Zákon o cestnej premávke
Re: Zákon o cestnej premávke
Ja som robil opakovane testy po odobrati VP na 6mes. a ziadal o vratenie po 3mes.
Odvolanie necakaj ze prejde ak si odmietol krvne testy.
Prezrad co predchadzalo vyzvaniu na krvne testy. Bol si nahlaseny?
Odvolanie necakaj ze prejde ak si odmietol krvne testy.
Prezrad co predchadzalo vyzvaniu na krvne testy. Bol si nahlaseny?
Hlavne by ma zaujimalo o co lepsie si teraz na tom, nez kedy si neodmietol.
Ne kazdy ma rad ked mu beru krv
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
ak mal predtým trávu alebo niečo, tak určite je teraz na tom lepšie. Určite je lepšie "nafúkať" čo sa pokladá že bol pod vplyvom alkoholu keď odmietol krv ako mať v krvi drogy a ešte ťahanice z kade to má
Inac by ma zaujimalo ci u nas existuju realne nejake tabulky, podla ktorych sa hodnoti zostatkova forma aktivnych latok THC, alebo sa to rozlisuje iba na "najdene stopy"a "nenajdene stopy".
Obavam sa ze u nas to funguje sposobom ak chemia zapracuje, si "vinny", takze ak si fajcil aj vecer jointa, o 3-5 hodin si povedzme absolutne triezvy clovek a rano ti daju spravit chemicky test alebo poslu na krv tak si defakto trestany za jazdu pod vplyvom navykovej(trava-lol) latky, co je pekny nonsens.
Verim tomu ze zostatkove latky po THC sa v krvi drzia aj 2 tyzdne, tak som zvedavy aky je teda postup a posudzovanie.
Obavam sa ze u nas to funguje sposobom ak chemia zapracuje, si "vinny", takze ak si fajcil aj vecer jointa, o 3-5 hodin si povedzme absolutne triezvy clovek a rano ti daju spravit chemicky test alebo poslu na krv tak si defakto trestany za jazdu pod vplyvom navykovej(trava-lol) latky, co je pekny nonsens.
Verim tomu ze zostatkove latky po THC sa v krvi drzia aj 2 tyzdne, tak som zvedavy aky je teda postup a posudzovanie.
-
t0m4s3
Admin
Je to tak ako pises, neskuma sa obsah aktivneho THC, staci najst akekolvek mnozstvo THC, tzn. kludne aj spred tyzdna.
-
audiotrack
VIP
no to áno, lenže aby ťa poslali na krv, musí na to byť vážny dôvod a musíš s tým súhlasiť. Jediný dôvod ktorý je výnimkou je, ak sa dostaneš do nemocnice. Tam ti krv zoberú automaticky bez tvojho súhlasu (a v horšom prípade aj bez tvojho vedomia) a nemusíš byť ani účastníkom dopravnej nehodyHegy napísal:Inac by ma zaujimalo ci u nas existuju realne nejake tabulky, podla ktorych sa hodnoti zostatkova forma aktivnych latok THC, alebo sa to rozlisuje iba na "najdene stopy"a "nenajdene stopy".
Dobre dostanme to do hladiny - nic sa nedeje, namatkova kontrola na pritomnost navykovych latok, dychova skuska prejde negativne a teraz chcu mi zistit ci som "nedrogoval", ako to urobia? Pokial viem nasi chemiu este nemaju, takze jedina moja a ich moznost overenia si je ma poslat na krvny test, ktory dokaze ze som mal minuly tyzden jointa a zoberu mi VP na 2 roky? To znie lakavo.
-
audiotrack
VIP
pokiaľ nie si očividne pod vplyvom (červené oči, spomalené reakcie, neprítomný pohľad, triaška, čokoľvek iné...) tak ťa na krv nepošlú a negatívnym dychovým testom to končí
Ano, toto je predpokladany stav, akoze, nezvyknem za volant sadnut "pod vplyvom", I ked vplyvy marihuany su diametralne odlisne ako to poznam u alkoholu, prirovnal by som to jazde po jednom pive a aj to nieje uplne dobre prirovnanie pretoze ucinky su dost odlisne. Kazdopadne, cervene oci sa daju poriesit kvapkami a ine pozorovatelne javy ma nenapadaju - spomalene reakcie tiez nemavam, verim z existuju tisice ludi co su nativne spomalenejsi 
-
audiotrack
VIP
to je už tvoja vec, či si budeš príznaky potláčať kvapkami do oči a podobne
Každopádne to nie je najlepší nápad, sadať s mariškou za volant, lebo aj keď sa cítiš v pohode, môžeš byť účastníkom nehody - nie tvojou vinou. Môže to niekto do teba napáliť, a ocitneš sa v nemocnici. A kvôli tej tráve v krvi ťa nebudú môcť operovať, kvôli tej tráve v krvi (ktorá bude v prepúšťacej správe a tú určite budú vyšetrovatelia čítať) budeš mať problémy a ťahanice... Pozerať sa na to, že príznaky sú slabšie ako alkohol a zvládaš jazdu je veľmi krátkozraké
Je to, preto to nerobim, ale nevidim to tak kriticky ako napr. alkohol a obvykle ak taka situacia nastala ze som siel autom tak to bolo par blokov od kamosa, samozrejme to nieje ospravedlnenie, nikdy zo seba nemam dobry pocit a ratam s tym ze raz na to doplatim. Ale na druhu stranu, citil by som sa ukrivdeny keby to nebol ten pripad kedy som fajcil pred jazdou ale ten, ze som nefajcil, ale fajcil som niekolko dni nazad a mal by som sa za to zodpovedat... to sa mi nepozdava.
-
Yos
Professional
Zastavili ma o polnoci zo soboty na nedelu pred dvoma tyzdnami, stym, ze islo o beznu kontrolu. V aute som mal travu, avsak nepozil som ju v ten vecer.
Policajt ju zacitil v aute. Nakolko som bol prechladnuty, v aute som nic necitil. Viem, ze to robi dost kandel, ale ze az taky, ze to uciti zo zabeleneho alobalu a v plastovom balicku, som necakal. Vyhrazal sa mi, ze zavola psovodov na moje naklady a prehlada auto. Povedal som, ze nemusi, nic v aute nemam (prvotna reakcia. Nedam mu predsa travu hned do ruky). Na to mi zacal hovorit, ze som sfajceny, ze to na mne vidi..Povedal som mu len, ze na preloma roka som pozil travu a tym padom odmietam krvne testy, ktore by boli opat na moje naklady. Na to vbehol do auta pre dräger, stym, ze u mna aspon nieco najde. Nasiel 0,00.
V aute mi druhy policajt nasiel spominanu travu. Pre tych, ktori si vedia urobit obraz, bolo tam cca 0,7g. Zobral ma do Nemocnice ku lekarovi, ktory podpisal, ze som sa odmietol podrobit krvnym testom. Sudca sa ma len spytal, preco som sa odmietol podrobit testom, povedal som mu to iste, co policajtom. Odisiel som s penaznou pokutou a zakazom cinnosti. V papieroch ( a bolo ich asi 6x A4) nebolo vobec spomenute, ze u mna zadrzali travu, nejaky balicek, alebo nieco podobne. Jedine, za co som bol potrestany je, ze som jazdil pod vplyvom navykovej latky...
Policajt ju zacitil v aute. Nakolko som bol prechladnuty, v aute som nic necitil. Viem, ze to robi dost kandel, ale ze az taky, ze to uciti zo zabeleneho alobalu a v plastovom balicku, som necakal. Vyhrazal sa mi, ze zavola psovodov na moje naklady a prehlada auto. Povedal som, ze nemusi, nic v aute nemam (prvotna reakcia. Nedam mu predsa travu hned do ruky). Na to mi zacal hovorit, ze som sfajceny, ze to na mne vidi..Povedal som mu len, ze na preloma roka som pozil travu a tym padom odmietam krvne testy, ktore by boli opat na moje naklady. Na to vbehol do auta pre dräger, stym, ze u mna aspon nieco najde. Nasiel 0,00.
V aute mi druhy policajt nasiel spominanu travu. Pre tych, ktori si vedia urobit obraz, bolo tam cca 0,7g. Zobral ma do Nemocnice ku lekarovi, ktory podpisal, ze som sa odmietol podrobit krvnym testom. Sudca sa ma len spytal, preco som sa odmietol podrobit testom, povedal som mu to iste, co policajtom. Odisiel som s penaznou pokutou a zakazom cinnosti. V papieroch ( a bolo ich asi 6x A4) nebolo vobec spomenute, ze u mna zadrzali travu, nejaky balicek, alebo nieco podobne. Jedine, za co som bol potrestany je, ze som jazdil pod vplyvom navykovej latky...
Dúfam, že si sa neopýtal, kedy ti vrátia tú trávu čo ti našli 
Tú trávu si určite ešte v ten deň rozdelili tí dvaja policajti.. 
-
Yos
Professional
Este na sude, pred podpisanim papierov som si ich prelistoval a uz vtedy som videl, ze to tam nikde nieje napisane. Na pol sekundy ma napadlo, ze sa spytam, co sa stalo stou travou, ktoru mi nasli, ale v momente som mozog prefackal a bol som ticho. Policajti mali pekny vecer predpokladam 
No prave koli tomu smradu si na to vzdy davam bacha a asi dobre robim, ved v aute je kopa miest kam sa to da v sekunde strcit a si za vodou... Neprijemne skusenost, je to na prd byt takto "stihany" koli takej veci je to smiesne ze toto je zrovna problem PZSR kazdopadne, zakony su dane, nemal si na vyber, keby si siel na testy mohlo to byt teoreticky horsie lebo keby nasli stopove mnozstva tak by ta hned obvinili a dnes neviem ci to nieje ako s alkoholom cez 1 promule = trestny cin.
Normalne mi toho je luto za teba taka kravina a rok bez VP pricom ti, ktori vodu kazu, tvoje vino piju, to je vyssi level tohoto porekadla urcite opicaci obaja hned isli na prvy bongoflek a zvysok sluzby si skratili prijemnymi high stoned zazitkami v "terene".
Normalne mi toho je luto za teba taka kravina a rok bez VP pricom ti, ktori vodu kazu, tvoje vino piju, to je vyssi level tohoto porekadla urcite opicaci obaja hned isli na prvy bongoflek a zvysok sluzby si skratili prijemnymi high stoned zazitkami v "terene".
-
Yos
Professional
Aj som vravel, tu pokutu by som ozelel, ale slepo ma obvinit z toho, ze som jazdil pod vplyvom a teda zadarmo im venovat na rok moj VP..az mi zlc vrie z toho..
-
audiotrack
VIP
to nie je slepé obvinenie. Keď odmietneš fúkať, počíta sa to že si nafúkal. Tak isto to platí aj s krvnými testami. Ak ich odmietneš, je to ekvivalentné priznaniu. Keby nemáš čo skrývať, tak ich podstúpiš
audiotrack a tu je ten pripad, ktory sme sa bavili vyssie, na testoch by pravdepodobne "neuspel" a este by si pohorsil, hoci pod vplyvom vobec nebol. Tak co teraz?