Klasika, berem to tak, ze nemas argumenty. Pokracuj...LukeSK napísal:Tehla vďaka za zdroj, už viem, že sa na ten článok ani neoplatí reagovať.
Par sposobov zavrazdenia dietata:strapaty napísal: vrazda je asi jeden z najohavnejsich zlocinov proti zivotu .... kazdy kto sa podiela na propagacii takehoto vrazdenia ma rovnaku vinu ako by tu vrazdu vykonal
vykonavanie do tretieho mesiaca .... tu je 11 tyzdnovy plod http://static.etrend.sk/uploads/tx_medi ... potrat.jpg (co je zhruba 2,5 ,mesiaca)
Otrava soľným roztokom - je metóda, pri ktorej abortér vytiahne trochu plodovej vody, v ktorej sa dieťa vznáša a namiesto nej vstrekne koncentrovaný roztok soli. Dieťa sa potom v bolestiach zvíja, čo matka cíti. Keď kŕče prestanú, vie, že dieťa zomrelo. Je potrebná doba asi jednej hodiny, aby sa dieťa zabilo týmto spôsobom. Po 1 alebo 2 dňoch začnú matke pôrodné bolesti a porodí mŕtve dieťa.
Len čo má plod vyvinutý mechanizmus bolesti - možno už na 45. deň – spôsobujú mu použité metódy bolesť. Najkrutejšou metódou je otrava soľným roztokom. Nastáva jeho smrteľná agónia, uvádza Noonan.
Hysterotómia je potrebná pri väčších deťoch. Podobá sa cisárskemu rezu. Pupočná šnúra sa prereže, keď je nenarodené dieťa ešte v maternici, kvôli čomu sa preruší zásobovanie kyslíkom a dieťa sa udusí. Niekedy sa dieťa vytiahne von. Spravidla hýbe rukami a nohami a keďže je narodené, žije, avšak vzhľadom k tomu, že je to potrat, nechajú ho, aby umrelo (napr. dieťa, ktoré má 24 týždňov = 5 a pol mesiaca).
...Ani prosbami sa nedám prinútiť na podanie smrtiaceho lieku, ani sám nikdy na to nedám podnet. Nijakej žene nepodám prostriedok na vyhnanie plodu. Svoj život a svoje umenie vždy budem chrániť v čistote a udržím ich bez akejkoľvek viny. ... (úryvok z pôvodnej Hippokratovej prísahy)
Docent L. Rott z II. Gynekologicko – pôrodníckej kliniky v Prahe: „Nepoznám doktora, ktorý by potraty robil rád. Čo si budeme nahovárať, je to svinstvo.“
Roman Kováč, gynekológ, dekan Fakulty verejného zdravotníctva Slovenskej zdravotníckej univerzity a bývalý minister zdravotníctva, ktorý sám vykonával potraty, ale dnes je za ich zákaz, spomína jednu osobnú skúsenosť: „raz som bol na plese, kde sa pri mne pristavil jeden čašník a opýtal sa ma, či viem, čo sa udialo pred 23 rokmi. Tipoval som, že som ho asi priviedol na svet. Povedal mi „nie, nie, moja mama bola pred zákrokom a vy ste jej ukázali, ako vyzerá dieťa na ultrazvuku“. Ultrazvuk ako prevencia je obrovská zbraň. Keď matka dieťa vidí, materinský pud sa konkretizuje.[