Aka vysoka skola ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
MFa
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Aka vysoka skola ?

Príspevok od používateľa MFa »

audiotrack napísal::D no, keď to takto napíšeš, znie to smiešne. Ale to je chyba nášho školstva, že mozgy utekajú :) A jeho by tu bola škoda. Teda samozrejme záleží aj od prístupu k učeniu a čo od života po škole očakáva. Ale s jednotkami z gympla má na viac ako mu dokáže naše školstvo ponúknuť
Ano, ma jednotky, tak nech uteka do ceska, tam sa mu dostane najlepsieho vzdelania. :lol:

Po skole na tom bude rovnako, ci bude absolvent MUNI, UNIZA, TUKE alebo STU. Vsetky diplomy z "vychodu" su "rovnake". Ak chce fakt nieco, nech ide do skandinavskych krajin, pripadne do Francuzska, Belgicka alebo Holandska. Ale to chce trosku odhodlania a jazykovy skill, aspon trosku. :smt006

A ako bolo aj spomenute, ide o to, aky gympel. Nejdem nikoho / nic znevazovat, ale gymnazium je VELMI siroky pojem, existuju elitne (na nase pomery), odkial vychadzaju naozaj dobre pripraveni absolventi na dalsie studium. Ale existuju aj sukromne a podobne "gymnazia". :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

no vidíš, napríklad v tom je ten rozdiel. V tej vete že všetky diplomy z východu sú rovnaké. Na STU dostaneš Ing, čo je záležitosť bývaleho sovietskeho bloku. Nikde na západe nič také neexistuje. Inžinier je tam každý technik, aj zvárač, aj vodič žeriavu. Je to titul iba tu, v našich končinách. Kdežto Mgr (ktorý sa dáva napríklad aj na MUNI) je už medzinárodný titul (master of science) a k diplomu som dostal aj anglický preklad a overenie (u nás na slovensku si to musíš vyžiadať a zaplatiť). Takže už len v takejto "banalite" ako diplom sa ukáže veľký rozdiel ak chceš po škole ísť pracovať do nemecka či anglicka

aby sme sa chápali, neobhajujem muni zato že som ju vyštudoval. Obhajujem české školstvo že je kvalitnejšie ako slovenské. Jasné že záleží aj od toho aký gympel má, ale pýtal sa na rady a tipy. A pri jednotkách z matiky určite stojí za to zamyslieť sa aj nad tým, či chce skysnúť na slovensku. Ak je frajerka dostatočný dôvod, nech sa páči. Rozhodnutie je na ňom :) Všetky školy čo si vybral sú dobré, a lepšiu informatiku tu nenájde
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

audiotrack napísal:aj keby to bola priemyslovka. Jednotkár z matiky nie je bežný jav. To som ani ja nemával :D Hovorí to dosť o tom, že má aké-také analytické myslenie a dokáže uvažovať logicky. Samozrejme voľba je na ňom, ale ak si trúfa na STU a UK, tak dokáže spraviť aj VUT či MUNI ktoré nie sú náročnosťou o moc vyššie, no majú lepšie meno vo svete a viac možností počas štúdia. Takže za rovnakú námahu môže mať viac ako mu dokáže slovenské školstvo ponúknuť.
a pravidelny jednotkar z matiky na 8rocnom gympli s rozsirenou matikou? jeden polrok som absolvoval vsetky pisomky a zo vsetkych som mal jednotky :P to co robis, nie je dobre pausalovizovanie, zazil som ludi, co na gymnaziu v hornej dolnej mali ciste jednotky a na vyske utreli usta. ja som mal tiez na male a to som bol len na smiesnej upjs.
piraten
Novice
Novice

Príspevok od používateľa piraten »

Dakujem za take rychle ohlasy :-D Co sa tyka tych otazok na kvalitu gympla, tak chodim na Gymnazium J.G. Tajovskeho v Banskej Bystrici. Neviem, ci to niekomu z vas nieco povie, ale v kadejakych rebrickoch sa umiestnuje celkom vysoko a nechcem kecat ale sa mi zda, ze najlepsie v BB kraji.
Tym sa nechcem chvastat, popravde som aj dost prekvapeny, ze mi radite CR :-D Ja som mal doteraz take myslienky ze sa bojim FIItky aby som nevyletel :-D

A frajerka je pre mna silny dovod putovat do BA :-D Takze zatial to vyzera na FIITku

EDIT: Bohuzial na gympli nechodim do matematickej triedy, ale iba vseobecnej.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

audiotrack: FIIT ma akreditáciu Institution of Engineering and Technology IET, sice neviem, ci to ma nejaky vyznam.
bax
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bax »

Btw UNIZA (konkrétne FRI) má double degree program s JAMK (University of Applied Sciences, Jyväskylä, Finland), kde po absolvovaní Bc. v Žiline a roku štúdia v JKL je možné získať fínsky bakalársky titul. A to je už vec, ktorá má reálny benefit plus s tým titulom si vo Fínsku nájdeš prácu bez problémov (a imho nie len tam). Je otázne, či ten program bude za tri roky aktívny, ale hádam hej. Každopádne to je len taký bonus. Neviem či niečo podobné ponúka nejaká iná škola v SR alebo ČR (v ČR je jedna tiež zapojená do toho programu, ale neviem ktorá).
piraten
Novice
Novice

Príspevok od používateľa piraten »

Vďaka za rady, ale to tu nikto nepozná mat-fyz na UK a odbory informatika a aplikovaná informatika? Odtiaľ som zatiaľ nedostal žiadne info ako to tam vyzerá. Tam je tuším potom titul magister, keď ste už spomínali nepoužiteľnosť inžiniera v zahraničí. + na FIIT je nejaký akreditačný diplom alebo niečo také, uznávaný vraj medzinárodne, ako už spomenul Pascalwb nado mnou. Preto som dúfal, že s tou FIITkou nevykročím vedľa.
Paragon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Paragon »

Vedel by niekto povedať, aké sú prijímačky na psychológiu ( najma na Komenského )? Z akej oblasti čakať otázky a v akom pomere.
NHISPVM
Star
Star

Príspevok od používateľa NHISPVM »

Zdravím, chcem sa spýtať ako je to s tou novou prihláškou na VŠ ? Minulého roku tam bola ešte kolonka na pečiatku pre doktora, že môžem študovať. Na tej novej je už iba potvrdenie strednej školy, že údaje, ktoré sú tam uvedené sú pravdivé... Takže nemusím ísť za doktorom s prihláškou, ak tam nikde ta kolonka nie je ? Vďaka
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

Paragon napísal:Vedel by niekto povedať, aké sú prijímačky na psychológiu ( najma na Komenského )? Z akej oblasti čakať otázky a v akom pomere.
Tu: http://www.fphil.uniba.sk/fileadmin/use ... c/boPS.pdf

A k tomu testu VŠP: http://www.fphil.uniba.sk/fileadmin/use ... P_1314.pdf

Viac info na stránke fakulty - http://www.fphil.uniba.sk/
NHISPVM napísal:Zdravím, chcem sa spýtať ako je to s tou novou prihláškou na VŠ ? Minulého roku tam bola ešte kolonka na pečiatku pre doktora, že môžem študovať. Na tej novej je už iba potvrdenie strednej školy, že údaje, ktoré sú tam uvedené sú pravdivé... Takže nemusím ísť za doktorom s prihláškou, ak tam nikde ta kolonka nie je ? Vďaka
Ak fakulta potvrdenie od lekára vyžaduje, musíš ho tam dať, samozrejme. Zrejme ti to dá na samostatný papier, ktorý potom do prihlášky vložíš.
Madeyro
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Madeyro »

Zbezne som precital co sa tu pisalo, no najradsej by som bol aka by som mal co najaktualnejsie informacie :) .
Tento rok maturujem na elektrotechnickej priemyslovke odbor informacne a sietove technologie. Drvia do das vsetko od databaz cez programovanie az po cisco.
Maturujem aj z matiky, takze dufam ze to bude bez primaciek.

K veci:
Zvazujem VIT VUT, FI MUNI FEL CVUT (Otevrena informatika)
Nad slovenskom zatial neuvazujem.
Rad by som pocul referencie, klady, zapory na fakuly.

Dakujem
Innocence
VIP
VIP

No ja nechcem byť zlý, ale to sa tu bude dookola riešiť to isté? Stále FEI vs. FIIT a rôzne odbory MUNI vs. ČVUT vs. VUT. Už sa tu o tom písali hádam stokrát, drbni si to do search baru hore nad témou a nájde ti to toľko výsledkov.. O relevancii takýchto rád by sa dalo pochybovať, hej, lebo väčšina študentov pochváli práve svoju fakultu a ich odporúčanie nie je zárukou toho, že ťa to naozaj bude baviť. Otvor si ten-ktorý program, prezri si študijný plán, aké sú tam predmety a rozhoduj sa na základe toho, či by Ťa taká škola bavila, či by si mal po nej reálnu šancu uplatniť sa a pod.
martinez13
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa martinez13 »

Študujete niekto v NR na SPU - technická fakulta? prípadne konkrétny odbor: prevádzková bezpečnosť techniky?

neviem nikde nájsť, alebo som to prehliadol, aké predmety mávajú študenti počas semestrov
Madeyro
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Madeyro »

vyhladaval som tie vyrazy v diskusii, nieco som precital. napadlo mi len ci nie su uz aj aktualnejsie informacie.
Innocence
VIP
VIP

martinez13 napísal:Študujete niekto v NR na SPU - technická fakulta? prípadne konkrétny odbor: prevádzková bezpečnosť techniky?

neviem nikde nájsť, alebo som to prehliadol, aké predmety mávajú študenti počas semestrov
http://is.uniag.sk/dok_server/slozka.pl ... nload=5686

Strana 7.
martinez13
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa martinez13 »

vďaka :) .. Čo myslíte býva ťažká matika a fyzika na takýchto výškach? Poľnohospodárska, technická fakulta hmm..
Ničoho iného sa nebojím, len naozaj nemám moc na tieto dva predmety najlepšiu hlavu, tak či neviete približne povedať
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Madeyro napísal:Zvazujem VIT VUT, FI MUNI FEL CVUT (Otevrena informatika)
Toto by som veľmi neodporúčal, skôr pozeraj FIT ČVUT. Na čistú informatiku je to určite lepšia voľba ;)
Innocence
VIP
VIP

martinez13 napísal:vďaka :) .. Čo myslíte býva ťažká matika a fyzika na takýchto výškach? Poľnohospodárska, technická fakulta hmm..
Ničoho iného sa nebojím, len naozaj nemám moc na tieto dva predmety najlepšiu hlavu, tak či neviete približne povedať
Osobne s tým skúsenosť nemám, ale nemyslím, že tá matika bude bohvieaká náročná. Nejaké derivácie, integrály, matice.. Všetko závisí od vyučujúceho + samozrejme, tvojho prístupu - ak si po prednáškach/cvikách prerátaš príklady, ktorým ste sa venovali, pochopíš, o čo tam ide (spýtaš sa na to profesora), nemal by si s tým mať problém.
Unorthodox
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Unorthodox »

martinez13 napísal:vďaka :) .. Čo myslíte býva ťažká matika a fyzika na takýchto výškach? Poľnohospodárska, technická fakulta hmm..
studoval som ten isty odbor kam chces ist aj ty ale len prvy semester :D matika tam nie je velmi narocna v pohode sa to da ;) a co sa tyka fyzika ta zacina az v letnom cize o tom ti neviem povedat.
panzer
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa panzer »

zvažujem medzi FEI STU (Telekomunikacie), STU Stavebna a STU Strojnicka, v tychto dvoch ešte presne zameranie neviem...
chcel by som sa spytat ake su tieto školy čo sa tyka naročnosti v porovnani medzi sebou, ktora je taka "najlahšia" a "najtažšia"... a taktiež na ktoru by bolo vhodne ist, čo sa tyka žiadanosti po ukončeni študia a tak celkovo...
je mi jasne že mal by som ist tam, čo ma najviac bavi, no viem si to celkom predstavit na ktorejkolvek, preto sa pytam tymto štylom, na naročnost a možnosti uplatnenia... viem že sa to neda presne definovat, ktore zameranie je najžiadanejšie čo sa tyka zamestnania, no aspon ako taky realny pohlad od tych čo vedia by som prijal, dakujem...
Napísať odpoveď