Arogantni vodici na cestach

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Re: Arogantni vodici na cestach

Príspevok od používateľa Gothar »

Paci sa mi ako ho spolujazdec opustil :D Kazdopadne keby nespanikaril, tak to mohol v pohode prejst, ale aspon ma ponaucenie. A tiez plati to, co tam uz aj napisali do komentarov, ze interval medzi spustenim zavor a prichodom vlaku bol velmi kratky.
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

Arogantny "achmed" z plaveckeho stvrtka co ohrzuje nie len seba ale aj ostatnych...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Presne, mohol to v pohode dať, ale vedel, že spravil kokocinu...a spolucestujúci opustil kapitána veľmo rýchlo...
S takým idiotom by som viac do auta nesadol.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Podla mna spolujazdec siel rychlo zdvyhnut rampu. V rychlosti si nevsimol ze sa nasla dobra dusa co ho predbehla. :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

ja si tiez myslim, ze siel rampu dvihat... sam som z auta uz dvakrat takto vybehol...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...k tomu kruháču, pozeral som záznamy z mojej kamery a Hegy má pravdu, kamera to v kritickom momente nezachytí...prikladám pár obrázkov, celé video má okolo 300 MB...a takto ma dnes záno čapli pred TT bystré očká, našťastie bez pokuty, len kontrola na alkohol...

//teraz pozerám, že som si na kamere nastavil zle mesiac v dátume
Prílohy
bscap0006.jpg
bscap0007.jpg
bscap0005.jpg
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

GothaR napísal:Paci sa mi ako ho spolujazdec opustil :D Kazdopadne keby nespanikaril, tak to mohol v pohode prejst, ale aspon ma ponaucenie. A tiez plati to, co tam uz aj napisali do komentarov, ze interval medzi spustenim zavor a prichodom vlaku bol velmi kratky.
Mám kamaráta, ktorý je cez železnice, venuje sa veciam okolo toho, a ten mi povedal, že mal šťastie, že bol na takomto priecestí - pretože čas medzi zavretím a príchodom vlaku býva často podstatne nižší. (Neplatí o priecestiach blízko miesta, kde sa vlak rozbieha (v meste, za stanicou a pod.)).

Inak, mne sa páčilo, ako zapol výstražné. Keby ho trafil vlak, to by mu asi zachránilo život. :D
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

To tak celkom nieje pravda.. Pri zeleznicnych priecestiach sa zohladnuju veci ako maximalna povolena rychlost, sklonove pomery, rozhlad atd atd... Je to velmi individualne..
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Ja som vyuceny zelezniciar a ten cas by mal byt o kusok vacsi.
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

Pokial viem (z vlastnej skusenosti), tak tam ta cervena blika dost dlho predtym. Ked si niekto nevsimne 4 blikajuce cervene svetla a zvukovu signalizaciu nie len, ze by mal vratit vodicak ale este aj obciansky k tomu pridat a uz nikdy neziadat o ich navrat!!!
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Samozrejme, svetlá blikajú aj minútu dopredu. :)
Tie rampy ale fakt niekedy bývajú extrémnejšie ako na tom videu. Sú ale aj druhé extrémy, napríklad u nás, pokiaľ sa rozbieha obrovský nákladný vlak, a rampa sa spustí už v depe, trvá mu asi aj 5 minút, kým príde na priecestie.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Tiež u nás v KE poznám dva také priechody, z toho cez jeden niekedy ani neprejde vlak, po niekoľkých minútach (niekedy aj po polhodine) sa samé zdvihnú bez toho, aby vôbec nejaký vlak prešiel.. cez druhý zase chodia vlaky jeden za druhým a ledva sa stihnú zdvihnúť závory aspoň na 3min. Nachádzajú sa presne pri depe, resp. pri hlavnej stanici. Čo už..
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

brm: neviem, ktorým z nich si myslel ten na rampovej, ale keďže tamade jazdím každú chvíľu pekne ma štve, že závory idú dole kľudne aj 5 minút predtým, ako tam prejde vlak, a potom kľudne ostanú dalších 10 minút hore (načo?!) pričom žiade vlak nejde... nerozumiem ako to môže takto kreténsky fungovať, pritom v železničiarskej búdke hneď vedľa stále niekto sedí, kľudne by to tam mohli nejako regulovať...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Steju.. áno, jeden z nich je na Rampovej.. tam vlastne stále, keď idem okolo, sú rampy dole.. a niekedy nestiačia prejsť všetky čakajúce autá a rampy sú opäť dole. Tam jednak prestavujú vlaky, ale ide tade aj hlavný železničný ťah na Kysak.
Ten druhý priechod som myslel pri rušňovom depe na druhom konci. A tu je úplne bežné, že rampy padnú, vlak neprejde a po nejakom čase idú hore, niekedy aj po takmer polhodine. V podstate aj na jednom aj na druhom konci asi prestavujú vlaky z jednej koľaje na druhú, vlaky idú akože smerom k priechodom, ale kým k ním prídu, prehodia výhybku a idú nazad opačným smerom na inú koľaj, iné nástupište. Keď pri rušňovom depe sú rampy dolu, treba zájsť pár metrov ďalej na priechod pri malej stanici, tam zvyčajne rampy idú dolu len pri prechádzajúcich vlakoch a takéto "falošné" poplachy nezvyknú stávať.
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

V tych pripadoch ako je rampova je najvacsi problem to ze sa jedna o zabezpecovacie zariadenie pracujuce na principe, ze ak chce vypravca pustit vlak (hociaky), postavi mu vlakovu cestu a navestidlo povoli vlaku jazdu az ked rampy padnu.. Teda ked si zoberiete ze rampy su dole a zacne sa rozbiehat nejaky 2800t vlak... :x A pri tychto rampach este dost zalezi od konkretneho vypravcu, niektori nemaju problem tak krizovat vlaky ze si tam clovek postoji dost dlho, ved auta pockaju..
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

V takych pripadoch, ako bol na videu treba mat na mysli to, ze prejst autom cez zavretu rampu nie je ziaden problem. Rampa je zavesena v tazisku a staci mala sila na jej dvihnutie. Pokojne teda moze vodic prejst cez zavretu rampu, pokial nejde 50, tak rampa odskoci hned, ako sa dotkne celneho skla, ktore nijako neposkodi. Urcite lepsie riesenie, nez cakat, kym spolujazdec vystupi a nadvihne. A este k tomu cuvat dozadu, to uz ma aku logiku? Keby zazmatkoval a skapalo by mu to, tak je v kybli.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Podla mna sa rampa pri dotyku so sklom nedvihne. Ked som na bicykli v mladosti prechadzal popod rampu a aj teraz ked vidim ist ludi, je potrebne vynalozit silu na to, aby sa dvihla aspon trochu. Ta rampa by rozbila sklo s prehladom a ani by sa nenadvihla.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...závisí od toho, v ktorom mieste dvíhaš...čím bližšie k ťažisku, tým väčšiu silu treba vynaložiť...ale auto by to len tak neprešlo...určite by sa niečo poškriabalo...
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Logicky som to dvihal ku koncu rampy.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Neviem, kde si dvihal rampu, ja ked som ju dvihal, tak sla uplne lahucko. Stacilo do nej odspodu strcit a zotrvacnostou sla sma hore. Okrem ineho aj zaleznice tento postup odporucaju, ak ostanes medzi padnutymi rampami.
Grim: Dohady?
Napísať odpoveď