ten mierumilovny a ludomilny rezim, kde ateizmus, marxizmus leninizmus. darwinizmus a prenasledovanie vlastnych obcanov bola statna ideologia, takze o mierumilovnom ateizme mi nemusis vypravat
spolocensky system vzdy vychadza z nejakych hodnot.. Ake hodnoty ma ateizmus? Je to len boj proti Bohu - nic viac v sebe neobsahuje ... Nie kazdy chce zit v tejto vzduchopraznej upadkovej ideologii, kde este aj vianoce budu trestne, aby niekoho nepohorsili ( nejakeho utlocitneho zida, ateistu, islamistu, alebo neviemkoho este, homosexuala...)
"Sú netolerantní voči iným názorom do takej miery, že chcú tie svoje uzákoniť a chcú pôsobiť na všeobecnú mienku priam akokoľvek, naposledy tým, že biskupi zvolali fanúšikov do Košíc na protest proti niečomu, do čoho ich absolútne nič nie je."
ved to robia vsetci, preco mas pocit, ze teba do toho nieco je? Islamisti protestuju proti klobasam na verejnosti a psom v autobuse, cirkev a ostatni (to sa netyka len cirkvi) proti usmrteniu tych najnevinnejsich - pricom spolocnost ma paky na to, aby sa o tie deti vedela postarat a este by sa aj uchranilo zdravie zeny ( vela zien po potrate napr. nie je schopnych znova otehotniet, pripadne maju zdravotne problemy - cysty, endometriozu maternice a pod., nehovoriac o psychickom zdravi, neurozach, depresiach a vycitkach svedomia..) a posilnil vymierajuci Slovensky narod ... takze ja to vidim ako vseobecne pozitivum, ty to vidis ako nieco zle, koli tomu ze chcu zachranit zivot? Ci skor koli tomu ze v tom je zaangazovana cirkev ...
"Komu teda patrí? Nikomu a zároveň všetkým. (bodka)"
aha tak, uz mi je to jasne
"Mňa nezaujíma ako vládne Fico, ale to čo je v ústave a neviem o tom žeby Fico si ju menil a napchal do nej komunizmus."
no .... kym Ustava je v podstate "zdrap papiera", tak Smer je vykonna moc, ktory robi realne opatrenia a ovplyvnuje zivoty ludi priamo ... V ustave je aj napr. clanok o ochrane ludskeho zivota pred narodenim - pochybujem, ze Fica chytil nejako tento clanok ustavy za srdce a dalej propaguje potratarstvo ako na beziacom pase - na cele s matronou Flasikovou Benovou
p.s - hodnota cirkvi pre spolocnost je financne nevycislitelna a cirkev prezije ci uz so statnym rozpoctom alebo bez ... asi by ste aj tych par drobnych dali radsej komunistom do bruselu alebo Romom
Nepochybne ako ateisti by ste si zelali, aby cirkev, katedraly, "aristokracia" ducha, vianoce, betlehem, biskupi atd., boli uz len nejakym okrajovym skanzenom - podobne ako subor Lucnica a slovensky folklor, ktorym sa kedysi zilo, v bahne upadku, macdonaldsov, holywoodu a spinavych politickych hier v multikulturalnej a homosexualizovanej liberalnej "idyle" ...

Ale nemyslite si ze vas nazor je spravny a moralne nadradeny ...