Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa audiotrack »

Stoporko napísal: A keďže kresťanstvo ako smer, viera, náboženstvo... neexistuje, tak nemôže nikoho do ničoho ani nútiť a presviedčať.
kresťanstvo je náboženstvo. Celosvetovo uznané, a definované ako náboženstvo. Tak ako si myslel že neexistuje? Tiež nesúhlasím s tým, že nemôže nútiť a presviedčať. Nútiť nemôže (aspoň podľa našich platných zákonov) ale prečo by nemohlo presviedčať? Aj politici ťa presviedčajú o svojej pravde, dokonca aj ty a ostatní v tejto téme. Presviedčanie je iba argumentovanie, a kresťanstvo (ako každé náboženstvo) má svoje argumenty. Či sú hlúpe a neracionálne, to ide teraz bokom
zeky
Star
Star

Príspevok od používateľa zeky »

Dobre týmto si len rozkúskoval vieru na niekoľko rôznych, nič to ale nemení na tom, že je to stále viera. Je jedno či pod jednou strechou alebo pod miliónmi. Podstatou je, že každý jedinec, ktorý verí sa bude prirodzene riadiť tým v čo verí, čiže má určité názory formované práve svojou vierou. Ateizmus nemá vytvorenú žiadnu modlu, božstvo, troch, jedného, lesných duchov, trpaslíkov, elfov, Aštara Šerana či akúkoľvek "vyššiu bytosť". Čiže to, že som ateista mňa v živote neovplyvňuje v rozhodovaní a správaní. Nerozhodnem sa napríklad, že nebudem jesť mäso lebo som ateista, alebo odmietam chodiť do práce v istý deň lebo som ateista. Snáď chápeš čo tým chcem povedať. Navyše to, čo si popísal Ty platí len pre minoritnú skupinu a dovolím si tvrdiť, že z miliardy kresťanov má drvivá väčšina "tradičný" postoj k viere a teda chodenie do kostola, viera v Bibliu, jedného Boha. Ich záštitou je práve kresťanská cirkev. To, že sa od nich ty dištancuješ a máš individuálnu vieru - OK.
Na dôvažok, viera bola vytvorená ľuďmi v dávnych časoch na vysvetlenie rôznych udalostí. Takže hypoteticky, kebyže ľudia nevytvoria vieru v niečo, boli by sme dnes všetci ateisti, len by sme o tom nevedeli. To znamená, že by to nijak neovplyvnilo naše konanie. Myslím, že to je dôkaz toho, že ateizmus sa vytvoril len ako umelá opozícia k viere. Pričom si myslím, že ateistom je to úplne jedno.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

"Myslím, že to je dôkaz toho, že ateizmus sa vytvoril len ako umelá opozícia k viere."
tak toto je myslienka dna

Ateizmus sa nevytvoril, ateizmus je pomenovanie pre absenciu viery. Gravitacia sa tiez nevytvorila v momente ked Newtonovi padlo na hlavu jablko.
zeky
Star
Star

Mal som na mysli samozrejme pojem ateizmus. Práve o tom som v tom príspevku písal, dve vety dozadu.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

tvrdite ze krestanstvo nema ziaden prinos pre nasu spolocnost ... cize tvrdite ze ked sa ludia snazia zit podla krestanskych zasad/pravidiel/prikazov nic neprinasaju ... cize ked ctia si rodicov nezabijaju nekradnu nesmylnia nezavidia netuzia po cudzom majetku ani po cudzich manzelkach ked sa snazia aby neboli pysny lakomi neobzierali sa neprechovali hnev, nenavist?????

mozete samozrejme tvrdit ze to robia aj ateisti ... ale aka je ich motivacia ??? a dokedy??? a ked to nebude ludi ucit cirkev tak kto ??? stat ?? ... tak to by sme mali pristavit este zopar veznic ... lebo tie co mame teraz budu za par rokov stacit akurat tym co chcu zit dobre.

nastastie aj zakonodarny system vychadza z krestanskej moralky (az na par vynimiek), to nebol prinos pre europsku kulturu ????

vacsina civilizovanych krajin kde ziju ludia v "blahobyte" su krestanske (postavene na krestanskych hodnotach ) europa amerika australia ... ci radsej by si zil v indii, cine, afrike?????...

ucenie jezisa krista, ci uz mu ludia veria alebo nie ma pre ich zivoty obrovsky vyznam ...

niekolko starocne charitativne aktivity to je tiez samozrejme nic.... reholne sestry pracuju oddavna v nemocniciach v ustavoch zaopatruju biednych ... knazi a reholnici byoli ucitelmi obycajneho ludu... a nik ich za to neplatil len cirkev...

a ked uz budem uplne prizemny cirkev spravuje kvantum umeleckych diel historickych budov ktore stat chrani no neda im na ne ani korunu a platia to veriaci ... samozrejme nemozu s nimi ani manipulovat lebo je to kulturne bohactvo naroda...

samozrejme kto chce vidi len upalovanie bosoriek, pokrytecke babky, pedofilnych knazov, ...
..........LUDIA TYM ZE SU KRESTANIA NEPRESTAVAJU BYT LUDMI ... LEN SA SNAZIA ZIT LEPSIE ......
a v spolocenstve ludi ktorych je viac ako 1 000 000 000 sa najdu rozny ludia .... skoda ze media poukazuju len na poklesky tychto ludi a ich moralna vyspelost sa berie ako samozrejmost.....

niekedy mam pocit ze ateisti si myslia ze mi neverime v boha tak nemusime byt dobri .... alebo je to u nas normalne??? lebo ked smylni ateista a opusti svoju rodinu nik sa nad tym nepozastavi .... ak smylni knaz su toho plne noviny.... sutana z neho nerobi dokonaleho cloveka ... len jeho usilie a viera... ale aj tak moze poklesnut...

a co to vlasne ta cirkev je, ktoru podporujeme ???? cirkev je zive kristovo telo ... cize vsetci veriaci...(nie len knazi a biskupy!!!!) .. cize ak je na slovensku je 80% veriacich tak ked ich podporuje stat tak podporuju sa vlastne sami seba...lebo oni su 80% statu ... stat nie je len hory a lesy...

a to ze je cirkev nejaka organizacia to si zadefinoval stat aby ju mohol nejako pravne zaradit... veriaci to nepotrebuju ...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

mozete samozrejme tvrdit ze to robia aj ateisti ... ale aka je ich motivacia ??? a dokedy??? a ked to nebude ludi ucit cirkev tak kto ??? stat ??
Mna to ucili rodicia (obaja neveriaci)
niekedy mam pocit ze ateisti si myslia ze mi neverime v boha tak nemusime byt dobri .... alebo je to u nas normalne??? lebo ked smylni ateista a opusti svoju rodinu nik sa nad tym nepozastavi
to su iba tvoje pocity - ja zijem v CR, v ktorej je to takmer samy ateista. Myslis, ze Cesi su natolko odlisni od Slovakov? Nie su.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

tehla napísal:mas to v tej hlave pomylene – tebe niekto nanucuje vyhradu vo svedomi? Vies co to vobec je? Vyhrada vo svedomi je pravo lekara rozhodnut sa, ci usmrti plod – napr. Na to ma myslim si ze kazdy clovek pravo, dalej – väcsinova krestanska spolocnost musi financovat x „ateistickych veci“- napr. tento rezim a tuto vladu … aj ked sa z Fica zrazu stal prikladny katolik
Ty to v nej máš potom pomýlené tiež. Tebe niekto nanucuje potrat? Právo lekára a ženy je rozhodnúť sa, či vykonať potrat. Na to má tiež každý právo ale zdá sa mi, že nejakí ľudia, čo o tom nemajú ani poňatia im chcú toto právo zakázať. Kto že to sú?
Tak si s tou tvojou kresťanskou spoločnosťou založ štát a financuj si "kresťanské veci" - 37 miliónov pre cirkev, cirkevné sviatky, nech môžu byť všetci spolu...
Slovenská republika nie je kresťanská spoločnosť, zmier sa s tým. Bohužiaľ, tá vatikánska zmluva...
tehla napísal:veriacich krestanov je nieco cez 4 000 000 na Slovensku, ateistov 750 000 … Sprav iniciativu za referendum o odluke cirkvi od statu, kto ti brani, mne je to jedno
Tak sa nám to zvyšuje. Ešte o stranu dozadu si postol číslo 3 347 277(ktoré je tiež väčšie ako realita) a viac ako 750 000 bez vyznania. Za tri dni si stihol nahuckať ďalších 700 tisíc ovečiek?
tehla napísal: tam kde spolocnost nema hodnoty– tam je mozne natlacit hodnoty vladnucej strany … v protiklade s prirodzenymi zakonmi
Tak ako to robila cirkev v minulosti, že? Radšej sa modliť za dážď a prepustiť meteorológov.

strapaty:
strapaty napísal:tvrdite ze krestanstvo nema ziaden prinos pre nasu spolocnost ... cize tvrdite ze ked sa ludia snazia zit podla krestanskych zasad/pravidiel/prikazov nic neprinasaju ... cize ked ctia si rodicov nezabijaju nekradnu nesmylnia nezavidia netuzia po cudzom majetku ani po cudzich manzelkach ked sa snazia aby neboli pysny lakomi neobzierali sa neprechovali hnev, nenavist?????
To, že sú to kresťanské pravidlá, neznamená, že ich nikto iný nemá. Zasa snaha o patentovanie "dobra" cirkvou?
strapaty napísal:mozete samozrejme tvrdit ze to robia aj ateisti ... ale aka je ich motivacia ??? a dokedy??? a ked to nebude ludi ucit cirkev tak kto ??? stat ?? ... tak to by sme mali pristavit este zopar veznic ... lebo tie co mame teraz budu za par rokov stacit akurat tym co chcu zit dobre.
Na to aby si spravil dobrý skutok, potrebuješ motiváciu? Ja nepotrebujem vypočítavať, koľkým starým ľuďom musím ešte pomôcť aby som išiel do neba. A cirkev ma to nenaučila a dobré vychovanie rodičov a okolia.
strapaty napísal:vacsina civilizovanych krajin kde ziju ludia v "blahobyte" su krestanske (postavene na krestanskych hodnotach ) europa amerika australia ... ci radsej by si zil v indii, cine, afrike?????...
Možno preto, že tie dobré, morálne kresťanské krajiny majú najagresívnejšiu medzinárodnú politiku a nenechajú iné náboženstvá ohrozovať ich? Zasa viď. temný stredovek.
A tie sociálne ústavy a aktivity platí štát z daní a kedže nám to cirkev nechce povedať tak je pravdepodobné, že podstatná väčšina toho sú peniaze Slovenska ako Vatikánu.
strapaty napísal:niekedy mam pocit ze ateisti si myslia ze mi neverime v boha tak nemusime byt dobri .... alebo je to u nas normalne??? lebo ked smylni ateista a opusti svoju rodinu nik sa nad tym nepozastavi .... ak smylni knaz su toho plne noviny.... sutana z neho nerobi dokonaleho cloveka ... len jeho usilie a viera... ale aj tak moze poklesnut...
Pretože ten kňaz sa sám rozhodol byť "duchovným vodcom" pre tých ľudí a tiež si myslí, že má právo rozhodovať, čo je správne a čo nie.
strapaty napísal:a to ze je cirkev nejaka organizacia to si zadefinoval stat aby ju mohol nejako pravne zaradit... veriaci to nepotrebuju ...
Naozaj? ... Naozaj?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

tehla: Je to uzákonené na základe názoru kresťanov a platí to aj pre nekresťanov, to nie je nanucovanie? A prečo si si vybral akurát výhradu vo svedomí (áno, viem, veľmi dobre čo to je, nemusíš ma poučovať - čo je to "usmrtí plod"? Dá sa "usmrtiť" vajce kury, ktorá bola oplodnená?)? A čo vatikánska zmluva a nedeľné nakupovanie a teraz ešte plány na to referendum? Tento režim a táto vláda sú ateistické? Veď ty už ani nevieš, čo píšeš. Čo má táto vláda a tento režim spoločné s ateizmom? Veď Ficko sa sám vo videu priznal, že je kresťan katolík, máme v parlamente dve strany, ktoré sú kresťanské, ostatní sa po kostoloch špacírujú vždy, keď je príležitost - nemáš to ani náhodou trochu pomýlené, alebo už naozaj nevieš, čo sem do tejto diskusie vytresnúť? Veď je to na smiech.

Je IRELEVANTNÉ, či je nedeľné nakupovanie nehoráznou požiadavkou alebo nie je. Je to zákon, ktorý kresťania našili na všetkých, bez ohľadu na ich vierovyznanie a bez ohľadu na to, či nemajú pomýlených veriacich (nesvätí sa náhodou sobota, nie nedeľa?) na háku.

K arogantnému diskutovaniu - to píšeš ty, ktorý si tu viackrát poznamenal, že ťa moje názory a podobne nezaujímajú, ty, ktorý ignoruješ diskutérov, ktorí idú argumentačne proti tebe, ty, ktorý z témy o "ľuďoch dobrej vôle" pravidelne pasívne-agresívne vyháňaš tých, ktorí ti tam nepasujú? Hahaha.

strapaty:

"tvrdite ze krestanstvo nema ziaden prinos pre nasu spolocnost" - kto to kde tvrdí? Zacituj.
"cize tvrdite ze ked sa ludia snazia zit podla krestanskych zasad/pravidiel/prikazov nic neprinasaju" - kto to kde tvrdí? Zacituj.

Ateisti si nectia rodičov, nesmIlnia, netúžia po cudzom majetku (to je vtipné, koľko kresťanov máme medzi politikmi a ako túžia po cudzom majetku), po cudzích manželkách, nie sú pyšní a lakomí? A aká je naša motivácia? Morálka, ktorá tu bola dávno pred nejakými kresťanmi. Všeobecné spoločenské pravidlá a regulácie, založené na rozumnom a racionálnom uvažovaní. To je sila, čo?

"nastastie aj zakonodarny system vychadza z krestanskej moralky (az na par vynimiek)" - sú zákonodarné systémy, ktoré nevychádzajú z "kresťanskej morálky" a fungujú oveľa lepšie, napríklad v Japonsku.

Kto kde popieral nejaké niekoľko stáročné aktivity sestier a kohokoľvek iného? Nikto. Ale akosi pozabúdaš na dobu temna a inkvizíciu, či križiacke výpravy - naozaj sa chceš v tejto diskusii vracať do minulosti? Lebo tá je práve pre tvoju cirkev a veriacich veľmi nebezpečná vo forme argumentu. A čo sa týka k financovaniu historických budov - mojko, zabúdaš, že cirkev dostáva miliardu slovenských korún ročne od štátu? A že je najväčším vlastníkom pôdy na Slovensku?

Aj ateisti sa snažia žiť lepšie. Nie len kresťania. A predstav si - bez "kresťanskej morálky".

"niekedy mam pocit ze ateisti si myslia ze mi neverime v boha tak nemusime byt dobri" - to je iba pocit. Naozaj. Zabojuj proti nemu. Lebo to, čo si napísal v tej vete, je dosť veľký blud, ktorému vlastne ja ani nechápem.

Cirkev nie je "živé kristovo telo". Je to najväčší feudálny subjekt od dôb stredoveku, najbohatšia spoločnosť na manipuláciu moci a ľudí, skorumpovaná až do najvyšších inštancií. Dôkazov sme mali iba na Slovensku X, spomeniem iba eštebáka Sokola. Ak veriaci cirkev nepotrebujú, nech ju dajú zrušiť alebo rozpustiť, prípadne, veď je ich dosť a chcú referendá za rôzne kraviny, nech požiadajú o referendum o oddelenie cirkvi od štátu a jej rozpustenie. A bude pokoj.
zeky
Star
Star

A na to, čo popisuješ v prvom odstavci potrebujem byť kresťan? Podľa mňa stačia úplne normálne morálne hodnoty, ktoré ako napísal t0m4s3, ťa naučia rodičia. Ale je smutné, že niekoho motivuje tak žiť, len nejaká organizácia.
Nanešťastie pre tvoju predstavu, náš zákonodárny systém nebol vytvorený kresťanskou morálkou. Možno by si si chcel pozrieť niečo o Rímskom práve o jeho koreňoch v Etruskej mytológii a vôbec o polyteizme v tej dobe.
Do toho však nechcem zachádzať, keďze sa právu nevenujem.
Indiu, Čínu ani Afriku do toho neťahaj, to je o úplne iných faktoroch, než o náboženských, ale keď už tak chceš, tak fajn presuň sa do Južnej Ameriky a porovnávaj.

A učenie Ježiša Krista pre ľudí, ktorí netušia o čom je, má pre nich aký význam?
a nik ich za to neplatil len cirkev...
Áno a tej padali peniaze z neba, však?
a ich moralna vyspelost sa berie ako samozrejmost.....
Paradoxne žiadnu nevidím.
niekedy mam pocit ze ateisti si myslia ze mi neverime v boha tak nemusime byt dobri
Blud.

Asi ti pri tvojich výpočtoch ušlo, že štát tvoria aj ľudia, ktorí veriaci nie sú. Tým pádom prispievajú nedobrovoľne.
To je mi ale novinka, že ju zadefinoval štát. Asi by si si mal prelúskať históriu vlastnej cirkvi.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

to že nezabíjam, nekradnem, a podobné veci ma určite neučí náboženstvo. Je to zdravý úsudok každého človeka. A keď už, štát v tom má isto väčšiu výchovnú moc. Určite sa každý bojí basy viac ako toho že mu farárko v spovednici nedá odpustok.
Inak väčšina ľudí čo sú falošní, klamú, vodu kážu a víno pijú sa vydávajú za veriacich a kresťanov. Takže ani teoreticky ani prakticky tých 10 božích prikázaní nefunguje. Rovnako ti dokážem nájsť ľudí, ktorí sú príkladom pre spoločnosť a o desatoro vživote nepočuli (napríklad rôzne domorodé kmene čo ani nevedia že nejaké náboženstvá existujú, a tiež sa nevraždia, nekradnú si a pod.)
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Tehla ty si absolútne zaslepený, na špičku nosa si nevidíš, že tam môže sedieť aj iný názor a iný pohľad na svet. Všetko sa točí a musí točiť okolo kresťanstva a kresťanského boha.
veriacich krestanov je nieco cez 4 000 000 na Slovensku, ateistov 750 000 … Sprav iniciativu za referendum o odluke cirkvi od statu, kto ti brani, mne je to jedno
:lol: papierovo, tehla, PAPIEROVO!! no daj teraz aj reálne čísla, koľko Slovákov naozaj verí v kresťanstvo, koľko je naozaj praktizujucich veriacich kresťanov na Slovensku, koľkí naozaj dodržiavajú prikázané sviatky, pôst a podobné veci. Koľkí z tých papierových 4mil. Budem citovať 94jakuba
Do tej najväčšej skupiny patrím bohužiaľ aj ja, keďže pri sčítaní ma tam rodičia zapísali. A rozhodne sa do tej skupiny neradím. Dovolím si tvrdiť, že to číslo je tak obrovské práve kvôli podobným prípadom. Mnoho ľudí to tam napíše aj keď boli v kostole naposledy pred 20 rokmi.
A koľko je takýchto "kresťanov" z tých 4mil? Detí, mládež, za ktorých to vyplňovali rodičia, ktorí ani nevideli kostol od 1. sp, či birmovky, ale rodičia im tam zaškrtli nejaké vyznanie a to len preto, lebo boli pokrstení a mali tieto sviatosti, aj keď sa tí mladí o tú vieru vôbec nezaujímajú. Koľko z tých 4mil?

"Aha tak." - A dokáž, že je to tak, ako to tvrdíš ty.
som tiez za - ale potom nech v ostatnych oblastiach ma aj napr. taky krestan pravo sa rozhodnut, co chce financovat...
to či sa rómske etnikum dokáže integrovať ovplyvňuje všetkých nás, žijúcich na Slovensku. A áno, zníži sa kriminalita v rómskych oblastiach, zníž sa nezamestnanosť atď. To že tvoj farár ti káže v kostole aj za peniaze ateistov, židov, moslimov, budhistov, ktorí jeho služby nikdy nevyužijú, je iná vec. A presne v tom je rozdiel. Financovanie romov zo štatneho rozpočtu (teda peňazí všetkých) má vplyv na všetkých obyvateľov, aj na životnú úroveň. Financovanie cirkví zo štátneho rozpočtu (teda peňazí všetkých), nemá vplyv na všetkých, tak prečo by ich mali financovať všetci?

strapaty:
tvrdite ze krestanstvo nema ziaden prinos pre nasu spolocnost ... cize tvrdite ze ked sa ludia snazia zit podla krestanskych zasad/pravidiel/prikazov nic neprinasaju ... cize ked ctia si rodicov nezabijaju nekradnu nesmylnia nezavidia netuzia po cudzom majetku ani po cudzich manzelkach ked sa snazia aby neboli pysny lakomi neobzierali sa neprechovali hnev, nenavist?????

nastastie aj zakonodarny system vychadza z krestanskej moralky (az na par vynimiek), to nebol prinos pre europsku kulturu ????
+ tie dalšie bludy - čiže bez kresťanstva by sme boli opice lezúce po stromoch, škrabajúce sa v zadkoch a potom by sme tými rukami zobrali banán a zjedli ho. "Vďakabohu" za takéto kresťanstvo. Inak staroveký Egypt a Grécko poznáš? Tam morálka neexistovala.

Poviem ti novinku, aj bez kresťanstva by ľudia nekradli a nezabíjali sa. Kresťanstvo neobjavilo žiadnu všeobecne platnú morálku ani nemá patent na morálku. To čo je morálne a čo nie, určuje spoločnosť v ktorej žijeme. Aj v 21. stor. je kdesi v amazonskych pralesoch dodnes morálny kanibalizmus v tých kmeňoch. Možno, kto vie.

"mozete samozrejme tvrdit ze to robia aj ateisti ... ale aka je ich motivacia ??? a dokedy??? a ked to nebude ludi ucit cirkev tak kto ??? stat ??"
-> lebo vy ste nadľudia a cirkev nekonečná

"ucenie jezisa krista, ci uz mu ludia veria alebo nie ma pre ich zivoty obrovsky vyznam ... "
-> keď mu neverie tak pre nich nemá žiadny význam

"niekolko starocne charitativne aktivity to je tiez samozrejme nic.... reholne sestry pracuju oddavna v nemocniciach v ustavoch zaopatruju biednych ... knazi a reholnici byoli ucitelmi obycajneho ludu... a nik ich za to neplatil len cirkev...
a ked uz budem uplne prizemny cirkev spravuje kvantum umeleckych diel historickych budov ktore stat chrani no neda im na ne ani korunu a platia to veriaci ... samozrejme nemozu s nimi ani manipulovat lebo je to kulturne bohactvo naroda... "
-> teraz sa bavíme o tom, že štat ročne prispieva cirkvám 37.5 mil eur so štátneho rozpočtu, teda z penazí všetkých

a PERLA nakoniec "a co to vlasne ta cirkev je, ktoru podporujeme ???? cirkev je zive kristovo telo ... "
-> kristovo telo bolo plné, zlata, penazí, mocenských intríg atď atď ...chudák kristus, s takým telom žiť
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

strapaty napísal:tvrdite ze krestanstvo nema ziaden prinos pre nasu spolocnost... cize tvrdite ze ked sa ludia snazia zit podla krestanskych zasad/pravidiel/prikazov nic neprinasaju...
Na teba mám len jednu jednoduchú otázku, a očakávam na ňu jednoduchú odpoveď. Zdá sa ti vlastnenie otrokov, ktorých vlastníš ako fyzickú vec, ktorý po tebe prejdú do otroctva tvojim potomkom, a môžeš ich ľubovoľne biť pokiaľ do niekoľkých dní nezomrú, platenie 50 strieborných mincí otcovi dievčaťa, ktoré práve znásilňuješ, alebo trest smrti pre čarodejnice, homosexuálov, jasnovidcov, cudzoložcov a neveriacich, zdajú sa ti tieto zásady morálne?
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

Steju napísal:
Na teba mám len jednu jednoduchú otázku, a očakávam na ňu jednoduchú odpoveď. Zdá sa ti vlastnenie otrokov, ktorých vlastníš ako fyzickú vec, ktorý po tebe prejdú do otroctva tvojim potomkom, a môžeš ich ľubovoľne biť pokiaľ do niekoľkých dní nezomrú, platenie 50 strieborných mincí otcovi dievčaťa, ktoré práve znásilňuješ, alebo trest smrti pre čarodejnice, homosexuálov, jasnovidcov, cudzoložcov a neveriacich, zdajú sa ti tieto zásady morálne?
jednoducha otazka???::: krestanstvo je nejake ucenie .... ludia ktori sa hlasia k tomuto uceniu tvoria cirkev.... nik neroby ziadne testy moze sa k tomu uceniu hlasat hocikto ....
ja ti dam inu otazku ... preco ludia ktory kritizuju cirkev vidia len ludi ktori cirkev zneuzivaju .... v podstate nie su ani jej sucastou lebo nenasleduju krista co je hlavnym ucenim RKC.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Chlape, ty nemáš právo tu ukladať niekomu nejaké otázky, pretože si veselo odignoroval tie naše a ver mi - nebolo ich málo. Takto diskusia nefunguje, už tu máme niekoľkých, ktorí si nevedia stáť za svojimi názormi a obhájiť ich, pripájaš sa k nim?
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

Mozno len nema naladu dookola odpovedat na tie iste nudne otazky furt o tom istom, ktore sa opakuju v celej teme ...

Tomase – Cechy nefungovali po storocia nahodou na krestanskych principoch?
mLuks
Addict
Addict

Alebo len nemá argumenty a nevie si obhájiť svoj názor rovnako ako ty.
Otázky sa opakujú preto, lebo stále sem príde nejaký nový veriaci user, čo si myslí, že vie viac ako tí pred ním za 390 strán tejto témy. Viď strapatého, ktorý zase patentoval morálku kresťanstvu.
A inak tehla, vytvoril si si svoju tému, lebo si to v tejto viac nemohol vydržať. Tak si kop na svojom piesočku, ja ti tam neleziem. To, že iní useri majú problém s ignorovaním tvojej témy, si rieš s nimi.
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

toto je tema vytvorena na hadky, tamto na krestanske veci - aby bolo jasno - pozri si prve prispevky v temach - hadat sa mozme tu ... aby bol poriadok
ok, tak odpoviem, zas to bude o tom istom, ako vzdy:

„Tak sa nám to zvyšuje. Ešte o stranu dozadu si postol číslo 3 347 277(ktoré je tiež väčšie ako realita) a viac ako 750 000 bez vyznania. Za tri dni si stihol nahuckať ďalších 700 tisíc ovečiek? „

Krestania nie su len rimokatolici, este raz prepocitaj na kalkulacke

„Tak ako to robila cirkev v minulosti, že? Radšej sa modliť za dážď a prepustiť meteorológov“.

To je len tvoja fantazmagoria, nedivil by som sa, keby prvy meteorolog bol krestan

„keďze sa právu nevenujem. „

Vidno, Rimske pravo a krestanstvo bolo zakladom pravneho systemu v Europe

„A učenie Ježiša Krista pre ľudí, ktorí netušia o čom je, má pre nich aký význam? „

Osudny – z hladiska vecnosti a spase duse …

„Možno preto, že tie dobré, morálne kresťanské krajiny majú najagresívnejšiu medzinárodnú politiku“

mozno preto, ze sa furt k moci dostanu agresivne ateisticke sily

Seth – ak uzakonia volnu nedelu, tak ta naozaj lutujem, zit v takejto tyranii a nemoct ist v nedelu do teska nakupit pasteky … pche, co je to za zivot

mimochodom v Nemecku maju vsade v nedelu obchody zatvorene, aj urady, vsetko – a nemci si to velmi pochvaluju. Travia cas s rodinami a vsade je klud – v nedzelu sväto po vychodnarsky

„Financovanie cirkví zo štátneho rozpočtu (teda peňazí všetkých), nemá vplyv na všetkých, tak prečo by ich mali financovať všetci? „

No ved ale to si moze povedat kazdy – preco ja by som mal financovat toto a toto? Preco by som mal vlastne financovat nejaky ateisticky stat – resp. mensinu, ktora hovori za cely stat s poväcsinou krestanskym obyvatelstvom? Len tak na zamyslenie

"Kresťanstvo neobjavilo žiadnu všeobecne platnú morálku ani nemá patent na morálku. "

Ale ma … ked sa pozries do historie alebo sucastnosti, nikto nevymyslel lepsi moralny system, ako priniesol na zem Jezis a nic neni dokonalejsie ako jednoduche desatoro
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

tehla: Tie otázky asi preto niekto opakuje, lebo na nich niekto nikdy neodpovedá. Je to celkom logické, nie? A ak si niekto nevie obhájiť svoje názory a pabludy, ktoré v diskusii vyplodí, tak o čom tá DISKUSIA je? Naozaj mi to nejde do hlavy, čo tu riešime.

K tej nedeli - už som to hádam napísal jasne. Je to dôkaz, že veriaci obmedzujú neveriacich a nie naopak. A je mi úplne ukradnuté, ako to je v Nemecku, v Indii, v Bangladéši alebo na Mesiaci.

To je asi tak všetko z mojej strany, na ostatné si nereagoval, takže tak. Ináč tvoje príspevky sú zložito štrukturované, ťažko sa v nich hľadá hranica, koho a kde si vlastne citoval a na koho reaguješ. Ale asi mi odpovieš, že nemáš čas ani chuť sa zapodievať ich úpravou...
zeky
Star
Star

Vidno, Rimske pravo a krestanstvo bolo zakladom pravneho systemu v Europe
Ty si neskutočný ignorant. Najprv si tvrdil, že kresťanstvo je základom celého právneho systému. Naštuduj si o Rímskom práve aspoň základné veci a neploď tu nezmysly. Opíšeš čo ti bolo predhodené + pridáš kresťanstvo ako hlavnú ingredienciu. To je kindergarten level.
Osudny – z hladiska vecnosti a spase duse …
To nedokážeš...preto je to viera. Nepredkladaj to tu ako nejaký holý fakt.

Toľko k reakcii na mňa, keďže samozrejme k zbytku sa neviete vykoktať ani jeden.
mLuks
Addict
Addict

tehla:
"No ved ale to si moze povedat kazdy – preco ja by som mal financovat toto a toto? Preco by som mal vlastne financovat nejaky ateisticky stat – resp. mensinu, ktora hovori za cely stat s poväcsinou krestanskym obyvatelstvom? Len tak na zamyslenie"
-> čo toto a toto? Buď konkréty. Prečo idú peniaze na cigánov som ti vysvetlil, prípadne vyriešenie rómskeho problému, by bolo + pre všetkých občanov tejto krajiny. (kresťanov, ateistov, židov, moslimov, budhistov, dokonca aj pre samotných rómov). Aké + má moslim z toho, že sa nalievajú štátne peniaze do RKC? Aké + má z toho budhista, hinduista, ateista?

Cituj kde je napísané, že je tento štát ateistický, či že je vládnuca strana ateistická, cituj to a daj k tomu zdroj. Nechcem tvoj výplod z tvojej fanatickej hlavy, kde každý čo krivo pozrie na kresťana je hneď komunista, ateista, homosexuál a neviem čo.

"Ale ma … ked sa pozries do historie alebo sucastnosti, nikto nevymyslel lepsi moralny system, ako priniesol na zem Jezis a nic neni dokonalejsie ako jednoduche desatoro"
-> Čiže jeden zo siedmich divov sveta (pyramídy v Gize) postavili nemorálne púštne opice, čo sa medzi sebou vraždili, okrádali a prášili jeden druhému ženy na vrchole pyramíd ...taky dobry.. v Babylone tiež žili nemorálne hovädá, aj v starovekom Grécku.

To či ježiš niečo doniesol alebo nie, je len viera, ako fakt sa to považovať nedá, lebo píše o tom len tá rozprávková alegorická knižka, čiže aj celé kresťanské desatoro, nemusí byť vôbec kresťanské a už vôbec to nemusela byť nejaká prvá zmienka o morálke. Čiže nie kresťanstvo nemá patent na morálku. (A keď má tak iste nebudeš mať problém doložiť aj doklady z niektorého z patentových úradov, kde majú teto patent zapísaný)
Napísať odpoveď