Sociálne siete sú určené na komunikovanie medzi ľudmi formou písania. Takže to znamená, že je to naozaj dobrý prostriedok na - Vyhladávanie ludí z minulosti, spoznávanie nových ludí, hladanie vztahu (áno sú aj páry ktorý svoju lásku nasli práve takto,sám som toho dokaz), dohodnutie si stretnutí ked nemáte na kredit a dufate ze kamosa/kamosku zastihnete online, vybavovanie roznych reklám pre firmu, spoločenské akcie, atd...záleží od užívatela ako vyuzije tento nástroj.
- Napr FB umoznuje uzivatelovi rozne nastavenia sukromia atd...nikto nekaze babe aby si zavesila na svoj fb svoju polonahu fotku, nikto nekaze aby si si cital nastenku cloveka ktorý ta nezaujma,...
- Sú ludia co sa daju do vztahu len tak zo srandy, alebo sú naozaj vo vztahu a potrebujú to kazdemu ukazat...ja osobne by som sa do vztahu na FB s mojou babou nedával, nemal by som to za potrebu. Priatelov nemám az tak moc oproti iným (107 ludí z toho väčšinu poznám osobne a stou mensinou by som sa kludne stretol). Zbytočné statusy a ani fotky nepridávam, len v prípade potreby.
- Ale co ohrozuje vztahy na soc.sieťach sú: nezobrazené správy- clovek si vtedy myslí ze ho druhá strana ignoruje a pritom mu neprisla správa, cez chatovanie príde lahko k nedorozumeniam z dovodu rýchleho čítania a nepochopenia textu,zanedbávanie osobneho kontaktu-niekto býva od seba 500 m a miesto kecania si vypisuju 4 hodiny, riešenie problemov vo vztahoch cez sociálne siete, atd...
- Sociálne siete majú aj svoje pozitíva aj negatíva,netreba viniť sociálnu sieť za rozpad vztahov, zato si mozu jedinci sami !