Arogantni vodici na cestach
Re: Arogantni vodici na cestach
Paci sa mi ako ho spolujazdec opustil
Kazdopadne keby nespanikaril, tak to mohol v pohode prejst, ale aspon ma ponaucenie. A tiez plati to, co tam uz aj napisali do komentarov, ze interval medzi spustenim zavor a prichodom vlaku bol velmi kratky.
Arogantny "achmed" z plaveckeho stvrtka co ohrzuje nie len seba ale aj ostatnych...
Presne, mohol to v pohode dať, ale vedel, že spravil kokocinu...a spolucestujúci opustil kapitána veľmo rýchlo...
S takým idiotom by som viac do auta nesadol.
S takým idiotom by som viac do auta nesadol.
Podla mna spolujazdec siel rychlo zdvyhnut rampu. V rychlosti si nevsimol ze sa nasla dobra dusa co ho predbehla. 
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
ja si tiez myslim, ze siel rampu dvihat... sam som z auta uz dvakrat takto vybehol...
-
Grim
Darca
...k tomu kruháču, pozeral som záznamy z mojej kamery a Hegy má pravdu, kamera to v kritickom momente nezachytí...prikladám pár obrázkov, celé video má okolo 300 MB...a takto ma dnes záno čapli pred TT bystré očká, našťastie bez pokuty, len kontrola na alkohol...
//teraz pozerám, že som si na kamere nastavil zle mesiac v dátume
//teraz pozerám, že som si na kamere nastavil zle mesiac v dátume
Mám kamaráta, ktorý je cez železnice, venuje sa veciam okolo toho, a ten mi povedal, že mal šťastie, že bol na takomto priecestí - pretože čas medzi zavretím a príchodom vlaku býva často podstatne nižší. (Neplatí o priecestiach blízko miesta, kde sa vlak rozbieha (v meste, za stanicou a pod.)).GothaR napísal:Paci sa mi ako ho spolujazdec opustilKazdopadne keby nespanikaril, tak to mohol v pohode prejst, ale aspon ma ponaucenie. A tiez plati to, co tam uz aj napisali do komentarov, ze interval medzi spustenim zavor a prichodom vlaku bol velmi kratky.
Inak, mne sa páčilo, ako zapol výstražné. Keby ho trafil vlak, to by mu asi zachránilo život.
To tak celkom nieje pravda.. Pri zeleznicnych priecestiach sa zohladnuju veci ako maximalna povolena rychlost, sklonove pomery, rozhlad atd atd... Je to velmi individualne..
Ja som vyuceny zelezniciar a ten cas by mal byt o kusok vacsi.
Pokial viem (z vlastnej skusenosti), tak tam ta cervena blika dost dlho predtym. Ked si niekto nevsimne 4 blikajuce cervene svetla a zvukovu signalizaciu nie len, ze by mal vratit vodicak ale este aj obciansky k tomu pridat a uz nikdy neziadat o ich navrat!!!
Samozrejme, svetlá blikajú aj minútu dopredu. 
Tie rampy ale fakt niekedy bývajú extrémnejšie ako na tom videu. Sú ale aj druhé extrémy, napríklad u nás, pokiaľ sa rozbieha obrovský nákladný vlak, a rampa sa spustí už v depe, trvá mu asi aj 5 minút, kým príde na priecestie.
Tie rampy ale fakt niekedy bývajú extrémnejšie ako na tom videu. Sú ale aj druhé extrémy, napríklad u nás, pokiaľ sa rozbieha obrovský nákladný vlak, a rampa sa spustí už v depe, trvá mu asi aj 5 minút, kým príde na priecestie.
Tiež u nás v KE poznám dva také priechody, z toho cez jeden niekedy ani neprejde vlak, po niekoľkých minútach (niekedy aj po polhodine) sa samé zdvihnú bez toho, aby vôbec nejaký vlak prešiel.. cez druhý zase chodia vlaky jeden za druhým a ledva sa stihnú zdvihnúť závory aspoň na 3min. Nachádzajú sa presne pri depe, resp. pri hlavnej stanici. Čo už..
brm: neviem, ktorým z nich si myslel ten na rampovej, ale keďže tamade jazdím každú chvíľu pekne ma štve, že závory idú dole kľudne aj 5 minút predtým, ako tam prejde vlak, a potom kľudne ostanú dalších 10 minút hore (načo?!) pričom žiade vlak nejde... nerozumiem ako to môže takto kreténsky fungovať, pritom v železničiarskej búdke hneď vedľa stále niekto sedí, kľudne by to tam mohli nejako regulovať...
Steju.. áno, jeden z nich je na Rampovej.. tam vlastne stále, keď idem okolo, sú rampy dole.. a niekedy nestiačia prejsť všetky čakajúce autá a rampy sú opäť dole. Tam jednak prestavujú vlaky, ale ide tade aj hlavný železničný ťah na Kysak.
Ten druhý priechod som myslel pri rušňovom depe na druhom konci. A tu je úplne bežné, že rampy padnú, vlak neprejde a po nejakom čase idú hore, niekedy aj po takmer polhodine. V podstate aj na jednom aj na druhom konci asi prestavujú vlaky z jednej koľaje na druhú, vlaky idú akože smerom k priechodom, ale kým k ním prídu, prehodia výhybku a idú nazad opačným smerom na inú koľaj, iné nástupište. Keď pri rušňovom depe sú rampy dolu, treba zájsť pár metrov ďalej na priechod pri malej stanici, tam zvyčajne rampy idú dolu len pri prechádzajúcich vlakoch a takéto "falošné" poplachy nezvyknú stávať.
Ten druhý priechod som myslel pri rušňovom depe na druhom konci. A tu je úplne bežné, že rampy padnú, vlak neprejde a po nejakom čase idú hore, niekedy aj po takmer polhodine. V podstate aj na jednom aj na druhom konci asi prestavujú vlaky z jednej koľaje na druhú, vlaky idú akože smerom k priechodom, ale kým k ním prídu, prehodia výhybku a idú nazad opačným smerom na inú koľaj, iné nástupište. Keď pri rušňovom depe sú rampy dolu, treba zájsť pár metrov ďalej na priechod pri malej stanici, tam zvyčajne rampy idú dolu len pri prechádzajúcich vlakoch a takéto "falošné" poplachy nezvyknú stávať.
V tych pripadoch ako je rampova je najvacsi problem to ze sa jedna o zabezpecovacie zariadenie pracujuce na principe, ze ak chce vypravca pustit vlak (hociaky), postavi mu vlakovu cestu a navestidlo povoli vlaku jazdu az ked rampy padnu.. Teda ked si zoberiete ze rampy su dole a zacne sa rozbiehat nejaky 2800t vlak...
A pri tychto rampach este dost zalezi od konkretneho vypravcu, niektori nemaju problem tak krizovat vlaky ze si tam clovek postoji dost dlho, ved auta pockaju..
V takych pripadoch, ako bol na videu treba mat na mysli to, ze prejst autom cez zavretu rampu nie je ziaden problem. Rampa je zavesena v tazisku a staci mala sila na jej dvihnutie. Pokojne teda moze vodic prejst cez zavretu rampu, pokial nejde 50, tak rampa odskoci hned, ako sa dotkne celneho skla, ktore nijako neposkodi. Urcite lepsie riesenie, nez cakat, kym spolujazdec vystupi a nadvihne. A este k tomu cuvat dozadu, to uz ma aku logiku? Keby zazmatkoval a skapalo by mu to, tak je v kybli.
Podla mna sa rampa pri dotyku so sklom nedvihne. Ked som na bicykli v mladosti prechadzal popod rampu a aj teraz ked vidim ist ludi, je potrebne vynalozit silu na to, aby sa dvihla aspon trochu. Ta rampa by rozbila sklo s prehladom a ani by sa nenadvihla.
-
Grim
Darca
...závisí od toho, v ktorom mieste dvíhaš...čím bližšie k ťažisku, tým väčšiu silu treba vynaložiť...ale auto by to len tak neprešlo...určite by sa niečo poškriabalo...
Logicky som to dvihal ku koncu rampy.
Neviem, kde si dvihal rampu, ja ked som ju dvihal, tak sla uplne lahucko. Stacilo do nej odspodu strcit a zotrvacnostou sla sma hore. Okrem ineho aj zaleznice tento postup odporucaju, ak ostanes medzi padnutymi rampami.
Grim: Dohady?
Grim: Dohady?