Aky je to pocit vediet ... (manzelstvo)

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
print_name
Medium Expert
Medium Expert

Re: Aky je to pocit vediet ... (manzelstvo)

Príspevok od používateľa print_name »

kayko, ja som to nemyslel v zlom. Jasné, že ani ja by som neurobil niečo, čo mi radia iní, ak to tak necítim aj ja. Ja som len reagoval na to, čo napísal rainbow.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa javatar »

kathleen napísal:Ako dokazes, ze to je pravda?
To bola moja reakcia na print_name a jeho tvrdenie o post vyssie.
kathleen napísal:Ked viera nie je vec, na ktorej vztah stoji, preco by mal kvoli nej padnut?
Tak to v zivote funguje - na budovanie potrebujes ovela viac veci ako na nicenie.

Ja ti nehovorim, ze je to neriesitelne. Piton tam napisal, ze je nutne to mat vysporiadane pred svadbou. A s tym jednoducho suhlasim.
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

Presne tak, pointa mojho prispevku - nutne mat to vysporiadane pred svadbou... A to vy ocividne nemate ked tu pises, takze nekasli na tuto temu :)
Terepin
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Terepin »

javatar napísal:vztah sa ma niekam posuvay
Škoda, že neexistuje manuál, ktorý by definoval správne tempo.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

kathleen napísal:Ja byvam s mojim chalanom vyse roka a rozumieme si. Jedina vec medzi nami je nabozenstvo a v pripade svadby by to bolo dost komplikovane. Viackrat sme sa o tom bavili a on povazuje nabozenske predpisy za nezmyselne - berie to cisto racionalne. Pre mna maju zmysel kvoli rodine a tradiciam. V poslednom case mam kvoli tomu dost krizu, lebo mam pocit, ze ma v tom vobec nechape a ze v tom som sama. Cim viac sa o tom rozpravame, tym viac sa on utvrdzuje v tom, ze nabozenstvo je nezmyselne a ja stracam chut "argumentovat" svojimi iracionalnymi pocitmi. (ze nabozenstvo je akosi sucast mojej identity) Nemate s tym nejaku skusenost? Je to totiz jediny bod, cez ktory sa neviem preniest v pripade, ze by mal byt moj manzel.
ja tomu nerozumiem. ak je neveriaci, tak mu predsa nejaky obrad v kostole nemoze robit problem. je to len 30 minut postavania. v ramci kompromisu moze byt obrad aj na urade s prihovorom nejakeho miestneho poslanca. why not?

byvaly kolega je striktny ateista ale nemal s tym na svojej svadbe ziaden problem, ved si ju nebral kvoli 30 minutam v kostole...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

samozrejme, ze nejde len o tu jednu sviatost

ide o buducnost, pri vychove deti atd

ak je niekto striktny ateista, urcite nebude chciet, aby jeho detom tlacili do hlavy cirkevne dogmy
Terepin
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Terepin »

Ja by som tiež nechcel, aby boli moje deti súčasťou nejakej náboženskej sekty.
kathleen
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa kathleen »

ok. dik za impulzy, my to uz spolu vyriesime :)
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

Ak si ides mila moja na povzbudenie na diskusne forum tak nieco nieje v poriadku pretoze sám partner by ta mal povzbudit a snažit sa porozumiet tebe a tvojim pocitom nech sa tykaju viery, politickeho presvedčenia alebo niečoho iného
noone
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa noone »

kathleen: Ak viera nie je pre teba ziva vec, len zvyk, tak na to zabudni. Pred rokom som ta vnimal inak. Poznam viac parov ateista-krestanka. Vacsinou je to tak, ze muz ma viac menej v pazi, zena si moze vychovat deti ako chce, co sa tyka viery. A co zial mozem povedat je, ze ti muzi su asi lepsi ludia ako ich manzelky. Mozno je to vecou vyberu.
Som krestan, ich muzi su moji kamarati.
Predstav si ako budes vychovavat svoje deti. Ak to chces robit len z tradicie tak to cele vobec, ale vobec nema ziadny vyznam.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Veru, riesit taketo veci len pre tradiciu je total kravina. Jednu taku velku pozname vsetci - vianoce. Aj ked to uz je skor silno marketingovy sviatok.
histor
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa histor »

nonone vystihol

ak sa kathleen vzdala viery, ma presne to, co si zasluzi
kathleen
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa kathleen »

Vase prispevky nevedu nikam, kedze si kopu veci domyslate: 1. pisala som o nabozenstve, nie o viere. 2. to, ze moj chalan nema rovnake vierovyznanie este neznamena, ze je striktny ateista 3. nabozenstvo je sice sucastou mojej identity, ale to neznamena, ze to chcem prenasat na svoje deti, ak nejake budem mat. 4. Kto je lepsi a kto horsi v manzelstve (vid noone) a co si zasluzim ako odpadlik (vid histor) su v tejto teme uplne odveci.

Famine napísal:Ak si ides mila moja na povzbudenie na diskusne forum tak nieco nieje v poriadku pretoze sám partner by ta mal povzbudit a snažit sa porozumiet tebe a tvojim pocitom nech sa tykaju viery, politickeho presvedčenia alebo niečoho iného
Tie dve veci sa nevylucuju.
piton napísal:Presne tak, pointa mojho prispevku - nutne mat to vysporiadane pred svadbou... A to vy ocividne nemate ked tu pises, takze nekasli na tuto temu :)
svadba je kvoli studiu v nedohladne, takze 4-5 rokov na diskusie by malo stacit ;)

PS: Ked si niekto planuje rodinu, o vychove deti by sa dvaja mali bavit tak ci tak, ci su rovnakeho vierovyznania alebo nie. Vychovavat maju spolocne podla spolocnych hodnot a pravidiel - to je uplne jasne. Pretoze ani rovnake vierovyznanie/ateizmus nezarucuje rovnake hodnoty - to len tak na margo.
histor
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa histor »

A jeje, nikto si nic nedomysla, kedze si chodila na forum aj pred 2 rokmi, je uplne evidentne, co sa s tebou deje.
undertaker35
Expert
Expert

Príspevok od používateľa undertaker35 »

Nech už tu napíšeš čokoľvek tak to nemení na veci to,že to bude v manželstve problém.
Videl som to vo svojej rodine kde otec bol ateista a matka kresťanka. Keby nebola moja matka taká mäkká nenechala si skákať po hlave tak by to dopadlo rozvodom. Nevravím,že problém nastane hneď ako si dáte na prsty obrúčky ale zaručím ti, že to je zásadný rozdiel v celkových hodnotách a myslení. :|
Napísať odpoveď