Zákon o cestnej premávke

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Zákon o cestnej premávke

Príspevok od používateľa Hegy »

Co mam pisat polku prispevku tam a polku tu ked to ma pochopitelny suvis so Zakonmi o cestnej premavke? :roll:
Ci hasis ci mariska, ako hovoris, je to jedno a to doslova, tema sa nijak nemeni iba povedzme dostupnejsia a oblubenejsia je marihuana a ta bola osudna aj Yosovi, tak mozme v klude zgeneralizovat pojem THC na Marihuanu hoci existuju aj ine formy Kanabisu ktore sa nazyvaju napr. hasis, stale sa bavime o jednom a tom istom.
Nechcem diskutovat o navykovosti, pretoze s prestavkami hulim tak 9 rokov a navyk stale nikde, to skor kavu si musim dat denne rano inac ma rozhadzuje z rytmu.
Stale by ma zaujimalo, ake su teda tie nasledky, kedze skutkova podstata cinu by mala byt nieco ako soferovanie pod vplyvom v zmysle ze sofer je omameny, reakcie su otupene, usudok je ovplyvneny atd atd... Kedze pochopitelne z travy "vytriezvies" este daleko rychlejsie ako z alkoholoveho deliria, pride mi prinajmensom zvlastne, ze by mal byt alkohol stavany do role akceptovatelnej tvrdej drogy a niekto by mal po 2 tyzdoch od fuknutia jointa dojst o vodicak lebo sa nasli stopove prvky THC. :nono:
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

ak to má súvis tak nie, ale pýtal si sa na zoznam návykových látok, tak tam ti ho skôr niekto hodí ak tam už nie je :)

každopádne zákon je postavený ako je, a kým to tam je tak formulované, musíš to akceptovať.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Akceptujem to.
Blbo sa pyta znamych - policajtov na taketo veci kua :D
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

To je už úplne off-topic. A naviac poznám takých, čo fajčili denne(už to bolo prehnané), a aj po prestávke dva týždne boli stále "mimo" či už boli zamyslený, menej vnímavý ... takže aj keby v testoch nič nenašli, boli viacej mimo než rekreačný fajčiar na druhý deň.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Posledné dni sledujem každé ráno z okna kancelárie pravidelnú obchodzku mestkých, ktorí rozdávajú papuče a pokuty. Vždy však obídu auto, ktoré má tabuľku ZÁSOBOVANIE za čelným sklom. Vieme, že tieto autá majú aj povolený vjazd na pešiu a tak.

Otázka - kde a ako sa dá takáto tabuľka získať? Nie je to náhodou tak, že si ju niekde na pumpe kúpim a tralalá, chodím vysmiaty?
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

S tou tabulkou ZÁSOBOVANIE to nie je len tak. V bývalej robote sme ich mali tiež, no na každej tabulke musela byť pečiatka firmy.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

v podstate je to tak, ako pises - tabulka s tymto oznacenim nie je oficialna, ziadny zakon jej pouzitie neupravuje... musi vsak byt pod tabulou oznacujucou zakaz alebo obmedzenie aj dodatkova tabula "okrem zasobovania", resp. "okrem dopravnej obsluhy" apod... pripady sa riesia individualne, musis sa nejako preukazat... takisto ako v pripade pristupu k vyhradenemu parkovisku, garazi, resp. ak si taxikar alebo invalid...

na tabulke ziadna peciatka byt nemusi... resp. moze, ak to policajt posudi ako dostatocne preukazanie sa...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ono je aj možné že ich policajti už poznajú. Ak tam hliadkujú pravidelne tak si ich isto pamätajú. Inak by tam počkali na majiteľa nech sa preukáže ku komu išiel
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Haha dam si ze zasobujem moje zamestnanie sebou denne od 8-15 :lol:
A k veci - tiez som uz spekuloval nejaku taku tabulku zadovazit kedze vidam vela vyhod takej tabulky, mozno nie celkom legislativnych ale aspon MP prihliadaju na to.
A k inej veci - ked mam platene vyhradene parkovacie miesto, viazane na SPZ mojho druheho auta: a) mam ako majitel auta aj dokladu o zaplateni a rezervacii tohoto boxu plny narok tam parkovat s cim chcem? b) raz som mal uz potycku okolo viditelnosti krizika na zemi, bolo prasno+prsalo a panko si v noci asi nevsimol krizika na zemi (i ked podla mna je vidiet uplne normalne mozno cez zaprsane okno nie ale staci si vystupit...) a vtedy z toho bola tazka drama lebo samozrejme panko arogantny idiot si nenechal vysvetlit tak bolo nutne to zdlhavo riesit... A teraz, ked snezi a tak, je bezne ze box je zapadnany snehom a krizik uz vobec nevidno, mal by som si najat upratovaca boxu? :D
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

a) nie, môžeš tam parkovať iba autom ktoré má tú ŠPZ. Ak chceš viac aut, treba všetky značky vypísať na dodatkovú tabuľku k tomu boxu
b) to máš iba čiary na zemi a nič iné? Žiadna značka? Vyhradené parkovacie miesto by malo byť označené aj zvislou dopravnou značkou (kde je napísana ŠPZ auta(áut) ktoré tam môže(môžu) stáť). Pokiaľ ti tam zastane niekto v zime keď sú čiary pod snehom, tak v prípade že nemáš značku je v pravde on, lebo tie čiary nie sú viditeľné. Je v tvojom záujme si to miesto potom očistiť aby vidieť boli
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

a) v podstate tam stat mozes, kedze pokyn na pokutovanie alebo odtah ineho auta ako zaznaceneho moze vydat iba vlastnik parkovacieho miesta...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

no to platí o súkromnom pozemku. Ak máš zakúpený box, je to len prenajaté parkovacie miesto od mesta. Vlastníkom je mesto, a teda mesto dáva podnet na pokutovanie a odťah. Už len preto sa mi nezdá čo hovoríš, lebo viem že pri našej bytovke sú nejaké odkúpené parkovacie miesta a pri každom je značka P s dodatkovou tabuľkou kde je značka auta čo tam môže stáť. A viem, že na niektorých sú dve aj tri tabuľky, takže sa zložili dvaja-traja alebo jeden majiteľ čo má viac aut. Keby to bolo jedno ako píšeš, tak tam asi takéto tabuľky nie sú

edit:
Miesta na parkovanie sa zvyčajne prenajímajú pre vozidlá s konkrétnym evidenčným číslom. Ak na dodatkovej tabuľke nie je uvedené inak, na takomto mieste potom smie parkovať len vozidlo s evidenčným číslom, ktoré je uvedené na dodatkovej tabuľke pod dopravnou značkou označujúcou parkovacie miesto. To platí aj pre rodiny s viacerými autami..

Kód: Vybrať všetko

§ 25, zákon č. 8/2009 Z.z.:

(1) Vodič nesmie zastaviť a stáť
n) ... na vyhradenom parkovisku, ak nejde o vozidlo, pre ktoré je parkovisko vyhradené,
Ak by takáto rodina chcela využívať vyhradené parkovacie miesto všetkými autami, na dodatkovej tabuľke by museli byť umiestnené evidenčné čísla všetkých týchto áut.

Čítajte viac: http://auto.sme.sk/c/5143387/ak-ma-niek ... z2rtCzd0nk
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

audiotrack napísal:a) nie, môžeš tam parkovať iba autom ktoré má tú ŠPZ. Ak chceš viac aut, treba všetky značky vypísať na dodatkovú tabuľku k tomu boxu
b) to máš iba čiary na zemi a nič iné? Žiadna značka? Vyhradené parkovacie miesto by malo byť označené aj zvislou dopravnou značkou (kde je napísana ŠPZ auta(áut) ktoré tam môže(môžu) stáť). Pokiaľ ti tam zastane niekto v zime keď sú čiary pod snehom, tak v prípade že nemáš značku je v pravde on, lebo tie čiary nie sú viditeľné. Je v tvojom záujme si to miesto potom očistiť aby vidieť boli
No znacka tam praveze je, ale nanestastie ju mam tak nahouby ze je to seria 5 rezervovanych boxov, moj je ten piaty, takze stlp s tabulou je 5 boxov dalej... Ale je tam normalne "P"-cko a pod nim doplnkova tabula so sipkou => 5 boxov a zoznam spz (vr.mojej). Len ked ides po tej ulici z jednej strany, verim tomu ze sa to javi ako luxusne parkovacie miesto a pochybujem ze si niekto zajde 5 boxov dalej pozriet co hovori najblizsia tabula, hoci ja to tak robim ked som si neni isty ale uz sa mi X-krat stalo ze som sa musel dohadovat s nejakymi chytrakmi....

A k tomu ze s cim tam mozem parkovat, papiere od boxu niesu viazane na SPZ, teda je to taka karticka ako technicak s povolenim na moje meno a je tam vyjadrenie a peciatka magistratu s podpisom zodpovednej osoby + planik parkoviska s oznacenim "mojho" vyhradeneho miesta. Je to take protireciace si cele...
Ale uz mi raz jedna pani co mi tam stala povedala na svoju obhajobu ze "vidite, nieje tam Vasa SPZ, ani moja SPZ takze tu mam rovnake pravo parkovat ako Vy" - a toto ja musim pocuvat obcas :D
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

no to je pekné že máš kartičku, ale policajt uvidí ŠPZ-tku ktorá tam nie je na značke, a dá papuču. Skús prípadne tú kartičku nechať za oknom ak je to tvoje to druhé auto, ale parkovacie miesto sa viaže na značku, čo si vlastne napísal aj ty:
Hegy napísal:...ked mam platene vyhradene parkovacie miesto, viazane na SPZ mojho druheho auta: ...
a zrazu už viazané na značku nie je:
Hegy napísal:... papiere od boxu niesu viazane na SPZ....
to že na kartičke ŠPZ nie je asi nevadí, smerodatné je čo je na značke podľa mňa
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak to bolo myslene, na tu informacnu tabulu som si dal vtedy vyrobit este SPZ s tym druhym autom, teraz viac uzivam ine a to prve mam v garazi... Akoze viazane = Pod "P"ckom je spz druheho auta.
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa MFa »

Vytlac nove EC, daj do euroobalu, prilep na znacku.

Problem solved. :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

prehod si spztky :D
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

To neriesi problem do buducna ked pojdem domov s inym autom + este mam sluzobne co si tam dam 4 spz? :D
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

No u nas ma jeden nahodene 3 :P
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

No to by teoreticky slo len by som si musel zadovazit este jednu informacnu tabulu :D
Napísať odpoveď